Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

alfie

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

alfie's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Καθώς διάβαζα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εξέταση των διπλωματούχων μηχανικών από το ΤΕΕ για τη χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, έφτασα στο 2β που λέει: 2β)"Πιστοποιητικό Μαθημάτων", ανάλογα με τη σχολή αποφοίτησης. Αυτό ουσιαστικά είναι η αναλυτική βαθμολογία;
  2. Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω αν η απόκτηση του διπλώματος του Μηχανολόγου Μηχανικού συνεπάγεται και την αναβάθμιση του διπλώματος οδήγησης, με την προσθήκη της δυνατότητας οδήγησης και άλλων κατηγοριών οχημάτων εκτός από την κλασική (Β). Ευχαριστώ
  3. Εννοώ τα υπόλοιπα φορτία λυγισμού της δοκού, αυτά δηλαδή που αντιστοιχούν στις ιδιομορφές 2,3,4,... κοκ. (Το πρώτο κρίσιμο υπολογίζεται απο τη σχέση του Euler, γι' αυτό λέω τα υπόλοιπα)
  4. Εγώ πάντως το μάθημα το πέρασα με το βιβλίο του Θ. Κωστόπουλου "Οδοντώσεις και Μειωτήρες Στροφών". Πολύ καλό βιβλίο, περιέχει και ασκήσεις.
  5. Έχω το εξής πρόβλημα. Σε μια κατακόρυφη δοκό, με δεδομένες συνθήκες στήριξης στα 2 της άκρα (το κάτω πακτωμένο και το άνω ελεύθερο), θέλω να υπολογίσω τα φορτία λυγισμού της ράβδου. Απο τον τύπο του Euler για τον ελαστικό λυγισμό εύκολα υπολογίζω το πρώτο κρίσιμο φορτίου λυγισμού. Τα υπόλοιπα πως μπορώ να τα υπολογίσω, με αναλυτικές σχέσεις; (αυτό που θέλω είναι να συγκρίνω τα αναλυτικά αποτελέσματα της μηχανικής με αυτά που μου δίνει η FEM ανάλυση που έχω κάνει)
  6. Ευχαριστώ πολύ, οι πληροφορίες αυτές ήταν πολύ χρήσιμες!
  7. Καλησπέρα. Θα ήθελα να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με καταστήματα στην Αθήνα που εμπορεύονται βαλβίδες πιέσεως, δηλαδή βαλβίδες ανακουφίσεως υδραυλικών κυκλωμάτων υψηλής πίεσης, ασφαλιστικά κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι δύσκολα οι έμποροι δίνουν τιμές και προσπέκτους με γκάμα προιόντων, σε άτομα που δεν σκοπεύουν να αγοράσουν επι τόπου. Κάθε πληροφορία καλοδεχούμενη.
  8. Δε χρησιμοποίησα την ειδική θερμοχωρητικότητα υπο σταθερό όγκο αρα οι μονάδες της δεν είναι J/kg/K αλλά J/K . Επομένως J=J και επίσης η πίεση θα αυξηθεί αρα P2-P>0 Δεν απαντάω σε κάποιο ερώτημα απλά είναι μια πρώτη σκέψη.
  9. Το πρώτο που μου έρχεται είναι οτι E1=Cv*(T2-T)+(P2-P)*S*x όπου S η διατομή του εμβόλου και χ η μετατόπισή του.
  10. Καλησπέρα. Έχω το εξης πρόβλημα: Έχω αγοράσει ένα ηλεκτρικό παλάγκο, και θέλω να το κρεμάσω απο μια βάση έτσι ώστε να μπορώ να κάνω ανύψωση φορτίων. Το θέμα είναι ότι αυτή η δοκός θα πρέπει να υπολογιστεί για να αντέχει στην κάμψη (??) που επιφέρει η δύναμη που ασκεί το φορτίο στο παλάγκο. Παρακάτω φαίνεται το πρόβλημα αναλυτικά σε σχήμα. Οι προδιαγραφές είναι οι εξής: α)Το ίδιον βάρος του παλάγκου είναι 20kg β)Το φορτίο που θα ανυψωθεί θα είναι εως 100kg γ)Θέλω στο επίπεδο χ-ψ να μπορώ να περιστρέψω τη διάταξη (βλ σχήμα κάτω αριστερά) δ)Το μήκος L είναι είτε 2,5 μέτρα είτε 2 μέτρα, δεν έχει και πολλή σημασία. Στα δεξιά έχω κάνει την ανάλυση δυνάμεων και ροπών που ασκούνται στη στήριξη αλλά πραγματικά δεν εχω ιδέα τι πρέπει να υπολογίσω. Θεωρητικά, πρέπει να κάνω μια στήριξη " Γ " όπου θα προκύψει απο τη συγκόλληση των 2 δοκών. Αλλά πως θα ξέρω αν αντέχει αυτό το πράγμα για το δεδομένο φορτίο? Και πώς θα στηριχτεί αυτό στην πλάκα(η όλη κατασκευή θα μπεί σε ταράτσα). Επίσης με κόκκινο έχω σχεδιάσει και μια extra δοκο που δεν ξέρω αν χρειάζεται να μπει. Η διατομή της ράβδου πάλι δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά εν πάσει περιπτώσει την έχω σχεδιάσει πάνω αριστερά. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, μιας και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ξανά κάποιο πραγματικό πρόβλημα, τόσα χρόνια περιοριζόμασταν στις θεωρητικούρες στη σχολή και τελικά δε μάθαμε τίποτα πρακτικό.
  11. Η μεταβολή της (ολικής) ενθαλπιας είναι το μηχανικό έργο ανα μονάδα μάζας που αποδίδεται σε ένα σύστημα. Ωστόσο, με το ότι δεν ειναι χειροπιαστό εννοω ότι δεν είναι ένα μέγεθος άμεσα μετρήσιμο (πχ θερμοκρασία πίεση κλπ) ωστόσο βγαίνει λογιστικά απο άλλα, μετρήσιμα μεγέθη.
  12. Θα ξεφύγω απο τις μεγαλεπήβολες επιστημονικές επεξηγήσεις που σίγουρα αρμόζουν στο θέμα, και θα απαντήσω απλά και πρακτικά: -Η ενθαλπία είναι ένα μέγεθος που σχετίζεται με την ενέργεια ενός συστήματος και δεν είναι παρα ένα καθαρά λογιστικό μέγεθος(γι αυτό και δημιουργεί τόση σύγχυση, δεν είναι χειροπιαστό) -Η εντροπία αποτελεί ένα μέτρο των απωλειών ενός συστήματος(πχ σε ένα συμπιεστή, η εντροπία αυξάνει επειδή η μεταβολή της συμπίεσης δεν είναι ιδανική-ισεντροπική).
  13. Καλησπέρα. Με δεδομένες τις διαστάσεις ενός χώρου(πχ ενα υπνοδωμάτιο), πως μπορώ να υπολογίσω την ψυκτική ικανότητα που απαιτείται απο ένα air condition που θέλω να τοποθετήσω σε αυτό το χώρο? Υπάρχει κάποιο εύχρηστο λογισμικό για χοντρικούς υπολογισμούς? Ευχαριστώ. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα ή το επάγγελμά σας στο προφίλ CostasV
  14. Γνωρίζει κανεις κάποιο software που να επιτρέπει τη σχεδιαση θερμοδυναμικών κύκλων και εν γένει μεταβολών σε διαγράμματα h-s, T-s ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.