Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

KLar

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. 1. Το δίκτυο ύδρευσης ΔΕΝ είναι χαλκός. 2. Το συρματόσχοινο (χαλκός) 50mm της θεμελιακής πάει στο μπαροκιβώτιο της ΔΕΗ και από εκεί η ΔΕΗ "μοιράζει" στα ρολόγια. Με δεδομένο οτι σε όλα τα άλλα διαμερίσματα οι ΔΔΕ λειτουργούν κανονικά (δηλαδή "πέφτουν" και στη γεφύρωση ουδέτερου-γείωσης, θεωρητικά άν υπάρχει πρόβλημα αυτό είναι μόνο στη διαδρομή του καλωδίου γείωσης από το μπαροκιβώτιο μέχρι το διαμέρισμά μου. Αυτό πώς ελέγχεται; Ζητώ συγνώμη που σας πήρα στο λαιμό μου με λάθος πληκτρολόγηση ΜΗΔΕΝ βόλτ Ουδέτερο - γείωση ήθελα να γράψω και από κεκτημένη ταχύτητα έγραψα φάση-γείωση... Αλλάζει κάτι τώρα σε σχέση με τις απαντήσεις; Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι ο ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης είναι απο τους κορυφαίους της πόλης και οτι για επαλήθευση μόνος του κάλεσε άλλους 2 συναδέλφους που όλοι επιβεβαίωσαν οτι η εγκατάσταση έχει γίνει με το σωστό τρόπο. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Η ΔΕΗ όντως έχει μπεί στο ζυγοκιβώτιο και οι συσφίξεις είναι άψογες. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Ζητώ συγνώμη που σας πήρα στο λαιμό μου με λάθος πληκτρολόγηση. ΜΗΔΕΝ βόλτ Ουδέτερο - γείωση ήθελα να γράψω και από κεκτημένη ταχύτητα έγραψα φάση-γείωση... Η κεντρική γείωση είναι συνδεδεμένη σωστά στο μπαροκιβώτιο, η ΔΕΗ μπήκε κανονικά και οι συσφίξεις στις μπάρες του κιβωτίου είναι άψογες. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Οταν δοκιμάζαμε το ρελέ διαρροής, στο καλώδιο βραχυκύκλωσης (γεφύρωμα) παρεμβάλλαμε κατανάλωση και συγκεκριμένα λυχνία μπαλαντέζας 40watt.
  2. Αγαπητοί, Είμαι ιδιώτης και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα ρελέ διαρροής στους πίνακες της νεόδμητης κατοικίας μου. Θα προσπαθήσω να είμαι αναλυτικός στην περιγραφή (σεβόμενος το χώρο και την υπομονή σας) και παρακαλώ θερμότατα για τις απόψεις-απαντήσεις σας. Τριφασική παροχή (το μοναδικό διαμέρισμα με τριφασική). Ένας κεντρικός πίνακας - Τρεις υποπίνακες. Στον κάθε ένα από τους τέσσερεις πίνακες υπάρχει τετραπολικό (3Φ+Ν) ρελέ διαρροής 30mA 63A. Έχουμε ήδη δοκιμάσει Legrand, Hager, ABB, Siemens (ώς τώρα) με τα ίδια δυστυχώς αποτελέσματα. Η διάταξη στον κάθε πίνακα είναι: Διακόπτης Εισόδου 100Α - Τηκτές Neozed - Ρελέ διαρροής - και μετά όλα τα άλλα... Το πρόβλημα(?) έγκειται στο εξής: Ενώ τα ρελέ με το πάτημα του test-button "πέφτουν" κανονικά, όταν μεν προσπαθήσουμε να "προσωμοιώσουμε" συνθήκες "πτώσης" με γεφύρωση φάσης-γείωσης τα ρελέ πέφτουν, όταν όμως γεφυρώσουμε ουδέτερο-γείωση κανένα ρελέ δεν πέφτει. Σε email ερώτημά μου προς 2 από τις κατασκευάστριες εταιρείες (δεν αναφέρω ποιές για λόγους δεδομένων) η απάντηση και από τις δύο ήταν: "το ρελέ πρέπει να πέφτει όχι μόνο στη γεφύρωση φάσης-γείωσης αλλά ΚΑΙ στη γεφύρωση ουδέτερου-γείωσης, έτσι είναι κατασκευασμένο, αν δεν πέφτει έχετε πρόβλημα στη γείωση σας". Η οικοδομή είναι νεόδμητη (στο στάδιο παράδοσης) με θεμελιακή γείωση. Σε όσα διαμερίσματα ελέγξαμε τα διπολικά ρελέ διαρροής (γιατί μόνο στο δικό μου διαμέρισμα υπάρχει τριφασική παροχή), αυτά πέφτουν κανονικά ΚΑΙ στο γεφύρωμα ουδέτερου-γείωσης. (Εξ αυτού θεωρητικά συνάγεται ότι δεν είναι πρόβλημα θεμελιακής, αλλά ίσως μεμονωμένο πρόβλημα γείωσης του δικού μου διαμερίσματος, άρα πρέπει να ελέγξουμε το κομμάτι μπαροκιβώτιο-κεντρικός πίνακας διαμερίσματος). Επειδή δεν είναι και ότι ευκολότερο να βρει κανείς γειωσόμετρο, οι μετρήσεις που ως τώρα κάναμε με πολύμετρο, μας δίνουν από 231-237V φάση-ουδέτερο, περίπου 400V φάση-φάση και ΜΗΔΕΝ βόλτ Φάση-γείωση. Θα παρακαλούσα θερμά, να έχω τις απαντήσεις σας στο όλο θέμα. Αν έτυχε σε κάποιον ανάλογο πρόβλημα και πώς το αντιμετώπισε. Αν υπάρχει κάποιο λάθος στην όλη συλλογιστική του θέματος. Πώς θα πρέπει να προχωρήσω παραπέρα και ελέγχοντας τί και πώς. Σας ευχαριστώ θερμά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.