Μετάβαση στο περιεχόμενο

andrianna

Members
  • Περιεχόμενα

    157
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

andrianna last won the day on Ιούλιος 22 2010

andrianna had the most liked content!

andrianna's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare

Recent Badges

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, αν και μηχανικός και μέλος του φόρουμ, αναρτώ το θέμα μου εδώ γιατί θεωρώ οτι ταιριάζει καλύτερα. Θέλω να επισκευάσω το μωσαϊκό του μπαλκονιού μας. Δεν είναι και πολύ μεγάλη επιφάνεια, κλασικό μπαλκόνι δεκαετίας '80, πλάτους 1,10μ. Οι φθορές που παρουσιάζει είναι οι εξής 1) ρηγματώσεις 2) βαθουλώματα (όπου κρατάει νερό) 3) πολύ αδρή επιφάνεια (δύσκολη στο καθάρισμα) Τι έχω στο μυαλό μου : να "γεμίσω" τα βαθουλώματα με κάποιο υλικό και μετά να περάσω όλη την επιφάνεια με κάποιο άλλο για να έχω ομοιόμορφο αποτέλεσμα οπτικά και μια πιο λεία επιφάνεια (αρκετά αδρή για εξωτερικό χώρο) πιο εύκολη στο καθάρισμα. Θα προτιμούσα επίσης, το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι μονόχρωμο αλλά πχ πιτσιλωτό για να μην φαίνεται διαρκώς βρόμικο. Σκοπεύουμε να κάνουμε μόνοι μας το ολο εγχείρημα, πιάνουν τα χέρια μας. Οπότε, αν έχετε να προτείνετε κάποια υλικά και τον τρόπο εφαρμογής τους (συνοπτικά, δεν περιμένω να τα μάθω όλα εδώ), απλά έχοντας δεδομένο οτι θα είναι DIY εργασία και φυσικά DIY αποτέλεσμα. Ευχαριστώ
  2. Το πρόβλημα εμφανίζεται αν κάποιος θέλει να πληρώσει εφάπαξ. Αλλιώς ο Νόμος προβλέπει ότι οι δώσεις υπολογίζονται κανονικά (για το σύνολο του προστίμου) και ο συμψηφισμός γίνεται με τις τελευταίες δώσεις. Ε, μέχρι τότε ας ελπίσουμε οτι θα έχουν αποφασίσει τι και πως θα γίνει.
  3. Αφού λέει ξεκάθαρα ότι στο αν έχει άδεια ή όχι αφορά στο οικόπεδο. Οπότε λες ναι.
  4. Εγώ στη θέση σου θα έψαχνα σε βάθος αυτόν ακριβώς τον όρο, με τη βοήθεια δικηγόρου και συμβολαιογράφου. Στα περισσότερα παλιά συμβόλαια γίνονται αναφορές σε σπίτια τα οποία θεωρούνται ένα ενιαίο ακίνητο με το οικοπεδο τους, καθώς δεν γίνεται αναφορά σε υπόλοιπο δόμησης. Για τα υπόλοιπα, αν ο μηχανικός με τον οποίο μίλησες δεν σε κάλυψε, απευθύνσου σε άλλον. Αν δεν έχουμε εικόνα είναι πολύ δύσκολο να σε κατατοπίσουμε.
  5. Και εμείς τι κάνουμε? Ότι μας βολεύει? Είναι δυνατόν!!!! @ Melnikof Η λογική δεν έχει πολύ χώρο σε αυτό το νόμο... Αν ενοεις ανοιχτό η/χ σε αυθαίρετο, πάει με αναλυτικό. μέρος Δ΄ 6. Πως υπολογίζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιμο για στεγασμένους χώρους (ανοιχτούς) με υποστυλώματα όπως ημιυπαίθριοι, ανοιχτοί, κιόσκια κλπ; Στεγασμένοι ανοιχτοί χώροι επί υποστηλωμάτων ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους (οπλισμένο σκυρόδεμα, ξυλοκατασκευή, σιδηροκατασκευή κλπ) υπάγονται στην κατηγορία 13 του φύλλου καταγραφής αυθαιρέτων κατασκευών και υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό. Στην ίδια κατηγορία 13 υπάγονται προστεγάσματα, αρχιτεκτονικές προεξοχές, ζαρντινιέρες, υπερβάσεις εξωστών.
  6. Στις Ερωτο-Απαντησεις του ΥΠΕΚΑ στο Β΄μέρος λέει 2) Ημιυπαίθριος χώρος, που δηλώνεται με τον ν. 4014/11 υπολογίζεται ως κύριος με αλλαγή χρήσης ή βοηθητικός με αλλαγή χρήσης ; Ως κύριος χώρος με αλλαγή χρήσης. στο Γ΄μέρος λέει 25) Για τον υπολογισμό του προστίμου ημιϋπαίθριου χώρου κατοικίας με βάση οικοδομική άδεια, ο οποίος έχει μετατραπεί σε δωμάτιο προσαυξάνεται με συντελεστή αλλαγής χρήσης ; Υπολογίζεται μόνο ως υπέρβαση συντελεστή δόμησης. Απαντανε διαφορετικά στο ίδιο θέμα? ή εγώ κάτι δεν κατάλαβα καλά?
  7. Το ΠΔ της 24-5-85 αναφέρει "Οι διατάξεις της προηγουμένης περίπτ. α ισχύουν και για οικόπεδα που δημιουργούνται από κατάτμηση, με την προϋπόθεση ότι το πρόσωπο αυτών επί του κοινοχρήστου χώρου ή του χώρου που έχει τεθεί σε κοινή χρήση να είναι 12 μέτρα τουλάχιστον." Από αυτό αντιλαμβάνομαι ότι το πρόσωπο των 12μ απαιτείται για κάθε κατάτμηση. Αφού ζητά εφαρμογή της παρ. α επί του κοινοχρήστου χώρου. Προφανώς του υφιστάμενου κοινόχρηστου χώρου. και συμπληρώνει ή του χώρου που τίθεται σε κοινή χρήση (σε περίπτωση που δεν υπάρχει και δημιουργείται με παραχώρηση) Γνωρίζω πολεοδομίες που ερμηνεύουν την παράγραφο και με τους δυο τρόπους. Κακώς κατά τη γνώμη μου.
  8. Δεν έχω ακόμα όλα τα στοιχεία, αλλά με μια πρώτη ματιά μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας, γιατί είναι λίγο βιαστικό το θέμα. Σας παραθέτω ένα σκίτσο και ότι στοιχείο έχω έως τώρα. Στο οικόπεδο τα κτίσματα πρόκειται να κατεδαφιστούν και είναι όλα προ του 1985. Το οικοδομικό σύστημα στην περιοχή ήταν συνεχές. Με τον δεξιά και αριστερά όμορο δεν έχω πρόβλημα. Κολλάω η αφήνω Δ ανεξάρτητα του χρόνου κατασκευής τους, αφού και οι δύο κολλάνε στο όριο σωστά? Με τον πίσω όμορο, ο οποίος όπως προκύπτει από το τοπογραφικό διάγραμμα που έχω στα χέρια μου έχει αφήσει 2,50. Αν έχει κατασκευαστεί μετά το 1985, υπάρχει περίπτωση να το έχει κάνει λόγο της ύπαρξης του δικού μου κτηρίου, οπότε και μου δημιουργεί υποχρέωση? Ή για κάποιον άλλο λόγο έχει πραγματοποιήσει Δ=2,50, πχ εφαρμογή διατάξεων για χαμηλά κτήρια? Γιατί αφού το δικό μας (το προς κατεδάφιση) κολλάει στο όριο, ο πίσω όμορος η θα κολλούσε ή θα άφηνε Δ, σωστά? Αν τώρα ο πίσω είναι προ του 85, οφείλω εγώ να σεβαστώ το 2,50 και να μην κολλήσω στο όριο? Ψάχνω για περισσότερα στοιχεία, έως τότε κάθε συμβουλή δεκτή. Ευχαριστώ. Αυτό από που προκύπτει? topo 01.pdf
  9. Αγαπητέ, δεν νομίζω πως εξαπατήθηκες καθόλου. Από όσο ξέρω νόμιμα χρησιμοποιούν οι εν λόγω κύριοι τον τίτλο αυτό. Θα είχες εξαπατηθεί αν σου έλεγαν διπλωματούχος πολίτικος μηχανικός. Αν δεν έλεγξες εκτενώς τους επαγγελματίες με τους οποίους θα συνεργαστείς, είναι δικό σου θέμα. Από εκεί και πέρα όμως, επειδή ανέφερες δασαρχείο, νομίζω πως δεν έχουν δικαίωμα να υπογράφουν τοπογραφικό με προδιαγραφές για δασαρχείο, οπότε εκεί αν θες ψάξε το παραπάνω με ένα τηλέφωνο στο ΤΕΕ και την ΕΤΕΜ. Και μιας και άρχισες, κοίτα την επόμενη φορά να σιγουρευτείς ότι ο επαγγελματίας στον οποίο απευθύνθηκες είναι ο κατάλληλος και από άποψη τίτλου και σπουδών και από άποψη ποιότητας εργασίας.
  10. Για κοπή δέντρου σε πολλές περιπτώσεις και ανάλογα την περιοχή χρειάζεται άδεια. Συμβουλέψου ένα μηχανικό που να γνωρίζει τι ισχύει στην περιοχή που σε ενδιαφέρει.
  11. Κατ΄αρχήν, βρες το ΦΕΚ με το οποίο το κτήριο χαρακτηρίστηκε διατηρητέο. Εκεί θα δεις πρώτων, από ποιο φορέα χαρακτηρίστηκε, υπουργείο πολιτισμού ή ΥΠΕΧΩΔΕ, και δεύτερον τι χαρακτηρίστηκε (το σύνολο, η όψη, επιμέρους στοιχεία). Ανάλογα με το φορέα θα ακολουθήσεις την ανάλογη προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση της άδειας. Η αλλαγή κουφωμάτων, σε ένα κτήριο, γίνεται με άδεια μικρής κλίμακας. Στην περίπτωσή σου όμως και μάλιστα αν θες να βάλεις αλουμινίου, μάλλον θα χρειαστείς κανονική άδεια και δεν νομίζω να το επιτρέψουν κιόλας. Όσο για τα απαιτούμενα w.c. θα τα βρεις στις προδιαγραφές για τις ανάλογες χρήσεις. Για να μην προτρέχουμε, μάζεψε τα στοιχεία και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. Φιλική συμβουλή, μη βιαστείς να πεις τιμή στον πελάτη. Οι άδειες για διατηρητέα πάνε με συντελεστή αρχιτεκτονικών 5 οπότε όλες οι μελέτες κοστολογούνται περισσότερο.
  12. Τι εννοείς να πάρει όλο το συντελεστή; Το συντελεστή για επαγγελματική στέγη; Αν εννοείς αυτό, όχι, δε μπορεί. Θα πρέπει όλα τα κτήρια στο οικόπεδο να είναι επαγγελματική στέγη για να το κάνεις.
  13. Δεν χρειάζεται να μας τα γράψεις. Ότι συμφωνήσατε, συμφωνήσατε. Φρόντισε όταν τον εξοφλήσεις να σου δώσει ένα χαρτί που να λέει ότι έχει εξοφλήθη και να αναφέρει αναλυτικά για ποια πράγματα έχει εξοφληθεί. Δεν χρειάζεται να αναφέρει το ποσό, αν αυτό είναι πρόβλημα.
  14. Υπάρχει περίπτωση να είναι οικοδομισιμο. Όπως πολύ σωστά είπε ο συνάδελφος, ζήτα πρόσφατο τοπογραφικό και δώσε το σε δικό σου μηχανικό να το ελέγξει. Αυτό που επίσης πρέπει να ζητήσεις, που θα το ζητήσει και ο συμβολαιογράφος, αλλά για να μην χάνεις άδικα το χρόνο σου, είναι βεβαίωση από δασαρχείο και βεβαίωση ότι δεν αποτελεί γη υψηλής παραγωγικότητας. Γιατί μπορεί να είναι οικοδομήσιμο κατά τις πολεοδομικές διατάξεις, αλλά να υπάρχουν άλλα κολλήματα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.