Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΦΠ

Core Members
  • Περιεχόμενα

    172
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΙΦΠ

  1. Είναι η πρώτη φορά η δημοσιοποίηση της νέας κυβέρνησης να ακολουθείται από πτώση στο Χρηματιστήριο, μπορεί να είναι και σύμπτωση.
  2. Εγώ πλήρωσα το παράβολο και τώρα θα περιμένω του χρόνου για το επόμενο παράβολο, όχι ότι υπάρχει δουλειά στις επιθεωρήσεις ή εξοικονομήσεις αλλά είναι χρήσιμη πληροφορία για το βιογραφικό. Όσο για τις εξετάσεις όπως έχει αναφερθεί το βλέπω να δίνεται παράταση και στο τέλος να καταργούνται.
  3. Καλησπέρα, εάν το κτήριο δεν έχει άδεια και δηλωνόνταν στην εφορία κατά εκτίμηση στα m2, τώρα που εμφανίζονται 2 ιδιοκτήτες (συνιδιοκτησία) για την αποδοχή τι χρειάζεται;
  4. τους έχω πάρει τηλέφωνο από την προγούμενη εβδομάδα, η λίστα με τις ειδικότητες έχει πρόβλημα, θα το φτιάξουν, ελπίζω
  5. Καλησπέρα, εξαιρετικά χρήσιμη η παραπάνω απάντηση αλλά μήπως γνωρίζει κάποιoς το βιβλίο που αναφέρει ο συνάδελφος ;
  6. Έχει βγάλει και ανακοίνωση το ΙΕΚΕΜ, όσοι είναι στο πρώτο πακέτο συμμετεχόντων, μπορούν να απαντήσουν μετά από πόσο χρονικό διάστημα ξεκινάνε τα μαθήματα; Είμαι μέσα στην δεύτερη λίστα.
  7. Καλημέρα και χρόνια πολλά Στην περίπτωση που σε μία ενοικιαζόμενη αποθήκη (20000 τμ) πρέπει να κατασκευαστεί εσωτερικά πατάρι (σιδηροκατασκευή), το πατάρι θα αντικαταστήσει κάποια από τα ράφια παλέτας - θυρίδας για εξοικονόμηση χώρου, χρειάζεται την σχετική άδεια;
  8. Παρατηρώ το τελευταίο διάστημα ότι αρκετές αγγελίες στον χώρο των logistics, εφοδιασμού γενικότερα απαιτούν και μεταπτυχιακό,κάτι που δεν ίσχυε πριν από λίγα χρόνια, ευτυχώς υπάρχουν τώρα αρκετά προγράμματα που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει. Εγώ έχω αρχίσει και παρακολουθώ το πρόγραμμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών που οδηγεί σε Certificate Supply Management, έχω αρκετή εμπειρία στον χώρο όποτε θεώρησα ότι ένα θεωρητικό μεταπτυχιακό ίσως να μην προσέφερε και πολλά, το συγκεκειμένο πρόγραμμα έχει αρκετό διάβασμα - εξετάσεις - διπλωματικλη εργασία. Γενικά πιστεύω ότι η διαρκείς εκπαίδευση - επιμόρφωση πάντα είναι χρήσιμη, το σημαντικό είναι στο τέλος να υπάρχει ανταπόδωση για την προσπάθεια.
  9. Μάλλον εξάντλησαν το τυπικό μέγιστο όριο παράτασης και μετά ανακάλυψαν ότι είναι Κυριακή, ε και για να μας διευκολύνουν πρόσθεσαν μία ημέρα, πρόσθεσαν μία ημέρα αλλά στο ταμείο δεν ξέρω τι θα προσθέσουν.
  10. Ρώτησα, μήπως η διαδικασία πάει για του χρόνου; όχι αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, από μήνα σε μήνα μας έχετε του λέω, τώρα οι επόμενες ημέρες είναι από Ιούνιο, ότι υπάρχει θα ανακοινωθεί στο site, υπομονή εάν και κανονικά θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει με τους μηχανικούς αφού το ΤΕΕ έχει βγάλει την λίστα
  11. Καλημέρα πήρα σήμερα το πρωϊ τηλέφωνο στο help-desk του ΤΕΕ, η λίστα για τους μηχανικούς έχει ολοκληρωθεί, παραμένει σε εκκρεμότητα η λίστα με τους τεχνίτες λόγω διαφόρων προβλημάτων με τον ΟΑΕΔ και δεν μπορούν να αναρτήσουν μόνο την λίστα με τους μηχανικούς, αναμένουμε λοιπόν
  12. Το παρακάτω είναι από την 15ήμερη ενημέρωση του ΙΕΚΕΜ, τώρα εάν τελικά ανακοινωθεί η τελική λίστα την επόμενη εβδομάδα, άγνωστο. Το ΙΕΚΕΜ πάντως προετοιμάζεται, ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Β' ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ορυχεία, μεταλλεία, λατομεία, άντληση πετρελαίου & φυσικού αερίου) Αναμένεται την επόμενη εβδομάδα από το ΤΕΕ η τελική ανακοίνωση του οριστικού πίνακα όσων έχουν δικαίωμα για κατάρτιση και των προγραμμάτων που έχουν εγκριθεί. Η εκτίμηση γίνεται με κάθε επιφύλαξη, για ένα πρόγραμμα που έχει ήδη καθυστερήσει πολύ. Στο ΙΕΚΕΜΤΕΕ ολοκληρώνεται η σύνταξη της διδακτέας ύλης από καθηγητές του ΕΜΠ, στελέχη επιχειρήσεων, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έμπειρους ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε να μην υπάρξει καμιά επιπλέον καθυστέρηση από την ημέρα που θα είναι δυνατή η έναρξη των σεμιναρίων.
  13. Και τώρα θα περιμένουν να πληρώσουμε? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Μήπως το πάνε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου? όχι ότι θα αλλάξει τίποτα είναι καθαρά ρητορική ερώτηση.
  14. Αυτό με τις 15 ημέρες το ρώτησα, από ότι μου είπαν το 15μερο ισχύει από την ενεργοποίηση της φόρμας στο buildingcert, θα το ανακοινώσουν και αυτό τις επόμενες ημέρες. Μου είπαν βέβαια ότι η φόρμα μπορεί να ενεργοποιηθεί και το ΣΚ αλλά αυτό τώρα να το πιστέψουμε ή όχι;
  15. Το πρωϊ ήρθε ενημερωτικό e-mail για την έγκριση αναγγελίας έναρξης δραστηριότητας. Είχα κάνει αίτηση 10/09/2013, από ότι φαίνεται προχωράνε γρήγορα.
  16. Κατάφερα και έβγαλα γραμμή. 1) Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται θα μπορούμε να τα κάνουμε upload το buildingcert μέχρι τέλος της εβδομάδας. 2) Έξι μήνες είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την έγγραφή στο μητρώο 3) Τέλος, ρώτησα σχετικά με την δήλωση συμμόρφωσης εάν κάποιος δεν έχει πάρει κάποια επιδότηση, μπορεί να στείλει το πίνακα ή υπεύθυνη δήλωση; η απάντηση ήταν ότι μπορεί να στείλει τον πίνακα, αλλά θα καλέσω πάλι αύριο γιατί θα έχουν απάντηση εάν μπορούμε να στείλουμε υπεύθυνη δήλωση.
  17. Όταν και εάν γίνουν οι εξετάσεις, αυτό είναι σύστημα, σε πληρώνουν να διαβάσεις να πετύχεις στις εξετάσεις. Αν αποτύχεις επιστρέφεις την επιδότηση που σου έδωσε το κράτος για τα σεμινάρια που πλήρωσες.
  18. Με μία δεύτερη ανάγνωση και εγώ αυτό κατάλαβα,το αναφέρει καλύτερα στην σελίδα 29, όμως ένα τηλέφωνο την Δευτέρα δεν βλάπτει.
  19. Ένα άλλο σημείο είναι ότι θα προκύψουν πίνακες δυνητικών δικαιούχων, ο κάθε μηχανικός θα αντιστοιχεί σε μία αίτηση η οποία θα έχει ημερομηνία έκδοσης και ημερομηνία λήξης. Η ημερομηνία λήξης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες μέσα στους οποίους θα πρέπει να έχει αποκτηθεί η ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή. Τελικά ένας χρόνος ή 6 μήνες; Θα έχουν γίνει εξετάσεις; ή μήπως δεν θέλουν να κάνουμε αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης;
  20. Σηµειώνεται ότι το Πρόγραµµα απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ολοκληρώσει ή πρόκειται να ολοκληρώσουν την εξειδικευµένη κατάρτιση για να αποκτήσουν την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή. Το παραπάνω υπάρχει στην σελίδα 7 της πρόσκλησης προς δικαιούχους.
  21. Ο ένας χρόνος που απαιτείται για την συμμετοχή στις εξετάσεις δεν είναι από την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου 4178 και έκδοσης ΦΕΚ 08.08.2013, αλλά από την ημερομηνία εγγραφής στο μητρώο.
  22. Σωστά δεν μπορείς να ορίσεις κατόψεις που δεν είναι παραλληλόγραμμες, μοναδικός ίσως τρόπος είναι να ορίσεις πολλά μικρά παραλληλόγραμμα προσεγγίζοντας έτσι ένα τραπέζιο ή ένα τρίγωνο ή μία πλάγια γραμμή σε μία κάτοψη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.