Μετάβαση στο περιεχόμενο

Panos09

Members
  • Περιεχόμενα

    115
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Contact Methods

  • Website
    http://www.theros.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα & Λευκάδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Panos09's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

20

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εντάξει για να φτιάξει ο αγρότης αποθήκη 15 μ2 για τα εργαλεία του στο χωράφι του πρέπει να είναι πέτρινη (!!) και να ξοδέψει 2.000€ σε χαρτιά και μηχανικούς... Όποιος μάλιστα έχει ασχοληθεί ελάχιστα με τα αγροτικά ξέρει ότι 15 μ2 δεν φτάνουν για τίποτα... Και στην Λευκάδα (και αλλού φαντάζομαι) φτιάχνουν μαγαζιά, βίλες και ξενοδοχεία πάνω στον αιγιαλό που είναι 100% δημόσια περιουσία και κανείς δεν λέει κουβέντα από τις περίφημες "υπηρεσίες". Γιατί άραγε..?
  2. Αν αυτός έχει παράθυρο ανοιχτό στην Βόρεια μεριά, και φυσάει νοτιάς τότε στο σπίτι του πιθανόν σχηματίζεται υποπίεση και ρουφάει αέρα από την πιο εύκολη τρύπα = το τζάκι/καμινάδα του. Ή ίσως έβαλε η γυναίκα του τον απορροφητήρα της κουζίνας σε λειτουργία με κλειστά παράθυρα και για αυτό ρουφάει μέσα από την καμινάδα του. Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να καταλάβει ο λαλάκας γείτονας είναι ότι έχει πρόβλημα ακόμα και όταν δεν ανάβεις εσύ το τζάκι γιατί σίγουρα δεν είναι καλό να παίρνει αέρα το σπίτι του μέσα από την καμινάδα.... Αφού έβαλε ενεργειακό τζάκι λογικά πρέπει να του έχουν βάλει και τάμπερ φρέσκου αέρα, μπορεί να το αφήνει ανοιχτό ώστε να παίρνει από εκεί αέρα το σπίτι αντί από την καμινάδα. Αν οι καμινάδες σας ακουμπούν και η καμινάδα του ρουφάει είναι λογικό να παίρνει και τον καπνό σου. Αλλά το πρόβλημα είναι δικό του, όχι δικό σου. Εσένα η καμινάδα σου κάνει την δουλειά της, βγάζει τον καπνό έξω. Η δική του καμινάδα ρουφάει αέρα που σίγουρα δεν είναι το κανονικό. Φέρε κάποιον "ειδικό" να του τα πει...
  3. Έχει η Reflex δωρεάν υπολογιστικό πρόγραμμα: https://www.reflex-winkelmann.com/en/services-downloads/planning-calculations-and-software/reflex-pro/ Κάτι ακόμα, αν σκοπεύεις να βάλεις ηλιακά ή έστω και με τον λέβητα πετρελαίου θα έλεγα να βάλεις θερμοκρασία σχεδιασμού τους 90°C και όχι τους 60°C. Ακόμα και αν δεν πιάσεις ποτέ αυτή την θερμοκρασία θα έχεις ένα δοχείο διαστολής που δεν θα ζορίζεται και δεν θα καταπονεί την μεμβράνη και την βαλβίδα του.
  4. Αν ο ηλιακός συλλέκτης είχε αποθηκευτεί έξω, μπορεί να έχει βραχεί η μόνωση του οπότε μόλις τοποθετηθεί και ζεσταθεί γεμίζει υδρατμούς. Αν είναι αυτή η περίπτωση θα πρέπει να "στεγνώσει" σταδιακά τις επόμενες μέρες λειτουργίας. Αν οι υδρατμοί παραμείνουν και είναι έντονοι θα πρέπει να καλέσετε να γίνει έλεγχος. Κάποιοι υδρατμοί τα πρωινά στο εσωτερικό από το τζάμι είναι φυσιολογικό λόγω της πτώσης θερμοκρασίας την νύχτα.
  5. Η σύνδεση των μπόιλερ σε σειρά είναι συνηθισμένη. Π.χ. αν έχεις ένα μπόιλερ που θερμαίνεται με λέβητα συνηθίζεται να μπαίνει πριν από αυτό ένα άλλο μπόιλερ που συνδέεται με τα ηλιακά. Έτσι έχουν πάντα θερμό νερό όπως πριν και τα ηλιακά προθερμαίνουν το νερό του πρώτου μπόιλερ. Το πλεονέκτημα της εν σειρά σύνδεσης είναι ότι δημιουργείς διαφορετικές θερμοκρασιακές ζώνες. Αν έχεις και διαφορετικές πηγές ενέργειας μπορείς να τις διαχειριστείς ανάλογα. Το κακό της σύνδεσης εν σειρά είναι ότι χάνεις την εφεδρεία της παράλληλης, χάλασε ένα μπόιλερ... έχεις θέμα.
  6. Είναι αρκετά διαφορετικές λύσεις: Το να βάλεις "κασέτα" στο τζάκι είναι σαν να το μετατρέπεις σε εντοιχισμένη σόμπα. Έχεις περιορισμό στο μέγεθος και την ποσότητα των ξύλων και επειδή όλες όσες ξέρω βασίζονται σε ανεμιστήρες έχεις το ρίσκο του θορύβου. Επίσης θέλει πολύ προσοχή η καμινάδα γιατί τα ενεργειακά τζάκια λειτουργούν σε πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τα ανοιχτά και έτσι υπάρχει ο κίνδυνος φωτιάς. Ενεργειακά οι "κασέτες" αποδίδουν 100 φορές καλύτερα από το ανοιχτό τζάκι και επιπλέον κλείνεις και αυτή την τεράστια τρύπα που κρυώνει το σπίτι όταν δεν λειτουργεί. Προσοχή στην εταιρεία που θα κάνει την τοποθέτηση και μακρυά από φτηνά τζάκια. Οι σόμπες Pellet έχουν μικρή και "τεχνητή" φλόγα και δεν συγκρίνονται σαν αίσθηση με αναμμένο τζάκι. Λειτουργούν όμως τελείως αυτόματα, δεν θέλουν συχνό καθάρισμα, αποδίδουν πολύ καλά, και δεν είναι απαιτητικές στην καμινάδα τους. Πάλι αγοράστε μόνο κάποια μάρκα στην οποία μπορείτε να ελπίζετε ότι θα υπάρχει υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης. Τελικά καταλήγει στο αν σου αρέσει να παίζεις με τα ξύλα και την φωτιά ή θες να δουλεύει με τηλεκοντρόλ...
  7. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού πρέπει να γίνει από έμπειρο επαγγελματία γιατί αν δεν γίνει σωστά μπορεί να έχετε 100 προβλήματα και κάποια από αυτά πολύ επικίνδυνα όπως ζημιά στα μπετά ή ακόμα χειρότερα φωτιά. Η απόδοση θα πρέπει να είναι το τελευταίο που να σας ανησυχεί αν το τοποθετείτε βασισμένος σε οδηγίες στα forum.
  8. Ο ανεμιστήρας ρουφάει αέρα από το εσωτερικό του σπιτιού για απορροφήσει την θερμότητα από το κέλυφος / θερμοθάλαμο του τζακιού και να την αποβάλει από τις περσίδες ή αεραγωγούς. Ο θάλαμος του ενεργειακού τζακιού πρέπει να λειτουργεί με φυσική κυκλοφορία, δεν χρειάζεται κανέναν ανεμιστήρα αφού η καμινάδα αν έχει φτιαχτεί σωστά δημιουργεί υπερεπαρκή υποπίεση. Με την πόρτα κλειστή τα ενεργειακά τζάκια θέλουν ελάχιστο αέρα για την καύση. Το τάμπερ στον εξωτερικό τοίχο πρέπει να ανοίγει όταν ανοίγουμε την πόρτα του τζακιού ώστε να μπορεί να φέρει επιπλέον αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον. Μόνο σε αυτή την φάση το ενεργειακό τζάκι θέλει "πολύ" αέρα ώστε να μην καπνίζει γιατί λειτουργεί ως ανοιχτό.
  9. Καλύτερα με τον ανεμιστήρα. Όταν λειτουργεί σου δίνει μεγαλύτερη απόδοση και έχεις πιο ομοιόμορφη θέρμανση στο δωμάτιο αφού "ανακατεύει" περισσότερο τον αέρα. Επίσης αν θέλεις να στέλνεις με αεραγωγούς τον θερμό αέρα πιο μακρυά ο ανεμιστήρας είναι μονόδρομος. Το αρνητικό του είναι ο κάποιος θόρυβος αλλά μπορείς πάντα να τον κλείσεις όταν δεν τον θες και το τζάκι συνεχίζει να δουλεύει με φυσική ροή. Θα διάλεγα χωρίς ανεμιστήρα μόνο αν είμαι σίγουρος ότι δεν μπορώ να δεχτώ τον ήχο του σε οποιαδήποτε περίπτωση.
  10. Εμείς στην πολυκατοικία έχουμε επίσης Buderus και όταν γυρίσαμε από πετρέλαιο σε αέριο αλλάξαμε μόνο τον καυστήρα σε ένα πολύ καλό διβάθμιο και την καμινάδα. Στους ετήσιους ελέγχους ο λέβητας δείχνει 96% απόδοση. Δεδομένου ότι δουλεύει για καλοριφέρ δεν νομίζω ότι ένας επίτοιχος θα έδινε αισθητά μεγαλύτερη απόδοση. Θεωρητικά ένας τέτοιος μαντεμένιος λέβητας θα κρατήσει "για πάντα". Θα άλλαζα σίγουρα σε επίτοιχο αν ο υπάρχων λέβητας: Δεν είναι χαμηλών θερμοκρασιών - υψηλής απόδοσης Είναι σοβαρά υπερδιαστασιολογημένος Λειτουργία με ενδοδαπέδια όπου οι λέβητες συμπύκνωσης θεωρητικά έχουν μεγάλη διαφορά στην απόδοση
  11. Σε μερικές περιοχές το Inox αντέχει "για πάντα" χωρίς πρόβλημα αλλά σε κάποιες περιοχές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο νερό (όπως χλωρίδια) σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που πιάνουν οι ηλιακοί το ανοξείδωτο μπορεί να τρυπήσει εξαιρετικά γρήγορα. Οι κατασκευαστές τα ξέρουν αυτά για αυτό και η εγγύηση έχει πάντα όρους.
  12. Σου απάντησα με μήνυμα για το καλώδιο του θερμόμετρου. Για τα άλλα αφού δεν έχεις τις γνώσεις να ξέρεις αν έχουν ρεύμα μην τα ακουμπάς. Φώναξε κάποιον ηλεκτρολόγο. Δεν μπορεί κανένας από ένα forum να σου απαντήσει να αποσυνδέσεις καλώδια.
  13. Ακριβώς έτσι. Πρόσεχε όμως ο θερμοστάτης έχει ρεύμα 230V. Το κυάθιο είναι ένας κλειστός σωλήνας. Σπρώχνεις το αισθητήριο μέχρι να τερματίσει όπως λες.
  14. Α ναι σίγουρα! Η καλύτερη λύση αν έχεις αυτή την επιλογή. Απλά να κόψεις εντελώς το ρεύμα μην τον ανάψει κανείς που δεν ξέρει τι έχεις κάνει και τον ανατινάξει με τον θερμοστάτη εκτός.
  15. Και για αυτό υπάρχει τρόπος. Συνήθως στην φλάντζα της ηλεκτρικής αντίστασης μπορείς να δεις την μόνωση περιμετρικά. "Σκάβεις" την μόνωση με ένα κατσαβίδι ώστε να φτάσεις το μεταλλικό δοχείο. Σπρώχνεις το αισθητήριο ώστε να χωθεί ανάμεσα στην μόνωση και το δοχείο και να ακουμπάει όσο καλύτερα γίνεται στο μέταλλο. Έτσι θα "διαβάζει" την θερμοκρασία του δοχείου που είναι περίπου ίδια με του νερού. Προσπάθησε να μην είναι πάρα πολύ κοντά στην αντίσταση και επηρεάζεται από την θερμοκρασία της όταν λειτουργεί.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.