Μετάβαση στο περιεχόμενο

kasimo

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

kasimo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επανερχόμενος στο θέμα της προσμέτρησης στο συντελεστή σας πληροφορώ πως η ΔΟΚΚ επιμένει πως οι χώροι που τακτοποιούνται προσμετρούν στον συντελεστή εφόσον υπάρχει υπόλοιπο δόμησης και βασίζονται στο άρθρο 5 παρ. 1 '' ... και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης καθ' υπέρβαση των όρων και περιορισμών δόμησης του ακινήτου '' και όχι στο άρθρο 6 παρ.7. Για αυτό το λόγο μην βιάζεστε να με κρίνετε δεν είχα καμία πρόθεση να επιτεθώ στον συνάδελφο Directionless σας βεβαιώνω. Απλώς επειδή δεν μπόρεσα να διαβάσω όλες τις απαντήσεις είπα μήπως κάποιος συνάδελφος είχε κάνει κάποια ερώτηση σε πολεοδομία και είχε λάβει γραπτή απάντηση. Συνάδελφε soundholics γράφεις : ''...υπάρχει όμως απάντηση της ΔΟΚΚ...'' Σε παρακαλώ αν έχεις την απάντηση κατέβασέ τη στο forum. Και κάτι ακόμα συνάδελφοι. Οι εγκύκλιοι δεν καταργούν το Νόμο.Φτάνει πια .Πήξαμε στις εγκυκλίους.
  2. Δεν κατάλαβα την απάντηση σου Directionless !!! Σε παρακαλώ αν γνωρίζεις κάτι σίγουρα απάντησε γιατί βλέπω πως θα δημιουργηθεί αργότερα μεγάλο θέμα.
  3. Επειδή δεν μπόρεσα να βρώ στο forum βεβαιωμένη απάντηση για το αν οι τακτοποιημένοι χώροι προσμετρούν στο συντελεστή δόμησης για μελλοντικές προσθήκες θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει κάτι σίγουρα για το θέμα να απαντήσει.
  4. Με την σκέψη σου Stayros θα πάμε σίγουρα μπροστά . Εγώ θα έλεγα μακάρι να γίνουν όλα ιδιωτκά ,από εφορίες ,πολεοδομίες μέχρι και ΟΤΕ μήπως και μπορέσουμε να δουλέψουμε σαν άνθρωποι.
  5. Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν υπάρχουν από τον ΟΤΕ κάποιες επίσημες προδιαγραφές και που μπορώ να τις βρώ ,για το πως πρέπει να έρθει το υπόγειο καλώδιό του από το φρεάτιο του πεζοδρομίου στον κατανεμητή που έχω σε πολυκατοικία οχτώ διαμερισμάτων. Υπάλληλος του ΟΤΕ μου επέβαλε να βάλω σωλήνα 1.50 " σιδερένια από το υπόγειό μου πρός το ισόγειο κλιμακοστάσιο που βρίσκεται ο κατανεμητής μου. Εχω τοποθετήσει πιστοποιημένη 2.9 cm πλαστική σκληρή στην οποία χωρούν τουλάχιστον δύο καλώδια από το ένα που απαιτείται. Σημειώνω οτι από το φρεάτιο του ΟΤΕ μέχρι και το ανάποδο φρεάτιο που κατασκεύασα μέσα στο υπόγειο έχω τοποθετήσει σιδερένια σωλήνα 2 " και από εκεί ανεβαίνω μόνο για ένα μέτρο κατακόρυφα επάνω με την πλαστική που προανέφερα. Ευχαριστώ.
  6. jbosdas aνεξάρτητα από το όνομα με το οποίο θα συμφωνήσω μαζί σου αυτό που δεν αναφέρεις είναι αν επιτρέπεται ή όχι ?? όσο για τις διαστάσεις είναι στο 1/12 και όχι στο 1/10 του δαπέδου του λεβητοστασίου.
  7. Από την φωτογραφία δεν φαίνονται ούτε δοκοί ούτε καμία ιδιαίτερη ενίσχυση. Σίγουρα ο συγκεκριμένος κατασκευαστής (υποθέτω πρώην εργολάβος μπετόν ή σοβατζής ή μανάβης ή πεταλωτής ,χωρίς να έχω τίποτε με αυτά τα επαγγέλματα) ξόδεψε με άνεση τα απαιτούμενα χρήματα για να κατασκευαστεί το ανωτέρω ,όπως και συνηθίζεται. Μυκητοειδής και άγιος ο θεός . Τελικά την τρέλα του καθενός πρέπει να βρίσκεται ένας στατικός να την στηρίζει . Υποθετικά Πολύ φιλότιμο το beton .
  8. Τελικά αναγκάστηκα να βάλω μια σκάλα στον ακάλυπτο που θα οδηγεί σε πόρτα του λεβητοστασίου εκτός κάλυψης και η οποία θα έχει εξαερισμό. Οπότε αν κατασκευαστεί έχουμε : 1.Πολύ μεγαλύτερο κόστος κατασκευής . 2.Πρόβλημα με τα νερά της βροχής οπότε θα χρειαστώ αντλία ακαθάρτων. 3.Εύκολη πρόσβαση στο υπόγειο για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου. Καλού κακού έκανα επερώτηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ . Αν τυχόν μου απαντήσουν θα ενημερώσω .
  9. 1.10*1.40 θάλαμο λοιπόν μόνο όταν είναι υποχρεωτικό το ασανσέρ. Σε περιπτώσεις μη υποχρεωτικού ακολουθούμε διαστάσεις που μας ταιριάζουν
  10. Οταν απαιτείται ασανσέρ είσαι σίγουρα πάνω από εννέα μέτρα. Σου τονίζω : υπόγειο,pilotiς και τρείς όροφοι αλλά κάτω από 9 μέτρα η ποδιά της πόρτας του ασανσέρ στη στάθμη του Γ' ορόφου δεν υποχρεούνται σε 1.40*1.70 φρεάτιο. Τριώροφη μονοκατοικία με πάνω από εννέα μέτρα ποδιά πόρτας ασανσέρ στον τρίτο όροφο ???
  11. Οταν λες τρεις στάσεις εννοείς ισόγειο και 2 ορόφους ? Σε κάθε περίπτωση όταν η τελευταία στάση του ασανσέρ έχει ποδιά κάτω από 9 μέτρα τελικό υψόμετρο μπορείς να πάρεις και πολύ μικρότερες διαστάσεις . Δηλαδή pilotiς και τρείς όροφοι αλλά κάτω από 9 μέτρα δεν υποχρεούνται σε 1.40*1.70 φρεάτιο. Κάτι ακόμη: Νομίζω πως ο κανονισμός αναφέρει ελάχιστη καμπίνα (σε περιπτώσεις για πάνω από 9 μέτρα) 1,10*1,50 και όχι έλάχιστο φρεάτιο.
  12. Και κάτι ακόμη Δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο για τον οποίο θα μπορούσε να καταργηθεί αυτή η κατασκευή εφόσον και είναι πολύ μικρή από θέμα μεγέθους ( max 0.50 m* 1.20 m ) , βρίσκεται όλη κάτω από το έδαφος και δεν βρίσκω άλλο τρόπο ώστε να εφαρμόσω τον κτιριοδομικό κανονισμό που αναφέρει ρητά άνοιγμα στο λεβητοστάσιο 1/12 του δαπέδου του λεβητοστασίου. Επιμένω οτι η έξοδος στο πάτωμα του ισογείου (συνήθως pilotis) είναι περισσότερο άβολη και επικίνδυνη .
  13. "ckiriako" σε καμμία περίπτωση δεν έχω πρόβλημα με τον υπάλληλο αλλά με την ασάφεια της πολεοδομικής νομοθεσίας και το γενικότερο αλλαλούμ. Δεν μπορεί να υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμα από πολεοδομικό σε πολεοδομικό γραφείο και ειδικά για πράγματα που τα συναντάς επί καθημερινής βάσης και τα χρησιμοποιείς επί σειρά ετών.
  14. Με βλέπω αύριο να μαλώνω με τον υπάλληλο , να τραβιόμαστε στον προϊστάμενο και στο τέλος να χρησιμοποιώ άλλους τρόπους "αερισμού !!" του λεβητοστασίου. Βλέπεις έχω περάσει την μελέτη απο την ΕΠΑ με το cours anglaise και δεν θα ήθελα να την υποβάλω ξανά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.