Μετάβαση στο περιεχόμενο

petrosmallios

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Μετά από 2 χρόνια σχεδόν ξανασκέφτομαι να χτίσω και το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτώ είναι η σωστή επιλογή του μηχανικού. Να προτιμήσω φίλους και παλιούς συμμαθητές με μικρή εμπειρία ή κάποιο γνωστό όνομα της ''πιάτσας''; Και ένα 2ο ερώτημα αν και ξέρω ότι είναι πολύ γενικό και αόριστο. Πόσο στοιχίζει, πλέον, το τετραγωνικό αν διαθέτεις το οικόπεδο; (νορμάλ ποιότητα και στην επαρχία)
  2. Ευχαριστώ για την καθοδήγηση αν και θα πρέπει να συμπληρώσω ότι υφίσταται παλιά μάντρα. Μιλάμε λοιπόν, για γκρέμισμα της παλιάς (ό,τι έχει απομείνει...) και χτίσιμο νέας.
  3. Απαιτείται άδεια (και αν ναι τι είδους) για χτίσιμο πέτρινης μάντρας σε οικόπεδο εντός οικισμού;
  4. μαρικα, ο δρόμος δεν πρέπει να αναγνωρίζεται από κάποια δημόσια υπηρεσία; Στο τοπογραφικό του 2010 γράφει για δημοτικό δρόμο και οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο μετά την παραχώρηση σε κοινή χρήση μιας εδαφικής λωρίδας. Φτάνει αυτό; geokaloger, τι ακριβώς θέλεις να μου πεις;
  5. Μία μονολεκτική απάντηση θα μπορούσε να δοθεί πιστεύω... παρ' όλα αυτά να πω ότι και σε τοπογράφο έχω πάει και τον έχω πληρώσει κανονικά(αν είναι αυτό που σας ενδιαφέρει...). Το τογραφικό έχει γίνει πριν από ένα χρόνο αλλά τα συμβόλαια είναι να γίνουν τώρα. Σήμερα πήρε το αυτί μου για αυτό το νόμο του 2011 που δεν ξέρω αν με πιάνει και δεν θεώρησα σκόπιμο να πάρω τηλέφωνο τον τοπογράφο καθώς ο άνθρωπος έχει κλείσει το γραφείο και βρίσκεται σε διακοπές ως τις 17 Αυγούστου. Υ.Γ.: Η μεγάλη ακίνητη περιουσία δεν προκύπτει από πουθενά.
  6. Λύστε μου μια απλή απορία... Διαθέτω ένα οικόπεδο 5 στρεμμάτων σε οικισμό μικρότερο των 2000 κατοίκων και έχει πρόσοψη σε δημοτική οδό (προ 1985) με πρόσωπο 40 μέτρων. Μπορώ να κόψω το αρχικό οικόπεδο σε 3 νέα οικόπεδα με πρόσωπο 13 μέτρων το καθένα έτσι ώστε και αυτά με τη σειρά τους να είναι άρτια και οικοδομήσιμα; Κάτι άκουσα για ένα νόμο του 2011 ότι ίσως με επηρεάζει δυσμενώς... Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις σας.
  7. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από τις απαντήσεις κατάλαβα ότι αρμόδιος είναι ο αρχιτέκτονας. Αυτό σημαίνει ότι ένας αρχιτέκτονας μπορεί να αναλάβει μια οικοδομή από την αρχή ως το τέλος ή απαραίτητα χρειάζεται και πολιτικός μηχανικός; Συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη μου...
  8. Ποιος είναι ο καταλληλότερος για να έχω μια όμορφη και πρωτότυπη πρόσοψη σε μια νέα οικοδομή; Ο πολιτικός μηχανικός, ο αρχιτέκτονας, ο συνδυασμός αυτών ή κάτι άλλο; Δε ζητάω κάτι ακραίο. Καλαίσθητο και λειτουργικό. Μπορώ να ζητήσω να δω δουλειές τους; Υπάρχω κάποιο site που μπορώ να ''κλέψω'' ιδέες;
  9. Καθόλου προβοκατόρικο. Ειλικρινές θα το χαρακτήριζα. Απ' ό,τι κατάλαβα, το ψάχνω όσο γίνεται αλλά στο τέλος κάνω και το σταυρό μου...
  10. Δεν ξέρω κάτα πόσο θα βοηθήσει η απάντησή μου αλλά service κάνω στην αντιπροσωπεία που πήρα το αμάξι. Highlander λες να πάρω κάποιον που ήδη ξέρω. Δεν ξέρω, όμως, κανέναν... Λες να εξετάσω και νέους μηχανικούς. Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;
  11. Παρατηρώ ότι στους περισσότερους ιδιώτες που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα τους απευθήνετε σε έναν μηχανικό της εμπιστοσύνης τους. Καταλαβαίνω τη λογική που το λέτε και συμφωνώ απόλυτα! Πώς γίνετε, όμως, να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς αφού δεν τους γνωρίζουμε; Εννοώ ότι οι περισσότεροι ιδιώτες χτίζουν μια φορά στη ζωή τους και επομένως πριν το χτίσιμο το μόνο που ξέρουν για αυτούς είναι το ονομά τους και όχι τη δουλειά τους... Με ποια, λοιπόν, κριτήρια θα επιλέξουμε έναν μηχανικό για να του εμπιστευτούμε τα χρήματα μιας ζωής; Είναι ασφαλές να επιλέξουμε έναν που έχουμε ακούσει καλά λόγια από κάποιον γνωστό μας; Και αν οι γνώμες είναι και θετικές και αρνητικές (όπως συμβαίνει πολύ συχνα με τους γιατρούς); Για έναν νέο μηχανικό; Κρίσεις για αυτόν δεν μπορούν να υπάρχουν πολλές. Γνώσεις και κυρίως ιδέες, όμως, περισσεύουν. Την επόμενη περίοδο σκέφτομαι να φτιάξω το σπίτι μου αλλά πριν καταλήξω πρέπει να ερευνήσω όλα τα ενδεχόμενα. Αν μπορεί να γίνει αυτό... Κάθε ειλικρινή απάντηση θα με βοηθούσε πραγματικά!
  12. Η βεβαίωση νομίμου περιγράμματος πρέπει να εκδοθεί ανεξάρτητα από το εάν θέλω να χτίσω τώρα ή στο μέλλον; Ή θα μου χρειαστεί τότε που θα θέλω να εκδόσω άδεια για νέα οικοδομή; Θέλω να πω ότι επί 70 χρόνια κανείς δε μας ενόχλησε για το εάν η κατοικία είναι νόμιμη.
  13. Διαθέτω οικόπεδο 1000τ.μ. (εντός σχεδίου) σε οικισμό <2000 κατοίκων και μέσα σε αυτό υπάρχει διόροφη μονοκατοικία 150τ.μ. Η κατοικία, προφανώς, δεν έχει οικοδομική άδεια. Γνωρίζω ότι μπορώ να χτίσω συνολικά έως 400τ.μ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Μπορώ να χτίσω άλλα 250τ.μ. ή μήπως 400τ.μ. εξαιτίας της παλαιότητας της κατοικίας; Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.