Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

George Mech

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

George Mech's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οπότε να μην περιμένουμε τα αυτοκόλλητα? Ο έλεγχος θα γίνεται επί τόπου στο γιατρό-νοσοκομείο, όπου εκεί θα τσεκάρουν αν έχουμε θεωρημένο βιβλιάριο?
  2. Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς ποια ακριβώς δικαιολογητικά χρειάζονται για την ασφάλιση του νεογέννητου τέκνου στο ΤΣΜΕΔΕ? Έχω βρει εδώ: http://www.tsmede.gr/Portals/0/%ce%91%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7%20%ce%b3%ce%b9%ce%b1%20%ce%91%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%b7%20%ce%a0%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%8d.pdf την αίτηση και ορισμένα χαρτιά που χρειάζονται (π.χ. ληξιαρχική πράξη γέννησης, ΑΜΚΑ παιδιού, κτλ.), αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα έχεις όλα. Πήρα τηλ. στον κλάδο υγείας στο ΤΣΜΕΔΕ, αλλά προφανώς και δεν το απάντησαν. Η σύζυγος είναι άνεργη (παλιά ασφαλισμένη στο ΙΚΑ). Ευχαριστώ.
  3. Το ΤΣΜΕΔΕ πλέον δε δέχεται γιατρικές αποδείξεις. Χρησιμοποιούνται στο Ε1 μόνο για μείωση του φορολογητέου εισοδήματος (για ελεύθερους επαγγελματίες).
  4. Καθώς πλησιάζει η στιγμή να αποκτήσω προστατευόμενο τέκνο, ασχολούμαι λίγο με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται τα βρήκα εδώ: http://www.tsmede.gr/Portals/0/%ce%91%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7%20%ce%b3%ce%b9%ce%b1%20%ce%91%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%b7%20%ce%a0%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%8d.doc Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει μόνο στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ στο κέντρο της Αθήνας ή και στα περιφερειακά εντός Αττικής. Γνωρίζει κανείς τίποτα σχετικό?
  5. Έως τώρα (έως και το Α' τρίμηνο 2013) δεν τις περνούσα ούτε στο βιβλίο εσόδων/εξόδων, ούτε στις περιοδικές/εκκαθαριστικές δηλώσεις. Και πάντα είχα στο μυαλό μου ότι πρέπει να συμπίπτουν τα νούμερα στο βιβλίο με αυτά στις περιοδικές. Βέβαια, δεν βρήκα και κάποιον κωδικό στην περιοδική που να αντιστοιχεί σε κάποιο έξοδο χωρίς δικαίωμα έκπτωσης. Τώρα πρόσεξα ότι στην εκκαθαριστική υπάρχει ο 666. Έτσι έχει κάποιο νόημα.
  6. Σχετικά με την εγγραφή των ασφαλιστικών εισφορών στο βιβλίο εσόδων/εξόδων, πρέπει να ληφθούν υπόψη και στις περιοδικές/εκκαθαριστικές δηλώσεις? Έστω χωρίς δικαίωμα έκπτωσης. Ευχαριστώ.
  7. Στην εφορία στο μητρώο άρχισαν να μου λένε για ΤΕΒΕ κτλ. Αλλά τους είπα ότι είμαι μηχανικός και με ασφαλιστικό φορέα το ΤΣΜΕΔΕ και μου είπε ο υπάλληλος ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται κάτι άλλο και η προσθήκη ΚΑΔ μπορεί να γίνει απευθείας. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο 2ος ΚΑΔ να ανήκει στις υπηρεσίες και να έχει κάποια σχέση με τη δραστηριότητα του μηχανικού (το οποίο είναι πολύ γενικό βέβαια)
  8. Μετά από πολύωρη βόλτα στην εφορία, δεν χρειάζεται τελικά κάποια ασφαλιστική ενημερότητα από ΤΣΜΕΔΕ, ούτε κάποιο χαρτί από ΤΕΕ για προσθήκη ΚΑΔ. Μόνο η συμπλήρωση του Μ2 χρειάζεται, εφόσον ο δεύτερος ΚΑΔ υπάγεται στις υπηρεσίες και αυτός.
  9. Θα δοκιμάσω την τύχη μου και τις πιθανότητες αύριο στη ΔΟΥ και θα ενημερώσω τι απέγινε. Στην περίπτωση που προστεθεί ο δευτερεύων ΚΑΔ, μπορεί αυτός μόνο να απαλλαχθεί από ΦΠΑ, ενώ ο κύριος ΚΑΔ να υπάγεται κανονικά σε ΦΠΑ?
  10. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Θα χρειαστεί επιπλέον κάποια ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση από ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ κτλ?
  11. Καλησπέρα, έχω κάνει έναρξη εδώ και κάποια χρόνια με έναν γενικό ΚΑΔ: παροχής επιστημονικών τεχνικών συμβουλών γενικά 71.12.11.04 Τον κύριο αυτόν ΚΑΔ τον επέλεξα κατά την έναρξη, που αντιστοιχεί και στις δραστηριότητές μου. Τώρα όμως, μιας και εργάζομαι σε ερευνητικά προγράμματα πανεπιστημίου, θα ήθελα να προσθέσω κάποιον άλλον ΚΑΔ και συγκεκριμένα τον: έρευνας και πειραματικής ανάπτυξης στη μηχανική και την τεχνολογία, εκτός της βιοτεχνολογίας 72.19.2 Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεις κανείς τι δικαιολογητικά απαιτούνται για προσθήκη ενός ΚΑΔ, που έχει κάποιες ομοιότητες με το υφιστάμενο και δεν είναι εντελώς άσχετη δραστηριότητα. Το αναφέρω αυτό, γιατί έχω διαβάσει ότι πρέπει να περάσω από ΟΑΕΕ. Ισχύει για όλες τις περιπτώσεις αυτό? Ευχαριστώ.
  12. Έχετε καμιά ιδέα, πώς πρέπει να είναι μια αντίστοιχη μελέτη για καντίνα? Ευχαριστώ.
  13. Πιστεύω ότι ο νόμος αυτός αναφέρεται για τα δημοτικά τέλη και φόρο, όχι για το ΤΑΠ. Όπως αναφέρεται στο νόμο, ο στεγασμένος χώρος περιλαμβάνει και τα μπαλκόνια (ανοιχτός ημιυπαίθριος)? Γιατί κάπου εκεί μπερδεύεται το πράγμα με τους νομιμοποιημένους κλειστούς ημιυπαίθριους.
  14. Το κουτάκι 310 απ' όσο γνωρίζω. Είχα παλιά ένα τέτοιο έσοδο και το 310 είχα συμπληρώσει και στην κατάθεση της περιοδικής δήλωσης στην εφορία δέχτηκα την παρατήρηση της εφοριακού. Αλλά της εξήγησα τον λόγο που δεν έχει ΦΠΑ και συμφώνησε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.