Μετάβαση στο περιεχόμενο

lambis2

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

lambis2's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για δες και αυτό να σου φτιάξει το κέφι! http://www.michanikos.gr/topic/31900-%ce%a4%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-4014-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%af/
  2. Να διαλέξω επιλογή σχετικά με την μετατροπή της εφ’ άπαξ δόσης, και στο κείμενο από κάτω να τους πω για τον παραδοσιακό οικισμό;;; Ή θα μπερδευτούν και θα γίνει η δήλωση μπάχαλο;;;
  3. Μου βγάζει μόνο δύο επιλογές δηλώσεων σχετικά με την μετατροπή της εφ’ άπαξ δόσης σε μηνιαίες και τριμηνιαίες. Το τι έχω τραβήξει με το συγκεκριμένο κτίριο, πραγματικά δεν περιγράφεται !! Ούτε σε συναδέλφους !!
  4. Καλησπέρα σε όλους. Σε δήλωση η οποία βρίσκεται σε προσωρινή υπαγωγή θέλω να αλλάξω την επιλογή του «παραδοσιακού οικισμού» από «εκτός» σε «εντός περ.24α αρθ.24». (Δηλαδή η παράβαση έγινε πριν το χαρακτηρισμό) Η επιλογή είναι γκρι και δεν υπάρχει σχετική επιλογή στις αιτήσεις. Καμιά καλή ιδέα κανείς? Ευχαριστώ.
  5. Απολύτως σωστοί, αλλά άντε να πείσεις τον κάθε πικραμένο δικτατορίσκο των υπηρεσιών... Μετά που άλλαξα τη δήλωση, μου βγάζει πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ! Έναντι πρόσθετου προστίμου 8.000. Ποιος το ρισκάρει? Αυτός είναι ο μόνιμος εκβιασμός της (σκοπίμως) ακαταλαβίστικής και αντικρουόμενης πολυνομίας. Ιάσονα, έχεις πολύ καλό “quote”! Μπορώ να σου πω ότι με κράτησε πολλές φορές ψύχραιμο κατά τη διάρκεια αυτής της «δοκιμασίας».
  6. ARCGEO Αυτό λένε όλοι. Ότι είναι όλο αυθαίρετο. Το κτίριό μου ήταν 10Χ6 και έγινε 11Χ6. Manoli Gon Η όλη συζήτηση έγινε σε δήθεν φιλικό κλίμα και μου επεσήμανε ότι σε ενδεχόμενο έλεγχο θα μπορούσαν να επιβάλουν το επιπλέον πρόστιμο (5-6 χιλιάδες) αλλά εξίσου πιθανό είναι να ακυρώσουν όλη την αίτηση λόγω ψευδών στοιχείων και τότε το πρόστιμο είναι κάτι εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ! Ευχαριστώ πάντως. Έχω ήδη αρχίσει να αλλάζω την αίτηση.... Δεν ξέρω όμως αν πειράζει που ήταν εξοφλημένη εφ’άπαξ και τώρα θα έχω και νέα πληρωμή??
  7. Ευχαριστώ Συνάδελφοι. Από το πρωί διάβαζα, αλλά το βρήκα αμέσως μετά που έστειλα το μήνυμα. Δε λέει όμως από που εξάγει αυτό το συμπέρασμα... Με δεδομένο ότι ο νόμος είναι καθαρά εισπρακτικός...με μια γαρνιτούρα μπερδεμένων "τεχνικών απαιτήσεων": Αν ερμήνευα εγώ το νόμο, θα έλεγα (φυσικά) το αντίθετο, γιατί το κομμάτι εντός του περιγράμματος της άδειας, έχει ήδη πληρώσει αμοιβές, εισφορές, φορολογικά κτλ. Καθώς και φόρους όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και αφού με υποχρεώνει να υποβάλω και στατική επάρκεια δηλαδή νέα στατική μελέτη με αμοιβές κτλ. δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο θέμα ώστε να θεωρείται αυθαίρετο. Τέλος πάντων, όλα τα παραπάνω γραφόμενά μου, αποτελούν ένα άρρωστο φιλοσοφικό παραλήρημα, στη χώρα του παραλόγου....
  8. Συνάδελφοι γειά σας. Άλλη μία περιπτωσάρα.... Σε 4όροφη οικοδομή του ’79, δεν έχει τηρηθεί ο ξυλότυπος της άδειας. Η κάτοψη ήταν 55 τ.μ. και την έχουν μεγαλώσει εις βάρος του ακαλύπτου κατά 7 τ.μ. Δηλαδή ο φορέας έχει επιμηκυνθεί κατά περίπου ένα μέτρο προς τη μεριά και εις βάρος του ακαλύπτου. Άρα έχουμε υπέρβαση κάλυψης, δόμησης και Δ σε κάθε όροφο. Σωστά?? Έτσι έκανα εγώ τη δήλωσή μου.... Όταν όμως πήγα να ζητήσω άδεια επισκευής αυθαιρέτου, ο υπάλληλος που έλεγξε τη δήλωση, απεφάνθη ότι εφόσον δεν έχει εφαρμοστεί ο ξυλότυπος της άδειας, τότε όλα τα μέτρα θεωρούνται παράνομα και πρέπει να δηλωθεί ολόκληρος ο όροφος ως υπέρβαση! Δηλαδή όλα τα μέτρα των ορόφων (62τμ. Χ 5 ορόφους) συν το υπόγειο 62τμ. = 372 τ.μ.!!!! Δεν θα πω τίποτα για τη στιχομυθία που ακολούθησε για οικονομία χρόνου, χώρου και ... νεύρων. Έχει τύχει σε κανέναν αυτό? Υπάρχει κάποια εγκύκλιος, απόφαση ή κάτι τέλος πάντων να αντικρούει αυτή την παράνοια κατά τη γνώμη μου? Ευχαριστώ!!! Υ.Γ Η υπέρβαση είναι μέρος του κλιμακοστασίου, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό έχει σημασία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.