Μετάβαση στο περιεχόμενο

angele

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, λίγο αφού το έγραψα βρήκα και το σημείο που μου έστειλε ο jeann... ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  2. Γεια σας, Θα ήθελα τη γνώμη των συναδέλφων στο θέμα του εμβαδού των ρυθμιζόμενων χώρων. Στο κείμενο του νόμου, όπου αυτό αναφέρεται, αναφέρεται απλώς ως "εμβαδόν του χώρου", ωστόσο στην εγκύκλιο 5 03-05-10 (περί εφαρμογής του Β' Κεφαλαίου του Ν. 3843/10) στην παρ.2 του άρθρου 5 αναφέρεται ως "καθαρό εμβαδόν" και συγκεκριμένα: "Την έκθεση συνοδεύει υποχρεωτικά στοιχεία της Οικοδομικής Άδειας και συγκεκριμένα αντίγραφο στελέχους, τοπογραφικού διαγράμματος και κάτοψης του χώρου επί της οποίας σημειώνεται η θέση και το καθαρό εμβαδόν του χώρου του οποίου ζητείται η διατήρηση." Τι εννοείται με αυτό?? Ότι υπολογίζουμε το εμβαδόν με τις εσωτερικές του διαστάσεις και χωρίς τους τοίχους? Γιατί κανονικά, εφόσον κόλας παρακάτω δηλώνεις και την αντίστοιχη έκταση γης με τη διαίρεση με το ΣΔ, εγώ καταλαβαίνω ότι οι τοίχοι προσμετρώνται σαφώς, όπως θα είχαν προσμετρηθεί και αν αυτός ο χώρος είχε κατασκευαστεί από την αρχή ως χώρος κύριας χρήσης. Επιπλέον, τι γίνεται στην περίπτωση που ο ρυθμιζόμενος χώρος έχει κοινό τοίχο με βοηθητικό χώρο (διάδρομο αποθηκών στο υπόγειο) ή με κλιμακοστάσιο? Ευχαριστώ!
  3. Ευχαριστώ πολύ tpanag, επομένως ο συνδυασμός πρόσφατο+όχι μετά τη δημοσίευση του νόμου μας καλύπτει.
  4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Michael. Σχετικά με την ημερομηνία μετατροπής χρήσης, αυτό που λες φαίνεται σωστό, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι μήπως με το να δηλώσεις τόσο πρόσφατη ημερομηνία μπεις σε περιπέτειες του τύπου "αποφάσισες να αλλάξεις την χρήση ακριβώς επειδή βγήκε ο νόμος για την ρύθμιση"... Δεν έχω καταλήξει πάνω σ' αυτό ακόμα, και δεν ξέρω και αν είναι οπωσδήποτε απαραίτητο να δηλωθεί, γι αυτό ρωτάω. Όσο για τα υπόλοιπα, περιμένω τα φώτα και των υπολοίπων!
  5. Γεια σας, θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τη ρύθμιση χωρίς να είμαι σίγουρη ότι τα ανεβάζω στη σωστή ενότητα. Ξέρει κανείς τι ζητάει η πολεοδομία της Αγ. Παρασκευής από υπογραφές, δηλώσεις κλπ στην περίπτωση συνιδιοκτησίας? Στον Περισσό μου είπαν ότι έκει ζητάνε ειδική εξουσιοδότηση από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες στον έναν (ανεξάρτητη από την εξουσιοδότηση στο μηχανικό για την παράδοση του φακέλου στην πολεοδομία), υπογραφή από όλους στην αίτηση και δηλώση μόνο από τον εξουσιοδοτημένο συνιδιοκτήτη. Μου είπαν όμως να ρωτήσω τι ισχύει στην πολεδομία που με ενδιαφέρει γιατί τα απαιτούμενα αλλάζουν από τη μία στην άλλη... Γι αυτό ρωτάω μήπως κάποιος συνάδελφος ξέρει για την Αγ. Παρασκευή κ αν έχει το κείμενο της εξουσιοδότησης στον ένα συνιδιοκτήτη. Αν ισχύει κάτι τέτοιο φαντάζομαι ότι και τα παράβολα, ΦΕΜ βγαίνουν στο όνομα αυτού του ιδιοκτήτη?Αλλά στην αμοιβή του μηχανικού μπαίνουν όλοι οι συνιδιοκτήτες? Επίσης, χρειάζεται να δηλωθεί η ημερομηνία μετατροπής χρήσης του προς ρύθμιση χώρου? Γιατί δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε αυτό να πιστοποιηθεί και κυρίως να αξιολογηθεί... Και κάτι τελευταίο: Ιδιώτης θέλει να ρυθμίσει υπόγειο το οποίο στην άδεια δεν φαινόταν (ήταν μπαζωμένο) - γίνεται? Και παίζει ρόλο που η άδειά είναι στο όνομα του και στου αδερφού του, ενώ το οικόπεδο ανήκει στους γονείς του? Οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη!
  6. Στέλνω φωτογραφία, αυτή περίπου είναι η εικόνα.
  7. Δεν πρέπει να είναι νερό. Είναι σκούρο και νομίζω ότι πιο πιθανό είναι να οφείλεται σε λάδι ή κακής ποιότητας ρευστοποιητή.
  8. λογικά θα έχω αύριο φωτογραφία, θα την ανεβάσω.
  9. Γειά σας, Θα ήθελα τα φώτα σας αν κάποιος συνάδελφος έχει συναντήσει αντίστοιχη περίπτωση. Στο ξεκαλούπωμα πλάκας παρουσιάστηκαν στο μπετόν κατά τόπους μαυρίλες, σαν λαδιές. Εκ των υστέρων έμαθα ότι ο ρευστοποιητής που έβαλε ο εργολάβος στο έργο ήταν διαφορετική μάρκα από τον επιβραδυντή που είχε βάλει η εταιρεία παραγωγής μπετόν. Γνωρίζει κάποιος ποιές είναι οι επιπτώσεις ασυμβατότητας επιβραδυντή-ρευστοποιητή, ειδικά στην εμφάνιση του μπετόν?Θα μπορούσαν οι μαυρίλες να οφείλονται σε αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.