Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Decision_Maker

Members
  • Περιεχόμενα

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Decision_Maker

  1. @evaki} Ρυθμίζεις το σύνολο των αυθαιρεσιών και συμψηφίζεις ό,τι είχε πληρωθεί. Για τον έλεγχο της κατηγορίας 4 τα γράφεις αρκετά μπερδεμένα, ενώ τα πράγματα είναι απλά. Η επιφάνεια των ημιυπαιθρίων της παλιάς δήλωσης δεν συνυπολογίζεται μέχρι του ποσοστού υπέρβασης 80%. Η επιφάνεια πάνω από το 80% συνυπολογίζεται. @tatiani} Αυτό συμβαίνει επειδή η δήλωση είναι σε "αρχική υποβολή". Στο αμέσως επόμενο στάδιο ενεργοποιείται η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για "επανεισαγωγή παλαιών προστίμων". Μετά την διεκπεραίωση αυτού του αιτήματος, τα καταχωρηθέντα ποσά διαγράφονται και οι δόσεις υπολογίζονται ξανά.
  2. @MariaKar} Από τις φωτογραφίες και την περιγραφή σου εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα δομικά στοιχεία είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, η μελέτη και η εφαρμογή ενισχύσεων είναι ιδιαίτερα δαπανηρές διαδικασίες. Το να αφήνεται ο, από οπλισμένο σκυρόδεμα, σκελετός εκτεθειμένος επί μακρόν δεν είναι καθόλου καλή ιδέα για οποιοδήποτε περιβάλλον (πολύ περισσότερο για παραθαλάσσιο). Εν ολίγοις, κατεδάφιση και ανέγερση εξ υπαρχής.
  3. @Alex Fragedakis} Μπορεί στον υπολογισμό του 70% να προσμετράται η κλίμακα ανόδου, όμως αυτό δεν την μετατρέπει σε πατάρι. Τα όρια του παταριού είναι τα όρια του δαπέδου του. Στο σχέδιο που έχεις αναρτήσει με την πορτοκαλί και την κίτρινη γραμμή, το ανοιχτό όριο του παταριού είναι τεθλασμένη γραμμή (ακολουθεί το δάπεδο). @klimakometro} Διάβασε το υπ' αρ. πρωτ. 50441/31.7.2015 έγγραφο της ΔΑΟΚΑ/Γ': Προσθήκη σοφίτας, ανοικτού ημιυπαίθριου χώρου και ανοικτών εξωστών σε νομίμως υφιστάμενα κτίσματα (προ ν.4067/12 – ΝΟΚ). Βάσει αυτού είναι δυνατή η προσθήκη σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο, στέγης και σοφίτας ή η προσθήκη σοφίτας εντός νομίμως υφιστάμενης στέγης κτιρίου, εφ' όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού του χώρου ως «σοφίτα» (παρ. 81 του άρθρου 2 του ν.4067/2012) και τηρούνται οι γενικοί και τυχόν ειδικότεροι όροι δόμησης και περιορισμοί που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου.
  4. @ΚΑΝΑ} Στο συμβόλαιο αναφέρονται τα τ.μ. της ο.α., γιατί το νόημα της ανεκτής απόκλισης είναι ότι δεν χρήζει διόρθωσης το εμβαδόν όταν η απόκλιση των μετρήσεων είναι εντός της ανοχής. @Κώστας Μπενίσης} Πόσο μικρότερη είναι η επιφάνεια βάσει της δικής σου αποτύπωσης;
  5. Δεν γίνεται, γιατί η ηλεκτρονική ταυτότητα δημιουργείται για κάθε ιδιοκτησία. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μία ενιαία (αδιαίρετη) ιδιοκτησία. O ΚΑΕΚ συμπληρώνεται μόνο εάν υφίσταται. Για ποιο λόγο συντάσσεται η ηλεκτρονική ταυτότητα; Μήπως για να συσταθούν οριζόντιες ιδιοκτησίες;
  6. @albert} Πρώτ' απ' όλα η συμβολαιογράφος δεν έχει καμμία δουλειά να ασχολείται με τον τρόπο τακτοποίησης (πολεοδομικά). Δεύτερον, δεν υπάρχει διαφορετική διαμερισμάτωση. ΔΔ έχουμε όταν αλλάζουν τα περιγράμματα αυτοτελών ιδιοκτησιών σε σύγκριση με της άδειας. Στην προκειμένη περίπτωση, χώρος που δεν προσμετρήθηκε στον ΣΔ μετατράπηκε σε διαμέρισμα. Η υπέρβαση δόμησης ρυθμίστηκε και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι άλλο πέραν αυτού. Ούτε συμβολαιογραφικά (ιδιοκτησιακά) υπάρχει πρόβλημα, γιατί το εμβαδόν του διαμερίσματος προκύπτει από τη ρύθμιση που έγινε.
  7. @Φάνης 1} Θα κάνεις υπαγωγή του διαμερίσματος (μόνο) και εκεί θα δηλώσεις τη ΔΔ. Η δήλωση θα αφορά το διαμέρισμα, αλλά η διαφορετική διαμερισμάτωση αναφέρεται στον όροφο, γι’ αυτό πρέπει να φτιάξεις καινούργια κάτοψη ορόφου.
  8. @kotonos} Η εγκύκλιος 10 είναι για μηχανικούς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Η εγκύκλιος 34 είναι για μηχανικούς με σύμβαση εργασίας δημοσίου δικαίου.
  9. @zitaw_polla} Χρειάζεται. Το εμπόριο ζωοτροφών είναι τέτοιου είδους δραστηριότητα.
  10. @Λάμπρος Κοντζόγλου} Και για τα τρία ερωτήματα, στα οποία καταλήγει η δημοσίευσή σου, η απάντηση είναι (κατηγορηματικά) αρνητική.
  11. Συμπλήρωσε μόνος σου τα σωστά ποσά και προχώρα στην υποβολή της περιοδικής δήλωσης αγνοώντας τα λάθη της προσυμπλήρωσης. Αφού τα έλεγξες και δεν έχεις κάνει κάποιο λάθος, δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω προβληματισμού. Η δυνατότητα αλλαγής των προσυμπληρωμένων ποσών δεν πρόκειται να καταργηθεί.
  12. Συνάδελφε, το βασικό είναι ότι έχει γίνει η διαβίβαση (από το timologio) σωστά. Για τις διαφορές που εντόπισες πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Ποιες είναι οι άλλες διαφορές; Παρ' όλο που τα παραστατικά εσόδων ως προς το πλήθος και την αξία τους είναι σωστά δηλωμένα, έχει προσυμπληρωθεί λανθασμένα η συνολική τους αξία (κωδικός 303); Ο κωδικός 302 αντιστοιχεί σε έσοδο. Είναι προσυμπληρωμένος με αξία που αντιστοιχεί σε έξοδο; Εάν έχει γίνει λάθος κατά τον χαρακτηρισμό των εσόδων σου από τον λήπτη, εσένα δεν σε επηρεάζει. Οι μόνοι χαρακτηρισμοί που λαμβάνονται υπόψιν είναι αυτοί που έχεις κάνει εσύ για τα έξοδά σου.
  13. @thkera} Χρησιμοποίησε την αναζήτηση παραστατικών για το τρίμηνο που σε ενδιαφέρει και έλεγξε αν έχουν καταχωρηθεί σωστά τα παραστατικά εσόδων σου γι' αυτό το διάστημα. Μετά γράψε τι διαφορές βρήκες, σε σχέση με αυτά που εξέδωσες με την εφαρμογή timologio.
  14. @gecko} Η παράλειψη διαβίβασης παραστατικού από τον εκδότη είναι αρκετά συνηθισμένη. Ως λήπτης υποχρεούσαι να το διαβιβάσεις εντός δύο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ. 1. Ναι, θα συμπληρώσεις το σωστό ποσό στα έξοδά σου και θα προχωρήσεις στην υποβολή της περιοδικής δήλωσης γιατί τα προσυμπληρωμένα ποσά δεν είναι δεσμευτικά. 2. Δεν είναι απαραίτητο να καταχωρηθεί το παραστατικό πριν το τέλος του μήνα. Η τηλεφωνική ενημέρωση έχει νόημα μόνο αν παρέλειψε εκ παραδρομής την καταχώρηση. Ορισμένες εταιρείες δεν διαβιβάζουν κανένα τιμολόγιο. 3. Προς το παρόν, όχι.
  15. @ChristinaK} Εάν δεν σε βάζω σε μεγάλο κόπο, γίνεται να μου πεις με ποια νομοθετική διάταξη προβλέπεται η ανάρτηση εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος για την ηλεκτρονική ταυτότητα;
  16. Απαραίτητη η επισήμανση του συναδέλφου tetris ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στον ερωτώντα και στους, τυχόν, λοιπούς αναγνώστες (μη μηχανικούς).
  17. @Dimitris Koukios} Σύμφωνα με την περιγραφή σου, η άδεια δεν γίνεται να παραταθεί επ' αόριστον. Μπορείς να ζητήσεις από τον μηχανικό σου να υπολογίσει έναν μελλοντικό όροφο. Δηλαδή, θα βγάλεις άδεια για ισόγειο με υπόγειο και θα υπάρχει πρόβλεψη ενός ορόφου.
  18. @hektor} Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Το συνοπτικό βιβλίο θα ενημερωθεί όταν λυθεί το πρόβλημα με τον χαρακτηρισμό.
  19. @hektor} Θέλεις να καταχωρήσεις τα παραστατικά εξόδων, ενώ έχουν ήδη καταχωρηθεί από τους εκδότες τους; Όχι, να μην το κάνεις.
  20. @tasosi} Καλή παρατήρηση γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις αποδείξεις παίρνουμε. Όταν έχουμε έξοδα (οτιδήποτε, όχι μόνο βενζίνη) με αποδείξεις λιανικής, τα καταχωρούμε εμείς ως λήπτες. Είδος παραστατικού: Λήψη Παραστατικών Λιανικής Τύπος Παραστατικού: Έξοδα-Αγορές Λιανικών Συναλλαγών ημεδαπής/αλλοδαπής (για αποδείξεις πώλησης) ή Παροχή Λιανικών Συναλλαγών ημεδαπής/αλλοδαπής (για αποδείξεις παροχής υπηρεσιών). Ακολουθεί ο χαρακτηρισμός κατά τα γνωστά.
  21. @aneida} Η χρήση για τις αγροτικές αποθήκες είναι "μεταποίηση πρωτογενούς τομέα". Προκύπτει από κάποια παλιά ερωτω-απάντηση του υπουργείου. Η κατηγορία προσδιορίζεται βάσει ποσοστών. Μειωτικός συντελεστής δεν υπάρχει. Το άρθρο 120 αφορά σταυλικές εγκαταστάσεις και όχι αγροτική αποθήκη. Παρεμπιπτόντως, τα 50 τ.μ. αναφέρονται στα κτίρια προσωρινής διαμονής και όχι στις εγκαταστάσεις.
  22. @dib} "Εγκύκλιος προς συμβολαιογράφους (26/1/2011)" Ως γνωστόν, η εξαίρεση για ακίνητα κάτω των 50 τ.μ. έπαψε να ισχύει από 1/1/2016.
  23. @hektor} Όταν ο εκδότης διαβιβάσει την σύνοψη του παραστατικού (δηλαδή τα στοιχεία του) ενημερώνεται αυτόματα και το ηλεκτρονικό βιβλίο του λήπτη. Στην συνέχεια εσύ, ως λήπτης, πρέπει να διαβιβάσεις χαρακτηρισμό του εξόδου. Για το 2021 δεν ασχολούμαστε με έξοδα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.