Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pavlosk76

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΠΑΡΟΣ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

pavlosk76's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα sagiasd δεν μπορώ να ξέρω το πως έγινε η κατασκευή αλλά το οτι διατήρησαν τον ημιυπαίθριο στο υπόγειο τον οποίο και υπολόγισαν στον συντελεστή και την κάλυψη και η πολεοδομία το δέχτηκε μάλλον θα πρέπει να είχε κατασκευαστεί η κατοικία 1 και απλός <<μετονόμασαν>> το ισόγειο σε υπόγειο. Όπως καταλαβαίνεις δεν έχει μόνο ο πελάτης μου πρόβλημα αλλά όλοι :1) πολεοδομία γιατί την αναθεώρηση που δέχεται ημιυπαίθριο και είσοδο στο υπόγειο, 2)Η συμβολαιογράφος για την σύσταση με λάθος σχέδια που είναι άκυρη, ο μηχανικός που συνεχίζει να δίνει τα αρχικά σχέδια με ημερομηνία 2004 (χωρίς σφραγίδες της πολεοδομίας) για τα συμβόλαια έχει νομικές ευθύνες, ο δεύτερος μηχανικός που αναλαμβάνει και κάνει την Β΄ αναθεώρηση το ίδιο, τα λοιπά συμβόλαια, διορθώσεις είναι άκυρα γιατί περιγραφούν λάθος τα ακίνητα.
  2. sagiasd στην αρχική άδεια δεν υπήρχε υπόγειο, η κατοικία ήταν ισόγειο (μέτρησε στο Σ.Δ.) με όροφο . Στην αναθεώρηση της άδειας το ισόγειο << έγινε>> προσθήκη υπογείου και στο νέο Δ.Κ. υπολογίστηκε σαν υπόγειο( δεν μέτρησε στον Σ.Δ.) χωρίς να αναγράφετε στο σχέδιο η χρήση του π.χ αποθήκη, λεβητοστάσιο κ.τ.λ.το ίδιο και στην Β΄αναθεώρηση.
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση και διευκρινίζω ότι το ισόγειο στην πρώτη άδεια ήταν επιχωμένο από της τρεις πλευρές του, στην αναθεώρηση έχω το ίδιο ακριβώς σχέδιο και δεν αναφέρει της χρήσεις των χώρων. Δεν προβλέπονταν περαιτέρω επίχωση, διατηρήθηκε ο ημιυπαίθριος χώρος και η είσοδο του υπήρχε στο ισόγειο . Ο χώρος κατά τα σχέδια της άδειας ονομάζεται <<Υπόγειο>> κατά την σύσταση και τα σχέδια της σύστασης <<Ισόγειο>>. Αν είναι ισόγειο δεν έχει καμία αυθαιρεσία.
  4. Καλήμερα θα ήθελα να παραθέσω μια περίπτωση που μου έτυχε : Σε γήπεδο εκτός οικισμού βγήκε άδεια το 1995 για συγκρότημα 3 κατοικιών 1 ισόγειας και 2 διώροφων. Η άδεια αναθεωρήθηκε (κατάθεση 1/11/99) σφραγίδα 16/02/2000 και το ισόγειο της κατοικίας του πελάτη μου μετατράπηκε σε υπόγειο διατηρώντας όμως τον ημιυπαίθριο χώρο και την είσοδο (ακριβώς όπως ήταν το ισόγειο). Ο κατασκευαστής προχώρησε σε Σύσταση Οριζοντίων στις 21/04/2000 με σχέδια και πίνακα του μηχανικού από τον 09/1999 περιγράφοντας ισόγειο. Ο πελάτης μου το αγόρασε στις 15/05/2000 ως ισόγειο με όροφο. Έγινε Β΄ αναθεώρηση στην άδεια στις 13/11/2003 όπου και εκεί περιγράφεται ως υπόγειο. Ακολούθησαν 2 τροποποιήσεις της σύστασης τον 06/2004 (με σχέδια του μηχανικού με ημερομηνία 2004) και 10/2006 με την περιγραφή να παραμένει ισόγειο. Ακολούθησαν 2 ακόμα συμβόλαια το 2006 και τέλος ο πελάτης μου έκανε γονική παροχή την κατοικία ως ισόγειο με όροφο το 2010. Ο πελάτης μου δεν ξέρει ότι το ισόγειο έχει <<αναθεωρηθεί>> σε υπόγειο. Θα ήθελα την συμβουλή σας πως να το αντιμετωπίσω.
  5. Καλησπέρα θα ήθελα να θέσω και εγώ τον δικό μου προβληματισμό για την μη κατασκευή του η/χ. Κοινή πρακτική στην εκτός σχεδίου κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών ήταν η συνένωση τους με έναν η/χ (που δεν κατασκευάζονταν) για να μπορέσει να γίνει ή σύσταση(παλαιότερα γίνονταν με συνδετική τοιχοποιία ή πέργολα ή υπόγειες αποθήκες κ.α). Πώς δηλώνουμε στον 4014 την μη κατασκευή αυτών των τμημάτων?
  6. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Εμείς μπορούμε να συζητάμε για μέρες και για καλύτερα θέματα από τον ν.4014. Στο διά ταύτα όμως η εφορία και η πολεοδομία αυτή είναι που θα με ελέγξει αύριο. Τόσο ξεκάθαρο και τόσο λάθος .
  7. Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα. Δεν τα έλεγαν(τα έχουμε καταθέσει με τους φακέλους για τους η/χ), έτσι τακτοποιήσαμε(περαιώσαμε) με τον ν.3843( και πληρώναμε και 10€ το φύλο Κ1 στον συμβολαιογράφο) . Δεν είναι όμως παράλογο να χρησιμοποιείς την τιμή ζώνης (τιμή για αντικειμενικό υπολογισμό)που ισχύει για τα εντός οικισμού στα εκτός οικισμού αφού υπάρχει τιμή (η τιμή εκκίνησης) που χρησιμοποιείς(συμβόλαια, εφορία) για όλους του υπολογισμούς άξιας ακινήτων?
  8. Καλημέρα αναρτώ την ερώτηση που έστειλα στο ΤΕΕ και θα ήθελα την βοήθεια σας ΘΕΜΑ : Χρήσεις κτιρίων (παρ. 1α άρθρου 24) ΕΡΩΤΗΜΑ : Σε κτίριο που δεν έχει ολοκληρώσει τον οικοδομικό του σκελετό (3ος και 4ος όροφος) άλλα στο τμήμα που έχει συντελεστεί ή αλλαγή χρήσης (2ο υπόγειο) είχε κατασκευαστεί πριν από την 28/07/2011 (τον Ιούνιο) μπορεί να υπαχθεί για τακτοποίηση της αλλαγής χρήσης με τον ν.4014; ευχαριστώ πολύ
  9. Καλημέρα. σε ερώτηση μου στην εφορία μου απάντησε ότι τιμή ζώνης αφορά μόνο τα εντός σχεδίου ακίνητα. Για τα έκτος σχεδίου ακίνητα υπάρχει ή τιμή εκκίνησης για κατοικίες ή μονοκατοικίες(έχω και πίνακα από εποχής η/χ με σφραγίδα) και είναι λάθος να χρησιμοποιήσουμε τη ελάχιστη τιμή ζώνης του δ.δ που αφορά τα εντός οικισμού ακίνητα στα εκτός οικισμού. Για τον υπολογισμό του προστίμου κατά τις δηλώσεις των η/χ η πολεοδομία μας ζήτησε να προσκομίσουμε έντυπο Κ1 από συμβολαιογράφο που υπολόγιζε την τιμή με την οποία υπολογίσαμε το πρόστιμο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.