Μετάβαση στο περιεχόμενο

panoskak

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

panoskak's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και εγώ κάπως έτσι το σκέφτηκα στην αρχή. Το είχα γράψει τότε στο forum σαν απορία αλλά δεν είχα πάρει απάντηση. Μετά από ερώτηση στην τοπική εφορία μου είπανε να πάρω μπλοκ απόδειξης λιανικής πώλησης. Κάποιοι άλλοι μηχανικοί με τρομοκράτησαν μάλιστα και με πρόστιμα, για άλλες παρόμοιες εργασίες που τα βάζανε όλα σε μία ΑΠΥ, λένε ότι παλιά γινόταν αυτό και τώρα τέλος. Τώρα κατέληξα με ΑΠΥ, ΤΠΥ, Αποδ. Λιαν. Πώλησης, Τιμολ. Χονδρικής Πώλησης / δελτίο αποστολής, Δελτίο αποστολής και δε συμμαζεύεται, και είμαι στα δύο πρώτα χρόνια που δραστηριοποιήθηκα ουσιαστικά. Να συμπληρώσω ότι για τα ΚΑΔ είχα αυτό που έλεγε ηλεκτρολογικές / μηχανολογικές εργασίες (κάτι τέτοιο), αλλά μετά τα μπλοκ πώλησης άνοιξα το εμπορία ηλεκτρολογικού υλικού, εξοπλισμού (κάτι τέτοιο), επειδή μέσα σε όλα αγοράζεις και πουλάς όχι μόνο τα πανελ, αλλά διακόπτες, ασφάλειες ... συν τα υπόλοιπα. Ότι μας είπε η τοπική εφορία.
  2. 1. Στο άρθρο 6 του Κ.Φ.Ε. προστίθεται νέα παράγρα− φος 7 ως εξής: «7. Απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος τα κέρ− δη από την άσκηση ατομικής εμπορικής επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος, μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, όσων υποβάλλουν δήλωση έναρξης εργα− σιών για πρώτη φορά, για το έτος της έναρξης και για τα δύο επόμενα έτη, εφόσον ο φορέας της επιχείρησης κατά την έναρξη δεν έχει συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του. Ισχύει από το 2010 και μετά. Άρα όποιος κάνει έναρξηη από τότε και για 3 χρόνια.
  3. Και εγώ απορία το έχω, μέχρι στιγμής πάντος δεν το έχει καταργήσει κάποιο νομοσχέδιο, γιατί περάστηκε σαν προσθήκη στις απαλλαγές στο βασικό φορολογικό νομοσχέδιο. Άρα θα πρέπει να γίνει κατάργηση για να μην ισχύει.
  4. Για την Ελλάδα στο εξωτερικό μια χαρά αναγνωρίζεται.
  5. Θεωρώντας ότι όλη η συζήτηση αυτή θα βοηθήσει το φίλο που ρώτησε... οι σχολές είναι προσανατολισμένες στο hardware, αλλά το hardware στην Ελλάδα σε τι επίπεδο είναι? Που γίνεται? Εγώ γνωρίζω μόνο κάτι μικρές προσπάθειες. Το λέω και πάλι ότι δεν είμαι αυτός που γνωρίζει με ακρίβεια. Στο τέλος στρέφονται όλοι στο software. Όλες οι ανακοινώσεις που βλέπω είναι πχ στην intracom για προγραμματιστής και τέτοια. Έχω δει αρκετές ανακοινώσεις για προγραμματιστές αλλά γιατί να μην πάρουν πληροφορικής (4 καθαρά χρόνια πληροφορική, ενώ ο ΗΜΜΥ 3 ασχολείται με πληροφορική και λίγο από όλα - αυτό ισχύει και για εμάς στην ενέργεια, δεν θεωρώ ότι είναι καλύτερη η κατάσταση). Σαφώς και είναι υποκειμενικό, αλλά τώρα όλοι ασχολούνται με τα ΦΒ, αύριο θα ασχολούνται με τα ηλεκτρικά οχήματα, μεθαύριο με τα έξυπνα δίκτυα. Είμαστε στον αιώνα της ενέργειας και του περιβάλλοντος, εκεί μας έχει ωθήσει το marketing...
  6. Απλά να προσθέσω ότι αν θέλεις να ασχοληθείς με τους υπολογιστές θέλει μεγάλη προσοχή. Δυστυχώς δεν υπάρχουν δικαιώματα για μηχανικούς υπολογιστών, και προτιμάει κάποιος εργοδότης να προσλάβει έναν καθαρό "πληροφορικής" που πιθανότατα θα έχει περισσότερες γνώσεις - δεν ξέρω αν όντως ισχύει. Έχω φίλους -πολύ δυνατούς σε γνώσεις- που επέλεξαν το 2ο σκέλος - μηχ. υπολ., και τώρα η μόνη προοπτική που θέτουν οι ίδιοι στον εαυτό τους είναι κατασκευή ιστοσελίδων. Δες σχολές όπως οι μηχ. υπολ. και πληροφορικής της πάτρας η οποία κάθε χρόνο πεφτει και τώρα λένε ότι θα τη συγχωνεύσουν με την αντίστοιχη ΗΜΜΥ. Πολλά παιδιά μετά τη σχολή ΗΜΜΥ δίνουν για την πληροφορική.
  7. Τη γνώμη μου θα σου πω φυσικά. Λίγα λόγια για τη σχολή... Τα δύο πρώτα χρόνια μετάνιωσα που πήγα, πολλά μαθηματικά, φυσικοί, μαθηματικοί κτλ.. Έλεγα ότι δεν με ενδιαφέρει και ότι ήταν λάθος που δεν πήγα σε μία άλλη σχολή. Όταν όμως μπήκα μέσα στον τομέα (ενέργεια) τότε όλα άλλαξαν, μου άρεσε τόσο η σχολή που διάβαζα ασταμάτητα και ακόμα διαβάζω. Λίγα λόγια σχετικά με το αντικείμενο... Εγώ τώρα ασχολούμαι με τα ΦΒ και κάνω και διδακτορικό στο ΕΜΠ στον έλεγχο στις ανανεώσιμες. Γενικά όμως και στο ΑΠΘ και στο ΕΜΠ οι περισσότεροι φίλοι μου δεν τρελάθηκαν και με την επιλογή που έκαναν, το ίδιο και πάρα πολλοί φοιτητές που συναντώ. Διάβαζαν και πέτυχαν, και τώρα κοιτάνε να βρούνε άλλη διέξοδο, ή κάνουν κάτι που δεν τους αρέσει. Οι προοπτικές για το μέλλον, χωρίς να ξέρω και πολλά, είναι μηχανικός της πιάτσας, χωρίς να αποκλείεται πχ να γίνεις στέλεχος ή να κάνεις τη δική σου εταιρεία. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές, πολλά παιδιά που ξέρω πηγαίνουν σε εταιρείες για 700 Ε. Τώρα για προοπτικές ανέλιξης και τέτοια δεν έχω ιδέα, αυτά ονειρευόμουν και εγώ. Για μισθούς κτλ βγάζει το ΤΕΕ κάθε χρόνο στατιστικά στοιχεία. Για μένα προσπάθησε να δεις αν σου αρέσει το αντικείμενο (μέσω των οδηγών σπουδών κυρίως) και μετά όλα θα πάνε καλά. (Ακούγεται κοινότυπο αλλά έτσι είναι!).
  8. Συγνώμη αλλά ο νόμος ο οποίος τα βρήκες αυτά καταργήθηκε ένα χρόνο μετά, εδώ και 3 χρόνια δηλαδή. Σαφώς και δεν ισχύουν αυτά. Αν ίσχυαν τότε δεν θα μπορούσε κανένας να βάλει και γι αυτό τα κατάργησαν. Μόνο τα δύο μεσαία που αναφέρεις ισχύουν. Όσο για το ύψος και για τις τυχόν κατασκευές σε παραπέμπει στο νόμο της πολεοδομίας με τα ιδεατά στερεά και το ύψος δόμησης.
  9. Όταν κάποιος λέει μονού καλωδίου εννοεί μονό καλώδιο, το παίρνεις από εκεί που ξεκινά μέχρι εκεί που καταλήγει (άρα από το - μέχρι το + που σημαίνει διπλάσιο μήκος) συνεπώς είναι σωστός. Τώρα για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τον stayros.
  10. Από όσο γνωρίζω έχοντας περάσει από το ΑΠΘ και τώρα στο ΕΜΠ και τα δύο σου δίνουν βεβαίωση ότι έχεις MSc. Κάποιοι που έχουν πάει στο εξωτερικό, λένε ότι σου παίρνει λίγο χρόνο, αλλά αναγνωρίζεσαι σαν MSc. Μόνο το δημόσιο στην Ελλάδα δεν σε θεωρεί MSc.
  11. Και μπορεί να χρειαστεί και νέα ΥΔΕ (ή κάνω λάθος?) που έχει κάτι απαιτήσεις μετρήσεων (που ίσως και να μπορείς να αποφύγεις).
  12. Δεν γνωρίζω κάτι, αλλά στον τίτλο σου αναφέρεις ηλεκτρολόγος μηχανικός και όχι ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ και μπορεί κάποιος να μπερδευτεί όπως ίσως ο Didonis. Σε άλλο ποστ κάτι είχανε αναφέρει με τις όποιες προϋποθέσεις.
  13. 1) Στην αρχή είχανε αναφέρει το 2010. Όμως στο νομοσχέδιο δεν κάνει λόγο για το έτος Άρθρο 69, παρ. 1, Νόμος 3842/2010 "... όσων υποβάλλουν δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά, και για το έτος της έναρξης και για τα δύο επόμενα έτη, εφόσον ... δεν έχει συμπληρώσει το τριακοστό έτος της ηλικίας του" 2) όσο για το δεύτερο θα φορολογηθούν όλα όπως και στου υπόλοιπους, δηλαδή τα εισοδήματα ξεχωριστά και τέλος στο φόρο που αναλογεί θα αφαιρεθούν οι παρακρατήσεις. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι σε αυτό το νομοσχέδιο. Γνώμη λέω.
  14. Θα συμφωνήσω και εγώ ότι ζητάει ενημερότητα από το ΤΣΜΕΔΕ, συν τα υπόλοιπα. Ακόμα και για έκδοση ενός μπλοκ ζητάει από το ΤΣΜΕΔΕ απόδειξη ότι δεν χρωστάς, και γενικά ισχύει για ένα χρόνο αυτή που θα τους προσκομίσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.