Μετάβαση στο περιεχόμενο

Andreas88

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Andreas88's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

14

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επιτυχία του προγράμματος λέει.. Μικροπροβλήματα που ξεπεράστηκαν λέει.. Μάλλον για άλλη χώρα έτρεξε το πρόγραμμα..
  2. Συνάδελφοι Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω κάτι που σίγουρα θα έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν το βρίσκω.. Σε ιδιοκτησία που υπάρχουν αυθαιρεσίες βάση οικοδομικής αδείας, μπορώ να προχωρήσω σε έκδοση ΠΕΑ χώρίς πρώτα να έχει τακτοποιηθεί ο χώρος αυτός.; Υπάρχει κάτι στον νέο νόμο 4495/17 που μιλάει για αυτές τις περιπτώσεις; Γιατί εγώ δεν το βρήκα πουθενά γραμμένο και σήμερα σε συζήτηση με δύο συναδέλφους, μου ανέφεραν με σιγουριά ότι δεν μπορεί να γίνει ΠΕΑ σε αυθαίρετο γιατί κάπου το αναφέρει ο 4495.
  3. Φυσικά και θα δηλώσεις οικοδομική άδεια από την στιγμή που έχει εκδοθεί στο ακίνητο άδεια, ασχέτως τι ύπάρχει σε αυτήν και τι όχι.. Από εκεί και πέρα, ότι δεν αποτυπώνεται στα σχέδια της, τακτοποιείται..
  4. Ιάσωνα τι σε εμποδίζει να κάνεις μία δήλωση του 4178 οριστική χωρίς να έχει εξοφλήσει ο πελάτης τις δόσεις του.;
  5. Σαφώς θα έπρεπε να έιναι.. Αλλά ορισμένες φορές βλέπουνε πολλά τα μάτια μας..
  6. Προσωπικά για να είμαι καλλυμένος, σε δύο περιπτώσεις μισθώματος καταστήματος που μου ήρθαν, για να βγάλω την άδεια λειτουργίας ΚΥΕ, από της 3 Νοέμβρη μέχρι και σήμερα τους πρότεινα να τακτοποιήσουν και μετά να ξεκινήσουμε την διαδικασία για την γνωστοποίηση.. Ο ένας το δέχθηκε, τακτοποιήσαμε και θα βγάλουμε και την άδεια.. Ο άλλος ακόμα το σκέφτεται και απ' ότι κατάλαβα ψάχνει "ενναλακτική λύση" και πολύ φοβάμαι ότι θα την βρει γιατί όλο και κάποιος συνάδελφος θα του δώσει συγχωροχάρτι που το ένα μαγαζί το έκανε δύο..
  7. Συνάδελφοι Καλησπέρα.. Έχω μία διαμερισμάτωση σε οριζόντια ιδιοκτησία καθώς τρία σόγεια καταστήματα έχουν συννενοθεί σε ένα με συνολικό εμβαδό 175 τ.μ.. Εκτός από αυτήν την παράβαση έχω και μία προσθήκη σ' αυτό το κατάστημα Ε=16,00 τ.μ. που έγινε το μισό κουζίνα για το καταστήμα και το άλλο μισό λεβητοστάσιο για τον πρώτο όροφο που είναι κατοικία.Εγώ γι' αυτήν την αυθαίρετη προσθήκη η οποία είναι εξ' ολοκλήρου από τοιχοποιία θα πρέπει να προβλέψω και μελέτη στατικής επάρκειας.;
  8. Πιστεύω ότι η άδεια βγαίνει είτε με τους όρους δόμησης που ίσχυαν όταν κατασκευάστηκε η αυθαίρετη κατασκευή είτε κατα ΝΟΚ. Διαλέγεις και παίρνεις ότι σε συμφέρει..
  9. Συνάδελφοι καλημέρα.. Έχω οικοδομική άδεια για τέσσερα ισόγεια καταστήματα στα οποια έγινε σύσταση οριζοντίου μετέπειτα, η οποία περιγράφη την πραγματική κατάσταση η οποία είναι 2 καταστήμα, καθώς τα 3 συννενώθηκαν σε ένα και τώρα καλούμε να τακτοποιήσω την οριζόντια των συννενωμένων καταστημάτων. Δηλώνω διαμερισμάτωση και ξεμπλέκω.;
  10. Έγινε μία αναφορά εχθές στην συζήτηση που είχε ο Σταθάκης στο Ηράκλειο ότι εκ παραδρομής δεν γράφτηκε αύτό που ίσχυε ουσιαστικά στον 4178.. Λογικά στις πρώτες διευκρινίσεις που θα βγάλουνε θα το συμπεριλάβουνε και αυτό..
  11. Οι ανακοινώσεις που έχει βγάλει κατά καιρούς το κτηματολόγιο.. Επίσης αν προσπαθήσεις να μπεις στην πιλοτική εφαρμογή για το ανέβασμα των τοπογραφικών σε ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο δουλεύει μέσο της σελίδας του κτηματολογίου και εισέρχεσαι με τους κωδικούς του ΤΕΕ που έχεις, θα διαπιστώσεις το άκυρο που "τρως".
  12. Σίγουρα θα χρειαστεί και κάποιος συνάδελφος του πολυτεχνείου γιατί το κτηματολόγιο απλά δεν μας δέχεται..
  13. Θα υπάρχει κανένας ελ. επαγγελματίας στην αίθουσα να κάνει καμία ερώτηση που θα μας διαφώτισει ή είναι μόνο δημ. υπάλληλοι και θα ακούμε μόνο δημισιοϋπαλληλικά θέματα...;
  14. Πολύ ωραία λύθηκε το πρόβλημα.. Το βλέπουμε αλλά δεν μπορώ να πω ότι ακούγεται και πολύ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.