Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

foxhound

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Καβάλα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

foxhound's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστω πολύ για την απάντηση, οπου έχει διαστάσεις και ορόσημα τα έλαβα υπόψη μου, το θέμα είναι πως κινήσε εκει που δεν έχεις στοιχεία, Βάζεις πάνω το σχέδιο της διανομης και προσπαθειες να το φέρεις στο εμβαδον του τηρώντας οσο καλύτερα μπορείς το σχήμα του; Στο πεδίο τα οικόπεδα χωριζονται με όρια κύριως ξερολιθιές οι οποίες προϋπήρχαν της διανομής μήπως θα έπρεπε να λάβω αυτα υπόψιν μου; Μιλαμε για αποκλιση της τάξης 40cm. Δηλαδη για να κανω πιο ακριβης την ερώτηση, να τοποθετήσω το όριο για το οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία έτσι ώστε να μου βγαίνει το εμβαδο του δικου μου οικοπέδου και του όμορου ή να το βάλω πιο κόντα στην πραγματικότητα και ας έχει απόκλιση της τάξης του 4%;
  2. Καλησπέρα, εχω να κάνω ενα τοπογραφικό συμβολαίου για ένα οικόπεδο που βρίσκεται σε διανομη συνοικισμου.Το σχήμα του είναι ακανόνιστο και εκτος απο την πάνω και την κάτω πλευρά του που είναι ορισμένη απο τα όρια του Ο.Τ. , τα αριστερα και δεξια όρια έχουν πολλα σπασίματα και πέρα απο την γραφική πληροφορία απο το σχέδιο της διανομής δεν υπαρχει αλλος τρόπος για τον ακριβη προσδιορισμό των ενδιάμεσω κορυφων του οικοπέδου. Απο την αποτύπωση που έκανα και βάζοντας τα όρια απο χαρακτηριστικα σημεία όπως περιφραξεις και πλευρες κτιρίων το εμβαδο αντι να βγαινει 1196 τ.μ. που είναι της διανομης μου βγαίνει 1154 τ.μ.. Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι ποια είναι η πιο ορθη μεθοδολογία για να βάλω σωστα τα όρια αυτά; Η διανομη είναι του '82 δλδ οι περιφραξεις και τα κτίρια προϋπηρχαν της διανομής. Εγω αποφάσισα αφου το οικόπεδο μου είναι στη μέση του Ο.Τ. να βάλω τα όρια για τα οποία δεν έχω στοιχεία έτσι ώστε τα εμβάδα των όμορων οικοπέδων να συμφωνουν με της διανομής, είναι σωστο αυτό; Επήσης όταν ραπορτάρισα το Ο.Τ. με τις συντεταγμένες των οροσίμων διαπίστωσα οτι το εμβαδο είναι κατα 40 τ.μ. μεγαλύτερο απο αυτο που λέει η διανομή , αυτό πρεπει να μοιραστει αναλογικά στα οικόπεδα του Ο.Τ.; Συγνωμη για τις πολλές ερωτήσεις!
  3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! nbr και μένα για αγροτικός δρόμος μου φαίνεται , αυτά που σας ανέφερα για το "τεμάχιο 133" είναι αυτά που μου είπε ο υπάλληλος της τοπογραφικής. Πήγα και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και μου είπαν οτι κατέθεσαν έρωτημα για το αν μπορεί να γίνει κύρωση του συγκεκριμένου δρόμου
  4. Καλησπέρα, είμαι νέος τοπογράφος μηχανικος και ανέλαβα να κάνω ένα τοπογραφικό στον οικισμο του Γέροντα (<2000 κατοικων) στον Δήμο Νέστου. Το συγκεκριμένο τεμάχιο 139 (Οριστικής Διανομης 1930) τέμνεται απο το όριο του οικισμού με αποτέλεσμα απο τα 10 στρεμματα που είναι συνολικα τα 3 να είναι εντός. Το γεωτεμάχιο συνδέεται με δρόμο ο οποίος όμως θεωρητικά δεν είναι χαρακτηρισμένος ως δρόμος αλλά είναι μέρος ενός άλλου τεμαχίου (133) το οποίο ανήκει στο Υπ. Γεωργίας. Απο τη στιγμή που το συγκεκριμένο τεμάχιο τυπικά δεν έχει προσβαση σε δρόμο και άρα δεν έχει προσωπο είναι Αρτιο αλλά μή οικοδομήσιμο; ή δεν επηρεάζεται η οικοδομησιμότητα του απο την έλλειψη προσώπου; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.