Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

STEF1982

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

981 profile views

STEF1982's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ Δημήτρη. Το οξύμωρο είναι πως για την δημιουργία πράσινου σημείου ακόμη κ του μικρού είναι λίγο δύσκολο να είναι κάτω των 25000 ευρώ ο προϋπολογισμός του εργου.Περιμένω σίγουρα να εξαιρεθεί αφού το έκαναν για να τρέξει πιο γρήγορα η διαδικασία.
  2. Καλησπέρα, για την περίπτωση μ (δημιουργία Πράσινου Σημείου) αναφέρει κάπου εάν εμπίπτει ή όχι στο όριο του προυπολογισμού των 25.000 ευρώ?
  3. Παύλο εκεί που καταλήξαμε με την συμβολαιογράφο από την έρευνα ήταν αυτό που αναφέρω, ότι δεν είναι υποχρεωτική η μονομερής τροποποίηση. Δημήτρη με 4495/17 έγινε η τακτοποίηση, έχεις δίκαιο για την εγκύκλιο που λες για αυτό είπαμε να βρεθούμε.Για την καθυστέρηση δε γνωρίζω.
  4. Παύλο από ότι καταλαβαίνω για την παράγραφο 7 που αναφέρεις λέει ότι έχει δικαίωμα να προβεί σε μονομερής τροποποίηση και όχι ότι είναι υποχρεωτικό, συν ότι όπως σωστά αναφέρεις πρέπει να ισχύουν και οι δύο προυποθέσεις κάτι για το οποίο δεν μπορώ να βεβαιώσω για όλους τους ορόφους.
  5. Ευχαριστώ ρε Δημήτρη για την άμεση απάντηση, η συμβολαιογράφος μου τα είπε σήμερα ένα χρόνο περίπου μετά και έχω φρικάρει χωρίς να φταίω. Τώρα κανονίζουμε να πάμε να βρεθούμε όλοι μαζί να μιλήσουμε.Ρώτησα την συμβολαιογράφο που μίλησε που το στηρίζει αυτό, μου λέει σε μια εγκύκλιο του 2012. Τι να πω δεν ξέρω, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα γράψω όταν έχω νέα μετά την αυριανή συνάντηση.
  6. Καλησπέρα, οικοδομή με οικοδομική άδεια του 1980 και σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Θέλοντας να μεταβιβαστεί ο ένας όροφος που αποτελείται από δύο διαμερίσματα έγινε υπαγωγή στο 4495/17, με παραβάσεις κλέισιμο εν μέρη φωταγωγού κ πλατύσκαλου. Σύμφωνα με το άρθρο 98 παράγραφος 5 του 4495 όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον 4546/18 άρθρο 34 είναι δυνατή η υπαγωγή χωρίς την συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών εάν οι παραβάσεις υφίσταται από την ανέγερση κατασκευή όπως έχουμε στην προκειμένη περίπτωση μιας κ τα διαμερίσματα ήταν στο στάδιο της τοιχοποιίας και με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη. Η πράξη έγινε και αυτή την στιγμή η υποθηκοφύλακας αρνείται να την μεταγράψει λέγοντας να κάνουμε τροποποίηση της σύστασης που είναι αδύνατο να γίνει. Θα ήθελα την γνώμη σας, ευχαριστώ πολύ.
  7. Ευχαριστώ ppanag για τις απαντήσεις..αυτό που σκέφτομαι είναι να προχωρήσω στην υπαγωγή με συναινέσεις των υπολοίπων όπως κάναμε εώς τώρα κ όχι με το άρθρο 98 αλλά κ πάλι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην άδεια.Το θέμα είναι πως να μπορέσεις να πείσεις κάποιον που δεν θέλει να τακτοποιήσει να δώσει λεφτά...
  8. Συγγνώμη αν δεν το ξεκαθάρισα..ναι θα μεταβιβασθεί ο ημιτελές όροφος και αυτό εννοώ οτι εάν το κάνω υπαγωγή στον 4495 με την παρ.5 του άρθρο 98 επί της ουσίας όταν θα πάω να βγάλω άδεια αποπεράτωσης έπειτα, εάν υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν νομιμότητα και για τις ανεξάρτητες ιδιοκτησίες που είναι αποπερατωμένες βλέποντας την υπεύθυνη δήλωση ότι η αυθαίρετη επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους?
  9. Καλησπέρα σε όλους κ συγγνώμη εάν έχει απαντηθεί το θέμα κ δεν το βρίσκω.Τετραώροφη οικοδομή με Ο.Α. του 1979 και Ο.Ι. με αποπερατωμένους τους δύο ορόφους κ τους υπόλοιπους στο στάδιο της τοιχοποιίας.Θέλοντας να μεταβιβασθεί ο ένας όροφος (που περιλαμβάνει 2 διαμερίσματα) κ να γίνει συνέχιση των εργασιών με νέα έγκριση δόμησης πρέπει να τακτοποιηθούν υπερβάσεις δόμησης κοινόχρηστου χώρου (φωταγωγός) που υφίσταται από ανέγερση της οικοδομής σε όλους τους ορόφους.Το ερώτημα μου είναι πως αν τακτοποιήσω τις παραβάσεις του ορόφου μου με το άρθρο 98 παράγραφος 5 η πολεοδομία υπάρχει περίπτωση να ζητήσει κ τις τακτοποιήσεις στους υπόλοιπους ορόφους για να εκδώσει την άδεια?
  10. Το πρόβλημα με την ωφέλιμη επιφάνεια του ΠΕΑ κ την συνολική επιφάνεια χώρων που αναγράφεται στην άδεια σε κατοικίες χωρίς σύσταση έχει πάρει κανένας απάντηση?
  11. Καλημέρα ..όλοι στο refresh μάλλον, περιμένοντας, άλλη μια παραγωγική μέρα.
  12. Yian συμφωνώ κ μακάρι να τα ξεκαθαρίσουν με τις διευκρινίσεις γιατί υπάρχουν θεματάκια...κ αν ξεκινήσουμε να ελέγχουμε αρχικά το ακίνητο για τυχόν παραβάσεις τότε βλέπω να τρέχουμε τζάμπα γιατί οι περισσότεροι μόλις θα ακούνε τακτοποίηση θα φεύγουνε κ θα μας μείνει το τρέξιμο κ τα έξοδα...
  13. Στο μισθωτήριο λένε σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής. Επι της ουσίας το κιόσκι που θέλω να κάνω εξαρτάται από την πολεοδομία η οποία δικαιολογημένα απόρησε και άρχισε να μου ζητάει διευκρινήσεις (πως θα βγάλω άδεια χωρίς αρτιότητα κτλ).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.