Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

rom

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

rom's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μιας και είστε η μόνη μου πρακτική βοήθεια, έχω την εξής απορία: πως δείχνω την αναμονή στον ηλιακό? Π.χ έχω ήδη έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 4 περίπου ΚW, για τον ηλιακό βάζω άλλη μια γραμμή σαν να είναι και αυτός εκεί? Μαλλον όχι, ε? Ας υποθέσουμε ότι η εγκατάσταση θα γίνει, μιας και θα προβλεφθεί για τον ΚΕΝΑΚ και του ηλιακού και του ηλεκτρικού, και με διακόπτη θα το 'γυρνάει' απο τον έναν στον άλλον. Πρακτικά όμως ο ένας μόνο θα καταναλώνει, σωστα? Όποιος έχει οποιαδήποτε ιδέα δεκτή..
  2. Ευτυχως που υπάρχει και αυτό το site θα πω και εγώ, γιατί όσα βιβλία αγόρασα έχουν το πολύ ένα παράδειγμα και όλο θεωρία, όντως! Συνεχίζω όμως να ρωτάω και όποιος μπορεί απανταέι! : Στα ερωτήματα του centervak β και γ, β) δείχνουμε υποχρεωτικά αναμονή για ηλιακό συλλέκτη ? (ενώ έχουμε βάλει και ηλεκτρικό?) γ)μονοφασικό ή τριφασικό στον καυστήρα? Τέλος να σου πω το μόνο που έμαθα σίγουρα, οτι όντως από τη νομοθεσία η μελέτη ασθενών ρευμάτων είναι υποχρεωτική...
  3. H δική μου άποψη είναι ότι αν δεν θες να φύγεις έξω,να στέλνεις βιογραφικά παντού, σε ότι βρίσκεις στο ιντερνετ, ενώ παράλληλα ρωτάς όποιον ξέρεις και δεν ξέρεις αν γνωρίζει για καμια θέση εργασίας και να σε έχουν υπόψιν τους. Έχω φίλους που βρήκανε σε εταιρείες στην Αθήνα σε καλές εταιρείες (τηλεπικοινωνιών κυρίως) χωρίς μέσο, αλλά με πολλή υπομονή. Από ότι είδα είσαι της ενέργειας, ίσως δεν σε ενδιαφέρει τόσο, απλά να ξέρεις ότι ίσως εκεί βρεις κάτι-με πολύ κόπο βέβαια. Αν θέλεις μπορείς να ανοίξεις και γραφείο, με τη βοήθεια της επιδότησης του ΟΑΕΔ, αλλά χωρίς γνωριμιες θα έλεγα οτι δεν αξίζει (εγω έχω ανοίξει αλλα βοηθιέμαι από την αδερφή μου). Δεν χτυπανε και πολλοί την πόρτα νέου μηχανικού είναι η αλήθεια... Πάντως δεν έχεις να χάσεις κάτι με την προσπάθεια... Αυτά και καλή επιτυχία όταν αρχίσεις το ψάξιμο!
  4. Λοιπόν η μελέτη πάει καλά, αλλα μου δημιουργήθηκαν άλλες απορίες, αν έχει ελεύθερο χρόνο κάποιος συνάδελφος ας ρίξει μια ματιά, πραγματικά είστε πολύ καλή βοήθεια! Έχουμε και λέμε: Μου βγήκαν 13 γραμμές τελικά (είπα μήπως βάλει κανα έξτρα κλιματιστικό ο άνθρωπος μιας και δεν θα έχει και θέρμανση, και καμια πριζα στο μπάνιο..) και έβαλα ασφάλεια και γενικό διακόπτη 63Α στην κεντρική γραμμή τροφοδοσίας του πίνακα. Μετά δεν ακολουθεί καπάκι υποχρεωτικά ΔΔΡ ? 30mA/63A? Ρωτάω γιατί το πρόγραμμα που κάνω τους υπολογισμούς δεν τον βάζει αυτόματα, ούτε έχει επιλογή να τον βάλεις! Η μελέτη ασθενών ρευμάτων είναι υποχρεωτική? Έψαξα στο φόρουμ αλλά άκρη δεν έβγαλα! Και τελευταίο, παραδίνουμε και κάποιο σχέδιο σχετικά με τη γείωση ή γενικά με οτιδήποτε φεύγει από τον γενικό πίνακα προς τη Δ.ε.η? Θενξ εκ των προτέρων
  5. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Αυτό είναι που με μπερδεύει και εμένα, το σπίτι είναι και μικρό και θερινή κατοικία, και προσωπικά δεν πιστεύω ότι όλα τα φορτία θα πέσουν μαζί στο σπίτι... Παρόλα αυτά η εγκατεστημένη ισχύς μου βγαίνει πάνω από 12 ΚVA, άρα να κάνω εγώ τη μελέτη για μονοφασικό και αν χρειαστεί θα μου υποδείξουν διαφορετικά από ΔΕΗ/πολεοδομία? Από ότι είδα, υπαρχει για μονοφασικό, γενικός διακόπτης 50Α με ασφάλεια 63Α, είναι μια λογική τιμή για ένα σπίτι 60 τ.μ. , έτσι δεν είναι?
  6. thanx , μαλλον για τριφασικο ειμαι. Στα σχέδια μου τι αλλάζει οπότε? Φαντάζομαι επάνω στην κάτοψη τίποτα που φαίνονται φώτα , πριζες κτλ, μόνο στο μονογραμμικό φαίνονται οι 3 φάσεις ? Ή και στο φύλλο υπολογισμών? Πρεπει να κατανείμω τα φορτία στις φάσεις ?
  7. Καταρχάς να δηλώσω ότι είναι η πρώτη μου μελέτη και ότι δεν έχω ιδέα, θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας!!: Η μελέτη είναι για τα ηλεκτρολογικά ενός ισογείου,θερινή κατοικία 60 τ.μ. Οι συσκευές που υπολόγισα είναι: Κουζίνα 6000W θερμοσίφωνας 4000W Πλυντηριο Ρούχων 2500W Κλιματιστικό 1200W Πρίζες κουζίνας(βραστήρας,τοστιέρα) 1500W Φώτα 1100W Λοιπες πριζες 1000W Σύνολο 17,5 KW περίπου,ακόμα και με ετεροχρονισμό είμαι στα 12,5 KW. H Δεη λέει μέχρι 12KVA μονοφασικό, μετά τριφασικό. Δεν ξέρω τι να επιλέξω,μονοφασικό φτάνει? Έχω μπερδευτεί. Βρήκα ένα παρόμοιο τόπικ, αλλα δεν πολυκατάλαβα, όποιος έχει λίγο χρόνο ας κάνει έναν κόπο να δώσει τη γνώμη του. (ίσως και για ασφάλειες που απαιτούνται). Ευχαριστώ προκαταβολικά! υ.γ. τελικά στη σχολή δεν μαθαίνουμε και πολλά....
  8. Για 1450 μικτά αντιστοιχούνε περίπου 1160 καθαρά,από άλλες περιπτώσεις νεοπροσληφθέντων που ξέρω!
  9. Λίγο άσχετο με το τόπικ, αλλά μιας και μιλάμε για το Energy Building,κάνει και την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, δεν είναι μόνο για το κέλυφος, σωστά ?Γιατί σκέφτομαι να το αγοράσω..μιας και το έχετε πάρει, αν μπορείτε διαφωτίστε με, γιατί δεν σηκώνανε τα τηλέφωνα από την εταιρεία!
  10. Φίλε Spartan, δεν ξέρω αν βοηθάει,η αν εννοείς κάτι άλλο, αλλά και εγώ έκανα έναρξη τον Ιανουάριο 2010 με έδρα το σπίτι μου και αλλάζω τώρα για να πάω σε γραφείο γιατί δεν τους πολυάρεσε το πως είχα διαμορφώσει τον χώρο σαν γραφείο. Από τον Οαεδ μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτούς με την αλλαγή, αρκεί να το δηλώσω στην εφορία ως μεταβολή έδρας, ενώ ως έναρξη έχω τον Ιανουάριο κανονικά.. Νομίζω δηλαδή ότι αυτό που λέει το έντυπο αφορά αυτούς που εκαναν έναρξη το 2008 και δεν έχει σχέση με μας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.