Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τινάκι

Core Members
  • Περιεχόμενα

    227
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Τινάκι last won the day on Ιούλιος 15 2011

Τινάκι had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.753 profile views

Τινάκι's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

15

Φήμη στην κοινότητα

  1. ωραία, σας ευχαριστώ θερμά για τις τεκμηριωμένες απαντήσεις, συμφωνώ ότι η 01/01/2020 δεν έχει ισχυρή βάση
  2. Εύχαριστώ, ναι έχω διαβάσει το συγκεκριμένο FAQ στην πλατφόρμα, όμως εδώ έχετε αναγράψει την Ημερομηνία Υπαγωγής ως απάντηση. https://www.michanikos.gr/forums/topic/58248-δήλωση-διόρθωσης-τετραγωνικών-στους-δήμους/?do=findComment&comment=1066400
  3. Στην "Ημερομηνία έναρξης αλλαγής τ.μ." αναγράφεται η ημερομηνία που έγινε η τακτοποίηση (π.χ. 2020) του αυθαιρέτου ή το έτος παλαιότητας αυθαιρεσίας (π.χ. 1980) από τη Δήλωση Υπαγωγής;
  4. Μα το TaxisNet δεν κάνει δεκτό για τη μεταβολή τού Ε9 τον αριθμό 999999999, παρόλο που στην ΠΟΛ αναγράφεται ως λύση. Εμφανίζει με κόκκινο μήνυμα ότι δεν είναι έγκυρος και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει η ολοκλήρωση της μεταβολής. Οπότε υπάρχουν 3 επιλογές για την ενημέρωση του Ε9: _Καταχώρηση αποθήκης/γκαράζ ως μη ηλεκτροδοτούμενη/ο. _Καταχώρηση αριθμού παροχής του Κοινόχρηστου λογαριασμού. _Καταχώρηση αριθμού παροχής του Διαμερίσματος λογαριασμού. Ωστόσο και οι 3 αυτές επιλογές είναι προβληματικές!
  5. Καλημέρα αγαπητοί... Με ρώτησε χθες ένας γείτονας για τον οπλισμό μίας μικρής πλάκας 2x2 που θέλει μόνος του να κατασκευάσει. Θα πατήσει απλά πάνω σε τούβλο 20 πόντων, χωρίς σενάζ. Δε θα έχει φορτία πάνω, ίσως ένα μικρό ηλιακό μόνο, είπε. Του απάντησα στα γρήγορα για Φ8/150 πάνω-κάτω (και στις δύο διευθύνσεις) και περιμετρικά πιο πυκνά, ανά 100 mm. Πάχος πλάκας γύρω στα 12 cm και μπετόν αυτό που ως παντογνώστης ξέρει από μόνος του να φτιάξει. Πρότεινα να ζητήσει τα σίδερα έτσι, και να βάζει 2 αντιδιαμετρικά & ανάποδα ώστε να καλυφθεί όλη η πλάκα, πάνω-κάτω από άκρη σε άκρη. Και στις δύο διεθύνσεις. _______ 60 cm |_________________________________ 195 cm Ή να αγοράσει δομικό πλέγμα, πάνω-κάτω και στις άκρες φουρκέτες. Ερώτηση 1: Να χάσω τον ύπνο μου το βράδυ ή δεν έκανα μεγάλη γκάφα; Ένα μάστορας που τον βοηθάει είπε ότι είναι πολλά τα σίδερα, και ότι θέλει μόνο κάτω. Ερώτηση 2: Οι φουρκέτες πρέπει να δένονται πάνω (κατά μήκος) στα ευθύγραμμα σίδερα ή επιτρέπεται και ανάμεσά τους; Τ.
  6. Τα χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό μου προς το τέλος του Ιουλίου, δηλαδή πριν την κατάργηση των εξετάσεων και για αυτό ανησυχώ μήπως θα πρέπει να τα επιστρέψω.
  7. Καλησπέρα! Είμαι ταμειακά ενήμερη (πλήρωσα το e-Παράβολο) αλλά δεν έδωσα, ούτε και πρόκειται, ποτέ εξετάσεις. Δικαιούμαι ακόμα τα 400 ευρώ ή δε θεωρούμαι πλέον ενεργειακός επιθεωρητής και να τα επιστρέψω μήπως; (Δεν κατάλαβα ποτέ τι έγινε με την πρόσφατη κατάργηση των εξετάσεων, και αν πρέπει να κάνω κάτι για την ένταξή μου στην Α' Τάξη ή αυτόματα το ΥΠΕΚΑ θα ενημερώσει το μητρώο!)
  8. Ισχύει πράγματι αυτό παραπάνω για τις ίδιες εισφορές ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ; Αν δηλαδή διαγραφώ από ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ, και πουλάω ρούχα ως μισθωτή σε ένα μαγαζί, πάλι τα ίδια ισχύουν για εργαζόμενο και εργοδότη; Και εγώ θα πληρώνω ΙΚΑ (μηνιαία κράτηση από τον μισθό μου) και ο εργοδότης; Και αν υποθέσουμε ότι ο μικτός μισθός μου θα είναι ίδιος με αυτόν του μηχανικού, οι κρατήσεις είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες για τον εργαζόμενο αλλά και τον εργοδότη ή ίδιες πράγματι;
  9. Να είσαι καλά, δεν το είχα δει πριν. Επομένως είναι φτηνότερο το μπλοκάκι και δεν είναι μόνο η αποζημείωση της απόλυσης ο λόγος που ο εργοδότης το επιθυμεί. Άρα η Ασφαλιστική Κλάση και η Ειδική Προσαύξηση δεν επιβαρύνουν επιπλέον τον εργοδότη, αλλά τον εργαζόμενο μόνο. Η απάντηση στο 7) θα έχει ενδιαφέρον.
  10. Δες κι εδώ μήπως βγάλεις άκρη, αν και παλαιό λίγο. http://www.spme.gr/uploads/ef29fb7529bdc169.pdf
  11. Εγώ δεν έχω ακόμα καταλάβει... Ως ελεύθερη επαγγελματίας μηχανικός πληρώνω π.χ. 1800 ανά εξάμηνο (300 ευρώ κάθε μήνα) από την τσέπη μου, είτε δουλέυω στο δικό μου γραφείο, είτε με μπλοκάκι σε άλλο. Ως μισθωτός μηχανικός γίνεται ασφαλιστική κράτηση από το μισθό κάθε μήνα, ενός ποσού προς ΤΣΜΕΔΕ και προς ΙΚΑ (ασθένεια-χρήμα) το οποίο ουσιαστικά ο εργαζόμενος πληρώνει αφού αφαιρείται από τον μισθό. Δύο ερωτήσεις παρακαλώ: 4). Αυτό το ποσό είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από τα 300 ευρώ; Αν κατάλαβα καλά η απάντηση σχετίζεται με το ύψος του μισθού, σωστά; 5). Ας υποθέσουμε ότι το ποσό αυτό είναι ακριβώς το ίδιο. Αν κατάλαβα καλά, επιπλέον των 300 ευρώ, ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ λαμβάνουν από τον εργοδότη και κάποια άλλα επιπλέον χρήματα, σωστά; Πόσο πολλά είναι αυτά τα χρήματα; Ψίχουλα ή είναι ένα σημαντικό ποσό; Ή μήπως κατάλαβα λάθος και τα 300 ευρώ είναι η συνολική κράτηση για εργαζόμενο και εργοδότη; Και δύο επιπλέον ερωτήσεις, σημαντικές: 6). Αν ο εργαζόμενος μισθωτός δεν απασχολείται ως μηχανικός αλλά σε μία άσχετη προς το αντικείμενό μας εταιρεία, και ο εργοδότης ωστόσο είναι σωστά ενημερώμένος για τη νομοθεσία που ισχύει οπότε αδιαμαρτύρητα καλύπτει ΤΣΕΜΕΔΕ και ΙΚΑ (ασθένεια-χρήμα) κάθε μήνα, τα ποσά αυτά (για τον εργαζόμενο και τον εργοδότη) είναι ακριβώς τα ίδια με την παραπάνω περίπτωση όπου ο μισθωτός απασχολείται στην εταιρεία ως μηχανικός; Ας υποθέσουμε ότι ο μικτός μισθός και στις δύο περιπτώσεις είναι ο ίδιος, είτε δηλαδή κάνω μελέτη, είτε πουλάω ρούχα. 7). Αν διαγραφώ από ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ, και πουλάω ρούχα ως μισθωτή σε ένα μαγαζί, πάλι τα ίδια ισχύουν για εργαζόμενο και εργοδότη; Δηλαδή και εγώ θα πληρώνω ΙΚΑ (μηνιαία κράτηση από τον μισθό μου) και ο εργοδότης; Και αν υποθέσουμε ότι ο μικτός μισθός μου είναι ίδιος με αυτόν του μηχανικού, οι κρατήσεις είναι μεγαλύτερες οι μικρότερες για εργαζόμενο και εργοδότη; Σας ευχαριστώ!
  12. Μπράβο σας κ. Ροδόπουλε! Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή τη μετάδοση γνώσης!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.