Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

nikostr

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nikostr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αναζητείται συνεργείο ελαιοχρωματισμών για ανάληψη υπεργολαβίας σε μεγάλο οικοδομικό έργο στην Λευκωσία με πολλά κτήρια. Παρακαλώ αν ενδιαφέρεστε ή γνωρίζεται κάποια συνεργεία που ασχολούνται με μεγάλες δουλειές δώστε μου κάποια στοιχεία επικοινωνίας σε σχόλιο ή προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ
  2. Συνάδελφοι χαίρετε, εργάζομαι στο εξωτερικό τα τελευταία 6 χρόνια σε μεγάλη εταιρεία της Κύπρου έχοντας λάβει μέρος σε μεγάλα Projects. Το ερώτημά μου είναι ποιος είναι ο τρόπος να πιστοποιήσω συμμετοχή στα έργα αυτά και να το χρησιμοποιήσω για να ανεβώ βαθμίδα σε περίπτωση επιστροφής μου στην Ελλάδα. Το έντυπο Γ του Δ15 που αφορά ιδιωτικά έργα είναι χτισμένο για την Ελλάδα περισσότερο παρά το εξωτερικό.. Ευχαριστώ
  3. ΕΡΩΤΗΣΗ! Έχω ένα χώρο 600τμ που λειτουργεί σαν εργαστήριο/έκθεση, εκτός σχεδίου, υπήρχε σαν αποθήκη ο χώρος αλλά χωρίς άδεια, πριν το 83 που αποδεικνύεται αλλά έγιναν αλλαγές πάνω του. Συμφέρει να γίνει τακτοποίηση ως 600τμ βοηθητικοί χώροι? Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα ύστερα να χρησιμοποιηθεί ως έχει σαν εργαστήριο ή να νοικιαστεί σαν γραφείο ή χώρο μη υγειονομικού ενδιαφέροντος? Το πρόστιμο για 600τμ βοηθητικούς είναι 8200 για 600τμ κύριους 16500.. Είμαι μηχανικός, κατοικώ εξωτερικό και προσπαθώ να αντιληφθώ μελλοντικά αν θα δίνεται η δυνατότητα να γίνει αλλαγή από βοηθητικοί σε κύριοι και με τι πρόστιμο? Τώρα με συμφέρει να δώσω τα λίγα αλλά μήπως θα μου δέσει τα χέρια αύριο?
  4. Ευχαριστώ πολυ για την αμεση απόκριση. Είναι 700ευρω τη τ.ζ. δυστυχώς και η μεγάλη μου απορία είναι πως γίνεται η ΔΕΗ να δίνει ρεύμα χωρίς άδεια εξαρχής και να επανασυνδέει χωρίς να ζητά και πάλι τιποτα. Ελπίζω και απο κεί να βρώ κατι που να αποδεικνύει την παλαιότητα. Ευχαριστώ και πάλι παντως.
  5. Έχω ενα τοπογραφικό του 79 οπως προανέφερα και δεν ξερω αν αποδεικνύει κατι. Αν ναι, πιθανόν να είναι γύρω στις 20.000 οπως τα υπολογίζω για 600τμ..
  6. Χαίρεται, αντιμετοπίζω το εξής παράδοξο Συγκενικό μου πρόσωπο αγόρασε το 1997 οικόπεδο 2στρ. με κτίσμα αποθήκης 600τμ με τοπογραφικό που έχω στη διαθεσή μου με ημερομηνία 1/1979 οπου αναφέρεται οτι είναι αρτιο και οικοδομήσιμο. Η θέση είναι εκτός σχεδίου και δεν ζήτησε οικοδομική άδεια ή κάτι άλλο. Η αποθήκη είχε ρευμα κομμένο και το επανασύνδεσε ως οικιακό καθότι δε γνωριζε οτι δικαιούταν ελάφρυνση ως βιοτεχνία. Χωρίς άδεια εκανε επισκευή της αποθήκης και έκανε μια έκθεση 450μ2 με 150μ2 εργαστήριο. Σύμφωνα με τον 90χρονο πρώτο ιδιοκτήτη εκτισε την αποθήκη γυρω στο 57-58 χωρις άδεια καθώς "δεν ειχε τετοια πραμγματα τοτε". Ο φάκελος της δεη δεν εχει τιποτα μεσα.. Ειναι δυνατον να εχει παρει ρευμα χωρις άδεια? Στην πολεοδομία έψαξα τον πρωτο ιδιοκτήτη και τον δευτερο που το αγόρασε το 79 αν εβγαλαν αδεια ως το 97 που το αγόρασε ο συγγενής μου και δεν βρήκα στοιχεία. Καμία σκέψη? Το ποσό της τακτοποίησης φαίνεται δυσθεόρατο.. Δυστυχώς εργάζομαι στο εξωτερικό και δεν έχω κατάλληλη εμπειρία επί του θέματος και θα ήθελα τη γνώμη σας
  7. Καλησπέρα, όσον αφορά τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ, έχω κάνει αίτηση από το προηγούμενο Πάσχα για πάγωμα των εισφορών μου στο ΤΣΜΕΔΕ μιας και ο εργοδότης μου καταβάλλει, από κοινού μαζί μου, εισφορές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις Κύπρου. Γνωρίζω οτι ισχύει οτι εφόσον ασφαλίζεσαι σε κράτος ΕΕ που εργάζεσαι, απαλλάσσεσαι για το διαστημα αυτό από τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ. Όσον αφορά το μισθολογικό. Στον τομέα των Πολιτικών Μηχανικών είμαι σε θέση να γνωρίζω οτι η κατάσταση είναι άσχημη. Μεγάλη ανεργία, απολύσεις σωρηδόν και αποκοπές κάθε είδους. Οι νέοι μηχανικοί ξεκινούν με ένα μισθό καθαρό γύρω στα 1100€ μηνιαία + 13ο +14ο. Περιλαμβάνει ταμείο προνοιας και καποια άλλα μικροδικαιώματα. Εμπειρότεροι υπολόγισε +/- 3000€ χοντρικά. (Αυτά αφορούν εταιρίες σχετικά μεγάλες που δεσμεύονται από τη συλλογική σύμβαση και όσα προβλέπει). Είμαστε πάντως στη φάση όπου ο 14ος συνήθως είναι υποδιαπραγματευση καθώς και το ταμείο προνοιας. Κάπως ρευστή η κατάσταση. Είδα μόλις οτι είσαι ΗΜΜΥ οπου πιθανόν να διαφέρουν τα πράγματα...
  8. Χαίρεται, γνωρίζει κάποιο μέλος του φόρουμ εάν ο κανονισμός πυροπροστασίας στην Κύπρο διαφέρει από τον ελληνικό και που θα μπορούσα να τον βρώ?
  9. Ηταν το πρωτο που εντόπισα και φάνηκε ενδιαφέρον και μάλιστα ειναι και μεγάλο. Εχει πραγματα που μπορεί να βοηθήσουν πρακτικά στις προσφορές? Δηλαδή στο πως γίνεται η σωστή τιμολόγηση συγκεκριμένα κλπ..
  10. Σ'ευχαριστώ πολύ! Βρηκα καποια πράγματα με μια προχειρη αναζήτηση και θα το ψαξω κι αλλο. Αν ωστόσο γνωρίζει κάποιος για συγκεκριμένα βιβλία χρησιμα θα ήταν ότι καλύτερο!
  11. Χαιρεται! Η γυναίκα μου εργάζεται σε μία εταιρεία στην Κύπρο στο τμήμα των προσφορών. Οι περισσότεροι στον τομέα αυτό εχουν σπουδάσει επιμετρητές ποσοτήτων και εχουν εξειδικευμένη γνώση του αντικειμένου σε σχέση με τους πολιτικούς μηχανικούς. Γνωρίζετε αν υπαρχει κάποιο βιβλίο ή κάποιο site στο ιντερνετ οπου να υπάρχουν πληροφορίες για το πώς γίνεται το κομμάτι της τιμολόγησης μιας προσφοράς?
  12. Μελλοντικοί συνάδελφοι καλησπερα! Ειμαι φοιτητης στο 5ο ετος, παρακολουθώ συχνά το φορουμ και θέλω να ρωτήσω κατι γιατι κανω μια εργασία και εχω καποιο πρόβληματισμό. Ζητώ τα φώτα σας στο εξης, σε περίπτωση που υπάρχει μια ζαρντινέρα σε ενα μπαλκόνι, τι προσαυξηση θα δώσω στα μόνιμα φορτία εκτός του στηθαίου που το παίρνω 1 kN/m? Αν γνωρίζεται παρακαλώ απαντήστε ή παραπέμψτε με καπου να ψαχτώ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Προφανώς και εχω κανει λάθος στο θέμα και το σωστό ειναι φορτίο ζαρντινιέρας! Αν υπαρχει δυνατότα ας αλλαχθει! Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.