Μετάβαση στο περιεχόμενο

kozo

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kozo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Έχω το εξής πρόβλημα και ήθελα να μάθω εάν μπορεί να βοηθήσει κάποιος συνάδερφός. Έχω συνδέσει ένα 10ράκι σε μια τουριστική περιοχή στην οποία υπάρχει εποχικό φορτίο το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα υποπολλαπλασιάζεται το φορτίο. Η ΔΕΗ για να καλύψει τη ζήτηση έχει ανεβάσει τη τάση του Μ/Σ στον οποίο έχω κουμπώσει με αποτέλεσμα τις ώρες που δεν έχει φορτίο το δίκτυο η τάση να βγαίνει εκτός οριών. Το Φ/Β βγαίνει αρκετές φορές την ημέρα εκτός με too high AC Voltage. Ενδεικτικά όταν το συνδεσάμε με τον ΔΕΗτζη δεν κούμπώνε και μέτρησε τάση στη Φαση 268V. Επικοινώνησα με την εταιρεία για να μου δώσει κωδικούς και να με αφήσει να αυξήσω τα όρια λειτουργίας αλλά θέλουν βεβαίωση από τη ΔΕΗ, η ΔΕΗ μου λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια βεβαιώση και έχω μπλέξει. Ήθελα να ρωτήσω εαν μπορεί κάποιος συναδέρφος να μου προτείνει κάτι, ώστε να μην μου βγαίνει συνέχεια εκτός το ΦΒ. Ευχαριστώ.
  2. Το πιο πιθανό είναι να πανε και τα 100kW με 0,42, αν τελικά του επιτρέψουν να κάνει κάτι τετοίο. Αλλιώς όλες οι στέγες θα το κάναν έτσι τα πρώτα 10kW με 0,55 και τα υπόλοιπα με 0,42
  3. Συνάδερφοι όντως τι θα γινεί τελικα με τους αγροτές που δεν έχουν βιβλία στην εφορία ? θα ανοιξούν σαν φυσικό πρόσωπο επιτηδευματίας? τι θα γινεί με αυτό ? απο ΔΕΣΜΗΕ που μίλισα με κάποια κυρία την προηγούμενη Πέμπτη μου είπε ότι ΄δέχονται αιτήσεις για αγρότες και στο μέλλον ίσως ζητηθεί κάτι το οποίο δεν ήξερε αλλά συζητείται και ίσως το συμπληρώσουν μετα! Γνωριζεί κανείς τι βιβλία θα πρέπει να ανοίξουν στην εφορία?
  4. Solyndra 9,932 kWp(52Χ191W με danfoss inverter) στην Καλαμάτα , με κάποιες σκιές από κάγκελα , μια κολώνα ΔΕΗ και απόκλιση απο τον άξονα Β-Ν 25μοίρες. (φωτογραφίες εδω όποιος θέλει να δει τις απώλειες http://www.solarsolution.gr/save-energy-money/) Συνδεθήκαμε 30/12/2011 και μέχρι εχθές σε 70 ημέρες λειτουργείας είχε 1663kWh. O αντιστροφέας εχθές στις 15.45 έγγραφε ημερήσια παραγωγή 37,54kWh, σημειωτέον ότι τις τελευταιές 10 μέρες σχεδόν είχε συννεφιά στην Καλαμάτα. Οποίος πιστευει ότι υπαρχεί κάποια καλύτερη λύση για Φ/Β σε δώμα κτιρίου, ας μας πείσει και εμάς, εγω πάντως δεν βάζω τιποτα άλλο σε "ταράτσα"
  5. καλησπέρα , Τα διακιολογητικά για υπογραφή σύμβασης , οπως φαίνονται και στο site του ΔΕΣΜΗΕ είναι http://www.desmie.gr/content/index.asp?parent_id=44&cat_id=1403&lang=1 όμως ήθελα να ρωτήσω τι ισχύει για τις βοιμηχανικές στέγες? θέλει ο ΔΕΣΜΗΕ απόφαση απαλλαγής ΕΠΟ όπως αναφέρεται στο προηγούμενο λινκ? Γνωρίζει μήπως κανείς τη λίστα με τα δικαιολογητικά για τον ΔΕΣΜΗΕ που αφορούν υπογραφή συμβάσης για βοιμηχανικές στέγεσ μέχρι 100kW?? ευχαριστώ
  6. Μηπως γνωρίζει κάποιος εάν η τίμη αλλάζει στις 31/1/2011 ή στις 28/2/1011 ευχαριστώ
  7. Θέλω να κάνω μια αίτηση για ένα 15kWp σε ακάλυπτο κτιριού και ήθελα να ρωτησω αν υπαρχεί ειδική αίτηση στην ΔΕΗ ή αν συμπληρωνώ την αίτηση : "Αίτηση για τη σύνδεση φωτοβολταϊκού σταθμού επί γηπέδου ισχύος ≤ 100 kW στο Δίκτυο ΧΤ" και αν γνωριζεί κανείς , είναι κοινο το πρωτόκολλο με τα >20kWp επί γηπέδου ή εαν εξετάζεται κατα προταιρεότητα ?
  8. Η τελευταία ΥΑ απλά κάλυψε το κενο νόμου επιτρέποντας την αναπτυξη Φ/Β στους ακάλυπτους χώρους των οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου και εντός οικισμών, δεν λέει πουθενά ότι αυτα εντασονται στο ειδικό πρόγραμμα για τα οικιακά πράγμα το οποίο σημαίναι όπως εγς τουλάχιστον καταλαβαίνω ότι έχουν μικρή τιμή kWh και ότι καταθέτεισ την αίτηση και περιμένεις να σου απανταντήσει η ΔΕΗ αν και οπότε για τους όρους σύνδεσης , βεβαία έχει και ένα θετικό το ότι απαλλάσσονται από ΦΠΑ.
  9. συνάδερφοι βασίκα ειναι θερμοκήπιο που έχει αγοραστεί από πλειστηριασμό και δεν υπάρχει άδεια , υπάρχουν καμιά 200 τ.μ. αποθήκες - ψυγεία όπου στο συμβόλαιο φαίνεται σαν θερμοκήπιο και θέλουμε να βάλουμε εκεί πάνω τα φωτοβολταικά. Η όλη εγκατάσταση έχει αγροτικό ρεύμα,από την ΔΕΗ δεν μου έχουν δόσει σαφή απάντηση , μπορεί κανείς να βοηθήσει ?
  10. Καλησπέρα , εχω μια περίπτωση που θέλω να εγκαταστήσω Φ/Β σύστημα (οικιακό) ισχύος 10kWp σε θερμοκήπιο και επειδη τα θερμοκήπια δεν υπουχρεούνται σε έκδοση οικοδομικής αδείας από την πολεοδομία όπως διαπίστωσα από την περίπτωση αυτή και επιβεβαιώσα στο φόρουμ , ήθελα να ρωτήσω αν εχει χειριστεί άλλο συνάδερφος παρόμοια περίπτωση και αν ισχύουν τα ίδια όπως για τα οικιακά και για το φοτοβολταικό στη στέγη του θεμοκηπίου? ευχαριστώ
  11. Συνάδερφοι ήθελα να ρωτησω κάτι λέπτο που δεν διευκρινίζει το χθεσινό ΦΕΚ για την έγκριση ειδκών όρων για τα εντός σχεδίου. Συγκεκριμένα λέει ότι "Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης χώρου επιτρέπεται μετά από έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας στους ακάλυπτους χώρους των οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου και εντός οικισμών" ξέρει κανείς τι γίνεται για οικοπέδα που είναι εντός της ζώνης των 800μ απο το κέντρο στάσιμου οικισμού? επιτρέπεται εκεί η ανάπτυξη Φ/Β σε ακάλυπτο χώρο ή μόνο στον πυρήνα του οικισμού? πως καθορίζονται τα όρια του οικισμού?
  12. Επιτέλουσ δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τα εντός σχεδίου είναι στο τεύχοσ ΑΑΠ 376 και το παραθετω για όλου τους συνάδερφους http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wGYK2xFpSwMnXdtvSoClrL8RQNGuy-8PDl5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V6dxiWmYHFUbmCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtfuf9fQYIP-coLFKI8muu4dD4SOA26i9OnyCFN9F_z_d αυτο είναι το link για να το κατεβάσετε
  13. Φωτοβολταϊκά 2014-->1500MW 2020-->2200MW παραθέτω το κείμενο από τη 3η ανακοίνωση ΔΕΗ , τα συμπεράσματα δικά σας. Η ΔΕΗ έχει υποδεχθεί μέχρι σήμερα, εντός μικρού χρονικού διαστήματος, μεγάλο πλήθος νέων αιτημάτων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς μετά τη θέση σε ισχύ του Ν. 3851/2010. Συγκεκριμένα η συνολική ισχύς των αιτήσεων για σταθμούς στο εύρος ισχύος άνω των 100 kW και έως 500 kW ανέρχεται σε 1000 MW περίπου, ενώ η συνολική ισχύς των αιτήσεων για σταθμούς ισχύος μέχρι 100 kW εκτιμάται περί τα 400 MW. Ευνόητο είναι ότι η ισχύς αυτή βαίνει περαιτέρω αυξανόμενη και στις δύο κατηγορίες, στο μέτρο που προστίθενται και άλλες νέες αιτήσεις. Πέραν αυτών θα πρέπει να συνεκτιμηθούν τα εξής: Έχουν εκδοθεί, προ του Ν. 3851/2010, άδειες παραγωγής για φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος περί τα 700 MW. Έχουν υποβληθεί στη ΔΕΗ αιτήματα σύνδεσης για φωτοβολταϊκούς σταθμούς με απόφαση εξαίρεσης από τη ΡΑΕ (βάσει του Ν. 3468/2006) και για σταθμούς που απαλλάσσονται αυτής συνολικής ισχύος περί τα 300 MW (χωρίς να εξαντλούν το σύνολο των εξαιρέσεων που έχει χορηγήσει η ΡΑΕ). Η συνολική ισχύς των πάσης φύσεως φωτοβολταϊκών σταθμών που έχουν τεθεί σε λειτουργία δεν υπερβαίνει τα 100 MW. Οι εκκρεμούσες στη ΡΑΕ αιτήσεις για έκδοση αδειών παραγωγής και αποφάσεων εξαίρεσης για φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος μέχρι 1 MW, που καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του νέου Νόμου (3851/2010) και ήδη διαβιβάστηκαν στη ΔΕΗ ως Διαχειριστή του Δικτύου αντιπροσωπεύουν συνολική ισχύ περί τα 200 MW. Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί ισχύος άνω του 1 MW που έχουν συμπεριληφθεί στον ειδικό κατάλογο της ΡΑΕ, βάσει του άρθρου 15 του Ν. 3851/2010, αντιπροσωπεύουν συνολική ισχύ περί τα 870 MW.
  14. Συνάδερφοι δεν έχει αργήσει υπερβολικά η δημοσιεύση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση αυτή ? ποιός θα μασ ενημέρωσει για το πότε θα γίνει ΦΕΚ ώστε να ενημερώσουμε και εμείς τους πελάτες μας και να προχωρησούμε σε καταθέση αιτησεων στη ΔΕΗ? και σκεφτείτε ότι δεν πρέπει να γίνει μόνο ΦΕΚ αλλά να γίνει και οδηγία |ΔΕΗ ώστε εκτυπώσει κατάλληλο έντυπο αίτηση για συνδέση.....
  15. Συναδερφοι ευχαριστω , αυτα τα είχα ψιλοβρεί και εγω , αλλα το ερώτημα μου ειναι μήπως υπαρχει κατι νεότερο γιατί για παράδειγμα Επικυρωμένη Απόφαση εξαίρεσης από άδεια παραγωγής (ΡΑΕ) για Φ/Β > 20 kW δεν υπαρχει μετα τον 3851, επικοινώνησα με ΡΑΕ λεφωνικά και μου είπαν ότι δεν εκδίδει πλεόν τέτοία απόφαση.....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.