Μετάβαση στο περιεχόμενο

rst

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rst's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. όχι γιατί τους πέρνω κατ' αποκοπή Πρακτικά η όλη διαδικασία που προτείνετε είναι να βγάλω το σοβατεπί να καθαρίσω τον τοίχο να ασταρώσω να κάνουμε αρμο και να ξαναβάλω τα σοβατεπί σωστά? αυτό καλύτερα να γίνει καλοκαίρι σωστά ή πιστέυετε ότι και τώρα θα μπορούσε να γίνει? από την εσωτερική πλευρά του τοίχου που εμφανίζεται η υγρασία τι θα μου προτείνετε να κάνω μετά? έχετε μήπως να προτείνεται είδικα υλικα που από εμπειρία ξέρετε ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα?
  2. Είχα την εντύπωση Terry ότι έχθες εννοούσες ότι η αιτία είναι άλλη και όχι το σοβατεπί όταν είπες ότι και αρμό να βάλω στο σοβατεπί πάλι θα ριγματωθεί. Όσο αφορά στην ανιούσα και κατιούσα υγρασία δε μπορώ να αποφασίσω σε ποια κατηγορία είναιι όταν το φαινόμενο άρχισε από ενα μέτρο ύψος και εκδηλώθηκε τελικα πάνω από το σοβατεπί. Σήμειωση ότι πλέον στο ένα μέτρο ύψος ο τοίχος δε νωτίζει. Αποροία μου δημιουργείται γιατί εφόσον κατα μήκος του μπαλκονιού όλα τα σοβατεπί ειανι περασμένα με τον ίδιο τρόπο η υγρασία εμφανίζεται μόνο εκεί. Την ενιχύει και το σιφώνι του δαπέδου να υποθέσω? Η λύση που προτείνεται είναι να βγουν τα σοβατεπί να περαστει αρμος και να ξαναμπουν? Το σιφώνι να ενισχύθεί με μόνωση έχει νόημα?
  3. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέρφους, Θα ήθελα βοήθεια σε ένα πρόβλημα εμφάνισης υγρασίας εσωτερικά στο οροφοδιαμέρισμα μου στον τρίτο ορόφο πενταόροφης οικοδομής του 2005. Κανένα άλλο διαμέρισμα δεν εμφανίζει πρόβλημα υγρασίας. Το διαμέρισμα κατοικήθηκε το 2007 και από το το 2008 άρχισε να παρουσιάζεται η υγρασία εσωτερικά στον εξωτερικό τοίχο του καθιστικού. Αρχικά ξεκίνησε σε ύψος ένος μέτρου από το δάπεδο να νωτίζει ο σοβάς αλλά να μη σπάει ή να εξογκώνεται. Μετά κατέβηκε κάτω όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Το 1,2,3 δείχνουν την εξέλιξη του φαινομένου μέσα στο χρόνο. Κάθε χρόνο η έκταση που εμφανίζεται μεγαλώνει. Εξωτερικά το ένα μέτρο από το οποίο είχε αρχίσει η εμφάνιση του φαινομένου ταυτίζεται με το μάρμαρο του πλαϊνού κάθετου τοιχείου του μπαλκονιού. Το τοιχείο εμφανίζει επίσης υγρασία αν και δε ξέρω από που. Χαμηλά στους αρμούς των πλακάδίων του μπαλκονιού υπάρχει μόνιμη υγρασία οπώς θα δείτε κοντα στο σοβατεπί που έρχεται σε επαφή με την εξωτερική πλευρά του προβληματικού τοίχου και στο συφώνι επίσης έχει υγρασία. Εσωτερικά δοκίμασα αφυγραντήρα αλλά εννοείται κανένα αποτέλεσμα. Το καλοκαίρι στεγνώνει ο τοίχος και το χειμώνα εννοείται πάλι τα ίδια. Μήπως μπορείτε να μου πείτε την απόψη σας για το από που προέρχεται η υγαρσία και πώς θα μπορούσα να λύσω το πρόβλημα: Ευχαριστώ εκ των προτέρων http://i.imgbox.com/adeRdFyQ.jpg http://i.imgbox.com/aceiMZ2P.jpg
  4. Δεν απορρίπτω την ακαδημαική καρίερα απλά πιο πιθανό είναι να την πραγματοποιήσω εξωτερικό παρά Ελλαδα αν δεν γίνουν άλλα πανεπιστήμια. Εμένα πάντως με ωφέλησε και γενικά λειτόυργησε θετικά και επαγγελματικά. Απλά αναρωτιέμαι αν μπορώ να έχω καλύτερη επαγγελματική πορεία στον ιδιωτικό τομέα με διδακτορικό η όχι? Επιπλέον το αρχιτέκτων "γραφίστας" είναι εντελώς μηχανίκη διαδιακασία και με απομακρύνει απο το συνθετικό τομέα και αν οι προοπτικές είναι α) απλά υλοποιήσει ιδεών κάποιου άλλου β) η δημιουργία δικού μου γραφείου (αν και εφόσον μπορέσω) νομίζω οτί θα αδρανοποιήθω, χώρις να το θέλω. Μπορεί βέβαια να υπάρχουν και άλλες προοπτικές στα μελετιτικά γραφεία που δεν τις γνωρίζω.
  5. Καλησπέρα, είμαι νέος αρχιτέκτων μηχανικός έχω κάνει μεταπτυχικό αστικόυ και πολεοδομικού σχεδιασμού Αγγλία και δούλεψα φέτος σε μελετητικό γραφείο Ελλάδα, αλλά δεν εμεινά ευχαριστημένη γιατί ουσιαστικά τη δουλεια γραφίστα καναμέ όλοι. Κέρδισα κάποιες γνώσεις αλλά το να κάνω το γραφίστα σπάει κόκαλα. Δηλαδή 6 χρόνια σπουδές γαι να κάνω απλά γραφιστική δουλεία με κάνει και αναρώτιεμαι αν θα έπρεπε να συνεχίσω τις σπουδές και να κάνω διδακτορικό εξωτερικό.Έχω όμως αφιβολίες για το αν είναι σώστη επιλογή για το μέλλον γιατί από ότι κατάλαβα το μεταπτυχιακό μου άνοιγε πόρτες αλλά όχι ότι είχε κάποια σημαντική διαφορά στο μισθό είτε το είχα έίτε όχι, οπότε μήπως και με το διδακτορικό θα είναι ίδια τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα είτε το εχώ είτε όχι? Για ακαδημαϊκή καρίερα Ελλάδα δεν εχώ βλέψεις γιατί δεν έχω γνωστούς, οπότε αναρωτίεμαι αν οι επιλογές εργασίας μου μετά θα είναι ή μία δουλεία σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή μία παρόμοια δουλεία με αυτή που έχω ήδη? Εκτός από ότι έχω διάθεση να συνεχίσω τις σπουδες και μέχρι τώρα είμαι πολύ καλή σε αυτό, δε ξέρω αν θα είμαι κερδισμένη ή χαμμένη επαγγελματικά κάνοντας 3 χρόνια διδακτορικό Αγγλία? Αν μείνω και δουλεύω σε μελετητικά γραφεία τι εξέλιξη μπορώ να περίμενω,ι μισθολογικά αλλά και επαγγελματικά? Έχω ήδη πρόταση από άλλο γράφειο αλλά και εκεί παρόμοιου είδους δουλεία θα κάνω, απλά έχεί κύρος το νέο γραφείο, είναι κόντα στο αντικείμενο που με ενδιαφέρει και μισθολογικά θα είμαι πολύ καλύτερα από εκεί που ήμουν. Οπότε να μείνω σε γραφείο ή να πάω για διδακτορικό που με έχουν επίσης ήδη δεχθεί? Καμμιία πρόταση πια θα ήταν η καλύτερη επίλογη, για καλύτερες επαγγελματικες προοπτικές στο μέλλον?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.