Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Chrisos

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Chrisos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν κρίνω από την πληρωμή της περιοδικής ΦΠΑ, βγάζει τον αριθμό και την ημερομηνία υποβολής της. Το πρόβλημα με τις αποδείξεις πληρωμής φόρων μέσω νετ είναι πως δεν αποδεικνύουν πραγματικά την πληρωμή. Η συναλλαγή είναι σε εκκρεμότητα και μπορείς να την ακυρώσεις μέχρι τις 12 το βράδυ (π.χ. αν πλήρωσες την παρασκευή μέχρι αύριο στις 12 το βράδυ μπορείς να το ακυρώσεις γιατί είναι αργίες) οπότε μόνο αν πας την Τρίτη στην τράπεζα να σου βάλει κάποια σφραγίδα (από Τρίτη και εξής π.χ.) είναι πλέον βέβαιο πως πλήρωσες. Όταν ενημερωθεί όμως το taxis θα υπάρχει μάλλον κάποιος τρόπος επιβεβαίωσης, όπως π.χ. με τις πληρωμές των αυθαιρέτων μέσω του ηλεκτρονικού κωδικού. Αλλιώς μπορείς να κάνεις κάλλιστα μια προσποίηση πληρωμής, τυπώνεις την απόδειξη, ακυρώνεις την πληρωμή και είσαι κύριος Μόλις πλήρωσα 0,03 ευρώ στο ΤΣΜΕΔΕ μέσω SimplePay και βγάζει μια απόδειξη με πρόσθετα στοιχεία: ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ: 5619491 ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟς ΑΝΑΦΟΡΑΣ I-BANK SIMPLE PAY: 140105150721 και δεν βλέπω να ακυρώνεται, οπότε λογικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Βέβαια δεν ξέρω πως θα διασφαλιστεί πως δεν θα χρησιμοποιήσω την ίδια απόδειξη και για άλλα έργα, απλά με μία επανεκτύπωση
  2. geokaloger είσαι σε λάθος πληρωμή, πρέπει να επιλέξεις την πρώτη πληρωμή που έχει το i-bank την "Βεβαιωμένων Οφειλών Δ.Ο.Υ. (Φόρος Εισοδήματος Φ.Π., Φ.Α.Π. κλπ.)". Το θέμα για το ΦΕΜ είναι πως μάλλον θα περιμένουμε 1-2 εργάσιμες όπως π.χ. για το ΦΠΑ για να πάρει αριθμό η δήλωση.. Το ΤΣΜΕΔΕ το υπολογίζει άψογα στο simple pay και μπορείς να πληρώσεις είτε με χρεωστική/πιστωτική είτε με λογαριασμό εθνικής βάζοντας τους κωδικούς του i-bank. Αν η ΥΔΟΜ δεν το δεχθεί, θα αναγκαστείς να περάσεις από κατάστημα εθνικής (εκτός ταμείου) για να σου βάλουν σφραγίδα απ'όσο ξέρω..
  3. Τα πράγματα είναι ξακάθαρα όσον αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση, αυτή την υπογράφει ο ιδιοκτήτης. Εμείς Βεβαίωση υπογράφουμε, τύπος και περιεχόμενο της οποίας θα καθοριστεί με ΥΑ, ενώ η νόμιμη (κατά την ένοια του ν.3919) αμοιβή μας για την βεβαίωση αυτή επίσης ΘΑ καθοριστεί. Μέχρι τότε τι κάνουμε; Άντε, φτιάξαμε μία καλή βεβαίωση και την δέχτηκε ο συμβολαιογράφος, η αμοιβή μας ποια θα πρέπει να φαίνεται; Κάνουμε ένα συμφωνητικό λόγω απελευθερωσης και είμαστε οκ όσο κι αν συμφωνήσουμε, όμως οι κρατήσεις (ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ) που υπολογίζονται επι της νόμιμης; Αυτό που κατάλαβα είναι πως δεν ξαναγίνεται μεταβίβαση αυτό τον μήνα έτσι όπως πάμε, έχει 8 μέρες που ψηφίστηκε ο νόμος - άρχισε κιόλας η ισχύς του - και ούτε μία εγκύκλιος, ΥΑ, ΚΥΑ ή ο,τιδήποτε που να βοηθάει απο ΥΠΕΚΑ ή ΤΕΕ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.