Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimi12

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Dimi12's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και από εμένα! Γνωρίζετε αν τα ελάχιστα εμβαδά είναι καθαρά ή μικτά (με τοιχοποιίες)? Απο τον ΕΟΤ Πελοποννήσου ζητάνε καθαρό εμβαδό όμως ο νόμος από οτι έχω βρεί δεν το διευκρινίζει...
  2. Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου όπου διαπιστώθηκε πως ο ιδιοκτήτης δικαιούται να έχει την έκπτωση του κοινωνικού συντελεστή (ΑΜΕΑ >67%) μετά από την πληρωμή του παραβόλου. Έκανα λοιπόν τις απαιτούμενες αλλαγές και στον νέο υπολογισμό το σύστημα δεν έλαβε υπ'όψη τον συγκεκριμένο συντελεστή. Ακριβώς όμως επειδή ήταν σε κατάσταση προσωρινής υπαγωγής ο υπολογισμός του προστίμου έγινε ταυτόχρονα με την δήλωση του τρόπου πληρωμής του υπόλοιπου προστίμου. Τώρα λοιπόν ο πελάτης έχει στα χέρια του μια εντολή πληρωμής (εφ'άπαξ) χωρίς την έκπτωση που δικαιούται. Για να ελέγξω τι μπορεί να φταίει έκανα μια νέα "εικονική" δήλωση όπου και εκεί διαπίστωσα οτι κλικάροντας το πεδίο του κοινωνικού συντελεστή δεν έχω καμία μεταβολή στο αντίστοιχο πρόστιμο. Έχει παρατηρήσει κανείς το ίδιο πρόβλημα? Έχει "κολλήσει" το σύστημα ή άλλαξε κάτι στον τρόπο υπολογισμού?
  3. Και εγώ αυτό πιστεύω αλλά πλέον δεν είμαι σίγουρος για τίποτε... Ευχαριστώ για την απάντηση!
  4. Να κάνω μια ερώτηση που ίσως έχει ήδη απαντηθεί. Μέχρι τον Ιούνιο μπορούσαμε να θέσουμε μια αίτηση σε κατάσταση ολοκληρωμένης υπαγωγής ωστε να εκδώσουμε βεβαίωση νομιμότητας θεωρώντας πως θα ανεβάσουμε τα απαιτούμενα σχέδια και έγγραφα οταν το σύστημα θα ήταν έτοιμο. Τώρα πλέον σε μία νέα υπαγωγή που έγινε τον Αύγουστο, μιας που το σύστημα της αποδοχής των αρχείων λειτουργεί πρέπει να "ανεβάσουμε" όλα τα απαιτούμενα αρχεία για να ολοκληρωθεί η υπαγωγή και να εκδώσουμε βεβαίωση? Εαν ναι, τότε εφόσων έχουμε ολοκληρώσει την υπαγωγή και διαπιστώσουμε οτι έχει γίνει λάθος σε ένα αρχείο ή οτι κάποιο έγγραφο λείπει μπορούμε να "συμπληρώσουμε" την αίτηση με τα νέα αρχεία? Ευχαριστώ εκ' των προτέρων!
  5. Η έκπτωση ισχύει και γι'αυτούς που έχουν ποσοστό 80% ακριβώς? Στον Ν.4042 έτσι αφήνεται να εννοηθεί όμως στο πρόγραμμα του ΤΕΕ υπάρχει μόνο το σύμβολο της ανισότητας (>).
  6. Ευχαριστώ πολύ! (αν και τελικά η απάντηση δεν με συμφέρει)
  7. Χαίρετε! Έχω μια απορία όσον αφορά το ελάχιστο ύψος που ισχύει για τους ημιυπαίθριους. Σύμφωνα με τον ΓΟΚ το ελάχιστο ύψος για κύριο χώρο είναι 2,40 ενώ για βοηθητικούς χώρους τότε κατεβαίνει στα 2,20. Έχετε όμως καμία ιδέα σε ποιά κατηγορία περιλαμβάνονται οι ημιυπαίθριοι?
  8. Πως μπορούμε να βεβαιωθούμε οτι η περιοχή στην οποία επιθυμούμε να εγκαταστήσουμε την φ/β μονάδα δεν ανοίκει στους "ΟΙΚΟΤΟΠΟΥΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ"? Στην γνωστή ιστοσελίδα (http://natura2000.eea.europa.e) οι συγκεκριμένες περιοχές δεν είναι εμφανείς.
  9. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Αν και κάποια πράγματα είναι ακόμα ασαφή...
  10. Γειά σας! Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την εγκατάσταση φ/β συστημάτων. Θα ήμουν ευγνώμων εαν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει... 1. Όσον αφορά την περίπτωση των αγροτών, μπορεί ένας αγρότης να ενοικιάσει ένα κτήμα που είναι κατάλληλο και να εγκαταστήσει εκεί το σύστημά του ή θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε και ο κάτοχος της έκτασης? 2. Η εγκατάσταση των φ/β επηρεάζει τους όρους δόμησης ενός γηπέδου? Εάν για παράδειγμα μπορούσες να οικοδομήσεις 200τμ πριν τη εγκατάσταση των φ/β, θα μπορείς να οικοδομήσεις 200τμ και μετά την εγκατάσταση αυτών? 3. Υπάρχει περιορισμός σχετικά με την συνύπαρξη φ/β και άλλου είδους επιχειρήσεων (π.χ. χώρος προς ενοικίαση) όταν μιλάμε για την περίπτωση των αγροτών? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.