Μετάβαση στο περιεχόμενο

arc1004

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

arc1004's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Τι ισχύει όμως σε ότι αφορά την τοποθέτησή του; Σε περίπτωση που η καντίνα δεν είναι πλανόδια, υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου; (σκιά, τραπεζοκαθίσματα κλπ)
  2. Αγαπητοί μηχανικοί, Έχω κάποιες απορίες σχετικά με αδειοδότηση εφήμερης κατασκευής, σε περιοχή που θεωρείται παραλία. Ο χώρος πρόκειται για μια επιχείρηση κατασκήνωσης που δουλεύει 5 (πέντε) μήνες το χρόνο. Το ζήτημα που τίθεται είναι το εξής: Διαμόρφωση ενός χώρου που θα χρησιμοποιηθεί σαν bar και θα βρίσκεται κάτι λιγότερο από 50 (πενήντα) μέτρα από την ακτογραμμή, όπως αυτή διαμορφώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά εντός ορίων της ιδιοκτησίας. Το ερώτημά μου είναι, αν ο χώρος αυτός αποτελείται από μια κινητή κατασκευή, τύπου καντίνα, ή μια ελαφριά κατασκευή χωρίς θεμελίωση και οριοθετείται από 4 (τέσσερις) πασσάλους και μια καλαμωτή, αποφεύγουμε την εμπλοκή λιμενικού και πολεοδομίας; Πώς κατοχυρώνεται νομικά μια τέτοια επέμβαση σε έναν ιδιόκτητο χώρο ειδικά όταν πρόκειται για τουριστική επιχείρηση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.
  3. Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις συμβουλές σας. Κάποιες από αυτές μάλιστα μου φάνηκαν πολύ χρήσιμες. Είμαι στο 4ο εξάμηνο και όχι, δυστυχώς δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμα με τέτοια θέματα στην οικοδομική, αν και έγινε μια αναφορα στο μάθημα των δομικών υλικών (το οποίο όμως, δυστυχώς, χρωστάω). Στην οικοδομική προς το παρόν έχουμε διδαχθεί πιο "κλασσικούς" (ας που επιτραπει ο χαρακτηρισμός) τρόπους δόμησης. Αυτό το θέμα το είχα συζητήσει και με τον επιβλέποντα καθηγητή μου, απλά η παρουσιαση είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα και χρειάστηκε να κάνω και λίγη προσωπική έρευνα για πράγματα που προέκυψαν, όπως και το εν λόγω θέμα. Σε απάντηση κάποιων από τους χρήστες που ασχολήθηκαν με την ανάρτηση μου: -Ναι, τους τοίχους πλήρωσης θελω να κάνω με οπλισμένο σκυρόδεμα. -Το σχέδιο κατοψικά είναι σαν ένας μακροστενος ρόμβος, του οποίου η μεγάλη διάσταση είναι 15 μέτρα και η μικρή 8. Αυτό εννοώ με τα "8 μέτρα" και το ανέφερα γιατί μέσα σε αυτή την επιφάνεια δεν επιθυμώ να έχω κανένα φέρον στοιχείο. Αντί8ετα, έχω σχεδιάσει την κατασκευή ώστε να στηρίζεται στους τοίχους πληρώσεως και μόνο. Μπορώ να πω ότι τα σχόλια σας με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και το χρόνο που διαθέσατε.
  4. Είμαι φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και είμαι καινουριος στο Michanikos.gr. Σχεδιάζω μια πολυκατοίκια για το μάθημα της σύνθεσης. Έχω σχεδιάσει την κατασκευή με τρόπο τέτοιο ώστε ολόκληρος ο φέρoντας οργανισμός να είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ο επιβλέπων καθηγητής μου είπε πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό καθώς το μέγιστο πλάτος της κατασκευής μου είναι 8 μέτρα. Το πρόβλημα λοιπόν είναι το εξής: Με τη μόνωση τι κάνω; Την βάζω επιδερμικά στους τοίχους; Υπάρχει περίπτωση να ενσωματωθεί η μόνωση στο υλικό; Συγνώμη αν το ερώτημα μου φαντάζει αστείο ή αυτονόητο για κάποιους/ες, αλλά είμαι άπειρος, είμαι φοιτητής και ακόμα μαθαίνω... Ευχαριστώ για την προσοχή σας και -προκαταβολικα- για τις συμβουλές σας. Παρακαλώ διορθώστε το επάγγελμά σας σε Φοιτητής Αρχιτεκτονικής ή Φοιτητής Αρχιτέκτων Μηχανικός. Ευχαριστώ, ilias
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.