Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Andreas88

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Andreas88

  1. Επιτυχία του προγράμματος λέει.. Μικροπροβλήματα που ξεπεράστηκαν λέει.. Μάλλον για άλλη χώρα έτρεξε το πρόγραμμα..
  2. Συνάδελφοι Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω κάτι που σίγουρα θα έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν το βρίσκω.. Σε ιδιοκτησία που υπάρχουν αυθαιρεσίες βάση οικοδομικής αδείας, μπορώ να προχωρήσω σε έκδοση ΠΕΑ χώρίς πρώτα να έχει τακτοποιηθεί ο χώρος αυτός.; Υπάρχει κάτι στον νέο νόμο 4495/17 που μιλάει για αυτές τις περιπτώσεις; Γιατί εγώ δεν το βρήκα πουθενά γραμμένο και σήμερα σε συζήτηση με δύο συναδέλφους, μου ανέφεραν με σιγουριά ότι δεν μπορεί να γίνει ΠΕΑ σε αυθαίρετο γιατί κάπου το αναφέρει ο 4495.
  3. Φυσικά και θα δηλώσεις οικοδομική άδεια από την στιγμή που έχει εκδοθεί στο ακίνητο άδεια, ασχέτως τι ύπάρχει σε αυτήν και τι όχι.. Από εκεί και πέρα, ότι δεν αποτυπώνεται στα σχέδια της, τακτοποιείται..
  4. Ιάσωνα τι σε εμποδίζει να κάνεις μία δήλωση του 4178 οριστική χωρίς να έχει εξοφλήσει ο πελάτης τις δόσεις του.;
  5. Σαφώς θα έπρεπε να έιναι.. Αλλά ορισμένες φορές βλέπουνε πολλά τα μάτια μας..
  6. Προσωπικά για να είμαι καλλυμένος, σε δύο περιπτώσεις μισθώματος καταστήματος που μου ήρθαν, για να βγάλω την άδεια λειτουργίας ΚΥΕ, από της 3 Νοέμβρη μέχρι και σήμερα τους πρότεινα να τακτοποιήσουν και μετά να ξεκινήσουμε την διαδικασία για την γνωστοποίηση.. Ο ένας το δέχθηκε, τακτοποιήσαμε και θα βγάλουμε και την άδεια.. Ο άλλος ακόμα το σκέφτεται και απ' ότι κατάλαβα ψάχνει "ενναλακτική λύση" και πολύ φοβάμαι ότι θα την βρει γιατί όλο και κάποιος συνάδελφος θα του δώσει συγχωροχάρτι που το ένα μαγαζί το έκανε δύο..
  7. Συνάδελφοι Καλησπέρα.. Έχω μία διαμερισμάτωση σε οριζόντια ιδιοκτησία καθώς τρία σόγεια καταστήματα έχουν συννενοθεί σε ένα με συνολικό εμβαδό 175 τ.μ.. Εκτός από αυτήν την παράβαση έχω και μία προσθήκη σ' αυτό το κατάστημα Ε=16,00 τ.μ. που έγινε το μισό κουζίνα για το καταστήμα και το άλλο μισό λεβητοστάσιο για τον πρώτο όροφο που είναι κατοικία.Εγώ γι' αυτήν την αυθαίρετη προσθήκη η οποία είναι εξ' ολοκλήρου από τοιχοποιία θα πρέπει να προβλέψω και μελέτη στατικής επάρκειας.;
  8. Πιστεύω ότι η άδεια βγαίνει είτε με τους όρους δόμησης που ίσχυαν όταν κατασκευάστηκε η αυθαίρετη κατασκευή είτε κατα ΝΟΚ. Διαλέγεις και παίρνεις ότι σε συμφέρει..
  9. Συνάδελφοι καλημέρα.. Έχω οικοδομική άδεια για τέσσερα ισόγεια καταστήματα στα οποια έγινε σύσταση οριζοντίου μετέπειτα, η οποία περιγράφη την πραγματική κατάσταση η οποία είναι 2 καταστήμα, καθώς τα 3 συννενώθηκαν σε ένα και τώρα καλούμε να τακτοποιήσω την οριζόντια των συννενωμένων καταστημάτων. Δηλώνω διαμερισμάτωση και ξεμπλέκω.;
  10. Έγινε μία αναφορά εχθές στην συζήτηση που είχε ο Σταθάκης στο Ηράκλειο ότι εκ παραδρομής δεν γράφτηκε αύτό που ίσχυε ουσιαστικά στον 4178.. Λογικά στις πρώτες διευκρινίσεις που θα βγάλουνε θα το συμπεριλάβουνε και αυτό..
  11. Οι ανακοινώσεις που έχει βγάλει κατά καιρούς το κτηματολόγιο.. Επίσης αν προσπαθήσεις να μπεις στην πιλοτική εφαρμογή για το ανέβασμα των τοπογραφικών σε ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο δουλεύει μέσο της σελίδας του κτηματολογίου και εισέρχεσαι με τους κωδικούς του ΤΕΕ που έχεις, θα διαπιστώσεις το άκυρο που "τρως".
  12. Σίγουρα θα χρειαστεί και κάποιος συνάδελφος του πολυτεχνείου γιατί το κτηματολόγιο απλά δεν μας δέχεται..
  13. Θα υπάρχει κανένας ελ. επαγγελματίας στην αίθουσα να κάνει καμία ερώτηση που θα μας διαφώτισει ή είναι μόνο δημ. υπάλληλοι και θα ακούμε μόνο δημισιοϋπαλληλικά θέματα...;
  14. Πολύ ωραία λύθηκε το πρόβλημα.. Το βλέπουμε αλλά δεν μπορώ να πω ότι ακούγεται και πολύ..
  15. Το Θέμα Ιάσονα είναι ότι μέχρι να αλλάξει δεν ξέρουμε στην ουσία πως να το μεταφράσουμε.. Κάνεις την δουλεία και ότι συμβεί ή διώχνεις ουσιαστικά τον πελάτη γιατί του εξηγείς ότι δεν γίνεται να γίνει μισθωτήριο αν δεν τακτοποιήσει πρώτα και φεύγει από σένα και πάει πιο κάτω και κάνει την δουλεία του κανονικά γιατί ο συνάδελφος δεν δίνει καμια σημασία στην παράγραφο 2.
  16. Καλησπέρα σας.. Όλοι συμφωνούμε στο ότι κάτι δεν πάει καλά με την διατύπωση.. Ο καθένας το εξηγεί με την λογική του και φτάνει σε ένα συμπέρασμα που το ακούς και λες σωστό είναι και έτσι.. Το καλύτερο είναι να περιμένουμε να βγουν οι διευκρινίσεις για να δούμε τι θα αλλάξει στο σκεπτικό μας.. Όσον αφορά τις μισθώσεις έχει βγάλει κανείς άκρη για το ποιος έχει την ευθύνη..; Έχω πελάτη ιδιοκτήτη κατάστηματος το οποίο έχει κάποιες αυθαιρεσίες το οποίο θέλει να το νοικιάσει άλλος πελάτης μου και να του βγάλω άδεια λειτουργίας ΚΥΕ σ' αυτό.. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, καθώς ο λογιστής μου ζητάει μόνο το ΠΕΑ για να κάνει το μισθωτήριο και τίποτα άλλο γιατί και αυτός δεν έχει κάποια ενημέρωση για να ζητάει και έξτρα βεβαίωση νομιμότητας για το ακίνητο..
  17. Σε ΜΗ άρτιο και ΜΗ οικοδομήσιμο οικόπεδο το ξέρω και εγώ.. Απλά στην δική μου περίπτωση έχω ένα οικόπεδο άρτιο και ΜΗ οικοδομήσιμο το οποίο μετά την πράξη τακτοποίησης θα ξαναγίνει άρτιο και οικοδομήσιμο..
  18. Είσαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να γίνει η σύσταση..; Σε ρωτάω γιατί η συμβολαιογράφος μου είπε ότι δεν έχεουμε πρόβλημα και μπορεί να προχωρήσει στην σύσταση, όπου θα αναγράφει ότι με το πέρας της πράξης τακτοποίησης το οικόπεδο θα καταστεί και οικοδομήσιμο..
  19. Όπως ακριβώς λέει και ο ted78 το οικόπεδο υπήρχε.. Απλά χρήζει πράξη τακτοποίησης γιατι έχει ρυμοτομούμενο και προσκυρούμενο οικόπεδο που μέχρι να αποφασίσει ο ιδιοκτήτης να την κάνει, το οικόπεδο είναι άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο..
  20. Σε ευχαριστώ για την απάντηση.. Η σύσταση γιατί σε προβληματίζει.; Στο συμβόλαιο που θα γίνει θα ανφέρεται το οικόπεδο ως άρτιο και μη οικοδομήσιμο μέχρι να γίνει η πράξη τακτοποίησης..
  21. Συνάδελφοι Καλησπέρα, ήθελα να μάθω αν έχει τύχει σε κάποιον παρόμοια περίπτωση και πως αντιμετωπίζεται.. Πελάτης μου έχει ένα οικόπεδο σε προϋφιστάμενο οικισμό το οποίο μπήκε στην επέκταση και έχει καταστεί άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα η πράξη τακτοποίησης. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο έκανα τακτοποίηση όλων των αυθαιρεσιών και τώρα θέλει να κάνει σύσταση καθέτου και να πουλήσει την μία κάθετη. Λόγο ύπαρξης όμως δύο μικρών αποθηκών το σχήμα του οικοπέδου που προκύπτει από την σύσταση είναι λίγο παράξενο και επειδή δεν τις χρειάζεται, θέλει να προβεί σε κατεδάφιση τους για να φτιαχτεί η σύσταση σε οικόπεδο με normal σχήμα. Η ερώτηση μου είναι αν μπορεί να εκδοθεί αυτή η άδεια κατεδάφισης όταν το οικόπεδο είναι άρτιο και μη οικοδομήσιμο.
  22. Το δημοσίευμα από μόνο του είναι ότι να 'ναι, αλλά περισσότερο ότι να 'ναι είναι τα σχόλια του κόσμου κάτω από αυτό.. Έτσι όπως έχει γίνει η Ελλάδα δυστυχώς όλοι είναι εναντίον όλων.. Ο κόσμος σχολιαζει για τους μηχανικούς με τέτοιο μίσος λες και εμείς ευθυνόμαστε που ο καθένας έχει κτίσει όπως ήθελε, ότι ήθελε και όπου το ήθελε... Και οι νόμοι των αυθαιρέτων είναι προς την σωστή κατεύθυνση και η έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας για τα ακίνητα είναι σωστή και τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης, αλλά δυστυχώς ήρθαν σε μία εποχή που οι Έλληνες παλεύουν όλη μέρα απλά για να καταφέρουν να ζήσουν και είναι λογικό και επόμενο να αντιδρούν σε κάθε τι..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.