Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ioan_99

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ

ioan_99's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι το ίδιο ήρθε και σε εμένα, δηλαδή μόνο τα 183 ευρώ αναδρομικά ΟΑΕΔ Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ΑΛΛΑ από 6/5/16 συμβασιούχος (μισθωτός) Πιθανά αυτή η ιδιότητα "μπερδεύει" το σύστημα υπολογισμού. Κανονικά θα έπρεπε να μου έρθουν τα 183 + αναλογικά οι ημέρες που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (1/1/16 έως 6/5/16)
  2. Ναι αυτό δεν μπορούσα να καταλάβω..αν τα ακριανά τμήματα θα ολισθήσουν ή θα συγκρατούνται από το έδαφος που δεν εκσκάφτηκε. Μιλάμε μόνο για κατακόρυφες δοκούς ναι!
  3. σχετικά με αυτό ήθελα να ρωτήσω..Αφού από αριστερά και από δεξιά του πρανούς υπάρχει χώμα, δεν θεωρείται φυσικό αγκύριο? Άρα, η πρώτη δοκός θα τοπεθετηθεί 2m δεξιότερα του ενός άκρου και η τελευταία 2m πιο αριστερά, άρα στο σύνολο 9 και όχι 11! Είναι σωστό να το πω αυτό?
  4. Καλησπέρα σας! Έχω την εξής απορία. Έστω ότι έχουμε να αντιστηρίξουμε ένα πρανές μήκους πχ 20m, με τα κατακόρυφα μεταλλικά δοκάρια να απέχουν μεταξύ τους πχ 2m. Στα δοκάρια θα τοποθετηθούν UPN (πλάτη με πλάτη) και σύμφωνα με τη μελέτη θα τοποθετηθούν τόσοι τένοντες ανά αγκύριο, ώστε να αντέχουν την απαιτούμενη δύναμη (πχ 100kN/m) Η ερώτησή μου είναι το πόσα τέτοια μεταλλικά δοκάρια θα απαιτηθούν. Δηλαδή, θα απαιτηθούν 20/2+1=11 (ανά 2 m ξεκινώντας από την αρχή του πρανούς) ή μπορούμε να μην ξεκινήσουμε να τα τοποθετούμε από την αρχή αλλά μετά από πχ μισό μέτρο? Συγγνώμη εάν δεν εκφράζω σωστά το πρόβλημά μου, αλλά δεν είμαι πολιτικός μηχανικός! Ευχαριστώ πολύ!
  5. Ναι δίκιο έχεις..καλά αν έρθει η στιγμή να το πουλήσει τότε θα το χρειαστεί..
  6. Ναι το διάβασα αυτό αλλά δεν έλεγε συγκεκριμένα για ημιυπαίθριους, αλλά για αλλαγή χρήσης κτλ..Σε ευχαριστώ πολύ!
  7. Να σημειώσω ότι πρόκειται για διαμέρισμα μετά το 83
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση, η οποία ίσως να έχει απαντηθεί αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Για να εκδοθεί ένα ενεργειακό πιστοποιητικό θα πρέπει να τακτοποιηθούν οι ημιυπαίθριοί του πρώτα? Ή μπορεί ο μηχανικός να "κάνει τα στραβά μάτια" κατά την έκδοσή του? Ευχαριστώ πολύ!
  9. συνάδελφε για δες εδώ. έχει 1002 πράγματα! Πάρε μία ιδέα για το τι κυκλοφορεί και αν δεν εμπιστεύεσαι τις ασιατικές αγορές ψάξε και κάτι άλλο. http://www.alibaba.com/trade/search?SearchText=biomass+gasification+power+generation&IndexArea=product_en&fsb=y
  10. Χαιρετώ το (πολύ χρήσιμο) φόρουμ, Η απορία μου είναι το τί ακριβώς είναι οι εγγυητικές επιστολές θεματοφυλακής. Τί ακριβώς καλύπτουν και για πόσο διάστημα? Έχει ασχοληθεί κανείς ποτέ? Ευχαριστώ!
  11. Λοιπόν, μία εγκατάσταση αποτελείται από: τη βάση, η οποία πακτώνεται (πολύ καλά) είτε στο έδαφος, είτε σε τοίχο. Θέλει πολύ προσοχή, ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι πτώσης κτλ, που μπορεί και να αποβούν μοιραίοι! το κυρίως πιάτο, το οποίο είναι ένα ταψί (όχι στρόγγυλο, αλλά οβάλ συνήθως) της τάξης (τουλάχιστον) των 60cm διάμετρο και πάνω το "μάτι" ή αλλιώς LNB, το οποίο θα πρέπει να "κοιτά" το πιάτο συνήθως με μία γωνία στρέψης των 10 μοιρών αριστερόστροφα το καλώδιο, το οποίο οδηγείται από το μάτι στον αποκωδικοποιητή του συνδρομητή. Το καλώδιο θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες μονώσεις (με μονωτική ταινία ή με σιλικόνη) στις άκρες του (σίγουρα στην πλευρά του ματιού), ώστε να αποφευχθεί πιθανή υγρασία!
  12. Λοιπόν, αρχικά όσον αφορά στα πεδιόμετρα: Τα πεδιόμετρα φουσκώνουν τιμές πχ, λόγω ανθεκτικότητας, (πολύ) μεγάλης ακρίβειας κτλ. Εάν έχεις το κεφάλαιο, πήγαινε αγόρασε ένα Promax, αλλά πιστεύω δεν αξίζει να δώσεις 2 χιλιάρικα για πεδιόμετρο. Το πεδιόμετρο που θα πάρεις, να κοιτάξεις να έχει οθόνη (δεν χρειάζεται να είναι HD προφανώς), ώστε να διαπιστώνεις αμέσως το ότι βλέπεις εικόνα. Το συγκεκριμένο που έχω Satlink WS 6902 που έχω με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, αν και τον πρώτο μήνα μου χάλασε η μπαταρία. Δεν υπήρχε όμως άλλο θέμα. Όλα έχουν αναλυτή φάσματος κτλ. Σημαντικό όμως να έχουν εικόνα! Επίσης, όλα εντοπίζουν τις ίδιες συχνότητες, άρα μην σε απασχολεί. Για την εγκατάσταση: Το πεδιόμετρο που σου προανέφερα, έχει προεγκατεστημένους όλους τους δορυφόρους (Astra, Hotbird κτλ) Για τη NOVA πχ (βλέπει Hotbird), εάν έχεις στήσει σωστά το πιάτο (κάθετα ο σωλήνας στήριξης και να κοιτάει περίπου στις 180-190 μοίρες) αρκεί να σηκώσεις το πιάτο περίπου στις 42-45 μοίρες, ανάλογα της περιοχής που βρίσκεσαι. Τότε, πρέπει να δηλώσεις στο πεδιόμετρο μία συχνότητα της NOVA, (η ιδανικότερη είναι η 11823), όπως και τον δορυφόρο που θες (Hotbird - 13μοίρες ανατολικά). Εάν παίξεις το πιάτο λίγο πάνω-κάτω, αριστερά-δεξιά, θα σου δείχνει με ένδειξη (και ηχητική και οπτική) για τη στάθμη του σήματος (ακρίβεια και ποιότητα). Προφανώς, είναι must βύσματα τύπου F (δορυφορικά βύσματα), αντίστοιχοι συνδετήρες (connectors), μονωτική. Σιγά σιγά με τον καιρό θα χρειαστείς σπλίτερς κτλ, που είναι μεγάλη ιστορία..Θα στην διηγηθώ όταν μου το ζητήσεις!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.