Jump to content

mavria

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Ουδέτερη

1 Follower

About mavria

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

920 profile views
 1. Συνάδελφε σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Γνωρίζω πως αυτή είναι η τελευταία νομοθεσία που αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, το θέμα είναι πως κάποιοι συνάδελφοι το έχουν ερμηνεύσει διαφορετικά, ότι δηλαδή η προθεσμία έως 30 Σεπτεμβρίου δεν αφορά όλες τις υπαγωγές του Ν.4495/17, αλλά μόνο τις νεώτερες αυτές που υπήχθησαν στο νόμο από 1/7/20, δηλαδή με την τελευταία παράταση. Κάτι με το οποίο διαφωνώ, καθώς διαβάζοντάς το θεωρώ πως αφορά όλες τις υπαγωγές του Ν.4495/17, ανεξαρτήτως ημερομηνίας υπαγωγής. Γι'αυτό ρώτησα αυτά τα ερωτήματα.
 2. Καλησπέρα σας, Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν έχω καταλάβει σωστά τα παρακάτω; Αν κάποιος έχει ήδη υπαχθεί ή πρόκειται να υπαχθεί σε ρύθμιση με τον Ν.4495/17, τότε η προθεσμία για τη διόρθωση των δηλωθέντων τετραγωνικών στο δήμο είναι έως 30 Σεπτεμβρίου; Ανεξαρτήτως ημερομηνίας υπαγωγής στον Ν.4495, δηλαδη αφορά και τις παλιές δηλώσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί; Η προθεσμία έως τέλος Αυγούστου είναι μόνο γι'αυτούς που δεν έχουν υπαχθεί στον Ν.4495; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 3. Καλησπέρα σας, έχω περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης ορόφου κτιρίων γραφείων σε μέγαρο του κέντρου, οπότε η αποτύπωση ολόκληρου του ορόφου δεν είναι εφικτή. Η θέση και οι διαστάσεις της ιδιοκτησίας μου, αλλά και των διαδρόμων, κλιμ/σιων, κλπ απ'όσο μπορώ να ελέγξω συμφωνούν με τα σχέδια που συνοδεύουν τη σύσταση του 1960. Σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ. 8 "Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. " Θα μπορούσα να κάνω χρήση του άρθρου 99 παρ. στ)αα)δδδ που λέει: Αν η πραγματική κατάσταση συμφωνεί με τα σχέδια της σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών, είναι δυνατή η υποβολή της κάτοψης που επισυνάπτεται στη σύστασηκαι δεν απαιτείται να προβεί ο μηχανικός στη σύνταξη νέου σχεδίου κάτοψης αντί της υποβολής σχεδίου αποτύπωσης; Ρωτάω, διότι δεν κάνει την ίδια διευκρίνηση στο άρθρο 100 παρ. 8. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 4. Ευχαριστώ για το έγγραφο συνάδελφε. Ως συνήθως είναι αρκετά ασαφές όπως όλα, γιατί το προφανές είναι αυτό που λεει, πως δηλαδή θέλει 2 βεβαιώσεις αλλά δεν αναφέρει αν αυτές θα πρέπει να έχουν τον ίδιο Αύξοντα Αριθμό και τον ίδιο Μοναδικό ηλεκτρονικό κωδικό, ή όχι. Αντίγραφα πρωτότυπα μπορούμε να δώσουμε όσα θέλουμε άλλωστε. Αυτό πίστεύω κι εγώ. Αν μου ζητήσει διαφορετική βεβαίωση η συμβολαιογράφος αμφιβάλλω αν μπορώ να εκδώσω αφού θα είναι σε ισχύ η πρώτη και περισσότερο γι'αυτό ρωτάω μήπως κάποιος έχει επίσημη απάντηση ώστε να πατήσω πάνω σε αυτήν.
 5. Καλησπέρα! Έχω περίπτωση όπου μετά από τακτοποίηση με τον Ν.4495/17 σε κτίριο γίνονται την ίδια μέρα συμβόλαια για τροποποίηση της σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών και στη συνέχεια πώληση των οριζοντίων ιδιοκτησιών. Θα δώσω μία βεβαίωση για κάθε ιδιοκτησία η οποία θα χρησιμοποιηθεί και για την τροποποίηση της Σ.Ο.Ι. και εν συνεχεία για την πώληση; Απ'όσο γνωρίζω, δε μπορώ να εκδώσω νέα βεβαίωση για μια ιδιοκτησία για την οποία έχω βεβαίωση σε ισχύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 6. Ευχαριστώ! Έτσι το σκεφτόμουν κι εγώ αλλά ήθελα και μία επιβεβαίωση!
 7. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τη βοήθειά σας αν έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση. Έχω ένα κτιρίο εντός σχεδίου με οικοδομική άδεια που έχει πολλές αυθαίρετες κατασκευές πριν το 2011 τις οποίες τακτοποιώ με τον Ν. 4495/17. Υπάρχει μία εξωτερική σκάλα επιφάνειας 12 μ2 η οποία είναι στατικα ανεξάρτητη αλλά κατασκευάστηκε το 2012. Απ'ότι φαίνεται θα μπορούσε γι'αυτή να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης. Προκειμένου να εκδώσω την άδεια, θα έχει πληρωθεί το 30% για όλες τις υπόλοιπες αυθαίρετες κατασκευές που έχουν υπαχθεί στον Ν.4495/17. Στην τακτοποίηση με τον Ν.4495 εκτός από αναφορα της σκάλας στην τεχνική μου έκθεση κάνω κάτι άλλο;
 8. Όχι! Ό,τι θες κάνεις ως προς τους ρυθμισμένους χώρους με τον 3843 αν έχει περαιωθεί η δήλωσή σου. Αν σε συμφέρει λόγω προστίμου τους υπάγεις και αφαιρείς τα πληρωθέντα. Στην περίπτωση μου εννοούσα που από επιλογή μου δεν τους υπάγω σε νέα ρύθμιση τότε δεν τους συνυπολογίζω σαν επιφάνειες για να βρω το ποσοστό υπέρβασης για τον υπολογισμό του προστίμου. Σε κάθε περίπτωση όμως τους λαμβάνω υπόψη για την εύρεση της κατηγορίας.
 9. Απάντηση σήμερα από το helpdesk του ΤΕΕ: δεν υπάγω τα ρυθμισμένα με τον 3843 ξανά σε τακτοποίηση, οπότε δεν τα συνυπολογίζω στο ποσοστό των υπερβάσεων που αφορά τον υπολογισμό προστίμου. Τα υπολογίζω μόνο για την επιλογή κατηγορίας. (Μόνη μου ρωτάω μόνη μου απαντάω, αλλά μπορεί να φανεί και σε άλλους χρήσιμο )
 10. Σε κτίριο έχουν ρυθμιστεί με τον Ν.3843/10 και έχει περαιωθεί η διαδικασία 57μ2 υπόγειων χώρων κα 31μ2 Ημιυπαιθρίων χώρων. Υπάρχει ακόμη αυθαίρετη αλλαγή χρήσης υπογείου επιφάνειας 24 μ2 δύο αυθαίρετες αποθήκες 30μ2. Για τον υπολογισμό του συντελεστή υπέρβασης δόμησης, θα συγκρίνω με τα επιτρεπόμενα μόνο τις επιφάνειες που δεν έχουν ρυθμιστεί και που ρυθμίζω τώρα δλδ 54 μ2 ή όλες συνολικά τις αυθαίρετες επιφάνειες συμπεριλαμβανομένου αυτών που ρυθμίστηκαν με τον 3843 δλδ 142 μ2; Θεωρώ πως εφόσον δεν υπάγω τα ρυθμισμένα με τον 3843 ξανά σε τακτοποίηση, δεν τα υπολογίζω για το ποσοστό των υπερβάσεων. Καθώς αν χρειαζόταν να τα συνυπολογίζω θα γινόταν ιδιαίτερη μνεία στο νόμο όπως γίνεται στο άρθρο για την επιλογή κατηγορίας. Ωστόσο, θα ήθελα επιβεβαίωση. Ευχαριστώ
 11. Ευχαριστώ! Ως προς το στάδιο; είναι το ίδιο λοιπον είτε είναι σε οριστική είτε σε περαιωμένη για τα συμβόλαια;
 12. Έχει ολοκληρωθεί η υπαγωγή αυθαίρετων κατασκευών της ιδιοκτησίας στον 4178 και καλούμαι να δώσω βεβαίωση με τον 4495 (εννοείται χωρίς να κάνω μεταφορά της δήλωσης)
 13. Καλησπέρα, ‘Οταν εκδίδουμε βεβαίωση μηχανικού 4495, απαιτείται να ανεβάσουμε κάποιο αρχείο πχ την αντίστοιχη υπευθυνη δήλωση ιδιοκτήτη; Επίσης, πρέπει να είναι σε στάδιο οριστικής ή περαιωμένης υπαγωγής για να γίνουν τα συμβόλαια;
 14. Εδωσε! http://web.tee.gr/eidisis/paratasi-prothesmias-ypagogis-ston-n4495-mechri-31-oktovrioy-2018/
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.