Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

amali

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by amali

  1. Δεν ξέρω να σε βοηθήσω το intellicad αλλα μπορεις να δεις και το AutoCad LT.
  2. Ισως, αν καταφύγεις σε κάποιο εκπαιδευτικό κέντρο να πρέπει να πας σε πιστοποιημένο κέντρο της Autodesk που γίνεται καλύτερη δουλειά από τα άλλα κέντρα γιατί ελέγχονται από την μαμα εταιρεια.
  3. Terry, μπορεις να χρησιμποιησεις και την εντολη qleader. Το πρώτο σημείο που θα κανεις κλικ ειναι η μυτη του βέλους και το επόμενο η ακρη της Pline. Μετα πάτα enter μεχρι να βγεις από την εντολή. Η διαστάσεις αυτό ρυθμίζοντα από το dimension style.
  4. Καλημέρα, όπως σε κάθε βάση πρέπει να εχεις ενα κλειδι για τη βάση για να κάνεις τη σύνδεση. Αν εχεις τρεξει για παραδειγμα μια πολυγωνικη τοπολογια το id στο centroid πρεπει να εμφανιζεται και στη βάση σου για να κάνεις τη σύνδεση (generate links...). Απο την άλλη, επειδλη αυτό θα είναι λίγο δύσκολο, μπορείς να βάλεις κάποιο text στα πολύγωνα και να συνδέσεις τη βάση σου με αυτό.
  5. Γενικά από ό,τι ξέρω (μπορεί να κάνω και λάθος) για τα λατομεία έχει ευθυνη το Υπουργειο Αναπτυξης. Εχει ειδικη υπηρεσία. Δε νομιζω αυτό να έχει αλλάξει...
  6. Ναι μπορεις να βγαλεις ένα txt αρχείο τρέχοντας τα καταλληλα ερωτήματα μέσα από το menu του Map.
  7. Το site της ΚΤΗΜΑΤΟΛΓΙΟ έχει ορθοφωτοχαρτες. Αν ενδιαφερεσαι για αεροφωτογραφίες, που θες να χρησιμοποιησεις για καποια φωτοερμηνεια, πρέπει να ρωτησεις ή στη ΓΥΣ ή σε καποια ιδιωτικη εταιρεια. Η εταιρεια GEOMATICS έχει δικό της αρχειο αεροφωτογραφιών. Παρε ενα τηλεφωνο και ρώτα για την περιοχή την κλίμακα και τη χρονολογία που σε ενδιαφέρει.
  8. Αυτό που ζητας γίνεται με τη βοηθεια των blocks με attributes. Θα κανεις ενα block με το πολυγωνο σου και τους καναβους σου και μετα θα βαλεις attributes στα σημεια που σε ενδιαφερει να εμφανιζονται οι συντ/μενες στις οποιες θα επιλεξεις να διαβαζονται αυτοματα (position) απο το object (που θα ειναι ενα σημειο στην τομη του σταυρου). Επειτα οταν κανεις εισαγωγη του block θα επιλεγεις το καταλληλο scale. Ελπιζω να μην σε μπερδεψα... Η αληθεια ειναι οτι θελει μια ευχερεια στο AutoCad αυτη η διαδικασια, αλλα αν το κανεις μια φορα θα το εχεις ετοιμο. Αν θες πες μου τις διαστασεις που σε ενδιαφερουν μηπως βρω χρόνο να στο φτιαξω...
  9. Όταν κάνουμε Insert ένα shape file έχουμε τη δυνατοτητα να επιλέξουμε να κάνουμε εισαγωγη και της βάσης δεδομένων που περιεχει, στο Civil και στο Map3d. Αυτα που βλέπουμε στην επισυναπτομενη εικόνα ειναι τετοια object data απο καποιο shape file.
  10. Στις νεες εκδοσεις του AutoCad γινεται μέσα απο το pedit join σε δυο lines και τις μετατρεπει σε Polylines. Βγαινει ενα μηνυμα στην command line convert lines and arcs to polylines και εκει πρεπει να πουμε Yes.
  11. Καλη χρονιά. Εγω θα σου έλεγα να ξεκινησεις με το AutoCad Map. εχει πολυ χρήσιμα εργαλεια για Τοπογράφους, αρκει να ξερει κανεις να τα χρησιμοποιει.
  12. terry πληκτρολογεις attdef και στο αριστερο μέρος του παραθύρου επιλέγεις το Invisble. Τα υπόλοιπα κανονικά ως συνήθως (αν θες λεπτομερειες για τα attributes μπορώ να σου πω). Topografina εχεις πατημένο το dynamic input κατω στη status bar (εκει που ειναι και το osnap). Όταν είναι επιλεγμένο το dyn τότε όλες οι συντεταγμένες που πληκτρολογείς είναι σχετικές
  13. Αν εχεις το AutoCAd Map θα μπορεις να βάλεις όποια σημείωση θες ως object data και όταν επιλέγεις το αντικέιμενο να τις βλέπεις στα properties. Επίσης στο απλό AutoCad μπορείς να φτιάξεις ένα block με attributes και να καταχωρείς τη σημείωση ως invisible attribute που παλι θα φαίνεται στα properties.
  14. Στο 2011 φορτώνεται αλλά δεν μπορώ να το πειράξω. Εμφανίζεται σαν proxy object.
  15. Συμφωνώ ότι καλύτερα είναι να έχεις 2 version του σχεδίου. Μια για 2d και μια για 3d. Μια polyline (πολυγραμμή) αν χρησιμοποιηθεί για να ενώσουμε σημεία με διαφορετικό z τότε αυτή πέρνει σε όλες τις κορυφές της, το z του πρώτου σημείου, επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να καταχωρηθεί διαφορετικό z σε κάθε κορυφή, αλλά όλη μαζί παει σε ένα elevation. Οποτε το εμβαδό θα είναι σωστό. Για να κάνουμε όλα τα z=0 μπορούμε και με την εντολή change και μετα elevation. Δε νομίζω ότι χρειάζεται lisp αρχείο. Το θέμα το έθιξα γιατί έρχονται πολλές φορές σχέδια σε μελετητικά γραφεία που δεν έχουν z στα σημεία και όσοι τα παραλαμβάνουν που θέλουν να τα επεξεργαστουν αγανακτουν. Καλυτερα να υπάρχει το z και όποιος δεν το θέλει τα κάνει όλα 0. Υ.Γ. Εγω ψηφίζω civil.
  16. Νομιζω ότι δεν χρειαζεται. Το σωστό είναι να έχουν τρίτη διάσταση κι όποιος δεν τη θέλει μπορεί να επιλέξει όλα τα σημεία και να βάλει το z=0 από τα properties. Εχουν έρθει πολλές φορές σχέδια στα χέρια μου που δεν έχουν z τα σημεία, παρά μόνο σαν text. Ενα τέτοιο σχέδιο τι να το κάνεις αν θες να το επεξεργαστείς? Να κανεις οδοποιιες, να υπολογίσεις όγκους? Είναι μετά διαδικασία να πάρεις τα text και να τα βάλεις στο z.
  17. Υποθέτω ότι αυτός ο χάρτης δεν έχει γεωαναφορά, οπότε το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να τον βάλεις μέσα και μετά με align και 2 γνωστά σημεία να τον φέρεις στη σωστή θέση και τη σωστή κλίμακα.
  18. Καλύτερα να φτιάξεις ένα pdf αρχείο. Το τυπώνουν όλοι.
  19. Γιάννης ακριβώς αυτό. Σβήνει τα διπλά αντικείμενα. Και μαλιστα οταν την επιλεξεις και επιλεξεις και τα αντικειμενα στο σχέδιο σου βγαινει ενα παράθυρο από το οποίο επιλέγεις αν θές να λάβεις υπ'οψιν αν τα αντικειμενα ανήκουν στο ιδιο layer. Για το πρόβλημα του terry μάλλον ειναι τα annotation scales. Πρέπει να είχες ανοιχτό το λαμπάκι κάτω δεξιά που λεει automatically add scales to annotative objects... και να είχε άλλη κλιμακα στο νέο σχέδιο. Πρέπει πριν κάνεις την επικόλληση να σβήσεις το λαμπάκι αυτό.
  20. Υπάρχει μια φοβερή εντολή που λέγεται overkill. Η εντολή αυτή σου δίνει τη δυνατότητα να σβήσεις τα διπλά αντικείμενα από το σχέδιο με κάποιο fuzziness.
  21. CTRL+2 και βγαινει το design center. Απο αριστερα θα διαλεξεις το σχεδιο που περιεχει τα blocks που θελεις να εισαγεις και δεξια θα διαλέξεις την κατηγορια blocks. Θα δεις σε λιστα ολα τα blocks που περιέχει το σχεδιο αυτό και θα τα κανεις drag and drop στο σχέδιό σου.
  22. Δες εδω για το πως μπορεις να αυξησεις τη μνημη που χρησιμοποιει η καθε εφαρμογη: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff556232(VS.85).aspx Επισης αν χρησιμοποιείς το AutoCad Map και ανοιγεις πολλες εικονες πρεπει να ρυθμίσεις απο το menu -> Map ->Image-> Options -> Memory τη μνημη που χρησιμοποιει η εφαρμογή για τις εικόνες.
  23. Αν η εικόνα σου εχει γεωαναφορα, αυτη μπορεί να διαβαστε μόνο με το Map ή το Raster Design. Αν εχεις tfw (εξωτερικο αρχειο γεωαναφορας) τοτε αυτό πρεπει να είναι αποθηκευμένο στον ίδιο φάκελο με την εικόνα και με το ίδιο όνομα (μόνο το extension αλλάζει) και πας απο το menu: Map-> Image-> Insert και στο correlation source επιλεγεις world file. Αν πάλι εχεις geotiff (εσωτερικη γεωαναφορα) πας πάλι απο το ίδιο menu και διαλεγεις στο correlation source Image file. Τα dgn αρχεια που αναφερεις ειναι διανυσματικα αρχεια από το Microstasion. Μηπως εχει κανει καποιος το περιγραμμα της εικόνας και στο εχει δώσει σαν πολύγωνο σε dgn. Αν ναι τοτε πας: Map-> Tools-> Import και διαλεγεις files of type: dgn κατω δεξια. Στο παραθυρο που θασου βγει αφου διαλεξεις το dgn αρχειο σου μην ξεχασεις να τσεκαρεις το Import polygons as closed polylines. Ετσι θα μπει το περιγραμμα της εικόνας την οποία θα εισαγεις μετα με όποιο τρόπο θες και θα την στρετσαρεις για να κατσει πανω στο πολυγωνο. Αυτα!
  24. Καμπύλες δεν μπορείς με την mline. Η spline δεν έχει να ορίσεις τη στοιχιση από όσο ξέρω. Να σημειώσω ότι μπορεί να σου φανεί και το edit της χρήσιμο σε εφαρμογες (mledit). Κατι άλλο που σκεφτηκα για καμπυλες που να μπορείς να ορίζεις την στοιχιση είναι το Polysolid απο το AutoCad 3d. Να κανεις δηλαδή ένα polysolid με πολύ μικρό ύψος (δεν δεχεται μηδενικο) και να ορίσεις και εκει το justification. Μπορείς μια υπάρχουσα polyline η οποία περιέχει και τόξο να μετατραπεί σε Polysolid, έχοντας ορίσει το justification.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.