Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μ.Γ.

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

4 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω αν σε προσθήκη ορόφου σε υφιστάμενο ισόγειο μπορώ να υπερβώ το αρχικό περίγραμμα του ισογείου (η άδεια θα βγει με ΝΟΚ). Η υπέρβαση είναι εντός επιτρεπόμενων πολεοδομικών μεγεθών (κάλυψη, δόμηση, όγκος, ιδεατό στερεό κλπ) και στατικά δεν απαιτείται υποστύλωμα στο ισόγειο. Ουσιαστικά, θέλω να κλείσω τμήμα του εξώστη για να φτιάξω λίγο την όψη. Επιτρέπεται; Ευχαριστώ!
  2. Ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω παραλάβει ακόμη το παραχωρητήριο από το υποθηκοφυλακείο. Ελπίζω να βγάλω άκρη από αυτό.
  3. Έχω μια περίπτωση μιας προσφυγικής κατοικίας με παραχωρητήριο του Ελληνικού κράτους του 1972 χωρίς οικοδομική άδεια. Γνωρίζει κανείς αν είναι νομίμως υφιστάμενη υπό αυτές τις συνθήκες και ποια είναι η σχετική νομοθεσία; Ευχαριστώ!
  4. Καλημέρα, Θέλουμε να κάνουμε αλλαγή χρήσης σε ένα ισόγειο κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Γνωρίζετε αν ισχύει ακόμη το ότι πρέπει να κάνουμε έλεγχο νομιμότητας σε όλο το κτήριο ή αρκεί μόνο το κατάστημα; Τι ισχύει όταν υπάρχει μικρή απόκλιση των διαστάσεων που οφείλεται σε επενδύσεις στις όψεις;
  5. Ναι, έχεις δίκιο! Στο εγχειρίδιο αναφέρεται ως "Ανάθεση του ιδιοκτήτη στο μηχανικό για την τακτοποίηση" και είναι πιο σαφές οπότε νόμιζα πως ο συνάδελφος ρώτησε για το δεύτερο.
  6. http://www.michanikos.gr/files/file/562-%CE%A5%CF%80%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CF%85%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%84%CE%B7/ Το ανέβασα (νομίζω) !
  7. Version word

    3.240 downloads

    Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη για 4014/11
  8. Δεν είναι η εξουσιοδότηση του μηχανικού! Εγώ τους βάζω και υπογράφουν ένα δισέλιδο με τα πλήρη στοιχεία του ακινήτου, την ημερομηνία ολοκλήρωσής του και τη χρήση και ότι δεν υπαγεται στην παρ.3 του άρθρου 23 (αναλυτικά οι περιπτώσεις) καθώς το ότι αποδέχονται την υπαγωγή τους στην ρύθμιση (με γνήσιο της υπογραφής) . Δεν ξέρω πώς στο ανεβάζω για να το έχεις!
  9. Ίσως να έχει απαντηθεί ξανά αλλά μπορεί να μου πεις κάποιος πότε λήγει τελικά αυτή η προθεσμία 10 ημερών που είχαμε για να "ανεβάσουμε" στο σύστημα τα σχέδια των περιπτώσεων που έχει γίνει "οκοκληρωμένη υπαγωγή";
  10. Εγώ έχω ένα αυθαίρετο που έχει γίνει σε 3 φάσεις, κάθε μία με διαφορετικό συντελεστή. Το πρόβλημά μου είναι στην τελευταία προσθήκη που ΔΕΝ υπάρχουν αεροφωτογραφίες ώστε να αποδείξω ότι είναι εντός προθεσμιών του Ν. 4014/11. Τι να κάνω???? Η προθεσμία λήγει σε ένα μήνα σχεδόν και κάτι πρέπει να πω στους ανθρώπους! Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει υπεύθυνα ή έστω πού να απευθυνθώ για να πάρω μια υπεύθυνη απάντηση?
  11. Και αν κάποια κατασκευη έχει γίνει οριακά πριν την ημερομηνία που ορίζει ο νόμος και δεν φαίνεται στις αεροφωτογραφιες του Κτηματολογίου τι κάνουμε? Υπάρχουν από αλλού αεροφωτογραφίες από εκείνη την ημέρα που μπορούμε να το αποδείξουμε? Ο στρατός πχ θα έχει? Αλλιώς είναι ευθύνη του μηχανικού ή του ιδιοκτήτη? Θα γίνω και ντετέκτιβ τώρα?
  12. Το όνομα πατρός έχει γραφτεί λάθος! Θα πρέπει να εκδόσω νέα βεβαίωση και απλά να στείλω υπεύθυνη δήλωση στο πρωτόκολο του ΤΕΕ για την ακύρωση της προηγούμενης όπως αναγράφει στις "απαντήσεις για την χρηση του λογισμικού-μέρος Β" ή μπορεί να διορθωθεί-αγνοηθεί;
  13. Γνωρίζει μήπως κανείς τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιο στοιχείο έχει γραφτεί λάθος στην βεβαίωση; Μπορούν να το διορθώσουν από το ΤΕΕ ή εκδίδω νέα βεβαίωση;
  14. Και εγώ συνάδελφε με κάτι προκαταβολές είμαι από όλους! Από τα Χριστούγεννα περιμένω ακόμη να πληρωθώ αφού το αναβάλουν συνέχεια και μάλλον με την νέα παράταση θα το αναβάλουν ξανά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.