Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jdel

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Σάμος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jdel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο δρόμος προϋπάρχει από πότε? πότε έκανε περίφραξη ο γείτονας? Στις αεροφωτογραφίες τι φαίνεται? όλα αυτά και άλλα πολλά μπορεί να τα εξετάσει ένας δικηγόρος καθώς και ένας μηχανικός. Η γνώμη μου είναι ότι αν ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος (κοινοτικός, δημοτικός, επαρχιακός, αγροτικός), δεν εχει δικαίωμα ο γείτονας να τον κλείσει. Τι είναι ο δρόμος, ξέρει ο Δήμος και ενδεχόμενα τα συμβόλαια... Καλή δύναμη! ΥΓ. Δεν είναι αναγκαίο να φτάσετε σε αγωγές και δικαστήρια. Απλά χρειάζεται ψάξιμο
  2. αν δεν κανω λαθος για να έχεις πρόσβαση στο site του ΤΕΕ καθως και τα δεδομένα - προκυρήξεις κλπ, χρειάζεσαι τους κωδικούς που σου έχει δώσει το ΤΕΕ και όχι επιπλέον σύνδεση.
  3. Διεύθυνση Δασών, Αγία Παρασκευή, Αγίου Ιωάννου 65. Πεντέλη, Ν. Πεντέλη και Μαραθώνας. Για αντιρρήσεις, Ιππικό Ολυμπιακό Κέντρο, στο Μαρκόπουλο. Οι αντιρρήσεις - ενστάσεις, μαζί με παράβολο από 50€ και άνω ανάλογα την έκταση. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.
  4. Φίλε, το ότι τα όρια υπεδείχθησαν από τον ιδιοκτήτη, δεν σημαίνει ότι τα όρια που σου έδειξε είναι τα όρια της πραγματικής του ιδιοκτησίας. Σημαίνει ότι τα όρια που σου έδειξε, αποτυπώθηκαν στο ΤΔ. και αυτό υπογράφει. Αν δηλαδή σου υποδείκνυε τα όρια της Ακρόπολης και σου υπέγραφε την δήλωση ιδιοκτήτη, εσύ θα ήσουν καλυμμένος?
  5. ΟΑΕΕ. Γράφεσαι στην ΕΕΤΕΜ, παίρνεις απαλλαγή από το εμπορικό επιμελητήριο της περιοχής σου, κάνεις εγγραφή στον ΟΑΕΕ και μετά εφορία για εναρξη. Ως ΚΑΔ (Κωδικός αριθμός δραστηριότητας), βάζεις αυτά που θα κάνεις. Μίλα με ένα λογιστή ή με συνάδελφο της ίδιας ειδικότητας για να σου πεί!
  6. Κοίτα, θέλω να δω τη γνωμοδότηση. Θέλω να δω τι εννοούν εξάρτηση. Αν κάνω οπισθοτομία στο γεωτεμάχιο, έκανα εξάρτηση αλλα δεν έχω το δικαίωμα της γεωμετρίας? οπότε ακόμα είμαι χαλαρός. θα δώ και θα κρίνω. δεν χρειάζονται εντάσεις. Γιατί να τσακώνομαι με συναδέλφους? δεν υπάρχει λόγος.
  7. Εγώ συνάδελφοι, από την μικρή μου εμπειρία, έμαθα ότι Τ' αγαθά κόποις κτώνται. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα συνδικαλίστικά. Απλά με ενδιαφέρει, αν μπορώ, να κάνω κάτι καλύτερο για τον κλάδο. Τίποτα περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Τώρα τι θα γίνει δεν ξέρω, ίσως και αυτοί να έχουν χαλαρώσει στις καρέκλες του "δημοσίου". Δεν με ενδιαφέρει όμως. Εγώ προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος. Ευχαριστώ george! Εύχομαι να γίνει κάτι
  8. συμφωνώ ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις για κάτι που ουσιαστικά δεν σου προσφέρει τπτ. Λέω όμως ότι αν ήμασταν ενωμένοι και διεκδικούσαμε μαζί αυτά που έπρεπε να έχουμε εδώ και πολλά χρόνια, τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Εγώ δεν τα βάζω ούτε με το το ΤΕΕ ούτε με τους ΠΕ. Απλά το ΤΕΕ είναι οργανωμένο. εμείς δεν είμαστε. ΥΓ. ναι είμαι υποψήφιος
  9. Καλησπέρα σε όλους. Ελπίζω να άνοιξα το θέμα στο κατάλληλο σημείο. Αρχικά να σας πω ότι δεν γνωρίζω τπτ για οικοδομές. Η υπόθεση είναι με ένα δικό μου κτίριο και θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω. Το 1992 οι γονείς μου έβγαλαν άδεια οικοδομής για 2όροφη κεραμοσκεπής οικοδομή μετα υπογείου σε εκτός σχεδίου περιοχή. Το γεωτεμάχιο περίπου 1100τμ, εξεδόθη άδεια με τις παρεκκλίσεις του 270Δ/85, αφού προϋφίσταται του 67, με δόμηση (Ε- κάτι/9, περίπου 160τμ). Μέχρι εδώ όλα καλά. Μέχρι το 1994 είχε χτισθεί το υπόγειο και το ισόγειο. Μετά πάπαλα το χρήμα. Εκρεμούσε ο 2ος όροφος και η σκεπή. Το 1995, πήγε ο πατέρας μου στη πολεοδομία για ανανέωση της αδείας ΑΛΛΑ, ένα μήνα πριν την ημέρα που επισκέφθηκε την πολεοδομία, είχε υπάρξει ΦΕΚ δημιουργίας ΖΟΕ και συγκεκριμένα αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, όπου επέτρεπε, αποθήκες, υδατόπυργους κλπ. Έτσι ανανέωση δεν ήρθε ποτέ και το σπίτι έχει μείνει έτσι από τότε. Όταν ασχολήθηκα εγώ όταν τελείωση την σχολή, είδα στο ΦΕΚ ότι άδειες που είχαν εκδοθεί πριν την ημερομηνία του ΦΕΚ, εκτελούνταν ως έχουν. Ερώτηση 1: Δεν έπρεπε το 95 να μας δώσουν την ανανέωση για να γίνει τουλάχιστον ο φέρον οργανισμός και μετά να έχουμε χωρίς χρονική διάρκεια? Ερώτηση 2: Τώρα τι κάνουμε? 2-3 φίλοι και συνεργάτες Πολιτικοί Μηχανικοί, μου είπαν να φτιάξω κολόνες και δοκάρια με φενιζόλ, να γίνει αυτοψία από την πολεοδομία και αν το χάψουν να κάνω την δουλεία μου. Ξέχασα να σας πώ: ο προϊστάμενος μου είπε ότι μπορεί "χαριστικά", να μου δώσει άδεια για σκεπή! Αυτά! καμιά ιδέα? Ευχαριστώ για το χρόνο και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο!
  10. το τεε τους έχει όλους ,μαζί. ενωμένους. Επίσης υπάρχουν και οι σύλλογοι (πσδατμ κλπ). Αν είχαμε ένα φορέα που να έχει ενωμένους τους τε, τότε δεν θα περιμέναμε 28 χρόνια για ΕΔ.
  11. αν υπήρχε τρόπος η εετεμ, να λαμβάνει κάθε χρόνο τις συνδρομές και κατάφερνε να συσπηρώσει τους 50000-60000 των ΤΕ, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
  12. Θα ήθελα να εκθέσω και εγώ την άποψή μου. Αρχικά καλό είναι όλοι να ηρεμήσουμε. Το σίγουρο είναι ότι καλό δεν κάνει σε κανέναν μας. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι είναι μια γνωμοδότηση. Τίποτα περισσότερο. Αν δεν υπογράψει η Υπουργός, δεν αλλάζει τίποτα. Εγώ δεν έχω δει την γνωμοδότηση. Δηλαδή δεν έχω καταλάβει τι εννοεί εξάρτηση? Αν έχω αντιληφθεί σωστά το θέμα, η γνωμοδότηση στηρίχθηκε στο ΒΔ του 72. Άρα μιλάει για εξάρτηση με ΜΕΤ? Δηλαδή αν εγώ βάλω μια στάση σε ένα τριγωνομετρικό, μηδενίσω σε ένα άλλο και κατεβάσω δύο στάσεις στο προς αποτύπωση οικόπεδο - που είναι εξάρτηση-, μετά την υπογραφή της ανωτέρω γνωμοδότησης, δεν θα μπορώ? αν κάνω οπισθοτομία από 3 τριγωνομετρικά? Επίσης επειδή αναφέρθηκαν πολλά για ΠΕ - ΤΕ κλπ, η θέση μου είναι η εξής: δουλεύω 7 χρόνια με παροχή υπηρεσιών, για μελέτες Κτηματολογίου, Π.Ε. και τοπογραφικές μελέτες. Πάντα είχα στην ομάδα διπλωματούχο/ους μηχανικό/ους. Συμπεράσματα: Στο 90% των περιπτώσεων, οι τε μετράνε, οι πε υπογράφουν. Σε πολλές άλλες των περιπτώσεων υπάρχουν πε που παίρνουν τε για πρακτική για μετρήσεις. Δεν περιμένω να αλλάξει τπτ. Εύχομαι να έχω δουλείες. Αν μπορώ να τις υπογράψω, θα το κάνω. Αν όχι θα έχω μαζί μου ένα ΠΕ. Στην τελική ας κάνει την εξάρτηση ο ΠΕ και το υπολοιπο εγώ. Θα μοιράσω την πίτα... να υπάρχουν μόνο δουλείες
  13. καλησπέρα απο μένα! έχω όργανο Nikon και το geocalc. Μέσω του Nikon Exchange, κατεβάζεις τα δεδομένα. (δουλεύει σε nikon, sokkia(ελεγμένο)). Επίσης το nikon exchange, μπορεί να μετατρέψει και αρχεία μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι είτε αρχείο dxf είτε seq (αρχείο που περιλαμβάνει αρχείο σημείου, χ ψ, ζ, κωδικό). Αν αυτό που μέτρησες είναι απλό, το ανοίγεις μέσω geocalc, δημιουργείς αρχείο wrr και είσαι έτοιμος.
  14. Παιδιά ΝΙΚΟΝ. το έχω 2 χρόνια. δεν κολλάει και δουλεύει πολλές ώρες!πολλές όμως. Απίστευτη αντιπροσωπία και σέρβις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.