Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

hakim bey

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hakim bey's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

13

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θεωρώ ότι αφ' ης στιγμής είναι λυμένο το ιδιοκτησιακό (ιδιωτική δασική έκταση), δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την συνένωση. Το επικίνδυο σε αυτές τις περίπτώσεις είναι ο πιθανά δημόσιος χαρακτήρας εκτάσεων. Πολεοδομικά δεν βλέπω κάποιον λόγο που μπορεί να δημιουργεί ζήτημα.
  2. Καλησπέρα σε όλου/ες. Προχώρησα στην έκδοση ΗΤΚ αδόμητου οικοπέδου. Αφού η διαδικασία ολοκληρώθηκε και εκδόθηκε πιστοποιητικό πληρότητας και βεβαίωση μηχανικού , είδα ότι εκ παραδρομής είχα περάσει λάθος Δήμο, στο 1ο βήμα της δημιουργίας Κτιρίου. Προχώρησα στην δημιουργία τροποποιητικής καταχώρησης. Κατόπιν μεταβαίνοντας στην καρτέλα οι υποθέσεις μου, πάτησα το μουβάκι πάνω αριστερά ''Επεξεργασία Οικοπέδου Γηπέδου'' και δίνεται η επιλογή ν αλλάξουν όλα σχεδόν πλήν Δήμου και ΥΔΟΜ. Υπάρχει μήπως κάποιος άλλο μονοπάτι αλλαγής του Δήμου μέσα από την εφαρμογή;
  3. Απαιτείται συμπλήρωση του ΑΦΜ. Οπότε, ίσως συμπλήρωση με το ΑΦΜ του πελάτη και σημείωση ότι αυτό γίνεται για να γίνει δεκτό από το σύστημα;
  4. Ο δημήτρης λέει ότι για την ΗΤΚ περιμένουμε οδηγίες.. Αυτό εννοείς ή το Αυτο που λεγαμε ειναι οτι δηλωνει 100% και στις σημειωσεις οτι κατεχει το 30% του 100% ενος ακινητου στο το οποιο δεν υπαρχουν αυθαιρεσιες. Με τα υποχρεωτικά πεδία όπως ΑΦΜ ΚΤΛ??
  5. Ίσως η έκφραση δεν ήταν εύστοχη. Θέλω να πω ότι δουλειά του μηχανικού είναι να εκδώσει μια βεβαίωση περί μη ύπρξης κτίσματος επί ενός γεωτεμαχίου. Τα γεωτεμάχιο ανήκει εξ αδιαιρέτου σε περισσότερους του ενός συνιδιοκτήτες. Εσύ έχεις στα χέρια σου μια εξουσιοδότηση, από τον κύριο του 30%, που σου επιτρέπει, επί της ουσίας, να βεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κτίσμα, προφανώς για ολόκληρο το γεωτεμάχιο και όχι για τ0 30% Δεν ''επιβαρύνεις'' με αυτήτην βεβαίωση τα περιουσιακά δικαιώματα των έτερων συνιδιοκτητών.
  6. Καλησπέρα και στους δυο, Η πελάτης μου κατέχει ένα ποσοστό 30% και ο τίτλος της είναι μια αποδοχή κληρονομιάς από την μητέρας της. Στον τίτλο αυτό περιλαμβάνεται : 1) μια γεωμετρική περιγραφή του αγροτεμαχίου επί τη βάση εντός τοπογραφικού διαγράμματος 2) το ποσοτό συνιδιοκτησίας και 3) αναφορά σε άλλη μια αποδοχή της μητέρας από τον αδερφό της. Την τελευταί αποδοχή δεν την έχω στα χέρια μου και την έχω ζητήσει. Δυο σενάρια : 1) Η αποδοχή της διαθετου της πελάττισας μου δεν αναφέρει τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες και αναφέρεκαι και αυτή σε ένα 30% ενός γεωτεμαχίου. 2) Η αποδοχή περιλαβάνει κάποια ονόματα πχ Κώστας 5/8 χωρίς άλλα στοιχεία και δεν είναι εφικτό να βρούμε τα ακριβή στοιχεία του (ΑΦΜ κτλ) καθώς ούτε και τον τίτλο ιδιοκτησίας του. Νομίζω ότι και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει, στα στοιχεία του υπολοίπου ποσοστού συνιδιοκησίας (70%) να περαστεί ως ιδιοκτήτης άγνωστος, με ΑΦΜ της πελάτισαάς μου και σημείωση στην τεχνική έκθεση ότι τα υπόλοιπα στοιχεία των έτερων συνιδιοκτητών δεν είναι εφικτό να ανευρεθούν. Στο τέλος της ημέρας θα πάρω μια εξουσιοδότηση στα χέρια μου για το 30% ενός αδόμητου εξ αδιαιρέτου αγροτεμαχίου με συνοδευτικό μια αποδοχή κληρονομίας που δεν περιγράφει το υπόλοιπο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Άρα η ΗΤΚ που θα εκδώσω θα αναφέρεται μόνο σε αυτό το 30% και στον συνοδευτικό τίτλο που μου προσκομίσθηκε. Νομίζω ότι η λύση αυτή ''θεραπεύει'' και ζήτημα που θέτει ο Δημήτρης ''Το ποσοστό εμπράγματου δικαιώματος του υπόχρεου. Απαιτείται άθροισμα 100% στο σύνολο της ιδιότητας που αφορά είδος ιδιοκτησίας, δηλαδή πλήρη κύριο, επικαρπωτή, ψιλό κύριο. καθώς ασχολείσαι και βεβαιώνεις με το τι συμβαίνει μόνο στο 30% του πελάτη σου και στον συνοδευτικό τίτλο.
  7. Καλσηπέρα, Έχω μια απορία σχετική με ΗΤΚ σε αδόμητο αγροτεμάχιο. Το ακίνητο ανήκει εξ αδιαιρέτου σε τέσσερις συνιδιοκτήτες. Ο πελάτης μου έχει στην κατοχή του το 30%. Τα στοιχεία των υπολοίπων συνιδιοκτητών ,τα ποσοστά τους και τα αντίστοιχα συμβόλαια δεν είναι διαθέσιμα και γνωστά. Από την άλλη στην καρτέλα υπόχρεος πρέπει να περάσουν τα στοιχεία όλων των συνιδιοκτητών και τα ποσοστά Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Η έκδοση ΗΤΚ μπορε΄να προσχωρήσει μόνο με τά στοιχεία του πελάτης μου;
  8. Ίσως δεν έχω θέσει το ζήτημα αρκετά καθαρά. Δεν θέλω να πάρω τέσσερις κωδικούς υποβολής. Λέω ότι καθώς στην εκτός σχεδίου για να γίνει υπαγωγή είναι απαραίτητη η συναίνεση και αυτή επιτυγχάνεται μέσω εξουσιοδότησης συναίνεσης ενός συνιδιοκτήτη από τους υπολοίπους για όλες τις αραπαίτητες ενέργειες (δλδ ΥΔ Ιδιοκτήτη και εξουσιοδότηση σε μηχανικό). Από την στιγμή που οι συνιδιοκτήτες όχι εξουσιοδότηση δεν δίνουν σε έναν εξ αυτών,αλλά ούτε καν τον πυρετό τους, τότε ζητώ από όλους τα απαραίτητα, τους ονοματίζω όλους αιτούντες και ανεβάζψω όλα τα έγγραφα, εις τετραπλούν. Θεωρώ, ότι σε σχέση με την ουσία,που στην περίπτωση μας είναι η συναίνενση των σνυιδιοκτητών,αυτή τεκμαίρεται από το γεγονός ότι όλοι κάνουν ΥΔ υπαγωγής και εξουσιοδότηση στον ίδιο μηχανικό.
  9. Καλσηπέρα, έχω τέσσερις συνιδιοκτήτες σε αγροτεμάχιο εξ αδιαιρέτου με κάποιες παλαιές αποθήκες προ του 1975 Ενώ έχουν αποφασίσει όλοι να πουλήσουν σε κάποιν τρίτο,δεν συμφωνούν, λόγω κακών προσωπικών σχέσεων, να εξουσιοδοτήσουν κάποιον εξ αυτών για να κάνει την αίτηση τατκοποίησης του Ν.4495/2017. Το ερώτημα είναι : Μπορώ να ζητήσω από όλους δηλώσεις,αναθέσεις κτλ ή πρέπει η αίτηση να είναι μια; Ευχαριστώ
  10. Καλησπέρα αγαπητέ Δημήτρη, Στα ερωτήματά σου : 1) Ιούνιο του 2021 έγινε προσύμφωνο αγοραπωλησίας μεταξύ των τριών συνιδιοκτητών και του υποψήφιου αγοραστή. 2) Ως ακίνητο προς πώληση είχε περιγραφεί το αγροτεμάχιο, με τις αυθαίρετες κατασκευές,μια ερειπωμένη κατοικία και δυο αποθήκες,τα οποία είναι δηλωμένα στο Ε9 και των τριών συνιδιοκτητών. 3) Αίτηση δεν προλάβαμε να κανουμε καθώς απεβίωσε ένας εκ των τριών συνιδιοκτητών. Δημήτρη,ευχαριστώ για την άμεση απόκριση σου.
  11. Καλησπέρα σας, Σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 11 περίπου στρεμμάτων υπάρχουν διάφορες αυθαίρετες κατασκευές κατηγορίας δυο. Έχει υπογραφεί προσύμφωνο αγοραπωλησίας του ακινήτου. Οι συνιδιοκτήτες είναι τρείς (3) εξι αδιαιρέτου. Ένας εξ αυτών απεβίωσε και δυο κληρονόμοι του (αυτυοί δηλαδή που κατέχουν το 1/3 απ΄πο 50%, δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την αποδοχή κληρονομιάς. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής : 1) Μππορεί ένας εκ των συνιδιοκτητών να κάνει μια κοινή αίτηση υπαγωγής βάση του αρ.99, παρ. α; 2) Μπορούν οι κληρονόμοι (οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει την αποδοχή κληρονομιάς) να κάνουν υπέυθυνη δήλωση και να καταθέσουν συμπληρωματικά το Ε9 του αποβιώσαντος δικαιοπάροχου,όπως ορίζει το αρ.99 παρ.γ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  12. Παιδιά, είστε άσχετοι. Ο Μακέδος είναι χρόνια άνθρωπος του επιμελητηρίου από την ΔΚΜ, και διορίστηκε μετά από πρόταση της ΔΕ/ΤΕΕ.
  13. Καλησπέρα, έχω την εντύπωση ότι για να έχει νόημα όλο αυτό θα πρέπει από το φορολογητέο να αφαιρείται κάποιο αφορολόγητο κι επί αυτού να γίνεται υπολογισμός με το 38%. Αλλιώς είναι για το φρενοκομείο όλοι τους..
  14. Kκαταλαβαίνετε πόσο ακραία φασιστικός είναι ο λόγος σας ε; Αλήτες πολιτικοί, πουλημένοι γραφειοκράτες κτλ. Επίσης φαντάζομαι ότι κατά το διαρρεύσαν διάστημα πριν την επιβολή της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης δεν ψηφίσατε ποτέ μέσα στο 80% του δικομματισμού ε: Άσπιλοι και παρθένοι, υποθέτω..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.