Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

hmmypm

Members
  • Περιεχόμενα

    178
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

4 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hmmypm's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παιδιά αν έχει κάποιος δύο πτυχία μηχανικών τότε τι ακριβώς γίνεται με το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ; Όλες οι εισφορές αφορούν το πρώτο πτυχίο και τα δικαιώματα και τα δύο πτυχία; Ευχαριστώ.
  2. Ότι σου αρέσει. Πιστεύω είναι λάθος να κοιτάει κάποιος την επαγγελματική αποκατάσταση μετά από 5+ χρόνια. Άμα σου αρέσουν οι ηλεκτρολόγοι πας στους ηλεκτρολόγους, άμα σου αρέσουν οι πολιτικοί πας στους πολιτικούς.
  3. Άμα θες γίνε πιο συγκεκριμένος και ανέφερε πηγές.
  4. Σωστότατος. Γενικά εντός ΕΜΠ το επίπεδο είναι περίπου ίδιο και στις 9 σχολές και υπάρχουν πάρα πολλά μαθήματα που γίνονται κοινά και υπάρχουν καθηγητές μια; σχολής που διδάσκουν στην άλλη. Ειδικά στους μεταλλειολόγους υπάρχουν και άριστοι φοιτητές και σε αυτή τη σχολή διδάσκουν καθηγητές από άλλες σχολές (ΗΜΜΥ, Πολιτικούς, ΣΕΜΦΕ και άλλες). Γνώμη μου είναι, άμα δεν υπάρχει βιασύνη για εξωτερικό ότι αξίζει η ιδέα του Geo86.
  5. Όποιος ενδιαφέρεται για κατατακτήριες στους Ηλεκτρολόγους ΕΜΠ, ας ρωτήσει ότι θέλει εδώ ή καλύτερα ας μου στείλει πμ. Απλώς να τονίσω ότι φέτος άλλαξαν οι καθηγητές στα κυκλώματα, συνεπώς χρειάζεται λίγη προσοχή.
  6. Ότι λέει ο τίτλος. Θεωρητικά Βιβλία - Άρθρα για Μηχανική - Γεωμετρία Ποδηλάτου. Έχετε κάτι να προτείνετε;
  7. Αν αυτοί είναι ηλίθιοι τότε αυτοί που τους εκλέγουν τι είναι;
  8. Κάποια ΤΕΙ από ότι φαίνεται θα καταργηθούν. Πιο πιθανά της Νέας Μουδανιάς, Ηγουμενίτσας, Μεσολογγίου. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1288756
  9. @ lazarosk, ikaros13 Συμφωνώ με τον omorfh. Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Για την ακρίβεια πρέπει να χωρίσουμε τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες: 1) Αυτούς που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την Ελλάδα ότι θα ζούνε πάντα εδώ. Τότε πράγματι δημιουργείτε το δίλημμα να πάω κάπου που μου αρέσει αλλά μετά να έχω πρόβλημα επαγγελματικό, ή να πάω κάπου έχει σίγουρα λεφτά και ας μη μου αρέσει; Τότε προφανώς καλύτερο είναι να κάνει το δεύτερο, αφού δεν υπάρχει κανένα επάγγελμα, καμία επιστήμη που να τον γοητεύει περισσότερο από τα τοπία της Ελλάδας. Θα ζήσει μια ζωή όπου θα δουλεύει κάτι που δεν του αρέσει (γενικά κατά ένα ποσοστό 95% των Ελλήνων δούλευαν, δουλεύουν και θα δουλεύουν κάτι που δεν τους αρέσει), θα ζει με έναν αξιοπρεπή μισθό, θα χαμογελάει και όταν συναντάει κάποιο πολιτικό από κοντά και γενικά θα χαζεύει τα Ελληνικά τοπία και άντε και άμα πάει καλά η δουλειά του θα ταξιδεύει 1 - 2 εβδομάδες το χρόνο στο εξωτερικό να βλέπει καινούργια τοπία. 2) Αυτούς που δεν έχουν υπογράψει κανένα συμβόλαιο μόνιμης ζωής στην Ελλάδα. Αυτοί που δεν έχουν διλήμματα, αφού ξέρουν ότι μόνο τα όνειρά τους έχουν σημασία στη σύντομη ζωή τους. Αυτούς που θα ζήσουν μια ζωή που θα δουλεύουν και θα αγαπάνε αυτό που κάνουν. Αυτούς που λένε ότι θα πεθάνουν πάνω στη δουλειά τους στο αντικείμενο που θαυμάζουν, αυτούς που δεν τους τρελαίνουν τα πολλά λεφτά, που δεν πουλάνε την ψυχή τους και την ζωή τους για την υπεραφθονία, αυτούς που δεν γουστάρουν να γλείψουν κανέναν πολιτικό του Ελλαδιστάν για να ζήσουν, αυτούς που θέλουν να εξερευνήσουν την Γη και άμα γίνεται να βλέπουν συνέχεια καινούργια τοπία. Ε, σε αυτούς ανήκω εγώ οι περισσότεροι φοιτητές των ΗΜΜΥ ΕΜΠ που μιλάμε κάθε μέρα, καθώς και ο Seeker_nobody από ότι έχω καταλάβει από τα λεγόμενά του. Κατά την γνώμη μου όλοι οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθήσουμε να μπούμε στη κατηγορία 2. Έλα να μιλήσουμε για αυτή τη γενιά σε 10 - 20 χρόνια (μακάρι να είμαστε καλά και να τα λέμε), τότε που θα αναρωτιόνται τι έχουν κάνει στη ζωή τους, όμως τότε πραγματικά θα είναι πολύ αργά.
  10. Μπορείς να μου περιγράψεις λίγο τη ζωή του; Πως θα είναι; Να σου πω εγώ; Τι μλκια έκανα που πήγα σε αυτή τη σχολή και ας βγάζω ν ευρώ, αφού δεν έμαθα αυτό που ήθελα... Αυτό θα το λέει κάθε μέρα, ενώ θα σκέφτεται ότι η ζωή μια φορά έρχεται. Άρα κατά τη γνώμη μου, πρέπει όσο διαρκεί η ζωή μας να ζούμε και να κάνουμε όσο περισσότερα πράγματα μας αρέσουν και όχι να είμαστε υπόδουλοι σε λάθος επιλογές. Επίσης πρέπει κάποια μέρα να καταλάβουμε, ειδικά εμείς οι μορφωμένοι ότι δεν πρέπει να είμαστε υπόδουλοι του χρήματος. Άρα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει σχολή αφού δεν του αρέσει αυτή που είναι και να πάει σε μία που του αρέσει. 1) Άμα σου αρέσει αυτό που κάνεις, προσπαθείς για το καλύτερο και έχεις καταλάβει ότι ζεις σε ένα πλανήτη που λέγεται Γη και όχι Ελλάδα, τότε σίγουρα θα έχεις επαγγελματική αποκατάσταση. Το να κοιτάς να τελειώσεις κάτι που έχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα, μόνο ως ανωριμότητα θα το χαρακτήριζα. 2) Να προσέχεις τι λες και τι κάνεις στο παιδί σου. Αυτή η γενιά (η επόμενη) θα είναι η πιο περίεργη. Είναι η γενιά του facebook, των Αγγλικών και μάλιστα η πρώτη γενιά που (θα) μιλάνε από μικρή ηλικία μεταξύ τους παγκοσμίως. Θα είναι 17 χρονών θα έχει κάνει τρελούς διαλόγους στο ίντερνετ σε όλη τη Γη και θα πας εσύ να του πεις να βρει μια δουλειά που έχει καλή αποκατάσταση στην Ελλάδα και ας μην του αρέσει. Πραγματικά θα σε λυπηθεί.
  11. ******************************** @ Seeker_nobody Έχεις καταλάβει πως έχει η κατάσταση; Έχεις καταλάβει ότι η ζωή δεν κυλάει όπως θες; Άμα συνεχίσεις σε κάτι που δεν σου αρέσει θα μετανιώνεις όλη σου τη ζωή. Μια ζωή που μόνο μια φορά υπάρχει. Δεν υπάρχει δεύτερη.... Τι κάνεις; Άμα δεν σου αρέσει η ΑΣΟΕ και προτιμάς Ηλεκτρολόγους - Μηχανολόγους, παράτα τα τώρα. Τώρα όμως. Αν δεν περάσεις με το 10% ξαναδώσε πανελλήνιες να περάσεις στο Πολυτεχνείο. Θα σου πω κάτι που έχει πει ο Αϊνστάιν εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Ο χρόνος είναι η πιο σχετική ποσότητα που υπάρχει. Κάποιες φορές δεν είναι τόσο αργά όσο νομίζουμε και κάποιες άλλες δεν έχουμε τόσο χρόνο όσο νομίζουμε. Πάρε τις αποφάσεις σου σοβαρά και με λογική μόνο ότι σου αρέσει. Τίποτε άλλο. Όσο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, άμα με το καλό τελειώσεις ή είσαι στα τελειώματα στους Ηλεκτρολόγους ή στους Μηχανολόγους, τότε θα ακούς πολλά ωραία πράγματα για την επιστήμη μας. Εγώ ας πούμε αυτή την εβδομάδα μίλησα με έναν συνάδελφο, 2 χρόνια μεγαλύτερο (εγώ είμαι 5 έτος), ο οποίος τελείωσε τους ΗΜΜΥ ΕΜΠ, ειδικεύτηκε στην όραση υπολογιστών και τώρα δουλεύει σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Αυστραλία με θέμα την τεχνητή ανθρώπινη όραση, δηλαδή πως να βλέπουν οι τυφλοί με τεχνικά μέσα. Το μόνο που μου είπε είναι με το που πάρω το πτυχίο την επόμενη μέρα να φύγω από το Ελλαδιστάν και να πάω κάπου να ευχαριστηθώ την επιστήμη μου. Σχεδόν κάθε μέρα ακούω κάτι αντίστοιχο και γενικά ακούω ότι άμα έχεις όρεξη για μόρφωση - δουλειά - καριέρα, τότε όλα καλά θα πάνε...... Και όμως παράλληλα με αυτά ακούω (σε κάποια φόρουμ, αλλά και σε καθημερινές συνομιλίες) και κάποια θέματα δικαιωμάτων στο Ελλαδιστάν, οικονομική κρίση στο Ελλαδιστάν, δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχουν σπίτια να θερμάνουμε και να φωτίσουμε, παράτατα όσο και αν σου αρέσει το αντικείμενο και πήγαινε και γίνε φαρμακοποιός, δημόσιος υπάλληλος κτλ να μην δουλεύεις ποτέ σοβαρά και να σε πληρώνουν οι χαζοί οι Γερμανοί που δίνουν δάνεια στο Ελλαδιστάν. Θα έχεις μια ευτυχισμένη ζωή..... Και όλα αυτά από ανθρώπους που υποτίθεται είναι μορφωμένοι. Να τους λυπηθείς; Να τους κοροϊδέψεις; Να τους βρίσεις; Πραγματικά δεν ξέρω πως πρέπει να αντιδράσω σε τέτοιους ανθρώπους. Εν ολίγοις φιλαράκο. Πήγαινε εκεί που σου αρέσει όσο πιο γρήγορα μπορείς και μην ακούς κανέναν, παραμόνο τον εαυτό σου....... [Παρατήρηση: Παρακαλώ να μην είμαστε ειρωνικοί και να επιδεικνύουμε σεβασμό στους ομιλητές μας. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής και ειδικά τον κανόνα #8.] Ευχαριστώ petsagouris
  12. Όλα τα παρακάτω δεδομένα αφορούν το αξιόπιστο από τους περισσότερους site για αξιολόγηση πανεπιστημίων http://www.topuniversities.com/ και μάλιστα για το έτος 2011. Οι σχολές ΗΜΜΥ ΕΜΠ, ΠΜ ΕΜΠ και ΠΜ ΑΠΘ βρίσκονται στις 100 καλύτερες στο είδος τους παγκοσμίως και συγκεκριμένα στη θέση 51 - 100. http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering/electrical-engineering http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering/civil-engineering Τέλος οι κατατάξεις σε κάποιες άλλες σχολές: http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering/chemical-engineering http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering/mechanical-engineering
  13. Για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων να μην κάνει κάθε 5 χρόνια πόλεμο για πετρέλαιο η Ιαπωνία (όπως κάνουν οι ΗΠΑ), για να έχει οικονομικά οφέλη (το κόστος των ΑΠΕ είναι ακόμα πολύ υψηλό) και πολλά άλλα. Το εργοστάσιο αρχικά σχεδιάστηκε πριν περίπου 40 χρόνια, και οι προδιαγραφές ήταν πολύ πρόχειρες. Δεν άλλαξε με το πέρασμα των χρόνων. Όμως οι Ιάπωνες μηχανικοί και επιστήμονες ήξεραν ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει αυτό και όμως το αμελούσαν.
  14. Τελείως πρόχειρα, ο λόγος των (ν+1) ρίχτερ / ν ρίχτερ είναι ίσος με 33 φορές τον λόγο των ενεργειών που έχουν οι αντίστοιχοι σεισμοί (τον ακριβή τύπο δεν τον ξέρω). Συνεπώς ο 8.9 ρίχτερ έχει 1089 φορές περισσότερη ενέργεια (ή αλλιώς ένταση) από τον 6.9 ρίχτερ, λόγος που εξαλείφει κάποιες σχετικά μεγάλες αποστάσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.