Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ZesteR

Members
  • Περιεχόμενα

    144
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ZesteR

  1. Ζητώ 2900 € Pgen=12.63 Θέλω λέβητα 22 KW (έχει λέβητα με ΖΝΧ που να είναι κάτω από 20?) α) Μπορώ? β) Πως πρέπει να συμπληρώσω τα πεδία?
  2. Καλησπέρα. Στο πεδίο όπου έχω βάλει 22 KW (λέβητας ΦΑ), είναι σωστό? Γιατί ΔΕΝ είναι εντός των ορίων της κατηγορίας, οπότε δηλώνω αναγκαστικά κάτι που δεν ισχύει. Πως αλλιώς θα μπορούσε να συμπληρωθεί?
  3. Το άρθρο 34 του 4315/2014: (2. Σε περιπτώσεις ακινήτων, εκτός σχεδίου, επιφανείας άνω των 4.000 τ.μ. οι συγκύριοι ποσοστού δικαιώματος κυριότητας δύναται να υπαχθούν στις διατάξεις του ν. 41 78/2013 χωρίς τη συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών υπό την προϋπόθεση ότι ασκούν πέραν της δεκαετίας αδιαλείπτως πράξεις νομής και κατοχής στην αποκλειστική χρήση τμήματος του ακινήτου στο οποίο δεν έχει συσταθεί διηρημένη ιδιοκτησία. Με την υπαγωγή στις ρυθμίσεις του ν. 4178/2014 δεν αναγνωρίζονται ούτε επηρεάζονται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα, δεν θίγονται ζητήματα της κοινωνίας δικαιώματος των συνιδιοκτητών, που απορρέουν από τον Αστικό Κώδικα. Πέραν των λοιπών δικαιολογητικών υποβάλλονται υποχρεωτικώς έγγραφα βέβαιης χρονολογίας που αποδεικνύουν την αποκλειστική νομή και κατοχή του τμήματος της αποκλειστικής χρήσης πέραν της δεκαετίας όπως ιδιωτικά συμφωνητικά, αποδείξεις καταβολής τελών σύνδεσης αποχέτευσης κ.λπ., τοπογραφικά διαγράμματα που τυχόν προσαρτώνται στον τίτλο κτήσεως.) είχε είχε εφαρμογή μόνο στον 4178/13. Θέλω να κάνω μετάβαση στον 4495. Έχω αυτή την δυνατότητα? Αν όχι πως μπορώ να συνεχίσω την δήλωση?
  4. Έχετε καταλάβει, ξεκάθαρα, από την προδημοσίευση αν η ΗΤΚ απαιτείται στην αρχή κατά την αίτηση ή στο τέλος κατά την εκταμίευση?
  5. Καλησπέρα. Σε ακίνητο που έχει Γ φάση του 1337/1983 (ισόγειο, 1ος, απόληξη κλιμακοστασίου και δώμα) έχει γίνει επιπρόσθετα χωρίς Ο.Α. προσθήκη ορόφου κατ' επέκταση της απόληξης. Η ύπαρξη της απόληξης με γλιτώνει από την παράβαση της υπέρβασης ύψους? Αν είμαι εντός του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής πως θα χρεώσω την προσθήκη και πιο συγκεκριμένα την υπέρβαση ύψους της?
  6. Καλησπέρα. Έχω 4 εξ αδιαιρέτου αυθαίρετες κατοικίες χωρίς Ο.Α. (κάποιες εντάχθηκαν στον νόμο Τρίτση αλλά έχουν και επιπλέον αυθαιρεσίες) οι οποίες εντάχθηκαν στον 4178 (είναι σε αρχική υποβολή με πληρωμένα τα παράβολα). Όταν τους ενημέρωσα για πολλοστή φορά ότι ΔΕΝ θα μπορούν να πάρουν βεβαίωση για το αγροτεμάχιο γιατί υπάρχει και μια πέμπτη κατοικία που δεν θέλει να ρυθμιστεί, το παγώσανε και οι 4. Τώρα θορυβήθηκαν και θέλουν να ενταχθούν στον 4495. 1) Έχουν δικαίωμα ένταξης? Στον 4178 είχαν παρόλο που ήταν εξ αδιαιρέτου λόγω δεκαετούς χρήσης της κάθε κατοικίας, για τον 4495 αμφιβάλλω. 2) Πρέπει να κάνω μεταφορά στον 4495 οπωσδήποτε ή μπορώ να συνεχίσω στον 4178? Αν συνεχίσω 4178 μέχρι πότε έχω διορία?
  7. Έχω οικοδομή που αποτελείται από τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες 3 διαφορετικών ιδιοκτητών. Ημιυπόγειο που έγινε ισόγειο (με 100 τις χιλίοις στο οικόπεδο), Ανώγειο Χ ποσοστό στο οικόπεδο) και 1ος όροφος (Ψ ποσοστό στο οικόπεδο). Επίσης υπάρχει ένα δικαίωμα της "καθ΄υψος επεκτάσεως (αέρα) της οικοδομης, πάνω από τον 1ο όροφο ή οποιασδήποτε ετερας επεκτασεως της οικοδομης" με ποσοστό 300 τις χιλίοις στο οικόπεδο Ο πελάτης μου έχει: α) το ισόγειο με 100/1000 του οικοπέδου στο οποίο θα κάνω ρύθμιση για να δώσω βεβαίωση και β) το 25% του αέρα με 300/1000 του οικοπέδου . Επίσης στην κοινόχρηστη αυλή έχω παραβάσεις κατηγορίας 3 (μια αποθήκη <15 τ.μ.), κάποια πεζούλια και μια πρόχειρη μεταλλική σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο. Θέλω να δώσω βεβαίωση και για τον αέρα. Πως χειρίζομαι τις παραβάσεις στην αυλή? Αναλυτικός και τέλος? Έχει δικαίωμα υπαγωγής ο πελάτης μου δίχως συναίνεση? Πρέπει να κοιτάξω και τα συμβόλαια των άλλων για να αποκλείσω την περίπτωση αποκλειστικής χρήσης της αποθήκης? Αν έχει άλλος αποκλειστική χρήση, τότε μπορώ/οφείλω να αδιαφορήσω για την ύπαρξη της? Μπορεί να κάνει μια δήλωση και για τα δύο ούτως ώστε να δώσει 1 250άρι και όχι 2? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
  8. Όταν η ΑΠΔ έχει γίνει χειρόγραφα, ποιά ΑΠΔ ανεβάζουμε στο σύστημα του Εξοικονομώ? α) Μια ίδια υπογεγραμμένη μόνο από τον ιδιοκτήτη? (δεν μου φαίνεται και πολύ σωστό...) β) Ακριβές αντίγραφο αυτής που κατατέθηκε στο ΙΚΑ? (δίνει το ΙΚΑ τέτοιο αντίγραφο?) γ) Κάτι άλλο που μου διαφεύγει? Να σημειώσω πως έχει ήδη γίνει έλεγχος και η παρατήρηση λέει: "Παραστατικά , ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ : Παρακαλούμε αναρτήστε Παραστατικά καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (όχι αντίγραφο)." Το παραστατικό καταβολής έχει ήδη ανέβει εξ αρχής.
  9. Εξοικονομώ Α κύκλος. Για να γίνει εκταμίευση τι ζητάνε από τα παρακάτω? α) Περαίωση του 4495 β) Οριστική υπαγωγή με πληρωμή του 30% γ) Υπαγωγή με πληρωμή του 30%
  10. Μετά την τοποθέτηση και της κόλλας μας έπιασε βροχή, το πρωί λίγη και το βράδυ πολύ περισσότερη. Αυτές οι κηλίδες στον τοίχο αλλά και στα πρέκια των παραθύρων, είναι ένδειξη οτι η μόνωση παίρνει νερό από πίσω? Θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο? Στο τελείωμα έχει τοποθετηθεί επιπλέον, από πάνω, μάρμαρο με ποταμό από έξω και πολυουρεθανική μαστίχη στην ένωση με το παλιό. Κλίση προς τα μέσα όπως και το παλιό μάρμαρο. Καμιά γνώμη?
  11. Βγάζω ΕΕΜΚ για θερμοπρόσοψη με ικριώματα. Στο e-adeies και σύμφωνα με το άρθρο 29 του 4495/17 απαιτεί αναλυτικό προϋπολογισμό αν έχω ικριώματα . Δεν απαιτείται όμως για την θερμοπρόσοψη. Στον αναλυτικό που θα κάνω για να ανεβάσω στο e-adeies, θα περάσω μόνο τα τ.μ. των ικριωμάτων ή και της θερμοπρόσοψης μαζί?
  12. Έχω ένα διαμέρισμα με κλεισμένους τους ημιυπαίθριους, με περαιωμένη τη διαδικασία του 3843. Επιπλέον έχω αλλαγή θέσης και μεγέθους ανοιγμάτων. Θεωρείτε ότι μπορώ να εκδόσω ΕΕΜΚ για θερμοπρόσοψη με ικριώματα???
  13. Καλημέρα. Το συνημμένο που το αναφέρει. Το ψάχνω και δεν το βρίσκω.
  14. Έχω διαμέρισμα με πλάκα από ΟΣ και εγκιβωτισμένη στέγη 2 μέτρα στο μέγιστο ύψος. Στο αρχικό xml καθώς και στο παράρτημα 3 έχω δηλώσει ότι θα μονωθούν μόνο τα 3 μέτρα ύψος του διαμερίσματος δηλαδή 3 χ 4 (μήκος) = 12 τ.μ. Μπορώ τώρα να μονώσω και να δηλώσω επίσης, αντί για 3 μέτρα ύψος, 5 μέτρα? (3+2 στέγης) Δηλαδή ότι μονώθηκαν και αιτούμαι (3+2) χ 4 = 20 τ.μ. για λόγους αισθητικούς και τεχνικούς? Σημ.: Οι τιμές είναι ενδεικτικές, στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα τα τ.μ., άρα και τα χρήματα. Χρήματα περισσεύουν γιατί δεν θα γίνουν άλλες παρεμβάσεις.
  15. Θέλω να αλλάξω τα τζάμια και στο εμβαδόν της πρότασης παρεμβάσεων έχω 22,5 τ.μ., ενώ μετά από την μέτρηση-προσφορά του τζαμτζή έχω +2 τ.μ. περίπου. Επειδή υπάρχει πιθανότητα να μην μπει καθόλου ο ηλιακός, θα μπορούσα να προσθέσω +2 τ.μ. στα τζάμια και να επιδοτηθώ επιπλέον για αυτά τα τετραγωνικά? Ο τελικός προϋπολογισμός για τον οποίο θα επιδοτηθώ θα είναι μικρότερος του αρχικά αιτούμενου. Γίνεται?
  16. Έχω φάει σκάλωμα. Γίνεται, αυτή τη στιγμή, να προχωρήσει δήλωση του 4178 σε οριστική υπαγωγή δίχως να περάσει στον 4495?
  17. Καλημέρα. Εγκατάσταση λέβητα αερίου σε κατοικία που δεν έχει έρθει το δίκτυο ακόμα, επιτρέπεται να γίνει με φιάλες τώρα? Και αργότερα όταν έρθει το δίκτυο να γίνει μετατροπή?
  18. Καλησπέρα. Σε ισόγειο κατάστημα 200 + 46 τ.μ. που μου "κάνανε την τιμή" να αναλάβω ρύθμιση αλλά και άδεια λειτουργίας, βρήκα ότι σε ένα μικρό κομμάτι προσθήκης κατ' επέκταση με άδεια, δεν έχουν εφαρμόσει τα στατικά της αδείας (πιο συγκεκριμένα στα 30 τ.μ. της προσθήκης έχουν αλλάξει θέσεις στις κολώνες και στα τοιχεία και στα άλλα 16 τ.μ. δεν έχουν καθόλου σκελετό και έχουν μόνο τοιχοποιία και μια πλάκα στο ταβάνι.) Πάμε λοιπόν για μελέτη στατικής επάρκειας, που θα βγάλει ότι χρειάζονται ενισχύσεις τουλάχιστον στα 16 τ.μ. Άδεια λειτουργίας χωρίς να γίνουν αυτές άμεσα μπορεί να βγάλει? Η Υ.Α. αναφέρει αυθαίρετη προσθήκη και εξ ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές. Εμπίπτει σε αυτές ή όχι? Αν βγάζει άδεια λειτουργίας, έχω 3+5=8 έτη για τις εργασίες στατικής ενίσχυσης?
  19. Καλημέρα. Επαναφέρω το θέμα μήπως άλλαξε κάτι (βγήκε και ο 4546/2018). Πραγματικά με έχει σκάσει η υπόθεση αυτή. Θέλω να νομιμοποιήσω την αλλαγή θέσης και να πληρώσω για ρύθμιση με 4495 όλες τις άλλες αυθαιρεσίες. Αλλαγή θέσης και λοιπές αυθαιρεσίες είναι στατικά εξαρτημένες????!!!! Είναι δυνατόν να πληρώσει υπέρογκα ποσά μόνο και μόνο γιατί παλιά δεν έκανε ενημέρωση για την αλλαγή θέσης σε σύννομη θέση???
  20. τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ρε παιδιά? Σήμερα κι εγώ βρήκα ότι ένας πελάτης δεν είχε συμπληρώσει 1 πεδίο και μόλις το προχώρησα σε αξιολόγηση οικονομικής προέγκρισης. Προλαβαίνει? Η alpha bank κάτι ψιθύρισε για παράταση. Η πειραιώς δεν ξέρει. Αν μέχρι 3 Αυγούστου δεν έχει πάρει Προέγκριση τι κάνω? Μέχρι 4 Αυγούστου τι πρέπει να έχω πάρει? "Προέγκριση δανείου" ή να πάει σε "επιλέξιμη αίτηση προς υπαγωγή"?
  21. Εννοείται αφεντικό είναι η ΥΔΟΜ, όπου φάνηκαν καταρχάς αρνητικοί στο να επιτρέψουν νομιμοποίηση, διότι λένε το προς νομιμοποίηση (αλλαγή θέσης σε σύννομη θέση) δεν είναι στατικά ανεξάρτητο από τα προς ρύθμιση (κλειστοί Η/Χ, υπόγειο με αλλαγή χρήσης κλπ). Για αυτό λέω και και εγώ με τη σειρά μου: Το έγγραφο που αναφέρεις, επικαλούνται και στην ΥΔΟΜ και επισυνάπτω κ πάλι, μιλάει για εξ ολοκλήρου αυθαίρετα. Άρα εγώ μπορώ να νομιμοποίησω την αλλαγή θέσης. τμηματικη νομιμοποιηση τακτοποιηση εγγρ. 30631 14.6.2016.pdf
  22. Καταρχάς σ ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν θέλω να νομιμοποίησω τα τ.μ. που αλλάξανε χρήση, καθώς έχω σχεδόν εξαντλήσει τα επιτρεπόμενα. Αυτά τα τ.μ. θα πάνε με ρύθμιση 4495 και θα πληρώσουν πρόστιμο. Όμως την αλλαγή θέσης σε διαφορετική αλλά σύννομη θέση θέλω να την νομιμοποίησω με άδεια. Το έγγραφο που επισυναπτεις λέει ότι σε εξ ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές, πρέπει το προς ρύθμιση να ναι στατικά ανεξάρτητο για να νομιμοποιήσεις το σύννομο. Μήπως αυτό το σημείο, οδηγεί με το γράμμα του νόμου, στο ότι μπορώ να νομιμοποίησω την αλλαγή θέσης? Είμαι εξ ολοκλήρου αυθαίρετος? Δε νομίζω. Με το πνεύμα του νόμου, είναι δυνατόν - σωστό να πληρώσει πρόστιμο για αλλαγή θέσης σε σύννομη θέση, χιλιάδες ευρώ? (110 τμ + 70 τμ Υπέρβαση κάλυψης κ δόμησης???) Όσο δυνατή τεχνικά-στατικά είναι, αν πάω με ρύθμιση 4495 της μετακίνησης, η καθαίρεση σε 30 χρόνια του αυθαιρετου υπογείου που ρυθμίζεται με τον 4495, το ίδιο ακριβώς είναι και αν πάω με νομιμοποίηση της μετακίνησης, αντί για ρύθμιση που συνεπάγεται χιλιάρικα...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.