Μετάβαση στο περιεχόμενο

dcspir

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

dcspir's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνω με ολους σας. Ο κανονισμος μιλαει γενικα. Το γνωστο copy paste που εχουν ολοι. Το θεμα ειναι οτι αυτος θέλει κατι που να μπορει να της το τριιψει στα μουτρα "συγνωμη για την εκφραση" εαν χρειαστει.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μου έτυχε μια περιπτωση και δεν ξέρω πως να απαντήσω οπότε χρειάζομαι την βοήθεια ή την γνώμη σας. Καποιος κύριος σε ενα ανοιγόμενο παράθυρο, θέλει να βάλει σήτα. Ανάμεσα στα τζάμια και στο πατζουρι. Η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας του είπε οτι αυτό απαγορεύεται γιατι επηρεάζει την πρόσοψη του κτιρίου. Ξέρετε να ισχύει κάτι τέτοιο?
  3. Το σκεπτικό μου λοιπόν είναι ως εξής: Σου δίνεται υ δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις είτε μεμονωμένα είτε σαν όλο. Στην περίπτωση που τα πάρεις σαν ένα, που είναι επιλογή σου, γιατί να μην μπορείς να κάνεις χρήση κατ’έπιλογή? Είτε είναι για κατοικία, που μου το επιτρέπουν, είτε για σταυλικες. Η λογική του 125 είναι να μην επιτρέπονται χρήσεις που προέρχονται από κατάτμηση. Εμείς λοιπόν πάμε προς τον «κανόνα». Αφού επιτρέπεται η συνένωση κατά παρέκκλιση άρτιων γηπέδων στα 4000τμ, και σου δίνουν αρτιότητα και όρους για αυτό που προκύπτει , δεν μπορεί να μην δέχονται την χρήσει για αυτό που τους ζητάς. Δέχονται το τοπογραφικό να δείχνει συνενωμένα τα γήπεδα αναφέροντας ότι προκύπτει από τα ανάλογα συμβόλαια, σου δίνουν αρτιότητα και όρους για 12000τμ τα οποία δεν προϋπήρχαν του 79’. Όταν λοιπόν αυτό το τοπογραφικό το παρουσιάσεις για σταυλικες σου λένε όχι. Γιατί? Αφού και στις δύο περιπτώσεις το γήπεδο δεν προϋπήρχε σαν αυτοτελή ιδιοκτησία.
  4. Δυστυχώς είναι ένα θέμα που έχει προκύψει και διχάζει την γνώμη ακόμα και των συναδέλφων στην πολεοδομία. Εσύ Δημήτρη πως το τεκμηριώνεις το «έτσι πάει» ?
  5. Φιλε Δημήτρη. Κάτρχην σας ευχαριστω ολους για τον χρόνο σας. Αυτό ακριβως λέω και εγω. Στην περιπτωση των τεσσαρων σου δινει το δικαιωμα να χτισεις ειτε μεμονομένα ειτε στο ολον. Η πολαιοδομεια την δέχεται την την συνένωση στα 12 και σου επιτρεπει την παραπανω δόμηση από 200τμ με τον αντιστοιχο συντελεστη 2%. Αρα συνολο πάνω από 12. Γιατι λοιπον να μην μπορω να κάνω χρήση για σταυλικές
  6. Το περιεργο είναι ότι δεχονται την συνένωση για κατοικία λόγο του ότι είναι η παρέκκλιση στα 4000τμ και να μου δώσουν όρους για το σύνολο, αλλά όταν είναι για σταυλικα δεν το δέχονται.
  7. που έχουν περιέλθει με διαφορετικά συμβόλαια στον αυτό κύριο ή σε περισσότερους συγκυρίους, χάνουν την αυτοτέλειά τους και αποτελούν αυτοδικαίως ένα ενιαίο οικόπεδο.Ο περιορισμός στις παρεκκλίσεις τίθεται για να μην υπάρχει κατάτμηση κατω των 4000τμ. Εάν τείνεις προς τον κανόνα δεν καταλαβαίνω γιατι να μην το δεχτούν. Αφου επιτρεπεται η συνένωση κατά παρεκκλιση αρτιων
  8. Βαση ομως του ΝΣΚ 67/2011Κατόπιν των ανωτέρω, η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους γνωμοδοτεί, κατά πλειοψηφία, ότι συνεχόμενα άρτια (κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση) οικόπεδα ή γήπεδα, κείμενα σε περιοχές εντός ή εκτός ρυμοτομικού σχεδίου που έχουν περιέλθει με διαφορετικά συμβόλαια στον αυτό κύριο ή σε περισσότερους συγκυρίους, χάνουν την αυτοτέλειά τους και αποτελούν αυτοδικαίως ένα ενιαίο οικόπεδο ή γήπεδο, του οποίου η περαιτέρω μεταβίβαση ή η οικοδόμηση τμήματος είναι επιτρεπτή, εφόσον δεν παραβιάζεται το ισχύον στην περιοχή πολεοδομικό καθεστώς.
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα, Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με τα παρακάτω. Στην περιοχή της Λαυρεωτική ισχύει το ΠΔ 17-27/2/1998 ΦΕΚ 125Δ’με το οποίο καθορίζονται οι χρήσεις γης και όροι δομησεις. Για την ανέγερση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων άρτια είναι κατά παρέκκλιση αυτά που έχουν ελάχιστο εμβαδόν 12000τμ προ του 79’. Υπάρχουν λοιπόν τρεις ιδιοκτησίες γηπέδων ως εξής: 1. 4074τμ αγορά το 2003 2. 5500τμ αγορα το 2003 3. 4100τμ αγορα το 2014 Μπορούν τα γήπεδα να συνενωθούν και να πάρουν κατά παρέκκλιση αρτιότητα για 12000τμ ώστε να κατασκευαστούν σταυλικές εγκαταστάσεις. Η άποψη της πολεοδομίας είναι πως όχι, λόγο του ότι δεν ήταν αυτοτελής ιδιοκτησία 12000τμ προ του 79’. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.