Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

sosi

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sosi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να ρωτήσω από που το μαθαίνουμε αυτό; Και τι καλύπτει αυτό γιατί αλλιώς δε θα κάναμε τακτοποιήσεις και λοιπές ρυθμίσεις.
  2. Να επανέλθω λίγο και να ρωτήσω μια άποψη: μπορώ να κάνω "τακτοποίηση" του διαμερίσματος όπου ουσιαστικά θα ρυθμίσω τον όροφο προκειμένου να συμβαδίζει με όλα τα έγγραφα (συμβόλαιο, σύσταση πολυκατοικίας) και να μπορεί να πάει υποθηκοφυλακείο αλλά και αργότερα να βγει η ταυτότητα κτιρίου. Τι λέτε; Δε μου έχει ξανατύχει να μην έχω να παρουσίασω καμία αυθαιρεσία αλλά να ανεβάζω κάτοψη.
  3. Η άδεια υπερισχύει όλων αλλά επί δεκαετίες κανείς δεν τις κοιτούσε.. Και τώρα δε ξέρω αν υπάρχει ένα σπίτι που να είναι καθαρό! Στη σύσταση είναι γραμμένα όλα στη πραγματική τους κατάσταση, το όλο θέμα πρέπει να έγινε για να κερδίσουν ύψος και άρα όροφο, πως το πέρασαν βέβαια κανείς δε μπορεί να μάθει πλέον αλλά μήπως και έκαναν κανένα έλεγχο μετά τη κατασκευή.. Να πω βέβαια πως η άδεια υπογράφηκε μια μέρα μετά το πραξικόπημα του '67. Ποιος έβγαλε άδεια τέτοια μέρα πείτε μου!!! Στο πιστοποητικό του κτηματολογίου που έχω δεν αναγράφει τίποτα πέρα του ΚΑΕΚ και της διεύθυνσης, αξίζει να επικοινωνήσω με το κτηματολόγιο; Αλλά άντε και επικοινωνώ, λογικά και εκείνοι το συμβόλαιο θα έχουν, 2ο θα γράφει, στα ίδια θα καταλήξω. Η άδεια είναι το θέμα!
  4. Έχετε δίκαιο όλοι όσον αφορά πως η αυθαιρεσία βρίσκεται στο ισόγειο/υπόγειο και δε με αφορά όμως αυτό που έχει κατανοηθεί λανθασμένα είναι πως η σύσταση αναφέρει τον όροφο μου ως 2ο, η άδεια ως 1ο και το αρχικό συμβόλαιο ως 2ο. Άρα δε παλεύεται.. Το άλλο θέμα είναι πως tetris στο συμβολαιογράφο καταθέτεις και την οικοδομική άδεια (πλέον) άρα είναι αδύνατο να μη μάθει τη πραγματική κατάσταση, και δεδομένου πως έρχεται (μάλλον) και η ταυτότητα κτιρίου ίσως τους έχει κάνει περισσότερο ψυχαναγκαστικούς με όλα. Οι "άλλοι" είναι, πέρα του συμβολαιογράφου, η τράπεζα η οποία λόγω δανείου θα στείλει μηχανικό για έλεγχο και σε ερώτηση της άλλης πλευράς απάντησε πως πρέπει να είναι τακτοποιημένο πολεοδομικά και γενικά και η συμβολαιογράφος θεωρεί πως σίγουρα δε θα το δεχτεί και ο υποθηκοφύλακας που προσωπικά δε ξέρω/θυμάμαι αν του καταθέτουμε και σχέδια πέρα του συμβολαίου. Η απόγνωση συνεχίζεται και η πολεοδομία στην Ομόνοια δεν απαντά τα τηλέφωνα.......... * Dimitris GM ομολογώ πως με μπέρδεψες και δε καταλαβαίνω το νόημα. Δηλαδή εγώ για τώρα δε ξέρω αλλά νομίζω πως στο ΕΝΦΙΑ θα γράφει λογικά 2ο όροφο άρα θα συμφωνεί με όλα εκτός της αδείας.
  5. Vassia Αν καταλαβαίνω καλά γιατί πρόκειται για περίπλοκη πολυκατοικία όντως δεν έχει μετρήσει το ισόγειο, αλλά που με βοηθάει εμένα; Dimitris GM καλά το λες κι εσύ και καταλαβαίνω ακριβώς όμως όλα αυτά είναι εξηγήσεις που δεν αλλάζουν την ασυμφωνία που υπάρχει και άρα παραμένει το πρόβλημα μου. Βέβαια και το ασανσέρ τα λέει κανονικά. Μηδέν το ισόγειο και τα υπόλοιπα όπως είναι. Το μόνο που θέλουν όλοι από την άλλη πλευρά είναι να αλλάξω το τίτλο της κάτοψης προκειμένου να λέει 2ος.........
  6. Καλησπέρα σας, έχω στη κατοχή μου ένα διαμέρισμα προς πώληση σε πολυκατοικία. Το πρόβλημα μου προσδιορίζεται στην αρίθμηση των ορόφων. Το δικό μου βρίσκεται στον 2ο όροφο όμως στο σχέδιο γράφεται ώς 1ος. Αντίστοιχα ο 3ος γράφεται ως 2ος και αναμένω τώρα από τη πολεοδομία το ραντεβού για να πάρω και τους κάτω ορόφους να δω τι γίνεται. Η υποψία μου είναι πως το ισόγειο πρέπει να ονομάζεται υπόγειο καθώς η τομή το δείχνει στο -1,5μ με σημείο ±0.00 κάπου στον αέρα (πραγματικά το δείχνει στον αέρα και δε μπορώ να φανταστώ πως το δικαιολόγησε) και εκεί ξεκινάει το πρόβλημα καθώς η σύσταση της πολυκατοικίας αλλά και το συμβόλαιο αγοραπωλησίας του διαμερίσματος μας γράφει πως είναι στο 2ο. Στη πραγματικότητα η στάθμη του ισογείου απέχει 2 σκαλοπάτια από τη στάθμη του δρόμου, δεν υπάρχει κάτι περίεργο με υπερυψωμένα υπόγεια ή ισόγεια. Δε ξέρω τι μπορεί να είπαν τότε και δε μπορώ να δω κάτι από το διάγραμμα κάλυψης.. Η αρίθμηση των διαμερισμάτων είναι σωστή. Όλα τα διαμερίσματα στο ισόγειο είναι με μονό νούμερο, στον πρώτο από το 10 και μετά, στον δεύτερο από το είκοσι και μετά και ου το καθεξής.. Η ασυμφωνία αυτή όμως δεν είναι αποδεκτή από τον συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει τη τωρινή αγοραπωλησία και αντιμετωπίζω πρόβλημα. Από άλλη πολεοδομία μου είπαν να ζητήσω μια βεβαίωση από τη πολεοδομία που ανήκει το ακίνητο και πως δε μπορώ να αλλάξω το τίτλο των σχεδίων αφού δεν υπάρχει αυθαιρεσία. Σημείωση: δεν υπάρχει καμία αυθαιρεσία στο διαμέρισμα. Στη πολεοδομία δεν απαντούν, οπότε απλά προσπαθώ καθημερινά.. Κι αυτό ακόμη δε ξέρω αν θα γίνει αποδεκτό από συμβολαιογράφο και αργότερα από τον υποθηκοφύλακα.. Έχετε κάποια ιδέα;
  7. Τελικά έβγαλα άκρη μόνη μου. Πρέπει να συμπληρωθεί ο όγκος της πισίνας εκ νέου και υποβάλλοντας τη δήλωση σε ενημερώνει το σύστημα αν το τελικό πρόστιμο είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο του ήδη εξοφλημένου. Το ποσό, δηλαδή, που εμφανίζεται στα δεξιά του αναδιώμενου παραθύρου δεν είναι καινούργιο αλλά τι θα πλήρωνε ο πελάτης αν το δήλωνε τώρα. Μόνο στη περίπτωση που ξεπερνάει το εξοφλημένο ποσό θα χρειαστεί ο πελάτης να πληρώσει τη διαφορά.
  8. Καλημέρα σας, έχω περίπτωση τακτοποίησης αυθαιρεσίας με τον 4178 σε πολυκατοικία της Νεάπολης (Κολωνάκι/Εξάρχεια Αθήνας) η οποία πρέπει να περάσει από Σ.Α. για την απαραίτητη έγκριση λόγω ιστορικού κέντρου από ότι ενημερώθηκα από την Υ.Δ. στην Ομόνοια. Πληροφορίες δεν δίνουν όμως και παρ' όλα τα τηλέφωνα που έχουν γίνει δεν βρίσκω άνθρωπο να με ενημερώσει που και πως βρίσκω το συμβούλιο, πως γίνεται όλη η διαδικασία κλπ. Δεν έχω τη παραμικρή ιδέα ούτε από που να ξεκινήσω και που να απευθυνθώ.. Παρακαλώ τα φώτα σας αν μπορείτε. Ευχαριστώ!
  9. Καλημέρα σας, ερώτηση σχετικά με πισίνα. Υπήρχε δήλωση στον 4014 με δηλωμένη επιφάνεια πισίνας (38μ2) και πληρωμένο το πρόστιμο. Μεταφέρθηκε κάποια στιγμή στον 4178 και τώρα που θέλω να ολοκληρώσω την υπόθεση με το ανέβασμα των αρχείων παρατηρώ τα εξής: 1) πλέον το Φ.Κ. περιλαμβάνει το πλαίσιο όπου συμπληρώνεται ο όγκος (και είναι κενό) 2) λείπει ολοκληρωτικά η επιφάνεια που υπήρχε στην αρχική δήλωση 3) αν συμπληρώσω οτιδήποτε στον όγκο προσθέτει πρόστιμο κατά την υπαγωγή ενώ αλλιώς το καταλαβαίνει ότι πάω για βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών Γνωρίζετε κάτι;
  10. Για το θέμα του wc το αλλάζω σε κύριο λόγω του ότι πλέον στο υπόγειο δεν υπάρχει μόνο βοηθητική χρήση άρα λειτουργεί σαν οποιοδήποτε wc/λουτρό σε κανονικό χώρο κύριας χρήσης. Το ίδιο και για τη σκάλα εφόσον οδηγεί και σε κύριο χώρο. Θεωρώ πάντα. Για το θέμα του γκαράζ, καταρχήν δεν είμαι σίγουρη αν ήταν υποχρεωτική, μου λείπει το διάγραμμα κάλυψης, που δεν ξέρω και αν υπάρχει και η άδεια είναι του '98 εντός Αθήνας. Γνωρίζετε κάτι; Απο εκεί και πέρα το ακίνητο έχει ενοικιαστεί ως ξενώνας-μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης το οποίο μου λένε πως θα πάει ως "υπηρεσίες". Εδώ ενδέχεται (πιο σωστά απαιτείται αλλά ποιος ακούει τον ιδιοκτήτη) να γίνει αλλαγή χρήσης όλου του σπιτιού και γελάμε με το ύψος του προστίμου. Αλλά σας το λέω αναφορικά με τη θέση πάρκινγκ.
  11. Καλημέρα σας συνάδελφοι, σε υπόγειο ιδιόκτητης μονοκατοικίας που ήταν αρχικά όλο αποθήκες έχω πλέον μια μετατροπή σε γραφείο, άλλη μια σε wc και μεταφορά της δεξαμενής πετρελαίου από το χώρο του λεβητοστασίου στην θέση γκαράζ (όλα αυτά πάντα στο υπόγειο). Το γραφείο θα πάει με αλλαγή χρήσης σε ΚΧ, το wc με αλλαγή σε ΒΧ φαντάζομαι αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τη μεταφορά της δεξαμενής και τη θέση πάρκινγκ που χάνεται. Μπορώ να έχω τα φώτα σας; Διορθώνω πως το wc θα πάει με αλλαγή σε ΚΧ, προστίθεται και ο χώρος της σκάλας που οδηγεί στο υπόγειο και μένει το θέμα του γκαράζ.
  12. Έχεις δίκαιο αλλά έβλεπα συνέχεια που γράφατε για τις ειδικότητες ανάλογα με το τι ζητείται και απλά έλεγα πως δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου αλλά δεν παρατήρησα μέσα στο κείμενο σου για την αναφορά στο θέμα εταιρεία-φυσικού προσώπου. Καλή εβδομάδα να έχουμε και πάλι ευχαριστώ!
  13. Να ενημερώσω πως μετά από επικοινωνία με το ΤΕΕ έλαβα μέσω email την απάντηση και την αναφέρω κι εδώ για μελλοντική χρήση από συναδέλφους. Το πρόβλημα μας ήταν λόγω του ότι είμαστε εταιρεία χρειάζεται να προσθέσουμε και συγκεκριμένο μέλος μας με την όποια ειδικότητα επιβάλλεται ώστε να ξεκλειδώσει η επιλογή - κάτι που δεν αντιμετωπίζαμε ως πρόβλημα παλαιότερα που έχουμε υποβάλλει τα ανάλογα αρχεία!
  14. Καταρχήν να εξηγήσω πως δεν κατάλαβα πως ο akis73 εννοούσε την έλλειψη των αντίστοιχων υπεύθυνων μηχανικών για κάθε υποβολή αρχείου. Παρ' όλα αυτά η ειδικότητα μου είναι ΑΜ οπότε δεν εξηγείται το πρόβλημα με το ΔΕΔΟΤΑ και το τοπογραφικό αδείας που είναι αυτά που ξεκίνησαν το όλο θέμα. Αν καταλαβαίνω καλά Kana και danaikaterina εσείς δεν έχετε το ίδιο πρόβλημα στις δικές σας δηλώσεις όσον αφορά αυτά τα δυο (για αρχή) που κανονικά μπορείτε να τα υποβάλετε βάσει της ειδικότητας σας χωρίς την ανάγκη τρίτου;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.