Μετάβαση στο περιεχόμενο

Elaine

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elaine's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, θέλω να εκδώσω άδεια μικρής κλίμακας για την κατασκευή ασκεπούς πέργκολας στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Το ερώτημά μου είναι πού μπορώ να ανατρέξω για να δω αν χρειάζεται έγκριση ΕΠΑΕ, δασαρχείου κτλ στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικότερα σε κάποιον οικισμό κτλ; Πχ. στην υπάρχουσα ΟΑ; Ευχαριστώ.
  2. Καλημέρα σε όλους Μπορεί μηχανικός να δηλώσει νόμιμο ημιϋπόγειο αποθηκευτικό χώρο του οποίου είναι ιδιοκτήτης ως έδρα του γραφείου του; Ο γραφειακός χώρος είναι χώρος κύριας χρήσης; Μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να με καθοδηγήσει πού ορίζονται τα παραπάνω; ευχαριστώ Έχει συζητηθεί κάτι παρόμοιο; Μήπως υπάρχει θέμα για ημιϋπόγεια που δεν μπορώ να βρω στην αναζήτηση; Βοηθήστε λιγάκι για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το forum με μεγαλύτερη επιτυχία!
  3. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με τις δηλώσεις Τρίτση; Δλδ αν τελικά αφορούν σε νομιμοποίηση ή σε εξαίρεση.
  4. Αγαπητέ συνάδελφε Jonnie_Blue, ο πελάτης προτίμησε να αποφύγει τη νόμιμη οδό και έτσι αποχώρησα από το έργο... Οπότε δεν το χειρίστηκα με κάποιο τρόπο (ή μήπως το χειρίστηκα σωστά εδώ που φτάσαμε, αναρωτιέμαι). Συγνώμη για την αποκαρδιωτική απάντηση αλλά νομίζω ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο και αξίζει να αναφερθεί για να είναι προετοιμασμένος καθένας για τέτοιες αντιδράσεις από τους πελάτες. Ευχαριστώ και πάλι όσους έκαναν τον κόπο να απαντήσουν.
  5. Ευχαριστώ για την καθοδήγηση, catherine.Θα απευθυνθώ πράγματι στον αρμόδιο υπάλληλο και ίσως μια επίσκεψη στο γραφείο ΓΟΚ για ορισμένες περαιτέρω λεπτομέρειες να βοηθήσει.
  6. Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλλον δεν ήμουν πολύ σαφής. Γράφοντας "Ο ιδιοκτήτης θέλει να μετατρέψει το ισόγειο κατάστημά (85m2) που λειτουργούσε μέχρι στιγμής εκεί σε κατοικία " εννοώ ότι το ισόγειο λειτούργησε μέχρι σήμερα ως κατάστημα και ήταν καθ'όλα νόμιμο, ξενοικιάστηκε πρόσφατα και ο ιδιοκτήτης θέλει να το μετατρέψει σε κατοικία ακολουθώντας τη νόμιμη οδό- πράγμα σπάνιο! Κάποια ιδέα για το πώς πρέπει να χειριστώ την ερώτηση του ιδιοκτήτη για το κόστος των παραπάνω; (Είναι πολύ δύσκολο για ένα νέο μηχανικό να μην έχει κάποιον γνωστό στο επάγγελμα και να πρέπει να λύσει τέτοιες απορίες). Οποιαδήποτε επιπλέον καθοδήγηση θα μου ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ και πάλι.
  7. Συνάδελφοι καλημέρα και καλή εβδομάδα. Είμαι νέα μηχανικός και ζητώ κάποιος να με κατευθύνει στα βασικά για το εξής ζήτημα. Η άδεια του ακινήτου εκδόθηκε το 1989 για κατοικία στον όροφο, κατάστημα στο ισόγειο και αποθήκη στο υπόγειο. Ο ιδιοκτήτης θέλει να μετατρέψει το ισόγειο κατάστημά (85m2) που λειτουργούσε μέχρι στιγμής εκεί σε κατοικία και να συμπεριλάβει σε αυτή πλέον και το υπόγειο (40 m2) . H κατοικία του ορόφου ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη και διατηρείται ως έχει. Σημειωτέον ότι το υπόγειο δεν είχε αποπερατωθεί πλήρως (με άλλα λόγια έμεινε "γιαπί") και ότι το ακίνητο βρίσκεται στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να εκδοθεί η άδεια αλλαγής χρήσης; Πώς μπορώ να υπολογίσω τις αμοιβές για τη συγκεκριμένη εργασία; Χρειάζεται να αγοράσω κάποιο πρόγραμμα; Και τέλος, πριν υπολογίσω όλα τα παραπάνω, πώς μπορώ να δώσω μία γενική ιδέα για τα κόστη στον ιδιοκτήτη, όπως μου ζήτησε; Δεκτές όλες οι διορθώσεις σας ακόμα στα εκφραστικά μέσα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.