Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

hmmypm

Members
  • Περιεχόμενα

    178
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by hmmypm

  1. Παιδιά αν έχει κάποιος δύο πτυχία μηχανικών τότε τι ακριβώς γίνεται με το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ; Όλες οι εισφορές αφορούν το πρώτο πτυχίο και τα δικαιώματα και τα δύο πτυχία; Ευχαριστώ.
  2. Ότι σου αρέσει. Πιστεύω είναι λάθος να κοιτάει κάποιος την επαγγελματική αποκατάσταση μετά από 5+ χρόνια. Άμα σου αρέσουν οι ηλεκτρολόγοι πας στους ηλεκτρολόγους, άμα σου αρέσουν οι πολιτικοί πας στους πολιτικούς.
  3. Άμα θες γίνε πιο συγκεκριμένος και ανέφερε πηγές.
  4. Σωστότατος. Γενικά εντός ΕΜΠ το επίπεδο είναι περίπου ίδιο και στις 9 σχολές και υπάρχουν πάρα πολλά μαθήματα που γίνονται κοινά και υπάρχουν καθηγητές μια; σχολής που διδάσκουν στην άλλη. Ειδικά στους μεταλλειολόγους υπάρχουν και άριστοι φοιτητές και σε αυτή τη σχολή διδάσκουν καθηγητές από άλλες σχολές (ΗΜΜΥ, Πολιτικούς, ΣΕΜΦΕ και άλλες). Γνώμη μου είναι, άμα δεν υπάρχει βιασύνη για εξωτερικό ότι αξίζει η ιδέα του Geo86.
  5. Όποιος ενδιαφέρεται για κατατακτήριες στους Ηλεκτρολόγους ΕΜΠ, ας ρωτήσει ότι θέλει εδώ ή καλύτερα ας μου στείλει πμ. Απλώς να τονίσω ότι φέτος άλλαξαν οι καθηγητές στα κυκλώματα, συνεπώς χρειάζεται λίγη προσοχή.
  6. Ότι λέει ο τίτλος. Θεωρητικά Βιβλία - Άρθρα για Μηχανική - Γεωμετρία Ποδηλάτου. Έχετε κάτι να προτείνετε;
  7. Αν αυτοί είναι ηλίθιοι τότε αυτοί που τους εκλέγουν τι είναι;
  8. Κάποια ΤΕΙ από ότι φαίνεται θα καταργηθούν. Πιο πιθανά της Νέας Μουδανιάς, Ηγουμενίτσας, Μεσολογγίου. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1288756
  9. @ lazarosk, ikaros13 Συμφωνώ με τον omorfh. Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Για την ακρίβεια πρέπει να χωρίσουμε τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες: 1) Αυτούς που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την Ελλάδα ότι θα ζούνε πάντα εδώ. Τότε πράγματι δημιουργείτε το δίλημμα να πάω κάπου που μου αρέσει αλλά μετά να έχω πρόβλημα επαγγελματικό, ή να πάω κάπου έχει σίγουρα λεφτά και ας μη μου αρέσει; Τότε προφανώς καλύτερο είναι να κάνει το δεύτερο, αφού δεν υπάρχει κανένα επάγγελμα, καμία επιστήμη που να τον γοητεύει περισσότερο από τα τοπία της Ελλάδας. Θα ζήσει μια ζωή όπου θα δουλεύει κάτι που δεν του αρέσει (γενικά κατά ένα ποσοστό 95% των Ελλήνων δούλευαν, δουλεύουν και θα δουλεύουν κάτι που δεν τους αρέσει), θα ζει με έναν αξιοπρεπή μισθό, θα χαμογελάει και όταν συναντάει κάποιο πολιτικό από κοντά και γενικά θα χαζεύει τα Ελληνικά τοπία και άντε και άμα πάει καλά η δουλειά του θα ταξιδεύει 1 - 2 εβδομάδες το χρόνο στο εξωτερικό να βλέπει καινούργια τοπία. 2) Αυτούς που δεν έχουν υπογράψει κανένα συμβόλαιο μόνιμης ζωής στην Ελλάδα. Αυτοί που δεν έχουν διλήμματα, αφού ξέρουν ότι μόνο τα όνειρά τους έχουν σημασία στη σύντομη ζωή τους. Αυτούς που θα ζήσουν μια ζωή που θα δουλεύουν και θα αγαπάνε αυτό που κάνουν. Αυτούς που λένε ότι θα πεθάνουν πάνω στη δουλειά τους στο αντικείμενο που θαυμάζουν, αυτούς που δεν τους τρελαίνουν τα πολλά λεφτά, που δεν πουλάνε την ψυχή τους και την ζωή τους για την υπεραφθονία, αυτούς που δεν γουστάρουν να γλείψουν κανέναν πολιτικό του Ελλαδιστάν για να ζήσουν, αυτούς που θέλουν να εξερευνήσουν την Γη και άμα γίνεται να βλέπουν συνέχεια καινούργια τοπία. Ε, σε αυτούς ανήκω εγώ οι περισσότεροι φοιτητές των ΗΜΜΥ ΕΜΠ που μιλάμε κάθε μέρα, καθώς και ο Seeker_nobody από ότι έχω καταλάβει από τα λεγόμενά του. Κατά την γνώμη μου όλοι οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθήσουμε να μπούμε στη κατηγορία 2. Έλα να μιλήσουμε για αυτή τη γενιά σε 10 - 20 χρόνια (μακάρι να είμαστε καλά και να τα λέμε), τότε που θα αναρωτιόνται τι έχουν κάνει στη ζωή τους, όμως τότε πραγματικά θα είναι πολύ αργά.
  10. Μπορείς να μου περιγράψεις λίγο τη ζωή του; Πως θα είναι; Να σου πω εγώ; Τι μλκια έκανα που πήγα σε αυτή τη σχολή και ας βγάζω ν ευρώ, αφού δεν έμαθα αυτό που ήθελα... Αυτό θα το λέει κάθε μέρα, ενώ θα σκέφτεται ότι η ζωή μια φορά έρχεται. Άρα κατά τη γνώμη μου, πρέπει όσο διαρκεί η ζωή μας να ζούμε και να κάνουμε όσο περισσότερα πράγματα μας αρέσουν και όχι να είμαστε υπόδουλοι σε λάθος επιλογές. Επίσης πρέπει κάποια μέρα να καταλάβουμε, ειδικά εμείς οι μορφωμένοι ότι δεν πρέπει να είμαστε υπόδουλοι του χρήματος. Άρα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει σχολή αφού δεν του αρέσει αυτή που είναι και να πάει σε μία που του αρέσει. 1) Άμα σου αρέσει αυτό που κάνεις, προσπαθείς για το καλύτερο και έχεις καταλάβει ότι ζεις σε ένα πλανήτη που λέγεται Γη και όχι Ελλάδα, τότε σίγουρα θα έχεις επαγγελματική αποκατάσταση. Το να κοιτάς να τελειώσεις κάτι που έχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα, μόνο ως ανωριμότητα θα το χαρακτήριζα. 2) Να προσέχεις τι λες και τι κάνεις στο παιδί σου. Αυτή η γενιά (η επόμενη) θα είναι η πιο περίεργη. Είναι η γενιά του facebook, των Αγγλικών και μάλιστα η πρώτη γενιά που (θα) μιλάνε από μικρή ηλικία μεταξύ τους παγκοσμίως. Θα είναι 17 χρονών θα έχει κάνει τρελούς διαλόγους στο ίντερνετ σε όλη τη Γη και θα πας εσύ να του πεις να βρει μια δουλειά που έχει καλή αποκατάσταση στην Ελλάδα και ας μην του αρέσει. Πραγματικά θα σε λυπηθεί.
  11. ******************************** @ Seeker_nobody Έχεις καταλάβει πως έχει η κατάσταση; Έχεις καταλάβει ότι η ζωή δεν κυλάει όπως θες; Άμα συνεχίσεις σε κάτι που δεν σου αρέσει θα μετανιώνεις όλη σου τη ζωή. Μια ζωή που μόνο μια φορά υπάρχει. Δεν υπάρχει δεύτερη.... Τι κάνεις; Άμα δεν σου αρέσει η ΑΣΟΕ και προτιμάς Ηλεκτρολόγους - Μηχανολόγους, παράτα τα τώρα. Τώρα όμως. Αν δεν περάσεις με το 10% ξαναδώσε πανελλήνιες να περάσεις στο Πολυτεχνείο. Θα σου πω κάτι που έχει πει ο Αϊνστάιν εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Ο χρόνος είναι η πιο σχετική ποσότητα που υπάρχει. Κάποιες φορές δεν είναι τόσο αργά όσο νομίζουμε και κάποιες άλλες δεν έχουμε τόσο χρόνο όσο νομίζουμε. Πάρε τις αποφάσεις σου σοβαρά και με λογική μόνο ότι σου αρέσει. Τίποτε άλλο. Όσο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, άμα με το καλό τελειώσεις ή είσαι στα τελειώματα στους Ηλεκτρολόγους ή στους Μηχανολόγους, τότε θα ακούς πολλά ωραία πράγματα για την επιστήμη μας. Εγώ ας πούμε αυτή την εβδομάδα μίλησα με έναν συνάδελφο, 2 χρόνια μεγαλύτερο (εγώ είμαι 5 έτος), ο οποίος τελείωσε τους ΗΜΜΥ ΕΜΠ, ειδικεύτηκε στην όραση υπολογιστών και τώρα δουλεύει σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Αυστραλία με θέμα την τεχνητή ανθρώπινη όραση, δηλαδή πως να βλέπουν οι τυφλοί με τεχνικά μέσα. Το μόνο που μου είπε είναι με το που πάρω το πτυχίο την επόμενη μέρα να φύγω από το Ελλαδιστάν και να πάω κάπου να ευχαριστηθώ την επιστήμη μου. Σχεδόν κάθε μέρα ακούω κάτι αντίστοιχο και γενικά ακούω ότι άμα έχεις όρεξη για μόρφωση - δουλειά - καριέρα, τότε όλα καλά θα πάνε...... Και όμως παράλληλα με αυτά ακούω (σε κάποια φόρουμ, αλλά και σε καθημερινές συνομιλίες) και κάποια θέματα δικαιωμάτων στο Ελλαδιστάν, οικονομική κρίση στο Ελλαδιστάν, δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχουν σπίτια να θερμάνουμε και να φωτίσουμε, παράτατα όσο και αν σου αρέσει το αντικείμενο και πήγαινε και γίνε φαρμακοποιός, δημόσιος υπάλληλος κτλ να μην δουλεύεις ποτέ σοβαρά και να σε πληρώνουν οι χαζοί οι Γερμανοί που δίνουν δάνεια στο Ελλαδιστάν. Θα έχεις μια ευτυχισμένη ζωή..... Και όλα αυτά από ανθρώπους που υποτίθεται είναι μορφωμένοι. Να τους λυπηθείς; Να τους κοροϊδέψεις; Να τους βρίσεις; Πραγματικά δεν ξέρω πως πρέπει να αντιδράσω σε τέτοιους ανθρώπους. Εν ολίγοις φιλαράκο. Πήγαινε εκεί που σου αρέσει όσο πιο γρήγορα μπορείς και μην ακούς κανέναν, παραμόνο τον εαυτό σου....... [Παρατήρηση: Παρακαλώ να μην είμαστε ειρωνικοί και να επιδεικνύουμε σεβασμό στους ομιλητές μας. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής και ειδικά τον κανόνα #8.] Ευχαριστώ petsagouris
  12. Όλα τα παρακάτω δεδομένα αφορούν το αξιόπιστο από τους περισσότερους site για αξιολόγηση πανεπιστημίων http://www.topuniversities.com/ και μάλιστα για το έτος 2011. Οι σχολές ΗΜΜΥ ΕΜΠ, ΠΜ ΕΜΠ και ΠΜ ΑΠΘ βρίσκονται στις 100 καλύτερες στο είδος τους παγκοσμίως και συγκεκριμένα στη θέση 51 - 100. http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering/electrical-engineering http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering/civil-engineering Τέλος οι κατατάξεις σε κάποιες άλλες σχολές: http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering/chemical-engineering http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering/mechanical-engineering
  13. Για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων να μην κάνει κάθε 5 χρόνια πόλεμο για πετρέλαιο η Ιαπωνία (όπως κάνουν οι ΗΠΑ), για να έχει οικονομικά οφέλη (το κόστος των ΑΠΕ είναι ακόμα πολύ υψηλό) και πολλά άλλα. Το εργοστάσιο αρχικά σχεδιάστηκε πριν περίπου 40 χρόνια, και οι προδιαγραφές ήταν πολύ πρόχειρες. Δεν άλλαξε με το πέρασμα των χρόνων. Όμως οι Ιάπωνες μηχανικοί και επιστήμονες ήξεραν ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει αυτό και όμως το αμελούσαν.
  14. Τελείως πρόχειρα, ο λόγος των (ν+1) ρίχτερ / ν ρίχτερ είναι ίσος με 33 φορές τον λόγο των ενεργειών που έχουν οι αντίστοιχοι σεισμοί (τον ακριβή τύπο δεν τον ξέρω). Συνεπώς ο 8.9 ρίχτερ έχει 1089 φορές περισσότερη ενέργεια (ή αλλιώς ένταση) από τον 6.9 ρίχτερ, λόγος που εξαλείφει κάποιες σχετικά μεγάλες αποστάσεις.
  15. Ο σεισμός έγινε 07:45 ώρα Ελλάδος, οπότε έχουν περάσει 16 ώρες. Συνεπώς αυτή τη στιγμή το τσουνάμι αρχίζει να ακουμπάει τη Νότια Αμερική.
  16. Συνάδελφοι σε κάποια βίντεο που κυκλοφορούν στο internet είδα ότι το τσουνάμι παρέσυρε και κάποια σπίτια. Θέλω να ρωτήσω πόσο εύκολο είναι τα σπίτια να στέκονται ακίνητα σε τέτοια κύματα; Επίσης μπορείτε να μου εξηγήσετε αν ένα κύμα έχει μεγάλη ορμή, τότε τι έχει μεγάλο; Ταχύτητα ή μάζα; Αλλιώς πως μετράμε την ένταση ενός τέτοιου κύματος; Με την ενέργεια που μεταφέρει; Από ποιον τύπο δίνεται; Τέλος για ποιο λόγο το κύμα δεν έφτασε σε άλλες χώρες; Λόγο του εύρους που απέκτησε αφού ανοίχτηκε, ελλατώθηκε ας πούμε η έντασή του ανά παραθαλάσσιο μήκος;
  17. Δεν καταλαβαίνω. Με μπέρδεψες.. Οκ, έχεις δίκιο, αλλά μη ξεχνάς τι μόρφωση έχουν οι ιατροί... Καταρχάς να πω ότι η μονιμότητα δεν υπάρχει, δηλαδή το κράτος άμα θέλει μπορεί να τους απολύσει, αλλά μέχρι στιγμής το έχει κάνει σπάνια για αυτό και όλοι έχουν τη σιγουριά της μονιμότητας. Ωστόσο αναγκαστικά τώρα θα το κάνει... Πριν δυο μήνες είχαμε την αναλογία 1 προς 5 (προσλήψεις / απολύσεις) στο δημόσιο, αυτές τις μέρες έχουμε γενικά το πάγωμα των προσλήψεων (με ΑΣΕΠ με ξεΑΣΕΠ) και τους επόμενους μήνες ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να κάνει απολύσεις.
  18. Ναι δεν είναι όλοι οι ΔΥ τεμπέληδες. Πάντως σίγουρα ένα ποσοστό 95%+ είναι και τεμπέληδες και απεργοί και ξύστες και πληρώνονται πολύ μηνιαία και παίρνουν δώρα και δίμηνες διακοπές και άδειες για να κάνουν τα κορυφαία μεταπτυχιακά του πάντειου (πραγματικά εγώ πιστεύω ότι οι απόφοιτοι του πάντειου θα πάνε την Ελλάδα μπροστά) και και και και και και και και και...... Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα και πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξουν. Το μόνο που δεν θέλω να γίνει με τίποτα (γιατί όλοι έχουμε τουλάχιστον έναν ΔΥ συγγενή) είναι να μην τους γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η τεμπελιά στην εποχή των συντάξεών τους. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι ένας από τους λόγους που δεν πάει μπροστά η χώρα είναι οι 650.000 τεμπέληδες από τους 700.000 ΔΥ και αν στην τελική ανάλυση γμθει τελείως η χώρα, αυτοί οι τεμπέληδες ΔΥ ίσως θα έχουν πρόβλημα στη σύνταξη μετά και όμως θα έχουν μερίδιο ευθύνης. Γνώμη μου ότι για να σωθεί η κατρακύλα της χώρας από την σαπίλα του δημοσίου πρέπει ο μέσος ΔΥ που έχει τη σιγουριά της μονιμότητας να παίρνει 6 Ευρώ την ώρα (δηλαδή άμα δουλεύει 5 ώρες την μέρα και 22 μέρες των μήνα να παίρνει 660 Ευρώ), τις διακοπές και τις άδειες να μην πληρώνεται, αλλά να του δίνεται η δυνατότητα να δουλέψει, ενώ ο ιδιωτικός υπάλληλος που δεν έχει τη σιγουριά της μονιμότητας, 8 Ευρώ την ώρα (δηλαδή αντίστοιχα 880 Ευρώ την μέρα). Ξέρω ότι κάποιοι θα διαφωνήσετε (ειδικά όσοι έχετε συγγενείς ΔΥ), αλλά πραγματικά δεν έχω πρόβλημα να παίρνουν πολλά λεφτά όσοι αξίζουν (για εμένα οι ιατροί πρέπει να παίρνουν τα 10πλάσια από τους μηχανικούς), αλλά όλοι μα όλοι ξέρουμε ότι το 95% των ΔΥ ξύνονται. Ωστόσο ikaros13 και οι μηχανικοί ΔΥ είναι ξύστες και μάλιστα ίσως οι πιο κορυφαίοι. Πραγματικά παιδιά έχω έναν ΗΜΜΥ ΔΥ γνωστό, που δουλεύει στο υπουργείο μεταφορών - επικοινωνιών. Ουσιαστικά δουλεύει 4-5 ώρες την μέρα, έχει σταθερό μισθό γύρω στα 2500 Ευρώ + λαδώματα για άδειες + λαδώματα για διπλώματα οδήγησης (είναι επιτηρητής) + άδεια 2 χρόνων για να κάνει ένα μεταπτυχιακό του π@τσου στην ασοε ++++. Και το κορυφαίο;;; Ήταν κομματόσκυλο στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ, δηλαδή τα περισσότερα μαθήματα τα πέρασε από το παράθυρο και συνεπώς δεν ξέρει τίποτα..... Για να δούμε πόσο θα συνεχιστεί ακόμα αυτή η κατάσταση και που θα οδηγήσει. Όλοι πάντως καταλαβαίνουμε ότι από τη στιγμή που ο Έλληνας ΔΥ αμείβεται 100 πλάσια για την απόδοσή του, ενώ ο απλός Κινέζος εργάτης 0.01 για την απόδοσή του (άμα νομίζεται ότι τα 6 Ευρώ / ώρα που είπα παραπάνω είναι λίγα σκεφτείτε ότι στην Κίνα ο μέσος μισθός είναι 0.10 Ευρώ / ώρα) και δεδομένου ότι ζούμε σε μια παγκόσμια ουσιαστικά οικονομία, υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Τέλος να κάνω μια ερώτηση για όποιον ξέρει. Και στην υπόλοιπη Ευρώπη οι ΔΥ αμείβονται παραπάνω από αυτά που αξίζουν; Και εκεί έχουν τη σιγουριά της μονιμότητας;
  19. Εγώ όσες φορές έχω έρθει σε επαφή με υπαλλήλους του ΟΤΕ μόνο ως γνήσιους δημόσιους υπαλλήλους θα τους χαρακτήριζα.
  20. Σύμφωνα με πληροφορίες που τρέχουν τις τελευταίες ώρες υπάρχουν περίπου 130 Έλληνες Μηχανικοί εγκλωβισμένοι σε εργοτάξια της Λιβύης (κυρίως στην έρημο Σαχάρα). Ακολουθούν Πηγές: Συνεντεύξεις του 35χρονου Παναγιώτη Κορυφίδη, Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού ΑΠΘ που βρίσκεται εγκλωβισμένος στη Λιβύη και της μητέρας του. "Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Κάποιοι φεύγουν απο εδώ που είμαστε. Παίρνουν οχήματα και φευγουν απο μόνοι τους. Δεχόμαστε επιθέσεις. Πριν 5 λεπτά ξαναδεχθήκαμε επίθεση. Οι περισσότεροι άλλων εθνικοτήτων φεύγουν απο το σημείο με βαλίτσες με δική τους ευθύνη. Εδώ στη έρημο αυτή τη στιγμή, στο Φάρεκ, είμαστε 10 Έλληνες και 10 Κύπριοι. Είμαστε καλά στην υγεία μας. Δεν έχουμε τρόπο για να φύγουμε με ασφάλεια. Οι επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει. Δεν έχουμε τρόπο διαφυγής. Είμαστε 600 χιλιόμετρα από τη Βεγγάζη, μέσα στην έρημο Σαχάρα. Απευθύνουμε έκκληση να φύγουμε, θέλουμε να γυρίσουμε στη χώρα μας. Εχουμε δώσει συντεταγμένες για το που είμαστε στο υπουργείο Εξωτερικών. Θέλουμε να έρθει το ελληνικό κράτος να μας σώσει, η κατάσταση είναι κρίσιμη". Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας του 35χρονου τοπογράφου - μηχανικού Παναγιώτη Κορυφίδη από την Πτολεμαϊδα. Νωρίτερα, η μητέρα του Ευαγγελία Κορυφίδη, μίλησε αποκλειστικά στο NEWSIT για τις δύσκολες ώρες που περνά το παιδί της και απήυθυνε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους να βοηθήσουν τον Παναγιώτη να επιστρέψει σπίτι του. "Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε καθόλου, έχει διακοπεί η επικοινωνία. Τελευταία φορά που μίλησα μαζί του ήταν τα ξημερώματα στις 3.00. Μου είπε πως είναι στην έρημο στην πόλη Φάρεκ κλεισμένος μαζί με άλλους Ελληνες μηχανικούς και δεν μπορούν να βγουν έξω γιατί θα τους λεηλατήσουν. Χθες τους πήραν τα αυτοκίνητα και σήμερα τους λεηλάτησαν και τους πήραν τα ρολόγια τους και ότι άλλο είχαν μαζί τους. Το παιδί μου και οι άλλοι φοβούνται για τους ζωές τους, μήπως τους σκοτώσουν και τους παρατήσουν, υπάρχει κίνδυνος. Εγώ κοντεύω να τρελλαθώ απο την αγωνία μου και ο πατέρας του έχει πρόβλημα υγείας. Από το Υπουργείο Εξωτερικών μας λένε πως κάνουν προσπάθειες αλλά δεν μπορούν να προσεγγίσουν το μέρος γιατί είναι έρημος. Δεν κάνουν τίποτα για αυτή την κατάσταση. Το παιδί μου το πρωϊ ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια. Παρακαλώ τους αρμόδιους ότι μπορούν να κάνουν για να βάλουν κάποιο μέσο να φέρουν τους ανθρώπους σε μέρος που μπορούν να φύγουν και να γυρίσουν στην πατρίδα. Την τελευταία φορά που μίλησα μαζί του είπαν ότι φοβόταν οτι θα πάρουν και το κινητο του και ότι φοβόταν πως θα ξαναπάνε οι ένοπλοι να κάνουν πλιάτσικο, να τους κλέψουν και να τους σκοτώσουν"newsit http://www.klikpress.com/index.php/nea/kozani/17330 http://www.eordaia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2147:2011-02-22-14-19-34&catid=151:22 Και εδώ περίπου στο 5 λεπτό και μετά: http://webtv.antenna.gr/webtv/watch?cid=h_u_ftk_g_o_czww%3d Κουράγιο φίλοι - συνάδελφοι. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Ότι νέο έχουμε ας το γράψουμε εδώ.
  21. Φίλε καλησπέρα. Για το ΕΜΠ νομίζω ότι και εσύ στο 1 εξάμηνο κατατάσσεσαι ενώ υπάρχει περίπτωση να κατατάσσεσαι στο 3. Το αν αξίζει να πας στους ΠΜ στα 23 μετά την ΟκΔΕ, είναι καθαρά δικό σου θέμα και για την ακρίβεια τι θέλεις να κάνεις. Έχε υπόψιν σου ότι από τα 63 μαθήματα πάρα πολύ λίγα θα σου αναγνωριστούν (ίσως κανά δυο οικονομίες, αλλά δεν είμαι σίγουρος) και γενικά θέλει να έχεις όρεξη αλλά και οικονομική άνεση (ώστε να μην χρειάζεται να δουλέψεις) για να τη βγάλεις. Παράλληλα με δουλειά βγαίνει, αλλά πρέπει να φτύσεις γερό αίμα. Με απλά λόγια άμα έχεις οικονομική άνεση ή δουλεύεις στο δημόσιο πήγαινε. Αν δεν έχεις και πρέπει αναγκαστικά να δουλεύεις (εκτός δημοσίου) τότε: α) Αν θες να βγάλεις τους ΠΜ για ΕΔ, για μηχανιλίκι και για μούρη, τότε μην πας, δεν αξίζει και μάλλον δεν θα τα καταφέρεις. β) Αν θες να γίνεις ΠΜ γιατί σου αρέσει η μηχανική, η στατική, η αντισεισμική μελέτη κτιρίων κτλ, καθώς και αυτά που λέει παρακάτω ο AlexisPap,τότε να πας και θα τα καταφέρεις να τη βγάλεις. Τέλος να σου πω, ότι η επιτυχία στις κατατακτήριες στο ΕΜΠ είναι πανδύσκολη και πραγματικά η έννοια του πολύ διαβάσματος χάνει σε κάποια σημεία την ουσία της.
  22. Οι κατατακτήριες για φέτος (Δεκέμβριος 2010) έχουν γίνει και τα αποτελέσματα είναι εδώ: http://www.ece.ntua.gr/attachments/316_315_%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%20%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD%202010%20%CE%91%CE%95%CE%99-%CE%A4%CE%95%CE%99-1.pdf Για του χρόνου να περιμένεις το καλοκαίρι ανακοίνωση. Καλή συνέχεια στις σπουδές σου και στη καριέρα σου.
  23. Και εγώ αυτή ακριβώς την εντύπωση έχω. Δεν έχω δει κανένα σοβαρό άτομο να κάνει MBA. Μόνο κάτι αποτυχημένοι που τους ρωτάς τι ξέρεις από υπολογιστές και σου απαντάνε έχω ECDL....
  24. Ότι λέει ο τίτλος. Με πήραν και μου είπαν ότι υπάρχει συσκευή εξοικονόμησης ενέργειας για σπίτια. Αυτή τοποθετείτε στη πρίζα και πάει το συνημίτονο του ρεύματος κοντά στο 1 (κάτι σαν πυκνωτής). Αυτό μου είπαν. Όμως αν στη ΔΕΗ τα σπίτια πληρώνουν ενεργό ισχύ (που αυτό νομίζω ότι γίνεται), αυτό είναι κοροϊδία. Έτσι δεν είναι;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.