Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΡΙΣΤΟΣ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Καλησπέρα, ....επίσης φαντάζομαι σημαντικό για την περιπτωσή μου, δεν έχει αρχίσει το έργο, οπότε τι να έρθουν να δουν ?... Εκτός αν έρθουν να πιστοποιήσουν ακριβώς αυτό. btw, πρέπει να ζητήσω κάποιο χαρτί-συγκατάθεση από τον απερχόμενο μηχανικό ?
  2. Ωραια, ξεκαθαρο ! Αυτό ήθελα... α) Αυτοψία εννοείς από την Υ.ΔΟΜ. ? β) Για ο,τι γράφεται δίνω προσοχή... Ευχαριστω!
  3. @angoust Πολύ σωστά ! Σίγουρα το "νέος μηχανικός μελέτης" και για την επίβλεψη, δεν έχω πρόβλημα ανάλογα την τιμή και την εμπιστοσύνη που θα μου βγάλει ο "νέος" @ΚΑΝΑ Συμφωνώ και για αυτό έχω χάσει χρόνο (πάνω από 6 μήνες) να το συζητάω και να τον ξανα ρωτάω και να επιμένω γιατι τον θεωρώ αξιόλογο μηχανικό και το πρώτο σχέδιο που έκανε, το δουλεψε και δεν ήταν ουτε "φασόν" ουτε ξεπέτα! Όμως τώρα το νέο σχέδιο αφενός δεν έχει πολυπλοκότητα και αφετέρου έχω συμβιβαστεί, προκειμένου να είναι βατό οικονομικά, να γίνει σε μια πιο απλοϊκή μορφή... Τέλος, δεν είναι "λιγα" δυστυχώς όπως αναφέρεις, αλλιώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο...αλίμονο. @gio Πες μου λίγο τι εννοείς "αντίρρηση" ?? Πρέπει να πάρω την άδεια του ? και επίσης τι εννοείς "νεα άδεια" ? Τροποποίηση της υπάρχουσας δεν θα γίνει ? Μπορεί στο ίδιο γήπεδο με εν ισχύ Ο.Α. να βγει μια "νεα" ??? Και για να μην βγαίνουμε off topic, άσχετα με την κάθε άποψη, σεβαστή, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ?? (πχ τον παλιό μηχανικό) Άντε και στην χειρότερη, να ενημερώσω τον παλιό μηχανικό, Κε ΧΧΧΧ σταματάω την συνεργασία, το σπίτι θα το σχεδιάσει και το επιβλέψει άλλος._ Γίνεται ? Αν ναι, χρειάζεται να πάρω, να δώσω κάπου, χαρτιά, δηλώσεις κοκ ?
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, Να βοηθήσω λίγο ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα.... Δεν είμαι μηχανικός, οπότε συγχωρέστε με αν οι όροι που χρησιμοποιώ δεν είναι ακριβής... Οι προσφορές που πήρα και αυτό που ζήτησα και με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι : να σχεδιάσουμε εκ νέου ένα καινούριο ακίνητο (75τμ-80τμ) και να εκδοθεί νεα (?) Ο.Α. Ως εκεί ! Όταν ξεκινήσει να χτίζεται το ακίνητο, η επίβλεψη, οι επισκέψεις, τα έξοδα, κτλ θα υπολογιστούν εκ νέου και θα προστεθούν εννοείται στην παραπάνω τιμή (βέβαια έχουν συμφωνηθεί πόσο είναι αυτές, απλά δεν θα πληρωθούν τώρα, αλλά όταν θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου) Επίσης, όπως και τώρα, αυτό που ανέφερα στην παρένθεση, δεν είχα πληρώσει αμοιβή επίβλεψης (μόνο όσα απαιτούσε η έκδοση την Ο.Α.) Οπότε δεν ζητάω τίποτα πίσω από τον μηχανικό μου. Απλά όταν θα τροποποιήσω την υπάρχουσα άδεια, από ότι κατάλαβα, κάποια χαρτόσημα ? ΦΠΑ ? εφορίες ? δεν τα ξανα πληρώνω.... αυτό μόνο. Με απλά λόγια, το νέο (μικρότερο) ακίνητο, θέλω να "σχεδιάσει" άλλο μηχανικός. Δεν θα ήθελα να αναφέρω ποσά και διαφορές εδώ για ευνόητους λόγους....μη καταντήσουμε το "μεγάλο παζάρι".... Κρατήστε μόνο ότι η διαφορά αξίζει το κόπο για "ρήξη" με τον προηγούμενο μηχανικό.
  5. Ο ένας ότι χρειάζεται η συγκατάθεση του απερχομένου και ο άλλος ότι γίνεται (γενικά) αλλά να του στείλω τα χαρτιά
  6. Καλησπέρα σας, Προτού ανοίξω καινούριο θέμα, έψαξα στο forum για παρόμοιο, όμως ή ήταν αρκετά παλιό ή οι απαντήσεις δεν ήταν "εύστοχες" Οπότε το ανοίγω και ελπίζω να μην γίνω κουραστικός. Έχει εκδοθεί μια άδεια (και είναι εν ισχύει) από ένα μηχανικό και όλα είναι (ήταν?) καλά. Ικανοποιημένος εγώ, πληρωμένος-τακτοποιημένος ο μηχανικός. Όταν εκδόθηκε ή άδεια, τα δεδομένα μου (οικονομικά κατά κύριο λόγο) ήταν σε ικανοποιητικό βαθμό, ώστε να δικαιολογήσουν την κατασκευή ενός εξοχικού 200τμ. Με την παρούσα κατάσταση, δεν δύναται η κατασκευή πλέον τέτοιου εξοχικού και μετέβη στον μηχανικό να κάνουμε αναθεώρηση της υφιστάμενης αδείας, με δημιουργία εκ νέου νέας κατοικίας, αρκετά μικρότερης, ώστε να μπορέσω να την κατασκευάσω εν τέλει. Το πρόβλημα αρχίζει όταν έχω πήρα την νέα προσφορά του ήδη επιβλέπων μηχανικού (που έχει υπογράψει την ισχύων οικοδομική άδεια) η οποία την βρήκα εξωφρενικά υψηλή και εμ πάσει περιπτώσει, απέχει παρασάγγας από αυτά που διαθέτω. Επειδή όμως θέλω να είμαι δίκαιος και να επιχειρηματολογώ σε ότι λέω, ζήτησα και προσφορά από άλλους δυο μηχανικούς και μάλιστα σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος. Τι αμοιβή θέλει να πάρει κάθε επαγγελματίας για την δουλειά του, δικαίωμά του, δεν θα τον κρίνω εγώ, δικαίωμά μου όμως και εμένα, σε μια ελεύθερη αγορά (?) να επιλέξω που με συμφέρει να δώσω τα χρήματα μου/την δουλειά. Ρωτώ λοιπόν, μπορώ να επιλέξω άλλον μηχανικό από αυτόν που ήδη έχει εκδώσει την πρώτη άδεια ? Σημειωτέων, ότι δεν υπάρχει καμία αψιμαχία, καμία διάθεση για εκνευρισμούς και τσακωμούς, αμφότεροι, απλά ο εν λόγω κύριος ΔΕΝ διατίθεται να την κάνει την δουλεία φθηνότερα, όπως και εγώ (αφού έχω καλύτερες προσφορές) δεν διατίθεμαι να την κάνω ακριβότερα. Τι γίνεται τώρα ??? Συγνώμη για το μακροσκελές post και αναμένω εναγωνίως τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ, Α.
  7. Θεοχαρη, ευχαριστω για την απαντηση σου. Ομως αυτη ερμηνευεται λιγο διφορουμενα.... μπερδευτηκα..... Α.
  8. Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, αφου προκειται για διαφορετικο προβλημα που προεκυψε μεν, αλλα για τον λογο που ανοιξα αυτο το θεμα, δε. Στα χαρτια που ζητησα για να αγορασω ενα γηπεδο, 4.140μ θυμιζω, οπως αυτο ειχε αποτυπωθει σε τοπογραφικο του '91, ηταν και να βγει ενα καινουριο τοπογραφικο, του 2010. Αυτο βγηκε, αλλα αποτυπωσε 3.200μ. περιπου. (αντι 4.140μ του '91) (δεν μας αφορα, αλλα οι πωλητες παθανε πλακα, αφου δεν ειχαν ιδεα, γιατι αυτος που το ειχε πριν και το αγορασανε, ηταν φιλος και δεν μπηκαν στο κοπο να το ψαξουν και ακουσαν απλα δια στοματος οτι το γηπεδο ηταν 4.140μ) Τελος παντων, η αρτιοτητα και τα οικοδομησιμα τετραγωνικα δεν επηρεαζονται απο αυτο (εχω χαρτι απο ντοπιο μηχανικο, οτι ειναι εντος ζωνης και κατα περεκληση και λογω παλαιοτητας, χτιζει παρόλα αυτα 200τμ - υπο εξεταση και αυτο, οκ) αλλα εγω ειχα συμφωνησει για 4 στρ και 200 τμ χτησιματος 20 δραχμες (πχ) Τωρα ?? ποσο πρεπει να κατεβει ?? Εκεινος ισχυριζεται, οτι επειδη δεν εχει αλλαξει η αρτιοτητα και τα τ.μ. δεν επηρεαζει την τιμη ιδιαιτερα.... Πρεπει να πω εγω τωρα, ποσο εχει το τ.μ. στην περιοχη ?? 3 δρχ ?? αρα 3Χ3 και τελος ? ή κανω καποιο λαθος ?? Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και συγνωμη για το μακροσκελες post. Α.
  9. Καλως σας βρηκα, πολυ χρησιμα τα οσα γραφονται εδω μεσα για εμας τους ιδιωτες !!! Θα ηθελα τα φωτα σας και νομιζω οτι αυτο θα τραβηξει επι μακρων, διοτι ξεκιναω να φτιαξω ενα εξοχικο. Για να μην σας κουραζω με προλογους, ειμαι σε διαδικασια συμβολαιων για ενα οικοπεδο 4.147 μ., εκτος σχεδιου πολεως. Δεν θελω να σας κουρασω με πολλα λογια (για εμενα ειναι ευπροσδεκτα βεβαια) το εχω ψαξει, το εχει δει μηχανικος, δασαρχεια, κ.ο.κ. Τα ερωτηματα μου ειναι αλλα... Το αγοραζω με εναν φιλο και θα μοιρασουμε και τα τετραγωνικα οικοπεδου/οικοδομης (απο 100 εκαστος) - Τωρα που κανω συμβολαια ουτως ή αλλλως για να αγορασουμε το οικοπεδο, να κανουμε και κατ' ευθειαν τα μεταξυ μας ?? - Οριζοντια και καθετης ιδιοκτησιας ??? ή ενα απο τα δυο ?? - Εγω θα ξεκινησω αμεσως, εκεινος οχι, εαν, αφου παρω ρευμα, εχω καποιες μικρο παραβασεις, οταν θα ξεκινησει να χτισει εκεινος (αφου ηδη εχω τελειωσει εγω) υπαρχει περιπτωση να ξανα ελεγξουν και εμενα ??? Αυτα για αρχη, ελπιζω να μην σας κουρασα και ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας. Α.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.