Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αλτάνης Αλέξανδρος

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Αλτάνης Αλέξανδρος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χαίρετε, μια-δυο ερωτήσεις κι από εμένα. Ζω στη Σουηδία εδώ και πολλά χρόνια. Πριν φύγω έκλεισα την ατομική μου επιχείρηση, αλλά δεν κατάφερα να διαγραφώ απ' το ΤΣΜΕΔΕ επειδή όφειλα το τελευταίο εξάμηνο ασφάλισης πριν φύγω, το οποίο και τότε δεν μπορούσα να εξοφλήσω. Με τα πολλά, μόλις τα προηγούμενα Χριστούγεννα κατάφερα να μου διαγράψουν τις εισφορές ως την 01/01/2017, και να εξοφλήσω το αρχικό μου χρέος, μαζί με τις προσαυξήσεις. Ωστόσο, παραμένει στον ΕΦΚΑ οφειλή για τις εισφορές από 01/01/2017 έως και το τέλος του 2019. Μου είπαν πως κι αυτές θα διαγραφούν, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να περιμένω, υπάρχει λέει μακριά ουρά μηχανικών που είναι σε αντίστοιχη κατάσταση. Τώρα, πάνω από ένα χρόνο μετά δεν έχουν διαγραφεί οι οφειλές μου, και ένα μέηλ που έστειλα πριν ένα μήνα στο [email protected] (όπως μου είχαν πει να κάνω αν πάρει πολύ καιρό) αγνοήθηκε τελείως. Ένας λόγος που είναι αυτή την υπόθεση κάπως επείγουσα για μένα είναι πως οι υποτιθέμενες οφειλές μου μπλοκάρουν μια μεγάλη επιστροφή που περιμένω απ' την εφορία, η οποία απ' ό,τι καταλαβαίνω, τον επόμενο χρόνο θα παραγραφεί. Οι ερωτήσεις μου είναι: Ισχύει ότι υπάρχουν πολλοί μηχανικοί με κλειστές επιχειρήσεις μετά την 01/01/2017 που περιμένουν τη χειροκίνητη διαγραφή εισφορών τους από τον ΕΦΚΑ; Μπορώ να κάνω κάτι για να επισπεύσω τη διαδικασία; Ευχαριστώ!
  2. Ποιες είναι οι γνωστές διευθύνσεις ρε παιδιά;
  3. Απλή ερώτηση: πήρα το A1 απ' το Försäkringskassan. Πως και που κάνω την αίτηση για διακοπή εισφορών στην Ελλάδα; Έχω στείλει ένα μέηλ στο [email protected] και δεν έχω λάβει απάντηση εδώ και ένα μήνα.
  4. Άλλη μια εμπειρία μπας και βοηθήσει κάποιους: μίλησα με το försäkringskassan για να πάρω Α1, και η ταμίας με την οποία μίλησα μου είπε, όπως και σε κάποιον προηγούμενο, πως δεν το χρειάζομαι, αλλά πως ένα απλό έγγραφο που βεβαιώνει πως δουλεύω στη Σουηδία αρκεί. Ωστόσο, μετά από μερικές μέρες έλαβα μια κλήση από έναν άλλο υπάλληλο που μου είπε πως πολλοί Έλληνες έχουν το ίδιο πρόβλημα, και πως όντως χρειάζομαι Α1. Το σημαντικό είναι πως σύμφωνα με αυτόν, μπορώ να συμπληρώσω την αίτηση 6220 (που λέει πως πρέπει να δηλώσω πως εργάζομαι σε δυο χώρες ταυτόχρονα). Απλά συμπληρώνω τα στοιχεία της ατομικής μου επιχείρησης ως εργοδότη στην Ελλάδα, και τα χρόνια που την είχα. Αυτό υποστηρίχθηκε και από το ΤΣΜΕΔΕ: τους εξήγησα το πρόβλημα, και μου είπαν πως παρ' ότι έχω κλείσει την ατομική μου επιχείρηση, εφόσον δεν έχω σταματήσει το ΤΣΜΕΔΕ, για το ΤΣΜΕΔΕ θεωρούμαι ως εργαζόμενος στην ατομική μου επιχείρηση, για σκοπούς ασφάλισης, οπότε δεν είναι ψευδής δήλωση το να δηλώσω στη Σουηδία πως εργάζομαι σε δυο χώρες (εφόσον μάλιστα δηλώσω και τη σωστή περίοδο εργασίας). Προσοχή, αυτό δεν το έχω καταφέρει ακόμα, λόγω αμέλειας. Άκουσα μάλιστα πως επειδή ήξεραν το πρόβλημα, θα άλλαζαν την αίτηση ώστε να μας ταιριάζει, και άφησα να περάσει καιρός περιμένοντας. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα, οπότε δε θαρρώ πως θα γίνει. Τώρα πάω να συμπληρώσω την αίτηση 6220. Ελπίζω να πάει καλά, θα έρθω να γράψω αποτελέσματα. Καλή τύχη σε όλους. Και το λινκ στη σελίδα με την αίτηση, για ευκολία (σουηδικά): http://www.forsakringskassan.se/arbetsgivare/utsandning/utsandning_till_eu-land_eller_schweiz
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.