Μετάβαση στο περιεχόμενο

lzs

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αμφικλεια
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lzs's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μήπως αυτές οι χρυσές αντάυγειες είναι χρυσαλίδες; Στα δρύινα πατώματα αν το ξύλο είναι από το πυρήνα του κορμού έχει κάποιες ανοικτόχρωμες "ανταυγειες" που ονομάζονται χρυσαλίδες. Αυτές δεν μπορεις να τις φτιάξεις πρέπει να είναι το ξύλο από το πυρήνα του κορμού. Δεν ξέρω αν οι χρυσαλίδες απαντώνται και σε άλλα είδη ξύλων.
  2. Ομοίως για τα πεπερασμένα και με το Next! Όταν προσομοιώνω ένα κτίριο με υπόγειο τις θεωρώ το διάφραγμα της οροφής υπογείου αμετάθετο και δεν περιλαμβάνω στο μοντέλο το τοιχώματα, αλλά μόνο τα κατακόρυφα στοιχεία που συνεχίζουν στο ισόγειο. Εκτός βέβαια αν έχω πολλά ανοίγματα ή είναι τα περισσότερα είναι σε μία πλευρά.
  3. Βέβαια για να το δεις αυτό πρέπει να έχεις περιλάβει στο μοντέλο και τα περιμετρικά τοιχώματα υπογείου, οπότε αν κανεις αναλυτικό μοντέλο (επιφανειακα πεπερασμένα) γιατί να μη το χρησιμοποιήσεις;
  4. Συμφωνώ με Θαλεια, αλλά να προσέξεις τα ανοίγματα να μήν είναι διατεταγμενα στη μια πλευρά της κάτοψης γιατί μπορεί να έχεις στρεπτική μετακίνηση του διαφράγματος.
  5. Το ΠΔ που αναφέρει τα προσόντα του τεχνικού ασφαλείας, αναφέρει ως κριτήρια το χρονο απο τη κτηση πτυχιου και την ειδικότητα, οπότε μάλλον δεν έχει σχέση η εργασιακη σχεση με την εταιρεια που δουλευεις. Τα χαρτιά που ζητάει το ΚΕΠΕΚ είναι διπλωμα, αδεια ασκήσεως επαγγελματος, τη σύμβαση που λεει πως θα είσαι ΤΑ και ένα εντυπο που συμπληρωνεις, τα στοιχεια της εταιρειας, τα δικά σου και τις ωρες ανα έτος που θα απασχολησαι ως ΤΑ.
  6. Στο δάπεδο του πρώτου ορόφου με θερμομόνωση (συνήθωςς ισόγειο) εφαρμόζω αυτό που λέει ο SIRADRAB, βγάζω το καλούπι του γκρο του δαπέδου του ισογείου (ή της πλάκας οροφής υπογείου) 3 - 5 cm - οσο το πάχος της θερμομόνωσης στα υποστυλώματα. Στους παραπάνω ορόφους τωρα: 1. αν η μόνωση είναι 3cm: συμφωνώ με τον erling. Η εκκεντρότητα είναι μικρή και δε νομίζω πως επιρρεάζει τη συμπεριφορά της τοιχοποιίας. Υπάρχει κινδυνος ανατροπής της εξωτερικής πλευράς, αλλά νομίζω πως δεν έχει μεγάλη διαφορά από το αν πατούσε όλος ο τοίχος στη πλάκα. 2. αν η μόνωση είναι 5cm: Βάζω το μπετατζή και μου βάζει 3 cm μόνωση στους 15 πάνω πόντους των δοκών. Αν πχ εχω πεδιλοδοκό ύψους 50 cm με πλάκα 15 cm, βάζω 35 cm 5αρα μόνωση στο κάτω μέρος του πλαινού και 15 cm 3αρα στο πάνω μέρος. Θέλουν και οι δύο στρώσεις καρφωμα στο πλαινό γιατί θα φύγουν στη σκυροδέτηση. "sundance: και τι υψος το δοντι?οσο της πλακας? απλα μου φαινεται περιεργο να κανει καποιος 3-5 εκ δοντι,μιας και τι οπλισμο θα βαλει εκει?καθολου?ειναι κοντος προβολος (?)" Εγώ αφήνω κάποια από τα σίδερα της πλάκας να τρέξουν ως το εξωτερικό πλαινό αντί να τα αγκυρώσω μέσα στη δοκό. Δεν έχω κάνει αναλυτικό υπολογισμό, αλλά νομίζω πως οι διατμητικές τάσεις μπορούν να παραληφθουν. Το σενάζ δε θα το αγκύρωνα για κανένα λόγο στους στύλους.
  7. Στη παλιότερη έκδοσή του τα προσομοίωνε με υψίκορμες δοκούς (που ειναι και σωστότερο).
  8. Θα συμφωνήσω εν μερει με τον CostasV. Όποια ερευνα γινεται αυτη τη στιγμή στην Ελλάδα γίνεται κυριως από το κράτος (Πανεπιστήμια). Δε νομίζω όμως πως εισάγουμε τιποτα ιδιαιτερες καινοτομίες - εκτός κάποιων λίγων εξαιρέσεων.
  9. Αφού είναι η πλάκα του 2ου ορόφου εγώ θα κοιτούσα για βλάβες κυρίως στα υποστυλώματα και δοκάρια του 1ου. Αφού η πλάκα σου είναι καλουπωμένη, τα φορτία της μέσω της σκαλωσιάς μεταφέρονται στην αποκάτω πλακα. Τα υποστυλωματα του καλουπωμενου ορόφου θεωρώ πως σε αυτη τη φαση παραλαμβανουν κυρίως το βαρος τους και ενα μικρο κομματι της πλακας γυρω τους (και λογικά θα έχουν πεσεί πριν κανα δυο βδομάδες οπότε έχουν αναπτύξει καποια αντοχή, ε;) Στην αποκατω πλακα είχες αφησει σκαλωσιες ή οταν ξεκαλουπωσαν τα βγαλαν όλα; Στη περιοχή μου συνήθως τα βγάζουν όλα, οποτε σε τετοια περίπτωση τα κάτω υποστυλώματα παραλαμβανουν τα φορτία δύο ορόφων!
  10. Γινεται αυτό που λες αν το κτίριο έχει δάπεδα που μπορουν να θεωρηθούν ως διαφράγματα οπότε οι παράλληλοι στη σεισμική διέγερση τοιχοι τοίχοι παραλαμβάνουν σημαντικό μερος της τεμνουσας βασης, ανακουφίζοντας αυτους που είναι καθετοι. Αλλα αν δεν έχει... Ο EC6 επιτρεπει να κανεις μια ανακατανομή των τασεων 25% και να λαβεις υπόψη τη πλαστική συμπεριφορα της τοιχοποιίας (θεωρεις οτι τοπικα η ταση υπερβαίνει τη ταση "διαρροης"). Αν το pessos το υποστηρίζει, βοηθα πολύ στη μειωση των τασεων σε δυσκολα σημεια (γωνίες ανοιγματων). Απ΄οτι είδα ποιο πανω το pessos χρησιμοποιεί πεπερασμένα στοιχεια. Δοκίμασε να πυκνωσεις το κανναβο, εγω με το fedra (το οποιο χρησιμοποιει στοιχεία κελυφους) και με ενεργοποιημενη την ανακατανομη 25% είδα μειωση των τασεων αυξάνοντας το κάναβο από 8χ8 σε 14χ14.
  11. Εγώ δέν είμαι πολύ σίγουρος γιατι και τα φτηνά RTK κάνουν τουλάχιστον 14000. Οπότε αν βγει το galileo σε 5 (;) χρόνια, τί κάνεις; πάνε χαμένα τα 14000;
  12. Θεωρείτε πως αξίζει κάποιος να δώσει παραπάνω λεφτα για να πάρει ένα μηχάνημα που να υποστηρίζει και Galileo και τις L2c, L5; μήπως μέχρι να λειτουργήσει κανονικά το galileo οι δέκτες θα είναι ποιο οικονομικοι, οπότε θα σύμφερε να πάρει κάποιος τώρα ένα ποιο οικονομικό ζέυγος και να το αλλάξει σε λίγα χρόνια;
  13. Αυτά που έγραψα στο τελευταίο post, τα είπα για να τεκμηριώσω πως είναι αντιοικονομικό σε ισόγειο να κάνεις και κολόνες και πετρινο τοίχο. Καλύτερα να κάνεις κατευθείαν πέτρινο τοίχο 50εκ και να βάλεις από μέσα μόνωση και ένα ορθοδρομικό τούβλο όπως. Αν κάνεις μπετα, τουβλο, μόνωση και επένδυση με πέτρα θα βγει πολύ μεγαλυτερο το κόστος και δε κερδιζεις και τίποτα σημαντικό από άποψη αντισεισμικότητας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.