Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dina0505

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    κόρινθος

dina0505's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου συνάδελφε ... Θέλω να πιστεύω πως και σοβαρότητα διαθέτω και ειλικρίνεια... δυστυχώς όμως κερδίζει πάντα το πορτοφόλι!!!
  2. Καλημέρα και καλή χρονιά!!! Εγω σαν νέα μηχανικός θέλω να ρωτήσω το εξής: Πώς μπορώ να ανταγώνιστω τους συναδέλφους των "Τα κάνω όλα με 500€"... Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο ακόμα να ξεφτυλίσω την αμοιβή μου? Έχω χάσει πελάτες γιατί με θεωρούν ακριβή και για 100€ παραπάνω!!! Ζητώ συγνώμη αν μέσα στις 70 σελίδες του θέματος έχει απαντηθεί το ερώτημα μου αλλά πραγματικά αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση από τον κλάδο μας και δεν ξέρω πλέον πως να το χειριστώ.
  3. Καλησπέρα!!! Θα ηθελα να ζητήσω την γνώμη των πιο έμπειρων συναδέλφων για μία παρόμοια περίπτωση νομιμοποίησης σκάλας καθότι νέα μηχανικός με σχεδόν ανύπαρκτη εμπειρία στα αυθαίρετα. Προτού λοιπόν πάω στην πολεοδομία με το «προβληματάκι» μου θα ήθελα να ξέρω πως θα το χειριστώ. Το ’99 εκδόθηκε άδεια για διώροφο κατάστημα με υπόγειο όπου στα θεωρημένα αρχιτεκτονικά σχέδια φαίνεται η θέση εσωτερικής κυκλικής σκάλας ενώ στα στατικά της άδειας η θέση της σκάλας δεν φαίνεται πουθενά!!!! (λάθος της πολεοδομίας που σφράγισε τα στατικά ή λάθος του συναδέλφου που δεν έλαβε υπόψιν τη σκάλα στη μελέτη του????). Η κατασκευή λοιπόν έγινε χωρίς την εσωτερική σκάλα εφόσον δεν υπήρχε στον ξύλοτυπο οροφής ισογείου με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο ιδιοκτήτης να την κατασκευάσει εξωτερικά. Μου ζήτησε την νομιμοποίηση της σκάλας για να μπορέσει να βγάλει αδεια λειτουργίας για το κατάστημα στο ισόγειο. Επομενώς δεν υπάρχει καταγγελία της αυθαιρεσίας. Διαβάζοντας λίγο την νομοθεσία για τα αυθαίρετα ΄πελάγωσα΄και θέλω να ρωτήσω τα εξής: α) γίνεται νομιμοποίηση? Μήπως υπάγεται στα νέα αυθαίρετα με το Ν.1337/83 αρθ.17 και επομένως δεν γίνεται εξαίρεση από κατεδάφιση και κατά συνέπεια νομιμοποίηση? Επίσης με το Ν. 1512/85 αρθ.8 παρ. 7 (συμπλήρωση στο Ν. 1337/1983 και λοιπές ρυθμίσεις για το αρθ. 15 ) πάλι δεν γίνεται εξαίρεση από κατεδάφιση? β) μήπως με συμφέρει να το πάω σαν προσθήκη? γ) υπάρχει κάτι που μου διαφέυγει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  4. καλησπέρα. και εγώ σαν νέα μηχανικός εκανά αίτηση για το συγκεκριμένο επίδομα στις 30/09/09 αν και φοβόμουν ότι θα το πάγωναν ή θα το καταργούσαν λόγω των βουλευτικών εκλογών, ωστόσο μετά από 2 περίπου αγχωτικούς μήνες έγινε ο πρώτος έλεγχος (13/12/09)... και ευτυχώς ελαβα την 1η δόση λίγο πριν τα χριστούγεννα. Γνωστή μου που εργάζεται στον οαεδ με διαβεβαίωσε τότε πως το προγραμμα θα συνεχίσει διότι δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 6.000 νέων επιστημόνων. Επομένως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρουν το επίδομα οι συνάδελφοι που κάναν αίτηση και πληρούν τις προυποθέσεις. Απλά συνιστώ λίγη υπομονή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.