Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

SPYPAP

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SPYPAP's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η λύση στο πρόβλημά σου είναι η εξής: 1. Ο ανεμιστήρας δεν έχει πρόβλημα αφού δουλεύει. Οι ανεμιστήρες ή δουλεύουν ή δεν δουλεύουν 2. Υποθέτω ότι ο ανεμιστήρας είναι μιας ταχύτητας, γιατί υπάρχουν και αερόθερμα με ανεμιστήρες 2 ταχυτήτων (σε αερόθερμα μεγαλύτερης θερμικής ικανότητας). 3. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ρυθμίσεις την ποσότητα του καυσίμου στη θέση «1» της σόμπας, ώστε για τον συγκεκριμένο σταθερό αέρα που βγάζει ο ανεμιστήρας, να βελτιώσεις την καύση. 4. Για το σκοπό αυτό θα κάνεις τα εξής: α. Το καρμπυρατέρ σου έχει επάνω στην πλάκα του ένα βιδάκι με ενδείξεις (+) και (-). (*) Το βιδάκι αυτό ρυθμίζει την ποσότητα ροής του καυσίμου, όταν ο επιλογέας της σόμπας τίθεται στο «1». β. Ανάβεις τη σόμπα, την θέτεις στη θέση «1» και περιμένεις αρκετή ώρα να κάψει καλά και να θερμανθεί πλήρως (αν θέλεις, για να μην περιμένεις πολύ προκειμένου να θερμανθεί πλήρως, μπορείς να τη βάλεις και σε θέση 2 ή 3 ή 4. όμως μετά θα την κατεβάσεις στο 1 και θα περιμένεις 10 έως 15 λεπτά ώστε να ισορροπήσει η λειτουργία της. Στη συνέχει αυξομειώνεις τη ροή του πετρελαίου με το βιδάκι που σου προανέφερα, δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα (λίγο-λίγο όμως, και περιμένοντας κάθε φορά 3-4 λεπτά να ισορροπήσει η καύση. Με το βιδάκι αυτό «θα παίξεις» έως ότου να επιτύχεις, στη θέση «1», η φλόγα να γίνει ΜΠΛΕ στην καλύτερη περίπτωση ή έστω φωτεινή ΚΙΤΡΙΝΟΜΠΛΕ. ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ. Δηλαδή, το κριτήριο για να δουλεύει σωστά η σόμπα είναι η φλόγα στη θέση «1» να είναι μπλέ. Υπάρχουν και αερόθερμα με 2 ταχύτητες. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούμε τη μικρή ταχύτητα για τις θέσεις 1, 2 και 3, και τη μεγάλη ταχύτητα για τις θέσεις 4, 5, και 6. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ----------------------- (*). Υπάρχει ενδεχομένως και ένα άλλο βιδάκι χωρίς ενδείξεις συν και πλην, ασφαλισμένο με κόκκινο χρώμα ή με περικόχλιο το οποίο δεν το πειράζουμε ποτέ.
  2. Στη φυσικοχημεία δεν υφίσταται η έννοια " μοριακή διάσπαση των υδρογονανθράκων " Επίσης, δεν υφίσταται η έννοια "μαγνητική διέγερση του καυσίμου " Πρόκειται για έννοιες-παπαριές, και μην μασάτε!!!!!
  3. Πρόκειται για παπαριές. Οι έρευνες και τα νομπέλ δεν αφορούν την επίδραση του μαγνητισμού στα καύσιμα. Αυτοί που τα λανσάρουν αυτά είναι απατεώνες.
  4. Το ύψος του ανοίγματος (φάτσας) είναι μεγάλο 78 cm, και πρέπει να το μικρύνης, το βάθος είναι πολύ μικρό και δεν μεγαλώνει, η καπνοδόχος έχει μικρή διατομή και δεν μεγαλώνει (δεν κάνουμε στα τζάκια καπνοδόχους μικρότερες απο φ25 για 8 μ ύψος ή μικρότερες απο φ30 για 4-5 μέτρα ύψος). Κατόπιν αυτών, μην παιδεύεσαι άδικα. Βάλε έναν εξαεριστήρα οροφής, ειδικό για τζάκια, κυκλοφορούν στο εμπόριο, αντί για καπέλο και θα ησυχάσεις, και μην ακούς κανέναν. Ο στροβιλισμός συμβαίνει γιατί το τζάκι σου στερείται "θόλου" ικανού όγκου και γιατί (και το σπουδαιότερο) έχει καπνοδόχο μικρής διατομής και τα καυσαέρια "χτυπούν" επάνω και γυρίζουν προς τα κάτω στροβιλιζόμενα.
  5. Αγαπητέ kkostorp, ενημέρωσέ με σε παρακαλώ για αυτούς που πλασάρουν ηλεκτρικά φίλτρα L-C. Για ποιό σκοπό τα πουλάνε? Τί ισχύ ισχυρίζονται οτι έχουν, πού τοποθετούνται και τί ισχυρίζονται οτι επιτυγχάνουν αυτά???
  6. Φίλε, αν είσαι μηχανικός, μ' αυτά τα φακιρλίκια που μας λές φαίνεται οτι νύχτα το πήρες το πτυχίο σου και είναι και πλαστό. Αριθμό μητρώου στο ΤΕΕ έχεις για να πιστέψουμε οτι τουλάχιστο είσαι (άσχετος) μηχανικός? Εκτός κι' αν δεν είσαι αυτός που λες και μας κάνεις πλάκα όλους, παίζοντάς το αβανταδόρος. Όσο για την συσκευή (σου???), είναι μεγάλη απάτη και μην μας ξαναενοχλείς με τα φακιρικά σου. Θέλεις να ξεχάσουμε κι' αυτά που ξέρουμε?? Δεν μας λυπάσαι?? Άιντε και ....
  7. Πρός ΙΜΤ: Τη δεξαμενή τη σπάει σε δύο Δ1 και Δ2 των 400 lt και καλα κάνει, για λόγους οικονομίας πετρελαίου (για να ζεσταίνει με πετρέλαιο μόνο τα 400 lt) γιατί στη συνέχεια τοποθετεί κυκλοφορητή ανακυκλοφορίας μεταξύ των δύο δεξαμενών για μίξη και ομογενοποίηση του νερού τους . Πιό συγκεκριμένα: Το ηλιακό θερμαντικό στοιχείο βρίσκεται στην Δ1, και το θερμαντικό στοιχείο του λέβητα στην Δ2. Όταν ο ήλιος βρίσκεται στο φόρτε του (π.χ. καλοκαίρι) δουλεύει η ανακυκλοφορία (ζεσταίνεται όλο το νερό, αφού η ηλιακή ενέργεια μας παρέχεται δωρεάν) και ο λέβητας βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Σε έλλειψη ηλιοφάνειας (π.χ. τον χειμώνα) η ανακυκλοφορία τίθεται εκτός λειτουργίας και ο λέβητας ζεσταίνει μόνο το νερό της δεξαμενής Δ2 (λίγα μόνο λίτρα αφού το πετρέλαιο είναι ακριβό). Στις ενδιάμεσες περιόδους, δουλεύει η ανακυκλοφορία και ο λέβητας (υπερ)θερμαίνει το νερό απο το σημείο που το φέρνουν οι ηλιακοί συλλέκτες μέχρι τους 40-45 οC. Η λειτουργία επιτυγχάνεται με αυτοματισμούς.
  8. Πρός ΙΜΤ: Τη δεξαμενή τη σπάει σε δύο Δ1 και Δ2 των 400 lt και καλα κάνει, για λόγους οικονομίας πετρελαίου (για να ζεσταίνει με πετρέλαιο μόνο τα 400 lt) γιατί στη συνέχεια τοποθετεί κυκλοφορητή ανακυκλοφορίας μεταξύ των δύο δεξαμενών για μίξη και ομογενοποίηση του νερού τους . Πιό συγκεκριμένα: Το ηλιακό θερμαντικό στοιχείο βρίσκεται στην Δ1, και το θερμαντικό στοιχείο του λέβητα στην Δ2. Όταν ο ήλιος βρίσκεται στο φόρτε του (π.χ. καλοκαίρι) δουλεύει η ανακυκλοφορία (ζεσταίνεται όλο το νερό, αφού η ηλιακή ενέργεια μας παρέχεται δωρεάν) και ο λέβητας βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Σε έλλειψη ηλιοφάνειας (π.χ. τον χειμώνα) η ανακυκλοφορία τίθεται εκτός λειτουργίας και ο λέβητας ζεσταίνει μόνο το νερό της δεξαμενής Δ2 (λίγα μόνο λίτρα αφού το πετρέλαιο είναι ακριβό). Στις ενδιάμεσες περιόδους, δουλεύει η ανακυκλοφορία και ο λέβητας (υπερ)θερμαίνει το νερό απο το σημείο που το φέρνουν οι ηλιακοί συλλέκτες μέχρι τους 40-45 οC. Η λειτουργία επιτυγχάνεται με αυτοματισμούς.
  9. Κλείσε το τζάκι, που σου παίρνει όλο το ζεστό αέρα (που θερμαίνεται απο την ενδοδαπέδια) και τον πετάει έξω, κλείσε στεγανά το damper του τζακιού, ζέστανε το σπίτι σου μόνο με την ενδοδαπέδια, και "θα βρείς την υγειά σου". Αρκεί βέβαια η καύση στον λέβητα να έχει ρυθμιστεί σωστά (ρύθμιση καυστήρα, θερμοκρασιών καυσαερίων, κλπ).
  10. Θα υπολογίσεις το πιεστικό συγκρότημα, κανονικά, δηλ. θα υπολογίσεις την πιθανή αιχμή ζήτησης των δύο κατοικιών, τις απαιτήσεις σε πίεση, τις πιέσεις Ρ1 και Ρ2 εκκίνησης και παύσης της αντλίας του πιεστικού, τη μέση πίεση Pm, και στη συνέχεια τη ισχύ της ανντλίας του πιεστικού συγκροτήματος απο τον γνωστό τύπο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.