Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

amouriki

Members
  • Περιεχόμενα

    59
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    θεσσαλονικη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

amouriki's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν έχω αυθαίρετο μετά το 11, το οποίο δύναται να νομιμοποιηθεί με έκδοση οικοδομικής άδειας αφού προηγηθούν οι αντίστοιχες διαδικασιες είναι ορθό να δηλωθεί τώρα στα τετραγωνικά ή να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειας.? Πρέπει να προηγηθεί διόρθωση στο Ε9 και με τι ημερομηνία?
  2. Eυχαριστώ για τις απαντήσεις. Όταν λες ότι το καταλογίζουν εννοείς ότι ζητάω από την Πολεοδομία να έρθουν να κάνουν αυτοψία; Ενημερωτικά αναφέρω ότι δεν έχει προηγηθεί κάποια καταγγελία. Σε ότι αφορά τη δήλωση των τμ, θα πρέπει να κάνει διόρθωση πριν στο Ε9 και με την ημερομηνία που της ζητάει ο λογιστής;
  3. Καλησπέρα, σε ακίνητο που έχει τακτοποιηθεί με το Ν.4178/13, ο ιδιοκτήτης έκανε εκ των υστέρων μια προσθήκη 8,00 τμ κατ΄επέκταση της κατοικίας (δεν υπάρχει καταγγελία). Το ακίνητο βρίσκεται εντός νομίμου περιγράμματος και έχει υπόλοιπο κάλυψης και δόμησης. Ως εκ τούτου έχει τη δυνατότητα να βγάλει οικοδομική άδεια. Τα ερωτήματα που θέτω είναι: 1) θα πάει ως άδεια προσθήκης στο νομιμοποιημένο ή θα νομιμοποιηθεί στο σύνολό του; 2) Μπορεί να εκδοθεί άδεια σαν νέα οικοδομή ή θα πρέπει να πληρωθεί πρόστιμο διατήρησης και ανέγερσης και μετά η έκδοση της άδειας; 3) Ο χρόνος κατασκευής επειδή είναι κάτω από εξώστη δεν αποδεικνύεται αν έγινε το 2015 ή το 2019. Γίνεται αυτοψία από την πολεοδομία και αυτοί το καθορίζουν; 4) Στα τετραγωνικά που πρέπει να δηλωθούν τώρα για τους δήμους να συμπεριλάβει αυτά τα 8 τμ αφοί διορθώσει πρώτα το Ε9 ή να το αφήσει μετά την έκδοση άδειας; Θα με βοηθούσατε πολύ.
  4. Είμαι μισθωτή μηχανικός με κλειστά βιβλία από το 2016. Για προσωπικούς λόγους θα παραιτηθώ. Επειδή έχω χαθεί στη μετάφραση των χιλιάδων νόμων , δικαιούμαι να γραφτώ ΟΑΕΔ? Ασφαλιστικά πώς θα ειμαι καλυμμένη? Θα οφείλω σε εφκα?
  5. Ερώτημα. Έχω μια δήλωση σε κατάσταση υπαγωγής.εχουν πληρωθεί τα πρόστιμα και έχουν ανέβει όλα τα αρχεία εκτός από την η/Μ έκθεση ,την επιλογή του μηχανικού κ προφανώς την αμοιβή του.θελουν να κάνουν συμβόλαια αμεσα.πηγαίνοντας για οριστική δε μου επιτρέπεται η μετέπειτα προσθήκη μηχανικών. Τι κάνω??_δεν έχω καταλήξει σε μηχγο και και πες ότι βάζω κάποιον περαίωση αν δεν ανέβουν όλα τα αρχεία δεν κάνω. Οι συμβολαιογράφοι ζητούν η δήλωση να είναι περαιωμενη...συγνώμη αν σας μπέρδεψαν αλλά κ εγώ έχω χαθεί...
  6. λογικά ναι. ειναι σε οικόπεδο που έχει ήδη αρκετά κτίσματα και δεν ξέρω αν έχει υπόλοιπο δόμησης. αλλα δεν θεωρείται προσωρινή κατασκευή , βέβαι προωρινή κατασκευή θεωρείται κατασκευ΄από ξηρά δόμηση. βάση από σκυρόδεμα μπορεί και να μην κάνει. οι τέντες parking ή για σκάφη είνια με άδεια??
  7. Καλησπέρα! Ερώτημα: Ένας πελάτης μου θέλει να τοποθετήσει ένα σύστημα τύπου τέντας στον ακάλυπτο χώρο οικοπέδου 200 τμ (προσωρινή κατασκευή με μουσαμά περιμετρικά και στην οροφή) για να προστατεύσει από ήλιο- βροχή το υλικό του. Απαιτείται άδεια??(το εν λόγω σύστημα εδράζεται σε βάθος 1,00 μ με πασσάλους)και στήνεται και μαζεύεται σε μία ημέρα)
  8. ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!Στη σύσταση σε καμία ιδιοκτησία δεν αναγράφονται τα τμ των αποθηκών. Αν πάω με διαμερισματωση, θα χρειαστώ συναίνεση;
  9. Καλησπέρα. Μου ζητήθηκε βεβαίωση για διαμέρισμα με αποκλειστική χρήση αποθήκη. Το πρόβλημα είναι ότι τόσο στη σύσταση όσο και στα συμβόλαια αγοράς αναφέρεται η αποθήκη Α3 χωρίς τετραγωνικά. Ο ιδιοκτήτης δηλώνει 4.00 τμ (προφανώς από δική του καταμετρηση). Η αποθήκη βρίσκεται σε υπόγειο πολυκατοικίας με άλλες αποθήκες. Στην πολεοδομική κάτοψη το υπόγειο είναι μια ενιαία επιφάνεια χωρίς αποθήκες. Τι κάνω??
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι. Πρόκειται για ένα χώρο περίπου 160 τμ με αρχική χρήση από άδεια κατάστημα. Κάποια στιγμή νοικιάστηκε κ άλλαξε χρήση σε γυμναστήριο με οικοδομική άδεια. Τώρα θέλουν να γίνει μίνι μάρκετ. Απαιτείται αλλαγή χρήσης; Μην ανοίγεις το ίδιο θέμα ή ερώτημα σε διαφορετικά νήματα. To άλλο ίδιο θέμα σου αποσύρθηκε. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  11. Καλημέρα, δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει αντίστοιχη ερώτηση. Αυθαίρετη αποθήκη στο δώμα πάει με μειωτικό συντελεστή?
  12. Καλημέρα, επειδη έχω χαθεί στη μετάφραση και στα νούμερα αν μπορείτε να με διαφωτίσετε έχω μεικτές αποδοχές 310,85 ευ΄ρω. ο εργοδότης μου πληρώνει 62,17 για εφκα (μισθωτή μηχανικός χωρίς μπλοκάκι). τι θα πληρώσω επιπλέον????
  13. Καλημέρα, επειδη έχω χαθεί στη μετάφραση και στα νούμερα αν μπορείτε να με διαφωτίσετε έχω μεικτές αποδοχές 310,85 ευ΄ρω. ο εργοδότης μου πληρώνει 62,17 για εφκα (μισθωτή μηχανικός χωρίς μπλοκάκι). τι θα πληρώσω επιπλέον????
  14. σύμφωνοι, αλλά ρωτάω (λίγο πονηρά) επειδή αναφέρεται σε αυθαίρετες κατασκευές - την αλλαγή χρήσης χωρίς επιβάρυνση προς το δυσμενέστερο τη θεωρούμε κατασκευή?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.