Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

violator

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

violator's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

9

Φήμη στην κοινότητα

  1. αν έχουν σκοπό να συνεχίσουν έτσι τουλάχιστον να μας ειδοποιήσουν 24 ώρες πριν το κλείσουν να κανονίσουμε την πορεία μας... Ούτε αυτό δεν μπορεί να μας πει το ΤΕΕ;
  2. Αυθαίρετα Ενώ στη Βουλή η κυβέρνηση έτρεξε να καταθέσει τροπολογία για να τακτοποιήσει τα αυθαίρετα της ΛΑΡΚΟ, για τους χιλιάδες ιδιώτες αυθαιρετούχους που έχουν ξεκινήσει διαδικασία υπαγωγής η προθεσμία έληξε χθες χωρίς να ανακοινωθεί παράταση. Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα για τα οποία η διαδικασία τακτοποίησης ξεκίνησε μέσα στην περίοδο της κρίσης με συνέπεια να σημειώνονται καθυστερήσεις, πολλές από τις οποίες οφείλονται στο ίδιο το Δημόσιο. Αν δεν δοθεί νέα παράταση, αυτό θα σημαίνει ότι θα λήξουν διαδικασίες για τις οποίες έχουν ήδη καταβληθεί παράβολα ή και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. Φαίνεται όμως ότι αυτά δεν συγκινούν τόσο την κυβέρνηση όσο οι ανάγκες των επενδυτών που ενδιαφέρονται για τα ακίνητα της ΛΑΡΚΟ, του ΤΑΙΠΕΔ ή όσων έχουν κατασχεθεί από τράπεζες.Ενώ στη Βουλή η κυβέρνηση έτρεξε να καταθέσει τροπολογία για να τακτοποιήσει τα αυθαίρετα της ΛΑΡΚΟ, για τους χιλιάδες ιδιώτες αυθαιρετούχους που έχουν ξεκινήσει διαδικασία υπαγωγής η προθεσμία έληξε χθες χωρίς να ανακοινωθεί παράταση. Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα για τα οποία η διαδικασία τακτοποίησης ξεκίνησε μέσα στην περίοδο της κρίσης με συνέπεια να σημειώνονται καθυστερήσεις, πολλές από τις οποίες οφείλονται στο ίδιο το Δημόσιο. Αν δεν δοθεί νέα παράταση, αυτό θα σημαίνει ότι θα λήξουν διαδικασίες για τις οποίες έχουν ήδη καταβληθεί παράβολα ή και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. Φαίνεται όμως ότι αυτά δεν συγκινούν τόσο την κυβέρνηση όσο οι ανάγκες των επενδυτών που ενδιαφέρονται για τα ακίνητα της ΛΑΡΚΟ, του ΤΑΙΠΕΔ ή όσων έχουν κατασχεθεί από τράπεζες. https://www.efsyn.gr/politiki/paraskinia/331291_aythaireta
  3. είναι λογικό ότι όταν είναι η "τελευταία ευκαιρία" το ανακοινώνουν και σε ενημερώνουν ένα μήνα πριν ότι δεν θα είναι σαν τις άλλες φορές. Επίσης από τις ανακοινώσεις από τα ΤΕΕ υπόλοιπης Ελλάδος που αν και of the record, έχουν κάποιας μορφής αξία. Αλλά κυρίως του ότι ακόμα και σήμερα κανένας δεν λέει "τελευταία μέρα" κλπ κλπ.
  4. ε ναι γιατί όλοι έχουν πειστεί ότι θα δοθεί παράταση, και εγώ όσους ρώτησα κανένας δεν ασχολείται.
  5. νομίζω αυτά ήταν όλα προφορικά και ούτως ή άλλως για τις νεότερες από αυτές η ημερομηνία λήξης είναι 8/5 και 8/8. Ας τα βάλουν όλα μαζί. "
  6. ας έβγαιναν να πουν ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση 15 μέρες πριν και να κανονίζαμε την πορεία μας. Τώρα με μισόλογα από εδώ και από εκεί, φημολογούμενα mail κ.ο.κ τι περιμένουν..
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι και συγγνώμη που επαναφέρω Post τετραετίας απλά θέλω να διευκρινίσω μερικά πράγματα όσον αφορά την "νομιμότητα"... Σε πολυκατοικία του '72 σε περιοχή Γενικής Κατοικίας, βρίσκεται υπερυψωμένο διαμέρισμα Ισογείου που ο ιδιοκτήτης θέλει να το κάνει απλό ιατρείο του παραρτήματος Α' του π.δ.84-2001 κ.λ.π. Το περίγραμμα και η κάτοψη του διαμερίσματος είναι γενικά σύμφωνα με την οικ.αδ. (υπάρχει μια μικρή μετακίνηση σε έναν εσωτερικό μικρό τοίχο χωρίς να έχουν αλλάξει οι χώροι) ενώ στο πίσω μέρος ο ακάλυπτος κοινόχρηστος έχει μπαζωθεί και ανέβει στο ύψος του υποτιθέμενου μπαλκονιού του, που ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε μεγαλούτσικη αυλή, ενώ και το εσωτερικό κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο έχει κατασκευαστεί mirror... με αντίθετη φορά ανόδου. Θα ήθελα να επιβεβαιώσω και διευκρινίσω: α) Oι αλλαγές στους κοινόχρηστους χώρους επηρεάζουν την βεβαίωση, πόσο μάλλον δε που το υποτιθέμενο πίσω μπαλκόνι έχει γίνει ένα με τον ακάλυπτο; β) Υπάρχει θέμα (ΑΜΕΑ) επειδή το διαμέρισμα βρίσκεται σε υπερυψωμένο (9 σκαλιά) Ισόγειο; γ) Αυτό το κομμάτι της βεβαίωσης που postare συνάδελφος εδώ πριν (δεν βρίσκω το post) μερικά χρόνια, ισχύει ακόμα ή υπάρχουν νέες αποφάσεις κοκ; "ΒΕΒΑΙΩΣΗ Ο υπογράφων μηχανικός στα πλαίσια των διατάξεων της απόφασης με αριθμό Υ3β/ΓΠ./οικ.24948, ΦΕΚ 713Β/13-03-2012 βεβαιώνω ότι στην οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα ….Ορόφου), η οποία βρίσκεται στην ……… πλευρά του κτηρίου επί των οδών ……………… και ……………, είναι επιτρεπτή από τις πολεοδομικές διατάξεις η χρήση ιατρείου (σχετικές διατάξεις απόφαση 7065, ΦΕΚ 278Δ/2005, ΦΕΚ 166Δ/1987 άρθρο 2 και έγγραφο 80994/2000 της ΔΟΚΚ) και είναι επίσης επιτρεπτή η χωροθέτηση της συγκεκριμένης χρήσης στον προβλεπόμενο χώρο." κάποια γνώμη;
  8. Και εγώ Viva Business + FreePOS (που σηκώνει πολλές βελτιώσεις)... Ευχαριστώ για την απλόχερη, άμεση και έγκυρη ενημέρωση, όπως πάντα.
  9. Λυπηρό, κρίμα. Πάντως τα μοναδικά "θέματα" που έχουν οι πεζόδρομοι στα κέντρα (Ερμού π.χ) είναι οτί δεν μπορείς να περπατήσεις απο την πολυκοσμία... Άσε που έχουν γεμίσει hipstero μπαράκια με κόσμο οι παράδρομοι της... Σόδομα και Γόμορρα... Να μείνει έτσι η Πανεπιστημίου να μπορώ και εγώ σαν άνθρωπος να παίρνω την πορσεδάρα μου να κατεβαίνω κολλαριστός Κολωνάκι να πίνω τον καφέ μου ρε παιδί μου... Που να ανεβαίνω σε ποδήλατο τώρα... Που να παίρνω μετρό και τραμ... Κρίμα ειλικρινά.
  10. και το συμβόλαιο με νέα κάτοψη ή με αυτή της αδείας; Στην τεχνική έκθεση της βεβαίωσης πρέπει να αναφέρονται αυτές οι διάφορες;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.