Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

inaris

Members
  • Περιεχόμενα

    74
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by inaris

  1. Ακόμα και στην περίπτωση αποκλειστικής χρήσης πάντως το κόστος επιμερίζεται ισομερώς μεταξύ του χρήστη και των διαμερισμάτων κατ' αναλογία χιλιοστών εκτός αν η φθορά οφείλεται αποκλειστικά στην χρήση (γδαρσίματα από καρέκλες κτλ). Αν δεν υπήρχε η αναφορά σε χρησιδάνειο, που υπονοεί πως ο κατέχων το δικαίωμα υψούν έχει και την χρήση και την παραχωρεί, θα έλεγα πως καλύπτεσαι απολύτως από το αναφερόμενο σκεπτικό στο http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/koinoxristes_oi_taratses-1716632/ για να ζητήσεις επιμερισμό. Πάντως αν δεν υπάρχει συνεννόηση και ο διαχειριστής επιμείνει στις "αμφιβολίες" αναγκαστικά επισκευάζεις εσύ που έχεις την ζημιά και σε καίει και μετά ζητάς δικαστικά τον επιμερισμό της δαπάνης, οπότε αποφασίζει το δικαστήριο.
  2. Η ταράτσα ειναι κοινόχρηστη εκτός αν έχει δοθεί αποκλειστική χρήση. Αν και όταν υλοποιηθεί το μελλοντικό και αβέβαιο δικαίωμα υψούν τότε η νέα ταράτσα θα είναι κοινόχρηστη εκτός αν πάλι έχει δοθεί σε αποκλειστική χρήση. Η κοινή χρήση δημιουργεί και την κοινή υποχρέωση για την επισκευή της κατ αναλογία των χιλιοστών όπως περιγράφεται στην σύσταση και τον κανονισμό. Νομικά επιχειρήματα θα βρεις στην 1610/07 απόφαση του Αρείου Πάγου http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=Ul2REkmQsH45gpeucu0Nw3aoBtXjPc&apof=1610_2007 Υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες σχετικές αποφάσεις που αν έχεις όρεξη μπορείς να αναζητησεις.
  3. Στο τοπογραφικό έχεις υποχρέωση να αποτυπώσεις την υφιστάμενη κατάσταση και βασικό στοιχείο είναι οι περιφράξεις. Αν τώρα δεν είναι περίφραξη αλλά διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου τότε ίσως το τοπογραφικό να μπορεί να αποτυπώσει το οικόπεδο όπως είναι στο συμβόλαιο και να προχωρησει η άδεια. Το σημαντικό είναι η αποτύπωση σου να μην βαφτίζει την περίφραξη πεζούλα και γενικά να είναι σωστή γιατί σίγουρα έπονται δικαστήρια.
  4. Αν είχε εκδοθεί η άδεια περίφραξης και δεν είχε υλοποιηθεί θα σου ήταν παντελώς αδιάφορη. Στην υλοποίηση έπρεπε να καταθεσει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή. Δυστυχώς την υπηρεσία την ενδιαφέρει η πραγματικη σήμερα κατάσταση εκτός αν από παρεμπιπτοντα έλεγχο ενδέχεται να υπάρχει απώλεια αρτιότητας. Μάλλον πρέπει να κριθεί το ιδιοκτησιακό δικαστικά ή συναινετικα να καθαιρεθεί η περιφραξη. Αναλαμβάνουν οι δικηγόροι αμεσα για να μην τεθεί θέμα χρησηκτησιας και μετά επανέρχεσαι.
  5. Ως γενικότερο σχόλιο ο μηχανικός πληρώνεται για να συντάξει μελέτη και όχι για να βγάλει άδεια. Αν από του 4 συνιδιοκτήτες υπάρχει ανάθεση των μελετών, αντίστοιχη ανάληψη και πληρωμή στο 100% του κόστους των μελετών πρέπει να επιστραφεί η αρχική προκαταβολή της κόρης που αχρεωστήτως καταβλήθηκε. Αν δηλαδή η αμοιβή ήταν 100 και πήρες 10 προκαταβολή από την κόρη σε μια κατάθεση και ξανά 100 από τους 4 συνιδιοκτήτες, πρέπει να επιστραφούν τα 10. Δεδομένου πως αυτή τη στιγμή η κόρη δεν έχει εμπράγματο δικαίωμα στο ακίνητο δεν μπορεί εύκολα να έχει άδεια στο όνομά της. Λέω εύκολα γιατί υπάρχουν περιπτώσεις όπως επαγγελματικά συμφωνητικά μίσθωσης που συνηθίζεται να δίνεται το δικαίωμα έκδοσης αδειών δόμησης. Πιστεύω μπορεί να λυθεί με συνδρομή δικηγόρου και συμβολαιογράφου και σε συνεννόηση με τράπεζα και υπηρεσία δόμησης. Απόδοση επικαρπίας, προσύμφωνο δωρεάς ή ότι άλλο μπορεί να δώσει λύση. Αλλιώς ας της το δωρίσουν όλοι εν ζωή το οικόπεδο και αναθεωρείς για αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη. Εκτός αν προτιμάει να ψάχνει το πρόβλημα στην λύση και όχι το ανάποδο.
  6. Όχι απλά αξιόπιστη. Σιγουράκι απ' τα λιγα! Όσο είναι και η βιοαναδραση και ο κβαντικός συντονισμός. Στην σελίδα https://m.facebook.com/viomedis/posts/894777907240102 βέβαια ο κύριος αμπατζης προσφέρει εναλλακτικές με 18000 ευρώ/εβδομάδα και χωρίς μηχανιλικια και αηδιες. Μην τραβιεσαι και στην μαύρη ήπειρο χωρίς λόγο. Το ύφος προφανώς δεν οφείλεται στο ερώτημα.
  7. Το τσουβαλάκι με το τσιμεντο. Στο πίσω μέρος έχει "συνταγή" για απλες εφαρμογές. Πχ το heracles ενισχυμένο σου δίνει στα 25 kg τσιμέντο 40 lt άμμο 50 lt χαλίκι και 15 νερό. Με πρόσθετο και κατεβάζοντας το νερό στα 11-12 lt βγαίνει συνήθως ικανοποιητικό σκυρόδεμα
  8. Υποθέτω πως το υφιστάμενο σκυρόδεμα είναι οπλισμένο, επί εδάφους, δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις ή κάποιος κίνδυνος από την επιβολή νέων φορτίων και θα γίνει η παρασκευή του νεου σκυροδέματος με τα χέρια. Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε οι αναλογίες που γράφει το τσουβαλάκι με χρήση 2 κλασματων προσθήκη υπερρρευστοποιητη και λόγο ν/τ ≤ 0.5, βγάζει αξιοπρεπέστατο χαρμάνι. Αλλά, όπως πάντα, ειναι προτιμοτερο να πάρεις απάντηση από κάποιον που έχει εικόνα του έργου.
  9. Αντί να φεύγουν στο πηγάδι χωρίς πάτο τα 500αρικα καλύτερα να έκανες μία αναθεώρηση με τροποποίηση των αρχιτεκτονικών και οτι άλλο χρειάζεται. Με τις 3χρονες παρατάσεις εντος ισχύος θα είσαι και χωρίς αλλαγή δόμησης κάλυψης και ύψους δεν έχει πρόστιμο. Η κατηγορία 4 γίνεται οριστική εξαίρεση μετά της συμπλήρωση ηλεκτρονικής ταυτότητας.
  10. Η χρήση και η προσβασιμότητα του υπόγειου είναι μία πραγματική κατάσταση που θα επιβεβαιώσει και η (πιθανότατη) αυτοψία της εφορίας όταν θα ζητηθεί η τροποποίηση του Ε9 όπως και ο ελεγκτής δομησης αλλά και κάθε μηχανικός που θα δώσει βεβαίωση στο μέλλον. Είναι το αντίστοιχο της στέγης. Ο χώρος υπαρχει. Αν είναι προσβάσιμος είναι σοφίτα και προορίζεται για χρηση. Αν δεν είναι προσβάσιμος δεν επιτρέπεται η χρήση και δεν προσμετράει στα συνολικά τετραγωνικά του κτηρίου (όχι στην επιτρεπομενη δόμηση). Στην περίπτωση πάντως της άδειας εργασιών για το κλείσιμο της πόρτας του σπιτιού θα με δυσκόλευε ιδιαιτερα η αιτιολογική έκθεση.
  11. Το μπαζωμα του υπόγειου θα ήταν μία εξαιρετικη σπατάλη χρόνου, χρήματος και κυριως φυσικών πόρων. Η δυνατότητα επαναφοράς δεν αποτελεί κριτήριο μη αποδοχής της άδειας από την υπηρεσία δομησης. Δεν βλέπω λοιπόν τον λόγο να μην μπορεί να βγει μία άδεια εργασιών για μετατροπή του υπόγειο σε μη προσβασιμο χώρο. Προφανώς αν ή τρύπα της σκάλας είναι εσωτερικα, πρέπει να δημιουργηθει βατό δαπεδο. Αρα μεταλλική, συμμικτη ή συμβατικό δάπεδο οπλισμένου σκυροδέματος. Και όσες άλλες εργασίες απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου.
  12. Έχω χάσει 2 ώρες ψάχνοντας για την τύχη του. Από λάθος στο δημοσίευμα παρουσιάζεται ψηφισμένο. Ευχαριστώ και εγώ για την πληροφορία. Γλύτωσα άλλη 1 ώρα ψάξιμο.
  13. Αναφέρομαι στην ανάρτηση #1067 του yian στο παρόν νήμα και όχι στο άλλο της Ιωάννας και αφορά στην επαναφορά μετά από δήλωση 4178, στην αρχικά εγκεκριμένη διαμερισμάτωση (βάσει της άδειας) θεωρώντας παράλληλα πως άλλος έκανε την δήλωση της διαμερισμάτωσης και εσύ δεν το γνωρίζεις ούτε και έχεις δυνατότητα να το μάθεις. Το θέμα με το παρακολούθημα και την λανθασμένη βεβαίωση δεν το παρακολούθησα αρκετά για να έχω άποψη.
  14. @Dimitris GM Αν ομως δεν εισαι ο μηχανικος που εκανε την δηλωση και ο ιδιοκτητης σου την αποκρυψει, δεν υπαρχει τροπος εσυ να γνωριζεις το ιστορικο. Εγκεκριμενη κατοψη εχεις, συγκρινεις και δινεις βεβαιωση. Σωστο και πληρες ιστορικο θεωρητικα θα υπαρχει ισως με την ηλεκτρονικη ταυτοτητα κτιριου. Ακομα και την συσταση να ειχε προλαβει να αλλαξει, σου φερνει την παλια και τελος. Βεβαιωση μεταβολων δεν ζητας. Αρα μια χαρα μπορει να την δωσεις, εκτος αν καπως εισαι γνωστης του ιστορικου.
  15. Αν πάς για οριστική σύνδεση με την ΔΕΗ θέλει πρώτα πολεοδομία με ότι θα πήγαινες αν ήταν νόμιμο + δήλωση +βεβαίωση ηλεκτροδότησης +κατόψεις, τομές δήλωσης +ΥΔ ότι είναι τα ίδια που θα βάλεις στο σύστημα. Αφού θεωρήσεις την άδεια πας Δήμο, ΔΕΗ κτλ.
  16. Δεν σμφωνώ ή για να είμαι ακριβής δεν είμαι σίγουρος. Για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος σου στέλνω πμ
  17. Στις περιπτώσεις που δεν έχει θεσπιστεί νόμιμη αμοιβή για την συγκεκριμένη εργασία δεν σημαίνει και πως δεν απαιτείται εντολή πληρωμής από ΤΕΕ. Μια λύση που έχω επιλέξει εγώ είναι έκδοση εντολής πληρωμής από το σύστημα του ΤΕΕ για έλεγχο αρχιτεκτονικών, η οποία είναι και η εργασία που όντως εκτελείται και επιπλέον βγάζει τιμή ρεαλιστική. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  18. Ερώτηση προς Help Desk : Υπέρβαση ύψους 40εκ σε μεζονέτα με όροφο μικρότερο από το ισόγειο, που οφείλεται σε υπέρβαση και των δύο ορόφων από 20εκ, πως χρεώνεται (κάλυψη, τελευταίο όροφο ή σε όλα τα τμ)? Απάντηση : Για να είσαι καλυμμένος βάλε στην κάλυψη. Ερώτηση προς Help Desk : Υπέρβαση ύψους που οφείλεται αποκλειστικά σε διαμόρφωση επίπεδου οικοπέδου στο +60εκ λόγω υψηλού υδροφόρου ορίζοντα πως χρεώνεται (τομή από διαμορφωμένο έδαφος εφαρμόστηκε ορθά)? Απάντηση : Λοιπή παράβαση ή κατηγορία 3. (Επικίνδυνα μονοπάτια) (Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας) Η πολύ ευγενική συνάδελφος μου είπε πως δεν τους έχουν δώσει ακόμα υπολογιστές για να απαντάνε μέσω email. Η απόδοση των ερωτήσεων είναι ελεύθερη προφανώς.
  19. Συνάδελφος έκανε ερώτηση για το συγκεκριμένο στο ΤΕΕ και απάντησαν πως είναι στα "προς διόρθωση"...όπως και αρκετά άλλα.
  20. Σχετικά με δήλωση 4014 προς έκδοση άδειας η οποία εκδόθηκε και ανέβηκε το αρχείο πριν να κλείσει το σύστημα, χωρίς να αναβαθμιστεί σε ολοκληρωμένη υπαγωγή (από [email protected]): Ερώτηση: Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τα παρακάτω. Με την δήλωση ............ έγινε υπαγωγή στις διατάξεις του ν.4014/11 αυθαίρετη κατοικία προς νομιμοποίηση και κατόπιν εκδόθηκε οικοδομική άδεια νομιμοποίησης με ημ. έκδοσης 26-7-2012. Η οικοδομική άδεια έχει ανέβει στο ηλ. σύστημα του 4014 την 20/09/2013. 1. Απαιτείται η υποβολή άλλων στοιχείων και αρχείων πέραν της οικοδομικής άδειας και των βασικών στοιχείων (Γενική καρτέλα)? 2. Είναι απαραίτητη η μεταφορά στο ηλ.σύστημα του 4178/13 εφόσον έχει εκδοθεί εγκαίρως η οικοδομική άδεια και προ της ισχύος του 4178/13? (δεν διευκρινίζεται στην Ε/Α 4 του παραρτήματος 2 της εγκ4/13) 3. Τι άλλο απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Απάντηση: Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 3 του ΥΠΕΚΑ (1/10/2013), παράγραφο Β, δεν θεωρούνται εκκρεμείς υποθέσεις οι πράξεις υπαγωγής για τις οποίες έχουν υποβληθεί όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και σχέδια και έχει καταβληθεί και το σύνολο του προστίμου (ανεξαρτήτως αν είναι σε «προσωρινή» ή «ολοκληρωμένη» υπαγωγή στο Ν 4014). Για την ολοκλήρωση σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν 4014 απαιτούνταν μόνο το στ'ελεχος της οικ. αδείας. Για δηλώσεις του Ν 4014 μόνο με αυθαιρεσίες "προς έκδοση οικ. αδείας" και εφόσον έχει επισυναφθεί το στέλεχος της οικ. άδειας νομιμοποίησης στο Ν 4014, δεν συντρέχει λόγος μεταφοράς στο Ν 4178.
  21. Πάνω που έληξε η προθεσμία χωρίς να έχω ανεβάσει τα αρχεία και χαλάρωσα (ω γέγονε γέγονε), μου θυμίζετε άλλη προθεσμία. Δεν έχετε το θεό σας...
  22. άλλαξε και το όριο του προυπολογισμού για νέο 500αρικο. Είναι 15.000. Αρ18παρ5α. Επίσης όλα τα φέροντα στοιχεία είναι οπλισμένα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.