Μετάβαση στο περιεχόμενο

ntatlas

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ntatlas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην εκκαθάριση δεν υπάρχει τίποτα. Στις εισφορές υπάρχουν τα ειδοποιητήρια 1-12/2017 με το ποσό και 1-2/2018 μηδενικά στο ιστορικό εκδοθέντων, ενώ στο ιστορικό εισφορών σε κάθε μήνα εμφανίζει την μηνιαία εισφορά και από κάτω το ίδιο ποσό με (-) και ημερομηνία "εμπρόθεσμης πληρωμής" 30/4. Επίσης εξαφανίστηκαν οι οφειλές. Ενέργειες (δεν ξέρω αν είχαν κάποιο αποτέλεσμα δεδομένου ότι απάντηση δεν πήρα από κανέναν): Αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ, αναφορά στο ΣτΠ, email στο [email protected]
  2. Αγαπητοί συνάδερφοι μπήκα στο σύστημα και δεν πίστευα στα μάτια μου: Οι εισφορές του 2017 έχουν (επιτέλους) διαγραφεί. Μισθωτός συνεχόμενα, με διακοπή ελ. επαγγέλματος 4/2016.
  3. Καλησπερα σας. Μισθωτός από το 2011 συνεχόμενα, διακοπή ελεύθερου επαγγέλματος 4/2016 με ύπαρξη εισοδήματος από ελ. επάγγελμα το 2015 και το 2016. Οι εισφορές του 2017 εμφανίζονται ακόμη ως οφειλόμενες και απαιτητές αλλά η εισφορά Ιανουαρίου 2018 είναι μηδενική. Στο μηδενικό ειδοποιητήριο 2018 η ιδιότητα είναι ακόμα μισθωτός - παράλληλα αυτοαπασχολούμενος.
  4. Τελευταία ενημέρωση από τη ΓΓΚΑ: Η περίπτωση έκδοσης ειδοποιητηρίων ΕΦΚΑ, για μισθωτούς μηχανικούς με διακοπή 31/12/2016 ή παλαιότερα αποτελεί μηχανογραφικό ζήτημα το οποίο εκτιμάται ότι θα λυθεί μέσω ΗΔΙΚΑ όταν εκδοθούν τα ειδοποιητήρια Μαΐου.
  5. Για το θέμα των μισθωτών που έκαναν διακοπή, από την ΓΓΚΑ μου είπαν σήμερα ότι "γνωρίζουν το θέμα", "πρόκειται για διαφορετική ερμηνεία" και να μιλήσουμε αύριο για κάτι πιό συγκεκριμένο. Μιλώντας με εργατολόγο που έχει γνώση της κατάστασης, μου μεταφέρθηκε ότι το σύστημα του ΕΦΚΑ δεν έχει την πληροφορία της τρέχουσας επαγγελματικής κατάστασης και κοιτάει μόνο το εισόδημα του 2015 (και αργότερα του 2016). Αν και ίσως βγει άκρη γιατί στην ΓΓΚΑ είναι και ενήμεροι και λογικοί οι άνθρωποι, εκτιμώ ότι θα καταλήξουμε στα δικαστήρια. Όποιον τον συμφέρει τουλάχιστον...
  6. Εκτός και αν αλλάξουν μηχανογραφικά το σύστημα ή αν είχες μηδενικό εισόδημα το 2016 μην περιμένεις να μηδενιστεί αυτόματα. Βρέθηκε μισθωτός συνάδερφος από το 2000 στην ίδια κατάσταση με εμπρόθεσμη διακοπή εργασιών το 2015 όπου του βγήκε ειδοποιητήριο. Φαίνεται ότι ο υπολογισμός τους κοιτάει μόνο την ύπαρξη εισοδήματος από ελεύθερο επάγγελμα το 2015 (και άρα και το 2016 όταν υποβληθούν δηλώσεις) και τίποτα άλλο! Επειδή τα ίδια μου είπαν και εμένα, μετά από πολύ πίεση μου προσέθεσαν ότι έχουν οδηγίες να μην λένε σε κανέναν και για κανέναν λόγο να μην πληρώσει (γιατί άραγε και ότι τυχόν λάθη θα συμψηφιστούν (εδώ γελάνε).
  7. Αν επιτρέπεται, είσαι μισθωτός μηχανικός (ΤΣΜΕΔΕ) ή ΙΚΑ; Τα περί εισφορών λόγω ιδιότητας νομίζω ότι έχουν να κάνουν με τους "άνεργους", τέως ελ. επαγγελματίες που δεν έχουν κάνει διαγραφή στο ΤΕΕ. Επειδή από το ΤΣΜΕΔΕ δεν φαίνεται να ξέρει κανείς, και ακολουθούν τη λογική όπως προαναφέρθηκε "πλήρωσε και βλέπουμε", απεύθυνα το ερώτημα στη ΓΓΚΑ, απ'όπου επιφυλάχθηκαν να μου απαντήσουν αύριο.
  8. Τελικά, έχουν καταλήξει κάπου για την περίπτωση μισθωτών που είχαν βιβλία και τα έκλεισαν; Είμαι μισθωτός από το 2011 (δηλωμένο στο ΤΣΜΕΔΕ), με διακοπή εργασιών 4/2016 και βγήκε ειδοποιητήριο ΕΦΚΑ.
  9. Όπως είπαν οι προλαλήσαντες, είναι πολύ σημαντική η σωστή τοποθέτηση με κατάλληλες βάσεις για περιορίζονται οι δονήσεις που περνάνε στο σπίτι. Βεβαίως σημαντική είναι και η επιλογή θέσης εγκατάστασης, αν και εκεί μεγαλύτερο βάρος ίσως έχει η απόδοση της μονάδας. Σχετικά με τον αερόφερτο θόρυβο, και αφενώς επειδή οι κατασκευαστές δεν φαίνεται να ακολουθούν κάποιο πρότυπο μέτρησης (π.χ. άλλος δίνει στοιχεία για dBSPL/2m, άλλος dBSPLA/3m κλπ, σπάνια αναφέρεται η κατάσταση λειτουργίας), και αφετέρου η αντίληψη του θορύβου ειναι και προσωπική υπόθεση, ίσως μια λύση ειναι να ζητήσεις από το μηχανικό ή/και τον εγκαταστάτη να επισκευθείς μια αντίστοιχη εγκατάσταση και να σχήματίσεις γνώμη.
  10. Επειδή αναφέρεσαι σε A/Θ inverter, οι συμπιεστές δεν λειτουργούν με σταθερό αριθμό στροφών και άρα κάνουν διαφορετικό θόρυβο ανάλογα από το φορτίο τους. Για να σου δώσω μια αίσθηση, η εξωτερική μονάδα Α/Θ Hitachi 5HP κατά την εκκίνηση κάνει θόρυβο αντίστοιχο ενός ήσυχου πλυντηρίου ρούχων κατά το στύψιμο. Με απλά λογική ηχομόνωση και προσεκτική εγκατάσταση δεν πρέπει να ακούγεται τίποτα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.