Μετάβαση στο περιεχόμενο

john_4

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

john_4's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. γεια σας, μηπως ξερετε ποσο ειναι το προστιμο για καθε χρονο ο υπουργος ypeka για καθε ετος μετα την λυξη της αδεια οικοδομης λογο μη ανανεωσης της αδειας οικοδομης κατα την περιοδο ισχυς της? εχω αδεια οικοδομης που ξεκινησε το 2004 οποτε το 2008 επρεπε να γινει ανανεωση δεν εγινε (αν και δεν περασε η δευτερη 4ετια) ενω εχουν πεσει μπετα στην πρωτη 4ετια. εχω διαβασει το αρθρο 8 και λεει οτι το προστιμο πληρωνετε για καθε ετος μετα το 6 ετος απο την ισχυ της οικοδομικης αδειας και αν ολοκληρωθουν (μεχρι και τα επιχρισματα? 3πρωτες κατασκευαστικες φασεις) οι οψεις οι ημιτελες, εν προκειμενω, σε 6 μηνες λεει ο νομος οτι διαγράφεται το προστιμο.
  2. ωραια ευχαριστω ναι και εγω δεν θελω τρεχαματα ουτε κακιες εχω πολλα αλλα και συμαντικοτερα να ασχοληθω απο αυτα. απλα μια επισυμανση-διευκρινηση, αν τελειώσουν οι 3 κατασκευαστικες φασεις μεχρι και επιχρησματα (και σκεπη???) και εννοω ενσυμα ικα και επι του πρακτεου ουσιαστικη ολοκληρωση σε 2-3 μερες καλυπτονται λογικα δεν χρειάζεται αδεια αποπεράτωσης ε???
  3. τι ακριβός πρεπει να κανω? εχω 2 ιμιυπεθριους το δευτερο δωματιο δεν εχει γινει οποτε ειμαστε καλυμενοι το πρωτο εγινε....θελει μπαζομα λιγο απο μπροστα να παει στο 1,5 μετρο κατω απο τον δρομο ειναι στους 50-60 ποντους λιγο μπροστα αλλα ειναι στις λοιπες εργασιες αυτε σωστα? η μηχανικος μου λεει οτι δεν μπορει να κανει ανανεωση αδειας οποτε πρεπει να ρωτησω στην πολεοδομια ε? αλλα να παω στη φωλια του λυκου ? αν τους πω οτι την δευτερη 4ετια που δεν εχει περασει δεν εχω κανει ανανεωση και θελω τωρα στα 3,7 χρονια να κανω ανανεωση? παιζει η θα με κραξουν?
  4. αν η πολιτικος μηχανικος ηταν στο εργο και στις 3 κατασκευαστικες φασεις στις οποιες εχει ευθυνη προφανος θα ενημερωνε κιολας για την αναθεωρηση...εγω ειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος και δεν ακουμπαει τιποτε κανενας αν δεν τον δω ποσο μαλλον αν δεν ειμαι εκει εστω μια μερα !!! απλα με τουσ πολιτικουσ μηχανικους συναδερφε υπαρχει μεγαλη χαλαρωτητα απο οτι βλεπω. μαλλον δηλωσαν τους υμιυπεθριους στο υποθυκοφυλακιο.... τωρα υπαρχει περιπτωση να εχει κληση οποτε θα το δω απο την πολεοδομια θα τους ρωτησω αυτο. αλλα αν γινει ανανεωση τωρα τι προστιμο παιζει χοντρικα? με δεδομενο οτι ειμαι μεσα στην δευτερη τετραετια.
  5. η μηχανικος που ανελαβε την αδεια οικοδομης δεν μας ειχε ενημερωση, νομιζα οτι ηταν ισχύς 10ετιας. ειναι ευθυνη του μηχανικου η τουεργοδοτη η μη ανανεωση? πως μπορω να μαθω αν εχει κλησει η αδεια? γιατι η μηχανικος δεν θελει να μου κανει ανανεωση...αν ρωτησω στην πολεοδομια? γιατι να υπαρχει χαρτι στο υποθυκοφυλακιο για το ενα οικιμα?
  6. αδεια οικοδομης του 2004 στην οποία εχουν πεσει μπετα και χτισιματα αλλα δεν ολοκληρωθηκαν οι 3 κατασκευαστικες φασεις τωρα αν γινει ανανεωση παιζει πρόστιμο? και αν ναι ποσα χρηματα? πως μπορω να δω αν εχει κληση η αδεια οικοδομης με δεδομενο οτι ειναι 2 μεζονετες 2οροφες και η μια εχει τελειώσει???? γιατι δεν τα παμε καλα με τους συνδικαιουχους της αδειας? υπαρχει χαρτι απο υποθηκοφυλακιο για την μια οικοδομη που εχει περατωθει, γιατι εγινε αυτο?
  7. στα πρωτα 4 χρονια ! τα πρωτα κολλημενα ενσυμα ηταν το 2007 εστω της μια οικοδομης της αδειας σιγουρα, διοτι βλεπω και τα ενσυμα στο το ικα τωρα....δεν ξερω οτι εχει τετοια λεπτομερια οτι πληροφοριες θελεις μπορω να σου δωσω, τι γινετε λοιπον? αν θελεις πες μου και τον νομο παραγραφο και τα σχετικα....να το εχω υποψην μου. ευθυνεται ο μηχανικος για την μη αναθεωρηση της αδειας μς δεδομενο οτι δεν ολοκληρωθηκε η κατασκευαστικη φαση μεχρι και επιχρισματα? μοθ εχει πει οτι για την ανανεωση του εργοταξιακου ρευματος πρεπει να κλησουμε μεχρι και επιχρισματα γιατι θα κανουν ελεγχο οι ελεγκες και θα εχει προβλημα μεγαλο, θα μου παρουν το πτυχιο μου ειπε
  8. Γεια σας, Θα ηθελα καποιες πολυ συμαντικες πληροφοριες.... εχω αδεια οικοδομης απο το 2004 δεν εχουν περατωθει οι εργασιες της 2ης και 3ης φασης (τωρα λενε συνοψηζονται αυτες 1-3 {1)σκελετος, 2) τοιχοποιία, 3) επιχρισματα} σε μια ). Γινετε να κανω ανανεωση αδειας? με δεδομενο οτι δεν εγινε αναθεωρηση ουτε την 1η 4ετια μετα την κανονικη 4ετων ισχυ της δηλαδη το 2008και τωρα εχουμε 2012. Ποιος ευθυνετε γιατι δεν εγινε αναθεωρηση το 2008? και τωρα αν και εφοσον γινετε εναθεωρηση. εγω δεν γνωριζω απο αυτα, λογικα δεν ειναι ευθυνη του μηχανικου? σε αυτην την αδεια εχει και δευτερη μεζονετα 1 μιση οροφος δηλαδη με υπογειο γκαραζ καθε οικοδομη και οι 2 εχουν 2 υπεθριους χωρους μπορει να δηλωσει ο ενας το ημιυπεθριο του τοτε που οριζε ο νομος με δεδομενο οτι δεν εχει περατωθει η κατασκευαστικη φαση και των 2 οικοδομων?
  9. γεια σας παιδια, μια ερωτηση να κανω.... η εγκατασταση φβ και διασυνδεση στην ΔΕΗ δεν απαιτει μπαταρίες-συσωρευτες ενέργειας σωστα???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.