Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nasa

Members
  • Περιεχόμενα

    67
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nasa

  1. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.Θα ήθελα τη βοήθεια σας για τη δήλωση αρτιότητας σε ένα εξ αδιαιρετου αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου. Ο ιδιοκτήτης κατέχει ιδανικό μερίδιο (1/3 εξ'αδιαιρέτου ) σε ένα αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 15,000 στρ σύμφωνα με το συμβόλαιο που είναι αποδοχή κληρονομιάς το 83. Στην πράξη κατέχει ένα κομμάτι νότια του αγροτεμαχίου έκτασης 5000τ.μ που θέλει να μεταβιβάσει σήμερα.Είναι εκτός νατούρα και δεν έχει την απαίτηση για πρόσωπο σε αγροτική οδό άρα τι θεωρούμε ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο??? άτυπα με αυτόν τον τρόπο δεν κάνουμε κατάτμηση του κομματιού όμως???λόγω έλλειψης εμπειρίας σε αυτά τα θέματα θα εκτιμούσα τη γνώμη σας!!!
  2. καλησπέρα σε όλους, σε μια υπαγωγή του 2013 που ήταν ανοιχτή δηλώθηκε η Κατ.3 και μετα την επανυποβολή προστέθηκε το πρόστιμο των 500 ευρώ σε μηνιαίες δόσεις.Ωστόσο ημερομηνία λήξης της πληρωμής είναι 6 μήνες μετά την πληρωμή του παραβόλου δηλ μεσα στο 2014. Ωστόσο η κατ. 3 δεν έχει προθεσμία να δηλωθεί. τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση έχει τύχει σε κάποιον???και σύμφωνα με την παραπάνω ανάρτηση του tsol1925 θα πρέπει να πληρώσει με τον ίδιο κωδικό σε μια μέρα τις 10 δόσεις των 500ευρώ??
  3. Καλησπέρα σε όλους, μου έτυχε έπειτα απο καταγγελία η πολεοδομία να γράψει τον πελάτη για τις εξωτερικές μονάδες του A/C οι οποίες ήταν κρεμασμένες στο μπαλκόνι του διαμερίσματος. Γνωρίζετε σε αυτήν την περίπτωση τι πρέπει να γίνει? Πρέπει να ενταχθεί στα αυθαίρετα σαν μικροπαραβάσεις και να πληρώσει 500ε??????τραγικό δεν είναι?? Αν τα κατεβάσει μπορεί να κάνει κάποια έγγραφη ενημέρωση στη πολεοδομία για να πάψει το μέρος του προστίμου διατήρησης? Η μπορεί να βγει άδεια εργασιών μικρής κλίμακας μετά το γράψιμο?? ψαχνω την παρ. 10 του άρθρου 16 του ΝΟΚ που αναφέρθηκε παραπάνω αλλά δεν βρίσκω κάτι...μπορείτε να με παραπέμψετε στη νομοθεσία σχετικά με το τι επιτρεπεται για τις εξωτερικές μοναδες a/c?????? Σας ευχαριστω πολύ
  4. Ευχαριστώ Παύλο για την απάντηση σου, την είχα διαβάσει και σε παλαιότερα ποστ και μπράβο που απαντάς και βοηθάς ενεργά τόσο πολύ μέσω του φορουμ. Συγχαρητήρια και στους δημιουργούς- διαχειριστές!!!!! Πολλές φορές έχω ανατρέξει σε συζητησεις που με βοηθησαν αρκετα. Αυτή η τοποθέτηση έχει μια λογική και την ακολουθουν και άλλοι συνάδελφοι βάζοντας ποσοστό <100% απλά δεν ξέρω πως θα μπορέσει να αιτιολογηθεί επαρκώς στην τεχνική έκθεση ώστε μελλοντικά να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Ειδικά στην περίπτωση μου ενδέχεται να υπάρξουν δικαστήρια μελλοντικά λόγω διεκδίκησης του ακινήτου απο άλλους κληρονόμους οπότε θέλω επαρκή τεκμηρίωση σε ότι επιλέξω να κάνω.....
  5. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Ιάμβλιχε, και γω τείνω να το βάλω >200% για να είμαι καλυμμένη σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Βέβαια εμένα αν και έχει χιλιοστά η αποθήκη και αναφέρεται στο συμβόλαιο σαν αυτοτελή και διηρημένη ιδιοκτησία στην πραγματικότητα η μόνη είσοδος είναι μέσω του ισόγειου καταστήματος. Συνάδελφοι στο φορουμ μου ανέφεραν ότι θα μπορούσα να τα θεωρήσω ως ενιαίο λειτουργικο χώρο και να αθροίσω τα χιλιοστά...που σημαίνει ότι πάει κατ. 5 το κατάστημα αλλά βγαίνει μικρότερο πρόστιμο λόγω του ότι ευνοείται η υπέρβαση του υπογείου. Ειλικρινά ακόμηη και μετά απο πολύ ψάξιμο και συζητήσεις με άλλους συναδέλφους δεν έχω καταλήξει πιο είναι το πιο ορθό ...
  6. τελικά συνάδελφοι ως προς το συγκεκριμένο που καταλήγετε??πως αντιμετωπίζετε τις αντίστοιχες περιπτώσεις όπου κάποια τ.μ ενός υπογείου που δεν μετρούσε στο σ.δ και έχει κάποια χιλιοστά στο οικόπεδο έχει αλλάξει χρήση???βάζετε ποσοστό>200% και κατ.5 ή συγκρίνετε με τα τ.μ της Ο.Ι οπότε βγαίνει ποσοστό <100%???
  7. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας ήσασταν κατατοπιστικότατοι γιατί πραγματικά είχα μπερδευτεί πολύ. Στην περίπτωση μου η μοναδική πρόσβαση στην υπόγεια αποθήκη είναι εντός του καταστήματος. Στο συμβόλαιο περιγράφεται η αποθήκη με τη κλίμακα ανόδου προς το ισόγειο κατάστημα καθώς και τα 18 χιλιοστά συμμετοχής στο οικόπεδο κτλ..Δηλαδή δίνουν κάποια χιλιοστά για να μην το ορίσουν ουσιαστικά παρακολούθημα του καταστήματος? Άρα μπορώ να το θεωρήσω σαν ενιαίο λειτουργικό χώρο και να συγκρίνω με το άθροισμα των χιλιοστών για ισόγειο κατάστημα και υπόγεια αποθήκη..κάτι που ευνοεί βέβαια την αλλαγή χρήσης του υπογείου. Κάποιοι συνάδελφοι υποστηρίζουν ότι στις περιπτώσεις υπογειας αποθήκης που δεν μέτρησε στον σ.δ δεν μπαίνω στη διαδικασία σύγκρισης με χιλιοστά αλλά χρεώνω 200%. Ποια είναι η γνώμη σας???
  8. Καλησπέρα, να κάνω μία ερώτηση πάνω σε αυτην την παρατήρηση?Στην περίπτωση υπόγειας αποθήκης καταστήματος που έχει χιλιοστα στο οικόπεδο και έχει αλλάξει χρήση σε κατάστημα, τα τ.μ της Υ.ΔΒ.Χ για την αλλαγή χρήσης θα τα προσθέσω με τα αυθαιρετα τ.μ του ισόγειου καταστήματος και για την υπαγωγη σε κατηγορία θα συγκρίνω με τα αθροισμένα χιλιοστά των ιδιοκτησιών ή να κάνω 2 φυλλα καταγραφής 1 για την αποθηκη με τα χιλιοστα της και 1 για το καταστημα με τα χιλιοστα? Η είσοδος για την αποθήκη είναι μόνο μέσω του καταστήματος με εσωτερική σκάλα.
  9. Καλησπέρα σε όλους, θα χρειαζόμουν τη βοηθεια σας στον τρόπο τακτοποίησης μιας υπόγειας αποθήκης καταστήματος. Σύμφωνα με την άδεια έχω μία αποθήκη σε υπόγεια στάθμη με χιλιοστά στο οικόπεδο όπου η είσοδος πραγματοποιείται με εσωτερική κλίμακα μέσω του καταστήματος. Στην άδεια δεν έχει μετρήσει στον σ.δ η αποθήκη. Σήμερα ο ενοικιαστής του καταστήματος χρησιμοποιεί τον χώρο της αποθήκης σαν συνέχεια του χώρου του καταστήματος. Η αποθήκη έχει εγκαταστάσεις για αερισμό και φωτισμό και το δάπεδο είναι φυσικά πλακοστρωμένο. Ανεξάρτητα απο την χρήση του σημερινού ενοικιαστή πως πιστεύεται ότι πρέπει να δηλώσω των χώρο? ΥΔΒΧ όλα τα μέτρα της αποθήκης?ή εναν αναλυτικό προυπολογισμό για τις εργασίες που έχουν γίνει? Σας ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας
  10. επιτελους διορθώσανε το πρόβλημα με την επεξεργασια των αρχειων που ανεβάζουμε....μπορούμε να το διαγράψουμε μενει βεβαια η καταθεση στο συστημα αλλα τσεκάρεται η επιλογή του ακυρου και το ξανανεβάζουμε!!!!!
  11. εφόσον δεν υπαρχει η δυνατοτητα να διαγράψουμε αρχειο που εχει ηδη ανεβει ξερει καποιος αν υπαρχει δυνατοτητα να ξανανεβάσουμε στην ιδια κατηγορια κ 2ο αρχειο που να εχει αυτά που θελουμε???το εχει δοκιμασει κανεις που να εχει στειλει όλα τα προαπαιτουμενα??πηγα να το προσπαθήσω και ενώ ειχα τσεκαρισμενη τη κατηγορια που ηθελα αυτό μου ανεβασε το αρχειο στην τελευταια προαπαιτουμενη κατηγορια που εμενε για να μην χρωσταω αλλα σχεδια...ο χαμος ο ιδιος!!!!!
  12. και εμενα δεν με αφηνει να διαγραψω κανενα αρχειο κ εχει γινει λαθος ανεβασμα σε δυο αρχεια....το πληκτρο διαγραφης δεν λειτουργει οσες φορες και να θες να το πατησεις...
  13. Σταυρο σε ευχαριστω για την απαντηση, από χθες προσπαθω να πατησω το χ για διαγραφη αλλα τιποτα..ισως να φταιει το συστημα κ να γινει αργοτερα...
  14. καλημέρα κ από εμενα κ καλη συνεχεια σε ολους μας. ξερετε μηπως πως μπορω να επεξεργαστω ένα αρχειο που ανεβασα? δεν διαγραφεται για να το ξανανεβάσω..τι γινεται σε αυτές τις περιπτώσεις??στελνω στο τεε μεηλ???
  15. σε αλλο σημειο παλι λεει να μην μεταβαλουμε τα στοιχεια της δηλωσης μέσα στο χρονικο περιθωριο της μιας εργασιμης ημερας απο την πραγματοποιηση πληρωμης απο τον ιδιοκτητη προκειμενου να καταστει εφικτη η ενημερωση του συστηματος με της πληρωμη.τελικα τι ισχυει?????
  16. Καλησπερα, ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε ποτε γινεται η ενημερωση του συστηματος οτι πληρωθηκε το παραβολο ωστε να προχωρησω στην εκδοση βεβαιωσης? στο εγχειριδιο γραφει 24 εργασιμες ωρες...να φανταστω εννοει την επομενη μερα σωστα??? σημερα πληρωθηκε το παραβαλο κ το ποσοστο ανταποδοσης....
  17. Καλησπερα, εχω και εγω την ιδια περιπτωση αλλαγης χρησης ισογειας αποθηκης βαση ο.α 67 η οποια εχει μετατραπει σε πλυντηριο αυτοκινητων... Τελικα η ισογεια αποθηκη που εχει μετρησει στον σ.δ βαση ο.α θεωρειται κυριας χρήσης?????έχω διαβασει ολα τα ποστ απο την αρχη κ ακρη δεν εβγαλα ακομη.. αν ειναι κ.χ τοτε βαση 18.5.β παω με αναλυτικο όπως είπε κ ο συναδελφος pavlos33 επιπλεον αν θεωρειται κ.χ συμφωνα με το εγγρφ.34837/10-4-92 και εγγρ.15525/6-7-94 εφοσον η αλλαγη εγινε προ 85 δεν χρειαζεται καν να ενταχθει στο νομο... αν παλι ειναι β.χ τι ΥΔ βαζω αφου είμαι εντος νομιμου περιγραμματος 19.5??????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.