Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ofadown

Members
  • Περιεχόμενα

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

ofadown's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χμ...βασικα η μονη σφραγιδα που εχει πανω το σχεδιο ειναι του μηχανικου. Οποτε παω για ανασυσταση? περα απο το να φτιαξω το νεο τοπογραφικο απαιτείται και αλλα ιδιαίτερη διαδικασία?
  2. Το αντιγραφο του ιδιοκτητη ομοιως δεν ειναι υπογεγραμμενο απο τον υπαλληλο και αμφιβαλλω αν θα το δεχτουν. Η αδεια εκδοθηκε μετα το '85. Όσο για τον ογκο του χωρου αυτου, δεν εχει υπολογισθει στον συνολικο. Οποτε κατα το γραμμα του νομου δεν ρυθμιζεται. Απορώ τότε ομως ως τι παριστάνεται στην κατοψη?
  3. Καλησπέρα σε ολους, σε περίπτωση Η/Χ προς ρυθμιση, το τοπογραφικο απο το φακελο της αδειας δεν φερει την σφραγιδα της υπαλληλου που εβγαλε την άδεια. Αρχικα θελω να ρωτησω τους παλιοτερους, ειναι δυνατον να δοθει αδεια οικοδομης χωρις εγκεκριμένο τοπογραφικο? Υπάρχει στο φακελο ενα τοπογραφικο υπογεγραμμενο απο την αρχαιολογικη υπηρεσια αλλα δεν το δεχεται η πολεοδομια...Και επειτα, η υπαλληλος μου υπεδειξε ανασυσταση φακελου, δηλαδη να ξανακανω το τοπογραφικο. Δευτερη ερώτηση, ο χαρακτηρισμος του χώρου ως Η/Χ δεν αναφερεται πουθενα, ουτε στο στελεχος της αδειας, ουτε στο διαγραμμα καλυψης ουτε στην κατοψη...απλα ειναι ενας χωρος με τοιχάκι στη μια του πλευρα, ο οποιος δεν συμπεριλαμβάνεται στα τετραγωνικά των εξωστών που εχει το διαγραμμα καλυψης... πως το βλεπετε συνάδελφοι?
  4. Έψαξα όλα τα σχετικά έγγραφα του ΥΠΕΚΑ αλλά δεν βρηκα καπου σαφή απάντηση στο ερωτημα του τι υποχρέωση έχουν οι ιδιοκτήτες οικοδομών σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικού ενέργειας. Χρειάζεται μόνο αν θέλουν να το πουλήσουν? Να το νοικιάσουν μπορούν απο τον καινουριο χρονο εαν δεν έχουν πιστοποιητικό?
  5. Ο ψιλός κύριος κάποιου ακινήτου πρέπει να το δηλώνει στην εφορία.
  6. Τι ακριβώς εννοείς ότι δεν είναι σωστό? Έχω κανει ρυθμισεις σε ψιλους κυρίους, αλλα δεν καταλαβαινω ακριβως το ερώτημά σου.
  7. Και στη δική μου περίπτωση αυτην τη δήλωση ζήτησαν, θα πας στο εισοδημα, και θα τους ζητησεις τη δηλωση οτι δεν εισαι υποχρεος για το ετος 2009, οπως λεει και ο συναδελφος teob. Θα τη συμπληρωσεις 2 φορες, ενα αντιγραφο θα κρατησει ο υπαλληλος και το αλλο θα στο δωσει σφραγισμενο.
  8. Προφανως μετά απο όλη αυτήν την κουβέντα καταλαβαμε ολοι οτι καποιες εφοριες τα σφραγιζουν και καποιες οχι. Στις εφοριες που συναναστρεφομαι εγω, οι υπαλληλοι μου δηλωσαν κατηγορηματικα οτι δεν εχουν βαλει ποτε στρογγυλη σε δηλωση ΦΕΜ. Το ιδιο και οι συναδελφοι με χρονια εμπειριας. (Οποτε και η Πολεοδομια το τελευταιο πενταμηνο με τον 3843 δεν εχει δει ποτε στρογγυλη σε ΦΕΜ αλλα ζηταει τα πρωτοτυπα). Και οταν τους ειπα περι του να κρατησω 2 πρωτοτυπα εγω, μου ειπαν να βγαλω φωτοτυπια τη δηλωση, φωτοτυπια το μπλε, να τα καρφιτσωσω και αυτα να δειξω σε περιπτωση ελεγχου. Τώρα αν η Πολεοδομια ζητα στρογγυλη και η εφορια δε δινει στρογγυλη...οντως προβλημα. Ερωτηση: Τη δηλωση ΦΕΜ μπορουμε να την κανουμε σε οποιαδηποτε εφορια? Γιατί αν κοιταξετε το εντυπο, εχει διαφορετικα πεδια για εφορια προς την οποια απευθυνεται η δηλωση και εφορια στην οποια υπαγεται ο μηχανικος. Αν ισχυει αυτο ισως λυσει το προβλημα σου...
  9. Ο μηχανικος δεν εχει καμμια σχέση με το παράβολο των 250 ευρω (η μονη σχεση ειναι κανει τον μεταφορέα των χρημάτων απο το γραφειο του στη ΔΟΥ). Το παράβολο βγαίνει στο ονομα και ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Προσοχή δεν το αγοράζουμε στα Παραβολα αλλά στα Διπλότυπα στη ΔΟΥ. Μπορει να βγει και σε άλλη ΔΟΥ απο αυτήν του ιδιοκτήτη , οικοθεν (εγω τουλάχιστον εχω αγορασει παραβολο σε διαφορετικη ΔΟΥ απο αυτήν στο ονομα του οποιου βγηκε, δεν ειχαν προβλημα).
  10. Ο νομος του Σουφλιά ήταν προιον αλλης κυβέρνησης Οπότε όποιος ρυθμίζει με τον 3843 δεν παραπέμπεται στο νομο Σουφλιά. Όποιοι είχαν ρυθμίσει με το νομο Σουφλιά (ελάχιστοι μαλλον), προφανως δεν ξαναπληρώνουν τώρα, αλλα κάτι πρέπει να προσκομίσουν στην Πολεοδομια (τι ακριβώς δε γνωρίζω, αλλα ψάξε γιατι έχω την εντυπωση πως έχει απαντηθεί.) Δε ζητάνε νεες μελέτες και σχεδια, τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω καποια Πολεοδομία να έχει ζητήσει. Διάβασε τα υπολοιπα θεματα των συζητησεων περι 3843 και θα απαντηθούν ολες οι αποριες σου. Επίσης μπες στο http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=512 να δεις αναλυτικα τη διαδικασια, τα εντυπα, και τα κειμενα του νομου και των εγκυκλίων.
  11. Καταθέτουμε και το διπλότυπο μαζί με τη φορολογική δήλωση? Φωτοτυπια προφανως.
  12. Αααα μάλιστα. Τώρα καταλαβα. Κάποιος πρεπει να τα πει και σε εμας τους νεους...αυτοί πάντως δεν ειναι προθυμοι. Ευχαριστώ.
  13. Συνάδελφε εγώ ζήτησα να μου σφραγίσει τη δήλωση με τη στρογγυλή και η υπαλληλος αρνήθηκε, "σε αυτό δε μπαίνει στρογγυλή". Τώρα σε πιθανο έλεγχο, αν μου πουν γιατί αυτό δεν έχει στρογγυλή, θα τους πω να ρωτήσετε την κυρία Ταδε η οποία έχει υπογράψει τη δήλωση. Επίσης , τι εννοεις ότι σου λενε "μη ξεχάσεις τη στρογγυλή" ? Μα καλα, ο πολίτης σφραγίζει τα έγγραφα με τη στρογγυλή της ΔΟΥ?
  14. 1) A' κατοικια ειναι αυτή που στο Ε1 δηλώνεται σαν Α' κατοικια 2) Δεν έχω δει κάποια τέτοια διάταξη για πολύτεκνους 3) Αφου το διάβασες στην εγκυκλιο, έτσι ειναι. 4) Ως εμβαδόν, λέει η εγκύκλιος, ότι βάζεις το καθαρό εμβαδό δαπέδου, δηλαδή αφαιρείς τους τοίχους που φαινονται στην αδεια.
  15. Δε θα μπορούσα να συμφωνω περισσότερο. Άσε που με αυτη την ελλειψη ενος "οικουμενικου" κώδικα δίνεται πάτημα για αυθαιρεσιες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.