Μετάβαση στο περιεχόμενο

Carcharoth

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Carcharoth's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό φαντάζομαι ισχύει για όλα τα είδη εγκαταστάσεων. Το πρόβλημά μου είναι οτι θέλω να κάνω μια ανάλυση της επένδυσης στα επόμενα 25 χρόνια. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος προσεγγιστικός τρόπος πρόβλεψης του πληθωρισμού?
  2. Η τιμή της ΚWh για πόσο θα μείνει στα 0.45 για εγκαταστάσεις πάνω απο 10κW? Κάπου είχα δεί ένα ωραίο πινακάκι αλλα δεν μπορώ να το βρώ τώρα. Επίσης , στο συμβόλαιο με την δεή , υπάρχει και ρυθμός αύξησης της τιμή πώλησης? Αν ναι πόσο? Ευχαριστώ
  3. Εχω μπλέξει με την Ηλιακή γεωμετρία. Αλλους τυπους λεει το ενα βιβλίο αλλουσ το άλλο. Προσπαθώ να βγάλω αναλυτικά δεδομένα για ρέθυμνο σε 11.5 μοίρες κλισης νοτιου προσανατολισμού. Έχω πάρει δεδομένα, και τυπους για μηνιαία ακτινοβολία απο την τεχνική οδηγία του ΤΕΕ και τους τύπους για ακτινοβολία στο οριο της ατμόσφαιρας απο ένα βιβλίο που είναι κομμένο και δεν λεει τίτλο και συγγραφέα. Για κάποιο λόγο δεν μπόρεσα να το ανεβάσω στα downloads του φορουμ. Το ανέβασα ομως στο Megaupload. Link : http://www.megaupload.com/?d=5B7QW940 Επίσης έκανα ενα excel αρχείο που προσπάθησα να κάνω ενα προγραμματάκι υπολογισμού της ακτινοβολίας ανάλογα την κλίση. Link: http://www.megaupload.com/?d=FM3DOZ59 Το έχω τσεκάρει πανω απο δέκα φορές να δώ που έχει λάθος και δεν εχω μπορέσει να το βρώ. Η ακτινοβολία μου βγαίνει περισσότερο απο όσο θα έπρεπε. Αν κάποιος ξέρει και θέλει να του ρίξει μια ματία και να βρεί το λάθος θα με βοηθήσει πολύ. ----- Έχει κάποιος κλιματολογικά δεδομένα για ρέθυμνο , εκτός του ΤΕΕ? Ευχαριστώ
  4. Σε ευχαριστώ πολύ , και άλλη μία ερώτηση περίπου στο ίδιο θέμα τώρα που σε βρήκα. Με 7 τριφασικόυς inverter παλι. Μπορώ να συνδέσω στους 6 ακριβώς τα ίδια πλαίσια με την ίδια συνδεσμολογία και στον 7ο να βάλω λίγα πλάισια παραπάνω? Πάντα μεσα στα όρια των τασεων και των εντάσεων και της ισχύος του inverter. Ή πρέπει τα inverter στην έξοδό τους να δίνουν ακριβώς την ίδια ισχύ?
  5. Και εγώ το ίδιο ήξερα, αλλά ενώ διάβαζα μια πολύ καλή μελέτη , την οποία την κατέβασα απο εδώ, ανέφερε μέσα αυτό ακριβώς. Το μεταφέρω ακριβώς: "Πρ'ωτο βήμα είναι η επιλογή του πλήθους των αντιστροφέων. Επειδή η ΦΒ εγκατάσταση πρόκεται να συνδεθεί στο δύκτιο χαμηλής τάσης μέσω τριών αγωγών στις τρείς φάσεις του δυκτίου ( τριφασική σύνδεση) εξετάζεται το κατα πόσο είναι δυνατόν οι τρείς αυτοί εντιστροφείς να προσφέρουν μια υλοποίηση στην οποία θα υπάρχει συμμετρία ισχύος μεταξύ των τριών φάσεων. Εφ όσον έχει επιλεγέι η χρήση ενός αντιστροφέα αυτό συνεπάγεται οτι ο συνολικός αριθμός των αντιστροφέων πρέπει να είναι πολλαπλάσιος του 3, για να μπορόυν να ομδαδοποιηθούν συμμετρικά όσον αφορά την ισχύ στην εξοδό τους." Απο ότι κατάλαβα τώρα που το σκέφτομαι πιό καθαρά, ο παραπάνω μελετητης δουλέυει με μονοφασικούς inverter ενώ εγώ το σκεφτόμουνα με τριφασικούς.
  6. Καλημέρα, Αναρωτιόμουν αν γίνεται να συνδέσω σε ενα ΦΒ συστημα 7 inverter ή πρέπει να είναι ωποσδήποτε πολλαπλάσια του 3? Γενικά ποιές είναι οι ανοχές οταν έχεις να κανεις με 3φασικά?
  7. Είσαι τρομερός φίλε. Δεν περίμενα τοσο γρήγορη απαντηση. Ευχαριστώ
  8. Καλησπέρα, όσο και να έψαξα στο internet δεν μπόρεσα να βρώ πουθενά δεδομένα για το ποσες ώρες έχει ήλιο καθε μέρα μεσα στο έτος , και πόσο είναι η ηλιακή ακτινοβολία σε ενα συγκεκριμένο μέρος. Έψαξα στο http://www.cres.gr και στο http://www.hnms.gr αλλα δεν μπόρεσα να βρώ κάτι. Ξέρει κανέις σας που μπορώ να βρώ? Ευχατριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.